![]() |
|
![]() |
|||||||
| Genel Duyurular Forum yönetimi tarafından üyelerimize yapılan duyuruları bulabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Hüseyin Erdem |
Değerli yöneticiler
Aleviliğin davasına güç katan bir değerimizi genç aleviler sitesinde uzaklaştırmayı doğru görmediğimi ifade etmem gerekir. Her ne kadar Kral Çıplak bir yöresel ifade kullansa da, esasen burada bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Kendi dilinden kullandığı bu deyim ne ideolojik bir damga nede etnik bir ayrışım unsuru taşıyor. Buna işaret ettikten sonra yinede belirtmeliyim ki. Bence bu deyimi burada kullanmaması gerekirdi. Fikrini daha değişik bir biçimde ifade edebilirdi. Diğer yandan Kral Çıplak'la ilgili birde empati oluşturmak lazım. Zöhre "ana"'dan darbe yiyen birisinin duygusallığını iyi çözümlemek gerekir. Birazda onun yerinde olmak ve yaşadığı acıları anlamak lazım. Şimdi Kral Çıplak Zöhre Ana'dan darbe yiyen yeğeninin durumuna mu yansın, yoksa Hamza Aksüt'ü küstürdüğüne mi, yoksa genç aleviler forumundan uzaklaştırdığına mı yansın? Ne yapsın? Zaman-zaman Sinan Abi, bana yönelikte sert ve sivri sözler söylemiştir. Ancak onun çıkışları ve ifadeleri dilinin ucunda olduğu kadardır. Böylesi anlarda bile site yönetimine gerekini yapın şeklinde bir çağrıda hiç bir zaman bulunmadım. Biliyorum ki, Sinan abi saman alevi gibi parlayıp sönüyor. Bugün forumda bir hayli hareketlenme olsada, ben gelişmeleri çok geç takip edebildim. Özellikle ilk dikkatimi çeken şey, Hamza Aksüt'ün sitede ayrılması yönünde aldığı karardır. Böylesi bir karara vesile olan öznenin Kral Çıplak olduğunu aklımdan geçirmemiştim. Ben Hamza Aksüt'ün yazarlıktan ayrılmasını doğru görmediğim gibi, yönetimin Kral Çıplak'a verdiği cezayıda yerinde bulmuyorum. Doğru yada yanlış Kral Çıplak bir halk deyimi kullanarak düşüncelerini izah etmeye çalıştı. Diğer yandan belirtmeliyim ki, Hamza Aksüt'ün yazılarını da severek okuyorum. Alevilerin demografik yapısıyla ilgili araştırmaları ve incelemeleri ortadadır. Skandal kitabındaki düşünceleri ve tahrifatçılığa karşı duruşu genç alevilere perspektif sunmaktadır. Dolayısıyla Hamza Aksüt'de bizim bir değerimiz, Kral Çıplak'ta... Herikisini de forumun zenginliği olarak kabul etmekteyim. Ne yasaklamak doğrudur, nede çekip gitmek doğrudur. Foruma yeni üye olan bir kişi, bir sözünden dolayı yasaklansaydı buna bir anlam verebilirdim. Çünkü niyeti ve amacı bilinmemektedir. Oysa Kral Çıplak bütün alevilerce bilinen ve açık kimliğiyle tanınan değerimizdir. Bir cümlesine bakılarak yazma yetkilerini elinde almak ve yasaklamak çözüm üretmemektir. Eğer ortada bir hata varsa karşı tarafı özeleştiri yapmaya çağırmak daha doğru olandır. Hepimiz zaman zaman forumdaki tartışmaların hararetiyle gerilebiliyor ve istenmeyen durumlarla karşılaşabiliyoruz. Biz incinsekte, incitmeme felsefesini dostlarımıza itinayla uyarlamak mecburiyetindeyiz. Bunun dışındaki bir yöntem kesip atma kolaycılığına düşmektir. Değerli dostlar, Sinan Işık, doğru görmediği şeylere kral çıplak diyor. Zöhre ana'nın şarlatanlığını görüpte susması beklenilemezdi. Kral Çıplak işte! Aşk ile...
Dara düşenler çağırır. "Ya Düzgün, ya Düzgün baba..." Zone Ma, Zone Xizirî yo |
|
|
|
| The Following 12 Users Say Thank You to herdem For This Useful Post: |
|
|
#2 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: Almanya
Üye No: 3075
Thanked 383 Times in 132 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
Baska bir forumda Sinan abiyi süresiz yasakladiklari icin, o forumu terk etmistim, aynisi bu forumdada olursa, hic tereddüt etmeden kapiyi carpar giderim...
Bu forumda ne yazikki bazilarinin cok basit bir sekilde yasaklandigini gördüm, bazilarinin ise ne yaparlarsa yapsinlar, kolay kolay yasaklanmadigina sahit oldum, rehber örneginde oldugu gibi...Pir Sey RIZA ya bir ana avrat sövmedigi kalmadigi halde, nedense bir türlü yasaklanamamisti! Diger yandan toprak1903 can küfür azicik saygida kusur ettigi icin, 7 gün süreyle yasaklanmisti, nazimhikmet can da kontrollü üye olarak ilan edilmisti... Canlar, cezalar elbette verilmelidir, ancak bu cezalar hakli sebeplere dayanmalidir, küfür ve hakaret icerikli mesajlardan dolayi verilmelidir, bir kisi diger bir kisiye saygida kusur ederek yazi yazmissa, uslupta yanlislik varsa, o kisiye bundan dolayi ceza verilmesi yanlistir...onu uyarmak daha dogru olur... Sinan abiye ve yildizbaba ya verilen cezalari dogru bulmuyorum, kaldirilmasini talep ediyorum... tüm CANLARI saygiya özen göstermeye, fazla alingan olmamaya davet ediyorum... ASK ile... |
|
|
|
| The Following 8 Users Say Thank You to DEMAN For This Useful Post: | ...baskoylu... (02-08-2011), ceritli (02-09-2011), Devrim06 (02-08-2011), esonto58 (02-08-2011), herdem (02-08-2011), |
|
|
#3 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 177
Thanked 997 Times in 243 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Merhaba değerli canlar, site yönetiminin ilk elden aldığı ceza kararları doğal olarak herkesi biraz olsun olumlu veya olumsuz etkilemektedir. Gerçekten Alevi edep-erkanı bazı durumları yeterince yasaklamış ve ya sistemleştirmiştir. Bu nedenle sorunların daha fazla büyümemesi için alınan kararların temel amacı daha fazla sorun yaşanmasını engellemek amaçlıdır. Yoksa bazı kişilere anti-demokratik bir kural uygulanması sözkonusu değildir.
Hamza Aksüt adıyla sanıyla ve emekleriyle ortadadır. Onun ürettiği ve çalışmaları yadsınmayacak kadar değerlidir. Bu nedenle bu ayrılma kararını saygı ile karşılamakla birlikte, forumun ayrılmaz düşünce ve kimlik parçalarından biri olması vesilesiyle, herhangi bir kopuş olarak değerlendirmemekteyiz bu durumu. Ancak Aksüt'e yönelik son ifadeler ne yazık ki Alevi edep-erkanının sınırlarını aştığı gibi, toplumsal sorumluluğunu gönüllü olarak yürüten bir insana, yazara karşı da bir saldırı, destursuzluk olarak ele almaktayız. Bu nedenle bu canların karşılıklı rızalık vermelerini ve birbirlerine özleriyle yaklaşmaları beklentimizdir. Forum olsun olmasın Alevi kökenli insanların birbirlerini üzecek davranış veya sözlerle karşı karşıya kalmaları sorundur. Bu hamlıklarını yenememeleri veya gereğinden fazla birşeyi sahiplenmeleri veya kin tutmaları olarak ele alınabilir. Farklı düşünme veya farklı düşünebilmeyi yükseltmek hepimiziz görevi ve ödevidir. Bu yaşanan son durumla ilgili olarak da bireylerin kendi arka mesaj sistemlerini kullanarak veya doğrudan forum sayfalarından yararlanarak bunu gerçekleştirmesi en büyük dileğimizdir. Hamza Aksüt’ün forum ve site sayfalarındaki yeri “dokunulmaz” durumdadır. Alevi Gündem ve Gençaleviler yazarı olan her yazar bu hakka sahiptir ve düşüncelerini istediği ölçüde ve ayrıcalıkla sürdürme hakkına sahiptir. Yazarın, bilim adamının özgür olmadığı bir alan hiçbir şekilde özgür sayılamaz. Bu nedenle çalışmalarını yürütmekte veya yürütmemekte özgürdür. Sinan Işık'ın da çalışmalarını daha disiplinli ve irade gücüyle sürdürmesi için yazarlık bölümünde kendisine yer açılmasını diliyorum. Çalışma alanındaki farklı bakış ve sorgulama gücü, yargıları ve başarısı yeni bir güçtür. Değerli canlar forumda kimseye özel olarak bir kayırma veya inisiyatif sunulması sözkonusu değildir. Bu yönlü kaygılarınız umuyoruz ki zamanla daha da azalacaktır. Aşk ile Konu Hasan Harmancı tarafindan (02-08-2011 Saat 15:19 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 8 Users Say Thank You to Hasan Harmancı For This Useful Post: |
|
|
#4 | |
|
...
Üye No: 2175
Thanked 840 Times in 368 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi :
![]() |
Saygideger Hasan Harmanci Can
Her toplumda, kurum ve kurulusta "Disiplin" olmasinin sart oldugunu kabul etmek zorundayiz. Cok farkli Alevi sitelerinin oldugunuda biliyoruz, ozellikle Ilerici ve Aydin olmanin guzelligini koruyan ve koruma gorunumunde olan bir cok Alevi sitesi malesef gerektigi sekilde gorevini yapmadigini dusunuyorum. Feodal yapimizdan kaynakli taraf tutma, yanlista olsa sessiz kalma, es gecme, gormemezlikten gelme vs vs bir cok seyi goz onunde bulundurdugumuzda, Adaletli ve Vicdan olgusu ile hareket edilmedigini acik acik gormekteyiz. Yonetime ve yonetimdeki gorevli kisilere ters dusen her birey hakkina duseni aliyor, yani gereken cezaya carptiriliyor, bu sitem olsun, elestiri olsun her hangi bir tepkiden dolayi dusman saflarina alinarak, en ufak bir hata ve yanlista cezaya carptirilmasi dogru bir tutum ve davranis degildir, ozellikle Alevi Sitelerinde boylesi tek tarafli, kayirma ve dokunmamazliklarin olmasi dogru degildir. Talibin yaptigi hata boyutuna gore, Duskun ve Muskul olarak verilen cezalarin, Dede kimligini tasiyan birininde boylesi bir yanlisa dusmesinden dolayi Dedenin dokunmamazligi var diye, Dede her istedigini yapar diye bir mantik olamaz. Aklin Yolu ve Vicdan olgusunun gerektigi gibi yasama yanistilmasi dogru olandir. Kufur ve hakaret kullanilmadigi surece, asaglanmadigi surece yaptirimlarin gundeme gelmesi! tarafli bir yaklasimdan oteye gitmiyecektir. Gorevli canlarin yuku ve sorumluluklarin agiriligi ve zorlulugunu cok iyi biliyoruz. Her uye arkadasi mutlu etmek yerine, Her Uye Arkadasa Esit Davranilmasi Dogru olandir. Cunku insanlarda var olan benlik olgusu, hep kendisini dusunur, kendisine farklilik ve ozel davranmasini ister. Dolayisiyla herkesi mutlu etmenin imkansizligini goz onunde bulundurdugumuzda, Aklin Yolu Vicdan olgusunun kabul edecegi bir yaklasimin gosterilmesi dogru olandir. benim bu sitede aylardan ve senelerden beri verdigim Emek var diyerek yeni gelen uye arkadasa istedigini soyleme hakkinin olmadigini bilmesi gerekir. Yeni gelen uye arkadasin bilgi ve birikimleri ile durusu ile yillardan beri bu foruma emek verdigini dusunen uye arkadastan daha fayadali olmasi mumkun degilmidir, Dolayisiyla Dergaha Giren Her Breyin Esit Gorulmesi Dogru Olan Degilmidir. Bizim kulturumuzde, Buyuklerine SAYGILI olma olgusu kucumsenecek ve yadirganacak bir olgu degil, aksine boylesi guzel bir olguyu yasamin her alaninda yasatmak dogru olandir. Saygi varsa Sevgi olmalidir, Sayginin oldugu yerde sevgi yoksa, Saygi nicelik ve niteligini yitirir, yara alir. Karsilikli Saygi yoksa, Sevgi aramak imkansizdir. Kucuk Buyugune Saygi gosterip onu seviyorsa, Buyukte Kucugune Saygi gosterip sevmelidir. Pir Baskoylu Hasan Efendi`nin HAK ALDIN, HAK VERECEKSIN olgusu bunun en guzel yol gostericisidir. Benim Elimi Optun, Bende Senin Elini Opmeliyim, Benden Hak Aldin, Bende Senin Elini Opmeliyimki Hak Alayim, El Ele, El Hakka, Sen Bana Saygi Gosterdin, Bende Sana Saygi Gostermeliyimki, Sevgi Yucelsin. Alinti:
Eger yazar ve bilim adami uslubunu bozup istedigini yazabilme ozgurlugune sahipse!!! Edilen kufur ve hakaretlerin altina bile bile imza atiyorsa! kendisi etmiyorsa kismen edilen kufur ve hakaretleri destekleyip, soylenenlere katiliyorum, imzami atarak bende bunu tekrarliyorum demektir. Boylesi bir durumda Yazar, Egitici ve Ogretici, gorevli kim olursa olsun elestirilmelidir. Elestirmeden, elestirilmeden hata ve yanlislarimizin nasil farkinda oluruz? Elestirdigimiz ve elestirildigimiz zaman bunlari dusmanca karsilamak, dusmanca algilayip hedef gostermek, kin, intikam ve oc alma duygusu ile hareket etmek bizelere cozum getirebilirmi? kendimizi gelisitirebilirmiyiz? yeniliyeblirmiyiz? Aksine Bizi Elestimiyen, hata ve yanlislarimiza goz yuman DOST DEGILDIR. Bizi Elestiren, hata ve yanlislarimizin farkinda olmamizi sagliyan Dosttur. Dolalysiyla Ozgurlugun Sinirsizligini savunamayiz, Insanliga ait olmasi gereken butun ozgurlukler sinirsiz olmalidir. Insanliga yakismiyan, insanlik dusmanligi icinde barindiran ozgurlukler, ozgurluk degil, Insanlik sucudur, Suclulari, Yanlislari, Hatalari ve Eksikleri mahmekum etme erdemligine ve yetkisine sahip degilsek, Tek Tanrili Dinlerin Isledigi ve Islemeye calistigi hatalarin icinde kendimizi goremek zorundayiz. Bizde sorgulanmiyacak, elestirilmiyecek, hata ve yanlisi soylenmiyecek hic kimse olamaz. Eline Beline ve Diline sahip oldugumuz surece, kimsenin kimseden ustunlugu yoktur, farkliliklarimiz vardir. Dolayisiyla, kimimiz bilincli, kimimiz bilincsiz, kimimiz, sert, kimimiz yapici, kimimiz olgun, kimimiz bilgili, kimimiz bilgisiz, kimimiz kandirilmis, kimimiz aldatilmis, kimimiz asimile edilmis, kimimiz yolun Sevgi Ve Insanlik Yolu Oldugunu savunmaya calisir, kimimiz Yolun Islam yolu oldugunu savunur, Kimimizde Yolun Hiristiyanligin Yolu oldugunu savunur.... Hepisini yassaklarsak, bazilarina dokunmazlik koyup bazilarini gozunun yasina bakmadan ufak bir hatasindan dolayi distalarsak!! dogru olurmu? Kirici, Uzucu ve Yikici olmadan, Insanliga ait olan butun guzellikleri en guzel sekilde paylasminin verecegi mutluluklarla, Gorevimiz Insanliga hizmet etmek olmalidir. Saygi ve Sevgilerimle. Konu baskoylu tarafindan (02-08-2011 Saat 22:20 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to baskoylu For This Useful Post: |
|
|
#5 |
|
...
Üye No: 2175
Thanked 840 Times in 368 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi :
![]() |
Kral Ciplak Can Yurekli ayni zamanda kararli bir CANDIR, durduk yerde kimseye sert cikislarda bulunmadiginida biliyoruz.
zaman zaman hak edene hak ettigi sekilde cevap verdiginide biliyoruz, zaman zaman herkesin dustugu yanlis ve hatalara Kral Ciplak Can`da dusebilir, hatasi ve yanlisi varsa, ozur dilmesinide bilir. Gordugum kadari ile bazilari gibi icten hesapli ve art niyetli degil.En guzel yonlerinden biride, Igrenc Kufurbaz, Iftiraci, ihbarci ve muhbir degil. |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to baskoylu For This Useful Post: |
|
|
#6 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3633 Times in 1425 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar hitaplarımızda biraz daha yumuşak olalım lütfen saygılar...
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to esonto58 For This Useful Post: | karan (02-11-2011), ozan abbas (02-14-2011) |
|
|
#7 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 67
Thanked 355 Times in 194 Posts REP Gücü : 7
REP Puanı : 264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
iki satır yazıyla bir üyenin silinmesi şık olmamıştır kıral çıplak yazdığı her satırın arkasında duran hata yaptıysa özür dilemesini bilen bir arkadaş.
yasaklı durumunun kaldırılması gerekir sorunun tartışılarak aydınlatılması gerekir yoksa recep benim ne dersem o olur konuşanı banlarım diyorsan haydi benide banlayın.
Erkek dişi sorulmaz muhabbetin dilinde
Hakın yarattığı her şey yerli yerinde Bizim nazarımızda kadın erkek farkı yok Noksanlık eksiklık senin görüşünde |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to ceritli For This Useful Post: |
|
|
#8 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3633 Times in 1425 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sayın ceritli kral çıplakın üyeliği silinmemiştir 2 gün ceza almıştır bu süre bitiminde dilerse forumda görüşlerini dile getirmeye devam edecektir saygılar
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to esonto58 For This Useful Post: |
|
|
#9 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 177
Thanked 997 Times in 243 Posts REP Gücü : 2
REP Seviyesi :
![]() |
Değerli canlar,
Forum yapılanması içerisinde kimsenin özel bir ayrıcalığı bulunmamaktadır. Yazarlarımızın ayrıcalığı başka bir içerik taşımaktadır. Yazarlar söyleyecekleri sözleri ve düşünceleri ile özgürdürler. Bu onların hakaret ve küfür vs. gibi bir durumu yaratacakları anlamı ile karıştırılmamalıdır. Hamza Aksüt çalışmalarını ve düşüncelerini nasıl ve ne üzerine kuracağı, hangi konuları işleyeceği konusunda özgün ve "dokunulmazdır". Aksüt'ün zaten yapmayacağı birşey olan hakaret ve küfür, sahtekarlık, aldatma, yalan ve talan vs. gibi hiçbir yanınının olmayacağını görmek gerek. O adıyla koşulsuz ve gönülsüz bu forumdan çok daha fazla Alevilerin varlık alanına ikrar vermiş rızalıkla yola baş koymuş biridir. Bu nedenle özgürlüklerini ve dokunulmazlıklarını nasıl kullanacağı konusunda ilkelerimizin üzerinde ve özeninde davranacağı konusunda hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Ancak belli bir çarpıtma veya düşüncelerinin bazı yönlerinin suistimal edilmesi veya anlaşılmadan, tüm görüşleri bilinmeden konuya bağlı tartışılırken gereğinden fazla sorgulanması ve bunun basit yöntemlerle yapılması ise hiçbir şekilde tasvip edilecek bir durum değildir. Yazarımızın olaylar karşısındaki tutum ve davranışları doğal olarak yıpranmaya ve verdiği emeklere karşın saygısızlık ve onur kırıcı veya düşünce biçimine uymadığı halde yaftalanması karşısında kendisince önlem alınmak ve bu yönlü önlemlerin forum yönetimince de alınmasını istemek hakkı bulunmaktadır. Sinan Işık, Çalışmaları ve eylemleri ile katkıları ve kararlılığı ile ihtiyacımız olan yolun açılmasında ciddi adımlar atılmasına öncü olmuştur. Hakkı daha güçlü ve eylemsel konuşmak ise bunu yapma alanlarından biri olarak Gençaleviler forumu seçmesi veya niteliksel olarak yazarlık veya koşullu hareket alanı isteme kararı aldığı an "dokunulmaz" duruma geçecektir. Bu dokunulmazlık koşulları onu daha da bağlayacağı için bunun disipliner tutumunu yüklenmeyi görev ve özveriye çevirecektir. Diliyorum ki bu zorlu ve özverili yolu seçer. Gençaleviler ve Alevi Gündem Alevi yaşam alanını tüm entellektüel ve kültürel birikimini yükseltmek, güven ortamı içerisinde arşivlemek, Aleviliğin ve Alevilerin ihtiyacı olan alanlarda görüş ve düşünce üretmek, bunu savunmak ve çoğaltmak ile kendini görevli sayar. Bu nedenle bu yönlü görev ve sorumluluk tanınsın veya tanınmasın herkes için bir görevdir. Sanal dünyanın bu verimli ve güçlendirici yanlarını toplumumuzun yararı için önceliğimizdir. Yeni insanların düşünce, siyaset, kültür, yolun ihtiyacı olan cem ve ritüelleri yürütme ve öğrenme, felsefemizin ve Alevi ilkelerinin tanıtılması, iyi anlaşılması ve geleneklerimizden evrensel yaşamımıza, çağdaş dünyaya taşınmak için ihtiyaçlarımızı ve kültürel, siyasal, sosyal ve inançsal altyapımızı güçlendirmek için birlikte ve samimi hareket etmemizi zorunlu kılmaktadır. Ortak değerlerimizi ve özgünlüklerimizi hem korumayı hem de geliştirmeyi çoğaltmamız ve bunu insanlığa taşımamız görev ve sorumluluğumuzdur. Forum ve sitenin temel amacı Aleviliğe ve insanlığa bir bütün olarak hizmettir. Kişisel kamplaşma, tartışma ve taraflılıklar açısından ilkeleri bellidir ve bu yöndeki özgürlük alanlarının neler olacağını insani hak ve adalet duygusundan, basın ahlak ve ilkelerinin evrensel düsturlarından alarak hareket etmektedir. Şu koşullarda yeni ve sanal dünyanın parçası olarak tam bir pozisyon ve yetkinlik içinde görülmese de, daima bu büyük görev ve hizmet çabası ile hareket edecektir. Bu çerçevede tüm canlarımızın kararlılıkla gerçek adları ve sanları ile hiçbir çekince ve kaygı yaşamadan forum ve sitemizde varolmalarını tavsiye ediyoruz. Aleviliğin varlık alanına hizmet etmek birinci görev olarak tanımlandığında herkesin biz adlarını ve yaşam alanlarını ortaya koymuş kişilerin bulunduğu Gencaleviler forumu ve Alevi Gündem sitesi Alevi hukuk, edep ve rızalığı ile hareket etmek amacını ve bilincini kararlılıkla sürdürmeyi görev ve sorumluluk addeder.. Saygılarımızla. Konu Hasan Harmancı tarafindan (02-09-2011 Saat 09:23 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Hasan Harmancı For This Useful Post: |
|
|
#10 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 3695
Thanked 0 Times in 0 Posts REP Gücü : 0