![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#61 | |
|
Can |
Alinti:
![]() Güzel dostum sence böyle birşey mümkün mü? Ben alevilik kelimesini duyduğum gün ilk iş felsefeye ve edebiyata yöneldim. Hayatta 3 hedefim vardı üni için 1) Felsefe 2) Edebiyat 3) Arkeoloji Ama kısmet edbiyata oldu çok da makbule geçti ![]()
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 28
Üye No: 224
Thanked 1178 Times in 614 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 393
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mümkün değil tabi ki ama bana göre mümkün değil belki sana göre mümkündür. O yüzden sordum zaten
Güzel bölümler hedeflemişsin. Umarım sonrası da iyi olur. |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
İlla çekeceksin yani ![]() Valla beni bilen bildiği için 1 kaç yıldır, normal karşılıyorum ee sanal ortam sonuçta. |
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 28
Üye No: 224
Thanked 1178 Times in 614 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 393
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hayır sınırı zorlama gibi bir teşebbüste bulunduğumu sanmıyorum
Sadece düşüncelerimi söyledim ![]() |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to RouGe For This Useful Post: | Kul Seyyid (07-24-2008) |
|
|
#65 | |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgili Seyyid, Öyle ince bir noktaya işaret etmişsin ki, seni tebrik ederim. Alevilikte en önemli şeydir felsefe. Tüm hücrelerine sinmiştir. Örneğin: Atomculuğa bakın mutlaka Alevilikle bağdaştıracağınız o kadar çok görüş vardır ki..Ya da sofizm ile vs.. Yazık ki çoğumuz Alevilik denilince semahların dışına çıkamıyoruz. Elbette semahsız Alevilik olmaz ama Alevilik sadece inançların gereklerini yerine getirmek değildir, öyle de olmamalı.. Aleviliğe hep sosyolojik tanımlamalar içinde baktım ve bence Alevilik sınıfsız bir toplumun geleneklerini, felsefesini, paylaşım ve dostluk kültürünü bugüne dek getirmeyi başarmış hem de binlerce kıyıma rağmen başarmış bir birikimdir. Bu birikimin temelindeki felsefeyi öğrenmeden devam etmeye çalışırsak eğer; bir adım bile ilerleyemeyiz. O yüzden önce felsefemizi anlamak zorundayız.
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | Kul Seyyid (07-25-2008), İşcanbaba (07-25-2008) |
|
|
#66 | ||
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
![]() Alinti:
Teşekkürler Saygılarımla |
||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-25-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|