![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#121 |
|
... |
![]() HZ. ALİ’NİN IRAK–NECEF KÜFE’DEKİ TÜRBESİ’NİN ONARILMASI YAZI: 20 Rebiyü–l–evvel sene 1278 (eylül 1861), Padişah Abdülaziz dönemi Şadrâzam: Mahmut Nedim (Nedimov)Paşa’dır. O yıl 26 Haziran’da Padişah Abdülmecit vefat etti, yerine Abdülaziz Padişah oldu. 1861–1862’de Karadağ isyanı başladı. Osmanlı Devleti 10 Temmuz İtalya, 10 Ekim’de de Rusya ile ticaret antlaşması imzaladı. KİMDEN: Meclis–i Vâlây–ı Ahkâm–ı Adliyye (Danıştay)den KİME: Sadrâzam’a KONU: İmam–ı Ali’nin Türbesi’ndeki cami minaresi bel verip yıkılma tehlikesi olduğundan acele yapılması için ilgililere emir verilmektedir. (Necef İrak’ta Küfe civarında İmam–ı Ali’nin türbesi bulunmaktadır). BELGENİN MEÂLİ BÂBI–I ÂLÎ MECLİS–İVÂLÂY–IAHKÂMIADLİYYE Aded: 468 Maliyye Nezâret–i celîlesinin 2 Rebiyü–l–evvel sene 1278 tarihli Meclis–i Vâlâ’ya havâle buyurılan bir kıt’a takrîri meâlinden müstebân (anlaşılan) oldığı vechile İMAM–I ALİradiyallahü teâlâ anhü Efendimiz Hazretleri’nin âsitâne–i aliyyelerinde (türbe) kâin cami’–i şerîf minâresinin temâyül (yanlama) iderek muhtâc–ı ta’mir olması cihetiyle mahallince keşfi bi–l–acrâ bir yük doksan dokuz bin yetmiş guruş (199 070 kuruş– 1990.7 lira) masrafla vücuda geleceği tahmin olınmış ve meblhağ–ı mezbûrın (yıkarıda adı geçen) Necef–i Eşref Mukataatı miyanında olarak yetmişaltı (1276) senesine mahsûben sekiz yük yetmiş bin (800 070 kuruş– 8000.7 lira) bu kadar guruş bedelât ile ihâle olınan müsakkafât (üzeri örtülü dam müşârün–ileyhden tesviyesi mahallinden yazılmış ise de mukataat–ı mezkûreye dair cânib–i hazineye gelen defterde işbu müsakkafât bedelinin müfredâtı olmamasına mebni müşârün–ileyh (İmam–ı Ali) evkaf–ı şerhifesine merbût rüsûmâtın mikdar–ı bedeli ve sûret–i idâresi hazinece mechûr oldığından icrây–i îcâbı istizân (sorulma) olınmış olub takrîr–i mezkûr tefshilâtına göre zikr olınan minare ziyadesiyle ta’mîre muhtaç olarak bunın te’hîri (geçikme) takdirinde münhedim (yıkılma) olacağı ve ol hâlde iktizâ idecek ta’mmirâta iki üç bin kesel L(bir kese 100 000 5sarfı lâzım geleceği cihetle bu sebebden ve âsitâne–i mezkûre makamât–ı aliyyeden olarak daimha zuvvârden 5ziyaretçiler) hâli olmadığından dolayı imam–ı müşârün–ileyh hazretlerinin ruhâniyyet–i celîlerine hürmeten zikr olınan minarenin ol mikdar masrafla heman ta’miri umûr–ı hayriyyeden oldığı misillü bu masrafa mahfice (gizli) karşulık gösterilen müsakkafât–ı şerîfe bedeli müfredâtının tahkikiyle meblâğ–ı mezbhurın hitâm–ı ta’mîrâtında anden kapadılması dahi münâsib olacağından ol vechile hazinece icrhay–ı îcâbının nezâret–i müşârün–ileyhe havâle tezekkür kılındı ise de ol bâbda emr ü fermân hazret–i men lehü–l– emrindir. Fî 20 Rebiü–l–evvel sene 1278 (Eylül 1861) Ahmet Vefik Efendi Muhtar Bey MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR Komisyonda bulunamadı (okunamadı) Es-Seyid Ali Ahmet Tevfik Mehmet Tahir MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR MÜHÜR Mehmet Vecihi Mahmut Celâleddin Es-Seyyid Mahmud (Okunamadı) Irfan Mehmet Rauf BELGE: BOA– İrade Meclis–i Vâlâ, no 20314
Ben ömrümce muhalif yaşadım. Devletçe de menfi bi "tip" sayıldım. Onun için kan gurubum rh negatif
Kanayan, özlemdir, kabuk tutmayan. Kanayan, inattır. Bir içim sigara dumanında asılı, soluksuz inattır. Kanayan, kanattır. Doruklarda, alıcı kuşunda gergef olmuş kanattır. Ve dahi kavlimiz, kavlimiz duman mavisinde, kavlimiz kanat gergefinde nakışlıdır. Ki söylenen henüz söylenmemiştir. Ki dinlenen henüz dinlenmemiştir. Söylenmelidir. Dinlenmelidir. Dillenmelidir Melih PEKDEMİR Anne Bak Kral Çıplak
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
Can Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 2
Thanked 1996 Times in 869 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 350
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
konu sabittir.
