Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 06-13-2008, 10:17   #121
Çopur
...
Kullanıcı Profili

Çopur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1143
REP Seviyesi : Çopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud ofÇopur has much to be proud of
İletişim
Standart Hz. Ali’nin Irak–necef Küfe’deki Türbesi’nin Onarilmasi

HZ. ALİ’NİN IRAK–NECEF KÜFE’DEKİ TÜRBESİ’NİN ONARILMASI

YAZI: 20 Rebiyü–l–evvel sene 1278 (eylül 1861), Padişah Abdülaziz dönemi Şadrâzam: Mahmut Nedim (Nedimov)Paşa’dır. O yıl 26 Haziran’da Padişah Abdülmecit vefat etti, yerine Abdülaziz Padişah oldu. 1861–1862’de Karadağ isyanı başladı.

Osmanlı Devleti 10 Temmuz İtalya, 10 Ekim’de de Rusya ile ticaret antlaşması imzaladı.

KİMDEN: Meclis–i Vâlây–ı Ahkâm–ı Adliyye (Danıştay)den

KİME: Sadrâzam’a

KONU: İmam–ı Ali’nin Türbesi’ndeki cami minaresi bel verip yıkılma tehlikesi olduğundan acele yapılması için ilgililere emir verilmektedir. (Necef İrak’ta Küfe civarında İmam–ı Ali’nin türbesi bulunmaktadır).

BELGENİN MEÂLİ

BÂBI–I ÂLÎ MECLİS–İVÂLÂY–IAHKÂMIADLİYYE

Aded: 468

Maliyye Nezâret–i celîlesinin 2 Rebiyü–l–evvel sene 1278 tarihli Meclis–i Vâlâ’ya havâle buyurılan bir kıt’a takrîri meâlinden müstebân (anlaşılan) oldığı vechile İMAM–I ALİradiyallahü teâlâ anhü Efendimiz Hazretleri’nin âsitâne–i aliyyelerinde (türbe) kâin cami’–i şerîf minâresinin temâyül (yanlama) iderek muhtâc–ı ta’mir olması cihetiyle mahallince keşfi bi–l–acrâ bir yük doksan dokuz bin yetmiş guruş (199 070 kuruş– 1990.7 lira) masrafla vücuda geleceği tahmin olınmış ve meblhağ–ı mezbûrın (yıkarıda adı geçen) Necef–i Eşref Mukataatı miyanında olarak yetmişaltı (1276) senesine mahsûben sekiz yük yetmiş bin (800 070 kuruş– 8000.7 lira) bu kadar guruş bedelât ile ihâle olınan müsakkafât (üzeri örtülü dam müşârün–ileyhden tesviyesi mahallinden yazılmış ise de mukataat–ı mezkûreye dair cânib–i hazineye gelen defterde işbu müsakkafât bedelinin müfredâtı olmamasına mebni müşârün–ileyh (İmam–ı Ali) evkaf–ı şerhifesine merbût rüsûmâtın mikdar–ı bedeli ve sûret–i idâresi hazinece mechûr oldığından icrây–i îcâbı istizân (sorulma) olınmış olub takrîr–i mezkûr tefshilâtına göre zikr olınan minare ziyadesiyle ta’mîre muhtaç olarak bunın te’hîri (geçikme) takdirinde münhedim (yıkılma) olacağı ve ol hâlde iktizâ idecek ta’mmirâta iki üç bin kesel L(bir kese 100 000 5sarfı lâzım geleceği cihetle bu sebebden ve âsitâne–i mezkûre makamât–ı aliyyeden olarak daimha zuvvârden 5ziyaretçiler) hâli olmadığından dolayı imam–ı müşârün–ileyh hazretlerinin ruhâniyyet–i celîlerine hürmeten zikr olınan minarenin ol mikdar masrafla heman ta’miri umûr–ı hayriyyeden oldığı misillü bu masrafa mahfice (gizli) karşulık gösterilen müsakkafât–ı şerîfe bedeli müfredâtının tahkikiyle meblâğ–ı mezbhurın hitâm–ı ta’mîrâtında anden kapadılması dahi münâsib olacağından ol vechile hazinece icrhay–ı îcâbının nezâret–i müşârün–ileyhe havâle tezekkür kılındı ise de ol bâbda emr ü fermân hazret–i men lehü–l– emrindir.

Fî 20 Rebiü–l–evvel sene 1278 (Eylül 1861)

Ahmet Vefik Efendi Muhtar Bey MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR
Komisyonda bulunamadı (okunamadı) Es-Seyid Ali Ahmet Tevfik Mehmet Tahir
MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR
Mehmet Vecihi Mahmut Celâleddin Es-Seyyid Mahmud (Okunamadı) Irfan Mehmet Rauf

BELGE: BOA– İrade Meclis–i Vâlâ, no 20314

Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif

Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir
Melih PEKDEMİR
Anne Bak Kral Çıplak
Çopur isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Çopur For This Useful Post:
DoğAcAn (10-30-2009), NervouS! (12-10-2008)
Alt 10-04-2008, 15:49   #122
HasaN DAYI
Can
L^O^T^U^S
Kullanıcı Profili

HasaN DAYI - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 13
REP Puanı : 350
REP Seviyesi : HasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really niceHasaN DAYI is just really nice
İletişim

konu sabittir.

NESİMİYEM
YÜZÜN BENİ
DERİM MEYDANDA
MEYDANDA

HasaN DAYI

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

ELİNE, BELİNE,
DİLİNE SAHİP OL.
HasaN DAYI isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-30-2008, 11:59   #123
Kemal
Forum Katılımcısı
Kullanıcı Profili

Kemal - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 149
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 4
REP Puanı : 184
REP Seviyesi : Kemal has a spectacular aura aboutKemal has a spectacular aura about
İletişim

işte yapılan zulümlerin belgeleri. Melek osmanlı nerdesin...

Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.
Kemal isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 12-10-2008, 00:10   #124
mamican
Pegasus*
Kullanıcı Profili

mamican - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 11
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 934
REP Seviyesi : mamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to behold
İletişim

lafa gelince tüm dinleri sentezleyen bir devlet diye bahsediyorlar kısmen doğruda bize yaptıkalrını saymazsanız tabi. hristiyabnlarla iyi ermenilerle iyi rumlarla iyi ama alevilerle düşman hemde öyle böyle düşman değil beşikteki çocuğunuın katlini vacip görecek derecede düşman....

''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.''

İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür.....
mamican isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to mamican For This Useful Post:
sâre kâl (12-10-2008)
Alt 12-10-2008, 00:27   #125
NervouS!
Transylvania
Kullanıcı Profili

NervouS! - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 89
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi : NervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud of
İletişim

gerçekTen arşivLik payLaşım saoLun...

Ben Meksikalıyım adım Emiliano Zapata toprak ve özgürlük dedim yok devirde Puerta, İranlıyım bizzat köreltip ben onca beyni karanlığa gömdüm adım Ayetullah Humeyni, Benim bir rüyam var adım Martin Luther King, Bakın demokrasi benimle beraber öldü ben Hrant Dink, merhaba adım Barrak Obama çakmasıyım Luther King'in sulh için gelmiştim onbinlerce sivili kestim fittim, ben bir dono bana derler ki Sierra Maestra devrim ateşi burada yandı, sonrası gerilla. Özgürlük vaad ettiğiniz dünya nerede hani? Emperyalizme kafa tutan bendim ben Mahatma Ghandi, ben bir akarsuyum adım Kızıldere suyum kan 30 mart günüydü gördüklerim kanlı katliam, en büyük psikopat benim adım Adolf kansızım öldüm ama fikirlerim hah dirildi ansızın, adım Amadou Diallo tam 19 kurşun yedim, yargısız infaz gördüm evet çünkü ben bir göçmenim,mizacınız hem demokrat hem de nurcu, benim failim hala meçhul adım Uğur Mumcu, Anadoluydum insanlara bir çocuk doğurdum, kan mevsimindeydik adını Mustafa Kemal koydum...
NervouS! isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to NervouS! For This Useful Post:
sâre kâl (12-10-2008)
Alt 10-06-2009, 12:45   #126
mamican
Pegasus*
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : mamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to beholdmamican is a splendid one to behold
İletişim

ne garip konu çok ilgisiz kalmış.
Alt 10-29-2009, 18:35   #127
mamican
Pegasus*
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

osmalıyı oldum olası sevmedim hani kan çekerya kan itiyorda demekki tarih boyunca alevilerin yaşadıkalrını görünc eokuyunca duyunca yüzbinlerce nalet okuyasım geliyor okuyorumda bu zulmü reva görenlere....
The Following User Says Thank You to mamican For This Useful Post:
DoğAcAn (10-30-2009)
Alt 05-04-2010, 22:45   #128
uğur26
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2787
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 19
REP Seviyesi : uğur26 is on a distinguished road
İletişim

Eline sağlık
uğur26 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to uğur26 For This Useful Post:
Devrim06 (05-04-2010)
Alt 05-29-2010, 13:11   #129
marxista_eenteer
Yeni Üye
Kullanıcı Profili

marxista_eenteer - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 26
Üye No: 2770
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 21
REP Seviyesi : marxista_eenteer is on a distinguished road
İletişim

biz kızılbaş değiliz...kızılbaşlık şeyh haydarın de şah ismailin periyodik olarak şii-caferi-gulat-alevi-bektaşi- vs vs ali taraftarı grupları safevviye tarikatına toplamak için denilen yavuza karşı bir propaganda adıdır...
zaten bizi yavuza kışkırtan,yavuzu bize kışkırtan bu şiilerdir,kızılbaşlardır.....
BİZ BATINİ-ALEVİ-BEKTAŞİYİZ.......bunlar iran oyunlarıdır...
marxista_eenteer isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 05-29-2010, 19:41   #130
NervouS!
Transylvania
Kullanıcı Profili

NervouS! - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 89
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi : NervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud of
İletişim

Alinti:
marxista_eenteer Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
biz kızılbaş değiliz...kızılbaşlık şeyh haydarın de şah ismailin periyodik olarak şii-caferi-gulat-alevi-bektaşi- vs vs ali taraftarı grupları safevviye tarikatına toplamak için denilen yavuza karşı bir propaganda adıdır...
zaten bizi yavuza kışkırtan,yavuzu bize kışkırtan bu şiilerdir,kızılbaşlardır.....
BİZ BATINİ-ALEVİ-BEKTAŞİYİZ.......bunlar iran oyunlarıdır...
Belirli bir kabukta durmak ne kadar doğru sizce?
NervouS! isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil