![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Can Bizden Biri |
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
canlar güzel bir dosya buldum.paylaşayım istedim. pir sulatn abdal ın hayatı ve şiirleri var... indirme link i verdim... aşk ile...
...... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to sâre kâl For This Useful Post: | KızıLKumsAL (08-29-2008) |
|
|
#22 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 323
Thanked 316 Times in 174 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 217
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Abdal olup şu dağları dolndım Aşdığım dağlara göç eylemişim Kızıl ırmakları bulandırınca Kayalı göllere göç eylemişim Dosta gitmezmisin bulasın ilacı Tel tel olmuş siyah ibrişim saçı Hercayi güzele gönül verdim acı Verdiğim gönüle güç eylemişim Bizim efendimiz canlar canıymış Hep güzel olanlar mürvet kanıymış Gün deyip sunduğum har diken imiş Sunduğum ellere göç eylemişim Pir Sultan Haydar, hale haldaş olma Hercayi dilbere yol yoldaş olma Bari sen de benim suçuma kalma Hezaran ellere göç eylemişim.. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to KızıLKumsAL For This Useful Post: | Arjin Efruz (10-02-2008), sâre kâl (08-29-2008) |
|
|
#23 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 323
Thanked 316 Times in 174 Posts REP Gücü : 6
REP Puanı : 217
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
İsa peygamberi Hakk'a buyurdu
Mürşide teslim ol,yolda kalırsın Cebrail, Ahmet önünce yürüdü Mürşide teslim olyolda kalırsın. Tabii ol nutku Kur'anda bula Mürşit gelip bizim kalbimiz yuya Öğüt dinlemezsen kalırsın tana Mürşide teslim ol, yolda kalırsın İlm-i zahirin menzili cennettir Dolaşık bir yoldur, gayet zahmettir Pir Sultan'ım senin yolun vuslattır Mürşide teslim ol,yolda kalırsın Hak nasib eylese nura batmaz mı Kalkıp arzulayıp ceme gelenler Cümle boş gelenler dolu gitmez mi Kalkıp arzulayıp pire gelenler Muhammed Ali'nin düştük peşine Mevla'm uğratmasın gönül tişine Pek sevap yazılır adem başına Kalkıp arzulayıp ceme gelenler Muhammed Ali'yi buldum burada Mevla'm ayırmasın beni arada Muhammed Ali diyen erer murada Kalkıp arzulayıp pire gelenler Tecelliyi tesellide bitiren Muhammed Ali'ye emanet götüren Bek iseniz pir gibi oturan Kalkıp arzulayıp ceme gelenler Pir Sultan'ım içer içer ayılır Böyle muhabbete nice doyulur Müminler huri gılman sayılır Kalkıp arzulayıp pire gelenler |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to KızıLKumsAL For This Useful Post: | Arjin Efruz (10-02-2008) |
|
|
#24 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kırklar ile yedik içtik
Kaynayıp sellere coştuk Baş koyup niyaz eyledik Geç otur meydan dediler Can dediler pir dediler Geç otur meydan dediler Yolumuz sevgi yoludur Sen de serin koy dediler Pir Sultanım kanım katlim Gönlümü gönlüne kattım Yüzelli yıl ölü yattım Daha sağsın can dediler
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
|
|
#25 |
|
REP Seviyesi :
Koyun beni Hak aşkına yanayım
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Benim pirim gayet ulu kişidir Yediler ulusu, Kırklar eşidir On İki İmamın server başıdır Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Kadılar müftüler fetva yazarsa İşte kemend, işte boynum asarsa İşte hançer, işte kellem keserse Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Ulu mahşer günü olur Divan kurulur Suçlu, suçsuz gelir anda derilir Piri olmayanlar anda bilinir Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Pir Sultan'ım arşa çıkar ünümüz O da bizim ulumuzdur pirimiz Hakka teslim olsun garip canımız Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan |
|
|
|
|
|
#26 |
|
REP Seviyesi :
TEVHİD(TEVHİT)
Önüme bir çığır geLdi, Bir ucu var çar içinde... Abdallar (arifler) dükkanın açmış, Ne istersen var içinde... Gir dükkanı,pazar eyle... Her şirindir hezar eyle... Aya güne nazar eyle, Ay Muhammed nur içinde... Ay Ali'dir gün Muhammed Ali Ali Ali Ali Ali Ali medet... Ay Ali'dir gün Muhammed... Okunan 80.000 ayet... Balıklar deryaya da hasret, Çarka döner göl içinde... Göi içinde çarka döner,susuzluktan bağrı yanar... Alemler seyrana iner,seyir var seyir içinde... Bu dürektan derdi bağı,bahar etti oldu gar-ı Şimdi dinle ahuzar-ı... Allah Allah Allah Allah... Arı inler bal içinde... Pir SuLtanım ey gaziLer, Ali Ali Ali Ali Ali Ali medet... Yürekte yarası sular... Talipte Pirin arzular... Bülbül öter gül içinde...Dost... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
REP Seviyesi :
Şimdi bizim aramıza
Yola boyun veren gelsin Şeriatı tarikatı Hakikatı bilen gelsin Kişi halden anlayınca Hakikatı dinleyince Üstüne yol uğrayınca Ayrılmayıp duran gelsin Talib olunca bir talib İşini Mevla'ya salıp İzzet ile selam verip Gönüllere giren gelsin Koyup dünya davasını Hakk'a verip sevdasını Doğrulayup öz nefsini Şeytanı öldüren gelsin Pir Sultan'ım çelebiye Eyvallahım var veliye Muhiddin'e hal diliyle Yolum sırrın soran gelsin |
|
|
|
|
|
#28 |
|
REP Seviyesi :
Evvel bu dergâhtan kısmet
Alır da var almaz da var Tarikate kadem basıp Gelir de var gelmez de var Bazını almış destine Hizmet ederdi dostuna Ahd ile ikrar üstüne Durur da var durmaz da var Olayım der isen Hızır İrfan defterine yazıl Hak her yerde hazır nazır Görür de var görmez de var Hem bizim dolumuzdan Çıkman sakın yolumuzdan Pir Sultan'ım halimizden Bilir de var bilmez de var |
|
|
|
|
|
#29 |
|
REP Seviyesi :
Bir su bir gölde çok durursa kokar
Azar azar çağla ak deli gönül Bulanık akma ki içmezler seni Çeşmenin gözünden çık deli gönül Ateş gibi birden parlayıp yanma Yanıp yanıp çevre yanın yandırma Kah karanlık kah aydınlık görünme Meydanda mum gibi yan deli gönül Kaba rüzgar gibi boşa dolaşma Çalıya çırpıya değip ileşme Toz toz olup topraklara karışma Harman yeli gibi es deli gönül Kara toprak gibi sakin ol otur Hak'tan ne gelirse kabul et getir Bahar aylarının yemişin bitir Herkese gönlünce ver deli gönül Pir Sultan Abdal'ım bu sözüm haktır Gaziler sözümün hatası yoktur Aşıkın maşuktan dönmesi çoktur Pirin eşiğine düş deli gönül |
|
|
|
|
|
#30 |
|
REP Seviyesi :
Döndün mü benden yüzü dönesi
Verdiğin ikrara saldım ben seni Ikrarı boynuna kemend olası Verdiğin ikrara saldım ben seni İkrar verdim ikrarımı güderim İkrarsIz dilberi ya ben nideyim Varır bir ikrarlıya şefaat ederim Verdigin ikrara saldım ben seni Pir Sultan Abdal'im ahirim aman Münkirin gönlünden gitmesin güman Şefaat etmesin oniki imam Verdiğin ikrara saldım ben seni |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|