NESİMİYEM YÜZÜN BENİ DERİM MEYDANDA MEYDANDA HasaN DAYI [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ELİNE, BELİNE,
DİLİNE SAHİP OL. |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 149
Thanked 159 Times in 88 Posts REP Gücü : 4
REP Puanı : 184
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
işte yapılan zulümlerin belgeleri. Melek osmanlı nerdesin...
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2411 Times in 1087 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lafa gelince tüm dinleri sentezleyen bir devlet diye bahsediyorlar kısmen doğruda bize yaptıkalrını saymazsanız tabi. hristiyabnlarla iyi ermenilerle iyi rumlarla iyi ama alevilerle düşman hemde öyle böyle düşman değil beşikteki çocuğunuın katlini vacip görecek derecede düşman....
''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.'' İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to mamican For This Useful Post: | sâre kâl (12-10-2008) |
|
|
#125 |
|
Üye No: 89
Thanked 2434 Times in 1387 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gerçekTen arşivLik payLaşım saoLun...
Ben Meksikalıyım adım Emiliano Zapata toprak ve özgürlük dedim yok devirde Puerta, İranlıyım bizzat köreltip ben onca beyni karanlığa gömdüm adım Ayetullah Humeyni, Benim bir rüyam var adım Martin Luther King, Bakın demokrasi benimle beraber öldü ben Hrant Dink, merhaba adım Barrak Obama çakmasıyım Luther King'in sulh için gelmiştim onbinlerce sivili kestim fittim, ben bir dono bana derler ki Sierra Maestra devrim ateşi burada yandı, sonrası gerilla. Özgürlük vaad ettiğiniz dünya nerede hani? Emperyalizme kafa tutan bendim ben Mahatma Ghandi, ben bir akarsuyum adım Kızıldere suyum kan 30 mart günüydü gördüklerim kanlı katliam, en büyük psikopat benim adım Adolf kansızım öldüm ama fikirlerim hah dirildi ansızın, adım Amadou Diallo tam 19 kurşun yedim, yargısız infaz gördüm evet çünkü ben bir göçmenim,mizacınız hem demokrat hem de nurcu, benim failim hala meçhul adım Uğur Mumcu, Anadoluydum insanlara bir çocuk doğurdum, kan mevsimindeydik adını Mustafa Kemal koydum...
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to NervouS! For This Useful Post: | sâre kâl (12-10-2008) |
|
|
#126 |
|
REP Seviyesi :
ne garip konu çok ilgisiz kalmış.
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
REP Seviyesi :
osmalıyı oldum olası sevmedim hani kan çekerya kan itiyorda demekki tarih boyunca alevilerin yaşadıkalrını görünc eokuyunca duyunca yüzbinlerce nalet okuyasım geliyor okuyorumda bu zulmü reva görenlere....
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to mamican For This Useful Post: | DoğAcAn (10-30-2009) |
|
|
#129 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Marxist değilim.
Yas: 26
Üye No: 2770
Thanked 20 Times in 12 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 21
REP Seviyesi :
![]() |
biz kızılbaş değiliz...kızılbaşlık şeyh haydarın de şah ismailin periyodik olarak şii-caferi-gulat-alevi-bektaşi- vs vs ali taraftarı grupları safevviye tarikatına toplamak için denilen yavuza karşı bir propaganda adıdır...
zaten bizi yavuza kışkırtan,yavuzu bize kışkırtan bu şiilerdir,kızılbaşlardır..... BİZ BATINİ-ALEVİ-BEKTAŞİYİZ.......bunlar iran oyunlarıdır... |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Üye No: 89
Thanked 2434 Times in 1387 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |