![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 |
|
Bizden Biri |
Bir kişi özünde ikilik olsa,
Hakk'ın didarını görmez billahi. Hor bakarsa evliyanın yoluna, Eli bir gerçeğe ermez billahi. Cihanı seyahat edip gezerse, Doksan bin kelamı okur yazarsa, Bir mümin yezide kuşak çözerse, Derdine dermanı bulmaz billahi. Eli ile komadığın alırsa, Yalan söyler Hakk'a asi olursa, Tövbe etmez günah gümrah olursa, Cehennem oduna yanar billahi. Bir mümin yezide kızını verse, Anası babası ilayık görse, Yüz bin kere başı secdeye varsa, Hak da günahından geçmez billahi. Bir mümin yezidin yüzüne baksa, Gayet gökçek olsa şol meyli aksa, Ol müslim bacıdan zürriyet doğsa, Arsız meydanında kalır billahi. Pir Sultan'ım der ki: Hakk'ın emrini, Koyuverse bir kişi avradını, Mümin olan bilir bunun dadını, Yedi başlı hınzır olur billahi.
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hak Muhammet Ali üçü bir nurdur
Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Birisi Hakk'ındır üçü de birdir Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Müsahip müride demese beli Ona şefkat etmez Muhammet Ali Dünyada ahrette eğridir yolu Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Müsahip müsahiple nice bozula Hakk'ın defterine lânet yazıla Balı sönmüş arı gibi sızıla Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Müsahip müsahiple malın ayıra Şah-ı Merdan durağını duyura Yedi tamu nârın ona buyura Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Müsahip müsahibe bulsa bahane Onları sürerler karanlık hana Yüzü kara gitmez ulu divana Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Müsahibine hem söylese sözü Cehennem kelbinden karadır yüzü Dünyada ahrette karadır sözü Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Müsahibe bozulan Hakk'a kanlıdır Atasıyla bozulan Peygambere kinlidir Mihmanla bozulan yedi dinlidir Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Talipler almayan akça fayizi Münkirin dünyada karadır yüzü Müslim bacılar geymeyin kırmızı Söyleyen Muhammet dinleyen Ali Hak da bir kuluna eylese nazar Kalem divit neyler kendisi yazar Abdal Pir Sultan türlü güher dizer Söyleyen Muhammet dinleyen Ali |
|
|
|
|
|
#33 |
|
REP Seviyesi :
Alçakta yüksekte yatan erenler
Yetişin imdada aldı dert beni Başım alıp hangi yere gideyim Gittiğim yerlerde buldu dert beni Oturup benimle ibadet kıldı Yalan söyledi de yüzüme güldü Yalın kılıç olup üstüme geldi Çaldı bölük bölük böldü dert beni Üstümüze gelen boran kış gibi Yavru şahin pençesinde kuş gibi Seher çağı bir korkulu düş gibi Çağırta çağırta aldı dert beni Abdal Pîr Sultan'im gönlüm hastadır Kimseye diyemem gönlüm yastadır Bilmem deli oldu bilmem ustadır Şöyle bir sevdaya saldI dert beni |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | sibele (11-01-2008) |
|
|
#34 |
|
REP Seviyesi :
Yine dosttan haber geldi
Dalgalandı taştı gönül Yar elinden kevser geldi Derya gibi coştu gönül Kılavuzum Şah-ı Merdan Çevresi dopdolu nurdan Şunda bir hercayi dosttan Neylersin, vazgeçti gönül Sır Ali'deki sır idi Seyr edeni sever idi Ben kulu da kemter idi Pir aşkına düştü gönül Açıldı bahçenin gülü Öter içinde bülbülü Dost elinden dolu dolu Sarhoş oldu içti gönül Pir Sultan'ım bir gün göçer Er olan ikrarın güder Ceset bunda seyran eder Çün Hakk'a ulaştı gönül |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | sibele (11-01-2008) |
|
|
#35 |
|
REP Seviyesi :
Ben dervişim dersin dava kılarsın
Hakk’ı zikretmeye dilin var mıdır Kendini gör elde sen ne ararsın Hâlâ hâl etmeğe hâlin var mıdır Dertli olmayanlar derde yanar mı Sâdık derviş ikrârından döner mi Dertsiz bülbül gül dalına konar mı Ben bülbülüm dersin gülün var mıdır Bir gün balık gibi ağa sararlar Mürşitten rehberden haber sorarlar Tütsü yakıp köşe köşe ararlar Ben arıyım dersin balın var mıdır Mürşit huzurunda dâra durmağa Dâra durup Hakk’a boyun vermeğe Muhabbetten geçip hırka giymeğe Çar pâreden derviş şalın var mıdır Pir Sultan’ım senin derdin deşilmez Derdi olmayanlar derde düş olmaz Mürşitsiz rehbersiz yollar açılmaz Mürşit eteğinde elin var mıdır |
|
|
|
|
|
#36 |
|
REP Seviyesi :
Ilgıt ılgıt esen seher yelleri
Doğru gelir doğru gider mi Hakkın emri ile çürüyen canlar Bin yıl yerde yatsa çürür mü Pazarlık mı olur adil dükkanda Mevl-i muhabbetim de kaldı yâr sende Bu divan olmazsa ulu divanda Dost benim sualim verir mi Bahçede açılmış yar gonca güller Gülün figanından sefil bülbüller Aşuktan maşuğa da sarılan kollar Bin yıl yerde yatsa çürür mü Abdal Pir Sultan'ım da kalbi zar olan Döner mi sözünden gerçek yar olan Senin gibi aht-ı sadık yar olan Verdiği ikrardan döner mi |
|
|
|
|
|
#37 |
|
REP Seviyesi :
Yeşil başlı ördek göllere uçtu
Duysun canlar deyü bizi asarlar Bir taş oynamasın yerli yerinden Duysun canlar deyü bizi asarlar Çıkardılar ağ bedenden atmaya Şimdi indirdiler yine dahmeye Kanrıldım çevrildim baktım zahmaya Duysun canlar deyü bizi asarlar Varlığın çevresi dopdolu incir Severim demeye canım zarıncır Elimde kelepçe boynumda zincir Duysun canlar deyü bizi asarlar İlimi sorarsan köyümdür Banaz Dilerim onmasın ol kanlı Sivas Bir ben ölmeyinen alem yıkılmaz Duysun canlar deyü bizi asarlar Pir Sultan Abdal'ım kaddim büküldü Gözümün gevheri yere döküldü Kendir kement boğazıma takıldı Duysun canlar deyü bizi asarlar |
|
|
|
|
|
#38 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 202
Thanked 367 Times in 187 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 154
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Açılın Kapılar Şaha Gidelim
Hızır paşa bizi berdar etmeden Açılın kapılar şaha gidelim Siyaset günleri gelip yetmeden Açılın kapılar şaha gidelim Gönül çıkmak ister, şahın köşküne Can boyanmak ister, Ali müşküne Pirim Ali on ik'imam aşkına Açılın kapılar şaha gidelim Her nereye gitsem, yolum dumandır Bizi böyle kılan, ahd-ü amandır Zincir boynum sıktı hayli zamandır Açılın kapılar şaha gidelim Yaz selleri gibi akar çağlarım Hançer aldım, ciğerciğim dağlarım Garip kaldım, şu arada ağlarım Açılın kapılar şaha gidelim Ilgın ılgın eser seher yelleri Yare selam eylen urum erleri Bize peyik geldi, şah bülbülleri Açılın kapılar şaha gidelim PİR SULTAN'ım eydür mürvetli şah'ım Yaram baş verdi, sızlar ciğergahım Arşa direk direk olmuştur ahım Açılın kapılar şaha gidelim Pir Sultan Abdal
Koyun beni hak aşkına yanayım
Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan Yolumdan dönüp mahrum mu kalayım Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 202
Thanked 367 Times in 187 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 154
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Yürü Bre Hızır Paşa
Yürü bre Hızır Paşa Senin de çarkın kırılır Güvendiğin padişahın O da bir gün devrilir Nemrut gibi Anka n'oldu Bir sinek havale oldu Davamız mahşere kaldı Yarın bu senden sorulur Şah'ı sevmek suç mu bana Kem bildirdin beni Han'a Can için yalvarmam sana Şehinşah bana darılır Hafid-i Pelgamber'im has Gel Yezid Hüseyn'imi kes Mansur'um beni dara as Ben ölünce il durulur Ben Musa'yım sen Firavun İkrarsız Şeytan-ı lain Üçüncü ölmem bu hain Pir Sultan ölür, dirilir Pir Sultan Abdal |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|