![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Bizden Biri |
Koca başlı kara kadı
Sende hiç din iman var mı? Haramı helali yedi Sende hiç din iman var mı Fetva verir yalan yulan Domuz gibi dağı dolan Sırtına vurdum palan Sende hiç din iman var mı? İman eder amel etmez Hakk'ın buyruğuna gitmez Kadılar yaş yere yatmaz Sende hiç din iman var mı? Pir Sultan'ım zatlarımız Gerçektir şöhretlerimiz Haram yemez itlerimiz Bu sözümde yalan var mı?
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | GUNDÎ (07-23-2008), sibelinsesi (07-23-2008) |
|
|
#12 |
|
Can Bizden Biri Yas: 30
Üye No: 8
Thanked 2237 Times in 788 Posts REP Gücü : 11
REP Puanı : 324
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Şu kanlı zalimin ettiği işler
Garip bülbül gibi zâreler beni Yağmur gibi yağar başıma taşlar Dostun bir fiskesi pareler beni Dar günümde dost düşmanım bell'oldu On derdim var ise şimdi ell'oldu Ecel fermanı boynuma takıldı Gerek asa gerek vuralar beni Pir sultan abdal'ım can göğe ağmaz Hak'tan emrolmazsa ırahmet yağmaz Şu ellerin taşı hiç bana değmez İlle dostun gülü yareler beni
Rengimiz güldür bizim gül gibi açacağız
Gönüller aşk ile sevgiler saçacağız Hak hakikat yolunda bir yüzümüz var bizim Olduğumuz gibiyiz ve öyle kalacağız. Hacı Bektaşi Veli |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Türkü For This Useful Post: | GUNDÎ (07-23-2008), sibelinsesi (07-23-2008) |
|
|
#13 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hanedana doğru dönüyor katar
Hatır sefa ile gönderin bizi Muhip olanlara bir mağna yeter Hatır sefa ile gönderin bizi Ne eylesen etsen aranır demler Kalkar gönülden kuşku ile gamlar Evliyalara muhip olan canlar Hatır sefa ile gönderin bizi Güruh gülbenkte bizi anarlar Cematta lokmamızı sunarlar Can intizarda canımız değerler Hatır sefa ile gönderin bizi Muhabbete doyulur mu gaziler? Her gittikçe yüreklerim sızılar Büyükler, küçükler, mümin gaziler Hatır sefa ile gönderin bizi Pir Sultan Abdal'ın ehli hikmettir Muhabbet ezelden beri sünnettir Ne kadar eğlensek sonu firkattır Hatır sefa ile gönderin bizi |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: |
|
|
#14 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 69
Thanked 1607 Times in 637 Posts REP Gücü : 11
REP Puanı : 348
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler emeğinize sağlık...okuyunca bir tuhaf oldum emeğinize sağlık....![]()
türkmenbaşı...
![]() ![]() ![]() oNuR vE gUruR UnUtuLmUş DeĞeRLeRiMiZ.... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to GUNDÎ For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-23-2008) |
|
|
#15 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 202
Thanked 367 Times in 187 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 154
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Yürü bre Hızır paşa
Senin de çarkın kırılır Güvendiğin padişahın O da bir gün devrilir Halkı sevmek suç mu bana Kem bilirdin beni Han'a Can için yalvarmam sana Şehinşah bana darılır Ben Musa'yım sen Firavun ikrarsız şeytan_ı lain Üçüncü ölmem bu hayın Pir Sultan ölür dirilir |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to sibelinsesi For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-25-2008) |
|
|
#16 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 202
Thanked 367 Times in 187 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 154
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Şu yalan dünyaya geldim giderim
Gönül senden özge yar bulamadım Yaralandım alkanlara belendim Elimin kanını yur bulamadım Güzellerin zülfü destedir deste Erenler hak için oturmuş posta Bir zaman sağ gezdim bir zaman hasta Hasta halin nedir der bulamadım Pir Sultan Abdal'ım dağlar ben olsam Üstü mor sümbüllü bağlar ben olsam Alem çiçek olsa arı ben olsam Dost dilinden tatlı bal bulamadım |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to sibelinsesi For This Useful Post: | Arjin Efruz (07-25-2008), sâre kâl (07-24-2008) |
|
|
#17 |
|
REP Seviyesi :
Bir nefescik söyleyeyim
Dinlemezsen neyleyeyim Aşk deryasın boylayayım Ummana dalmaya geldim Ben aşk ile oldum aşna Kalmadı gönlümde nesne Pervaneyim ateşine Şem'ana yanmaya geldim Bin hakkın edna kuluyum Kem daman gerden beri'yim Ayin-i cem'in bülbülüyüm Meydana ötmeye geldim Biz erenler gerçeğiyiz Balım sultan çiçeğiyiz Hacı Bektaş göçeğiyiz Meydanda durmaya geldim Pir Sultan'ım yeryüzünde Var mıdır noksan sözümde Eksiğim kendi özümde Dar'ına durmaya geldim |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | sibelinsesi (07-29-2008) |
|
|
#18 |
|
REP Seviyesi :
Gel benim sarı tamburam
Sen ne için inilersin İçim oyuk derdim büyük Ben anın için inilerim Koluma taktılar teli Söyletirler bin bir dili Oldum ayn-ı cem bülbülü Ben anın için inilerim Koluma taktılar perde Uğrattılar bin bir derde Kim konar kim göçer burda Ben anın için inilerim Göğsüme tahta döşerler Durmayıp beni okşarlar Vurdukça bağrım deşerler Ben anın için inilerim Gel benim sarı tamburam Dizler üstünde yatıram Yine kırıldı hatıram Ben anın için inilerim Sarı tambur benim adım. Arşa çıkıyor feryadım. Pir Sultan'dır üstadım Ben anın için inilerim |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | sibelinsesi (07-29-2008) |
|
|
#19 |
|
REP Seviyesi :
padişah katlime ferman dilese
yine geçmem ala gözlü şah’ımdan cellatlar karşımda satır bilese yine geçmem ala gözlü şah’ımdan onyedi yerimden vursalar yara cerrahlar derdime kılmasa çare kemendi bend ile çekseler dara yine geçmem ala gözlü şah’ımdan karadır kaşları benzer kömüre münafıklar zarar verir ömüre ik’ellerim bağlasalar demire yine geçmem ala gözlü şah’ımdan eğer beni katsa kervan göçüne götürseler hindistan’a maçin’e urganım atsalar darağacına yine geçmem ala gözlü şah'ımdan ahiri katlime ferman yazılsa çıksam teneşire tabut düzülse kefenim biçilse mezar kazılsa yine geçmem ala gözlü şah’ımdan pir sultan abdal’ım derim vallahi ölsem terk eylemem pir’i billahi huzur-u mahşerde dilerim şah’ı yine geçmem ala gözlü şah’ımdan |
|
|
|
|
|
#20 |
|
REP Seviyesi :
sordum sarı çiğdeme
sen nerede kışlarsın ne sorarsın hey derviş yer altında kışlarım sordum sarı çiğdeme yer altında ne yersin ne sorarsın hey derviş kudret lokması yerim sordum sarı çiğdeme senin benzin ne sarı ne sorarsın hey derviş hak korkusun çekerim sordum sarı çiğdeme anan baban var mıdır ne sorarsın hey derviş anam yer babam yağmur sordum sarı çiğdeme asacığı elinde hak kelamı dilinde çiğdemde dervişlik var pir sultanım erlerle yüzü dolu nurlarla ak sakallı pirlerle çiğdemde dervişlik var |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | aydinalavi (02-04-2009), sibelinsesi (07-29-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|