![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Katliamları Tarihsel süreçteki alevi katliamlarına dair bilgi ve belgelerin paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Yeni Üye |
sayın işcanbaba beyefendi,bir yanlışın üzerini örtmek için başka bir yanlışı örnek göstermek kanımca yanlış bir tahlil olmuş.maraş,sivas,çorum,bahçelievler,gazi mahallesi olayları bu gün hala cumhuriyet tarihimizin karanlıkta kalmış flu olaylarıdır.ülkemizin üzerinde oynanan karanlık oyunların dış destekli tetikçileri tarafından işlenmiş ve derin bağlantıları hala çözülememiştir.elbette bu gün hala nefretle anıyor ve kınıyoruz.amerikanın CIA kamplarında eğitim görmüş başbuğ türkeşin ülkemize döndükten sonra benzer kamplarda nasılda tetikçiler yetiştirdiğini,bu canilerin milletimizin bölünmesi hususunda ne gibi karanlık oyunların altına imza attığını bilmeyenimiz kalmamıştır.hal böyleyken bu karanlık oyunları ima ettiğiniz gibi türklerin üzerine yıkmak da yanlış tahlilin sonucudur.emin olunuz maraşta da sivasta da karşımızda yine şafi kürtleri görmek olasılığımız çoktur.ama dediğim gibi olasılıktır,hala karanlıktadır kesin söylemlerde bulunmak zordur.
diğer taraftan karşımızda tarihi bir gerçek vardır.türkler anadoluya girmiş doğu ve güneydoğu anadolu bölgemizde yerleşmiş ama nedense sonradan buharlaşıp uçmuşlardır.burada yaşanan katliamları maraşla,sivasla,çorumla bir tutmak,kıyaslamak mümkünmüdür.bu olayların yaşandığı dönem sadece saydığınız bu illerle sınırlı değildir.neredeyse tüm ülke sağ-sol çatışmaları,alevi-sünni çatışmaları sonucu yangın yerine çevrilmiştir.ihtilale zemin hazırlanmış ve sonuçta her iki grupta arkasında bölünmüş aileler,kaybedilmiş yüzlerce insan ve yaşanmış acılarla tarihteki yerini almıştır.doğuda yapılan ise bir soykırım,asimilasyon ve sürgündür.bu gün asimile oldukları iddialarıyla ülkemize her gün başka bir huzursuzluğun altına imza atan kürt nüfus zamanında hiç acımadan ve gözünü kırpmadan alevi türkmen nüfus üzerinde büyük bir katliam yapmaktan çekinmemiştir.konuyu osmanlıya,yavuza vs bağlamak çok yanlıştır.osmanlı arşivlerinden anladığımız kadarıyla bir çok alevi ocağından vergi alınmaması konusunda çıkarılmış fermanlar bulunmaktadır.osmanlının dedelik kurumuna olan saygısıda başka bir gerçektir.hacı bektaşi veli hazretlerinin batı trakyada islamiyeti yayması konusunda bizzat saray tarafından görevlendirildiği gerçeği bir tarafta,osmanlının ileri karakolları olan akıncı birliklerinin kızılbaş türkmenlerden oluşması bir tarafta,yeni çeri ordusunun neredeyse tamanının yine kızılbaş türkmenlerden oluşması diğer tarafta dururken konuyu illa osmanlının alevi katliamına getirip dayandırma çabalarınızı mesnetsiz ve hayali bir zorlama olarak değerlendiriyorum.sanırım hala dededen kalma kulak dolgusu efsanelere inanmaktasınız.işte araştırmadan bilgi sahibi olmadan sadece halk arasında anlatılan bir takım söylentilerle yorum yaptığımızda ermeni soykırımınıda onaylamış oluyorsunuz.oysa bu da başka bir yalan.dedemde bana hz alinin hayber kalesinin kapısını tek eliyle yerinden söküp düşmanlarına karşı kalkan olarak kullandığını anlatırdı.bu gün gülüyorum.aynen sizin osmanlının aleviler üzerinde katliam yaptıkları söyleminize güldüğüm gibi.katliamı yapan osmanlı değil tarih boyunca eşkiyalık yapıp bu milletin başına bela olmuş ve her dönem devlete isyan edecek bir sebep bulmuş şafi/nakşi vs kürt aşiretleridir.iddia ettiğiniz gibi bu bölgede kızılbaş alevi türkmen köyleri bulunmamaktadır.hakkari,şırnak,siirt,diyarbakır,ur fa vs bölgelerimizden alevi yerleşim yerlerini sayarsanız çok mu az mı hep beraber değerlendirme şansımız olur. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to asena For This Useful Post: | Rehber (05-15-2009) |
|
|
#12 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sayın Asena hanımefendi;
Yapmayın, hemen karşınızdakini, Kulakdan dolma bilgiler vs, ile itham etmeyin, Ben yaşım gereği, Maraş,sivas,çorum vs katlıamlarını görmüş, yaşamış biriyim, BAŞBUĞ dediğiniz kişinin bu ülkeye getirdiği zülümü ve faşizanlığı birebir yaşamış bir ALEVİYİM,SOLCUYUM, Konuya dönersek, Kırmızı Renkli yazılar benim, sana cevabım, Yani yanıtlarım yazının içinde, Alinti:
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | asena (05-10-2009) |
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Üye No: 1220
Thanked 14 Times in 9 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 30
REP Seviyesi :
![]() |
anladığım kadarıyla yaşça benden büyüksünüz.tavsiyelerinizi dikkate alıp verdiğiniz kaynakları inceleyeceğim.tarih bilgimi de gözden geçirip tekrar size dönerim.şimdilik saygılarımla ve bu güzel tartışma uslubunuz için teşekkürlerimle.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet can, Yaşım epey var, Bu sitenin yaşlılarınddanım,
Adı genc alevilerde olsa, ancak burdaki genc kavramı, yaşla ilgili olmadığından, bende Genc alevilerdenim, Mesela; Zeynel Abidin Ocağı, Diyarbakır daki Türkmenlerin Bağlı bulunduğu ocaktır.Seyit Hasan Köyü, (zaviye köy) olması nedeniyle Diyarbakırdaki Alevi yerleşim yerlerinin en önemlisidir. S:314 (Hamza Aksüt, Aleviler,Türkiye,Irak,İran,süriye, Bugaristan.) Mesela; İmam rıza Ocağı ve Canbek Aşireti, Kurmanc lehcesi ile konuşurlar, ilk yurtları Harput un, Baskil yöresinin Fırat kesimi ve Diyarbakır ın güneyi, Şimdiki yerleşim yerleri çok dağınıktır,Sivasdan tur, Aydına kadar var: S:296 Buna benzer bilgiler adı geçen kitapda vardır, Ve Tüm alevi Türkmen veya Kürt toplulukların geldiği YOL güzergahır, iilk yerleşim yerleri Ham Mezepotamya civarıdır, Güneydoğu anadolu ve süriyeni Kuzey bölgeleri, |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
sayın işcanbaba bu konuyu daha önce hiç duymadım sitenizdede bulamadım kaynak gösterrir yada link koyarsanız daha net öğrenmiş olacağım şu anda çelişkili durumlar sezsemde net olarak öğrendikten sonra konuşmakta fayda var
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|