![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik İnancı Alevilik inancına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bölüm Yöneticisi |
ebem ''anneannem'' küçükken bana ramazan onların kurban bizm derdi
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to esonto58 For This Useful Post: | Amistofes (09-03-2011), Baba İlyas (08-31-2011) |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1158 Times in 603 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Ramazan bayramı Hz.Ali'nin Ramazan ayının 27.günü kiralık katil İbni Mülcem tarafından zehirli bir kılıç ile evinden çıkıp bir kaç adım attığı sırada arkadan vurulması sonucu üç gün sonra yani ramazan ayının otuzuncu günü Hakk'a yürümesi ile Muaviye'nin "Çok şükür,çok şükür Ali'den kurtuldum!" diyerek üç gün üç gece bayram ilan etmesi ve sokaklarda davul zurna çaldırıp, "rakkase"ler oynatması çoluk çocuğa şeker dağıtması ile "ŞEKER BAYRAMI" ilan edilmiştir.
Kadir gecesinin Ramazan'ın 27. gecesi kutlanma sebebi ise Hazret-i Ali'nin bu gün suikaste uğramış olmasıdır. ' Müslümanlar neden bayram yaptıklarının da farkında değiller. Oruç bitiyor diye bayram yaptıklarını düşünüyorlar. Demek oruç onlara göre bittiğinde bayram edilmesi gereken bir işkence. İlginç bir ibadet! anlayışı.
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! Konu Baba İlyas tarafindan (08-30-2011 Saat 22:38 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Amistofes (08-31-2011), esonto58 (08-30-2011), MERAKLI (09-01-2011), Musali Sar (09-03-2011), Tahtacı35 (09-03-2011) |
|
|
#3 |
|
Can ...
Üye No: 2975
Thanked 870 Times in 480 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Kadir kelimesi değerli-ölçü manasına gelmektedir ki bunu Ben alemin nizamının kurulduğuna ve inanmaktayım. Bilincin artıırlması gerekliliğini ve verilenlerin düşünmemiz gerektiğini düşlemekteyim. Gece olmasının fecir-e kadar vaktin olmasının manası ise insanların duygusu düşüncesi daha rela ve şuuru yerinde olarak çalışır. Şöyle ki Hakk yolu kuranıkerimle muhub olanlar bilgisizlikten bilince geçerler bir ışık doğar aydınlığa çıkarlar. Ruh can taşıyan melekler, kuranda bilgi demektir cebrailde şuur ve bilgiden başka bir şey değildi.Böylelikle kişilerin içlerindeki asıllar şuurla aleme bakan adına hakk yolunda her konuda onlara yol gösterir, BU DURUMKİ BİLİNCİ OLAN İNSAN KENDİNİ HAKK YOLUNA VERİRKİ O GECELERİ BİN DUYGUYA BÜRÜNÜR HAKK-I ANAR ÖLÇER TARTAR TÜM ALEMİ(KADR-ÖLÇME-DEĞER VERME)yani alem kendi bilinci ve duyguları hakkı görmeye burhan olur. Diğer yandan uydurmalar rivayetlerde bakalım; Kadir gecesinin ne zaman olduğund 8 çok farklı gör mevcuttur. İbn-i Rezin Ramazan ayının ilk gecesi, Hasan el-Basri 27 gecesi, Enes’ten 29 rivayeti var. Muhammed bin. 21, İbn-i Abbas 23, İbn-i Mes’ud 24., Ebû Zer el-Gıfari 25, Ubeyy b. Kab 27 bu rivayetleri kaleme alamayan hatta belikli resulunde bu gece hakkında hiçbir bilgiside olmadığı böylelikle anlaşılıyor.. O kadar saçma sapan hadiseler var ki bu ravi-ler ve sinsilesi ile bunları nasıl dile getirmiş hadis diye aktarmışlar.. Aklı başında olanlar tarafından gerçek hakk yolo sürenler için artık inanılmaz. Öğle sahabeleri ve ehlibeytten hz.Hasan-ı bile işin işine sokmuşlardır. Kadir gecesiyle ramazan ayını ve kutsallığını bir birine karıştırmanın hiçbir mantığı yok .. kadri kelimesi çok ayette mevcut değerli- ölçü itibar manasına gelmektedir… Zaten ramazan ayında orucun 30 olacağı Sünni sonrada şii rivayetlerin icmasıdır elde verilerde ramazanın farklı gün sayılarında tuttuğunu islam aleminin tarihsel sürecinde görüyoruz.. Oruç arapca tutmak- ağzını tut gibi kuran kullanır. Ama bizimkiler nerede savm kelimesini gönünce aynı salat bir çok anlama geldiği halde onu namaz diye mütercimlerimiz kaleme almış gelenekte savm-da devam etmiş. Nedense bu gün olduğu var sayılan ramazan orucu Nisa süresi; 92 benzerliği gözden kacmamaktadır.. Düşününki kadir gecesi çok kutlanır anıldığına dair asıldan ne resulden ne ilk sahabe ve ehlibeytten kalan bir belge yok... kadir gecesinin manası ölçülü düşünmenin arzulanmasıdır.Ama nerde o zikir... kadr aslın düşüncesinden çıkarılmış bir gelenek haline getirilmiştir. Sadece ramazanın 27. ci gecesi imam Ali bir fesatlı ve planla suikast düzenlenmiştir. 97-el-KADR Kadir gecesinden söz ettiği için bu adı almıştır. Abese sûresinden sonra Mekke'de inmiştir. 5 (beş) âyettir. Sûrede, Kadir gecesinden, onun faziletinden, o gecede meleklerin yeryüzüne inişinden bahsedilir. Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla. 1. Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. 2. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? 3. Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. 4. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. 5. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar. not;şimdilik bu kadar olsun!!!! Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (08-31-2011 Saat 02:09 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Ramadan Ayı ve Kadir gecesinin ne olduğunu anlamak isteyenlere ALİ'nin bir kaynakta gördüğüm şu sözünü ipucu olarak vereyim.
"Ene Şehri Ramadan ve Ena Leyletil Kadr" Şah diyor ki "Ben Ramazan Ayı'yım ve ben Kadir gecesiyim" 12 Ay'ın sultanı yani 12 İmamların Şahı olan "Şehri Ramadan" İMAM ALİ'dir. İmam Bakır'ın Ummul kitapta yer alan "Ramazanda tutulması gereken 30 günlük oruç İMAM'ın 30 harf ile söylenen sırlarını gizlemek,ağzı kapamaktır" sözünde anlatılmak istenen budur.Yani Ramazan ile kastedilen İMAM'dır,Oruç İMAM uğruna ağzı kapamak(susmak) ve Sırrı gizlemektir. 30 günlük Ramazanın içinde bulunan Kadir gecesi de 30 harfin içinde bulunan "B" harfidir. B- ismullah'tır.B ismi azam'dır.B İmam Aliyyel Murtezadır. Suredeki "O gece Melekler ve RUH iner" ayetindeki RUH kelimesini Cebrail diye çevirenler Sunni tefsirciliğin etkisi altında kalmışlardır. Kuran'da RUH kelimesi sadece ve sadece İSA MESİH için kullanılır. Tüm Şii tefsirlerin de ALİ'ye "Sana Ruh'tan sorarlar de ki: Ruh Rabbimin Emrindendir" ayeti sorulduğunda "Ene Emrillah ve En'erRuh" yani "Benim Allah'ın emri ve RUH'ta benim" demiştir.Diğer melekler ise Adem'e secde edenlerdir. Yani o gece Adem'e secde edilen gecedir.RUH üflenir ve Melekler iner. İmam Bakır'ın şu sözüyle bitireyim ; "Kadir gecesi bize saklı değildir,o gece Melekler bizi tavaf etmeye gelirler" Saygıyla Baba İlyas Konu Baba İlyas tarafindan (09-04-2011 Saat 15:56 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | Amistofes (09-03-2011), Musali Sar (09-03-2011) |
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Üye No: 3983
Thanked 65 Times in 34 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 27
REP Seviyesi :
![]() |
aslen kutlamayiz
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Emo84 For This Useful Post: |
|
|
#6 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 3314
Thanked 742 Times in 335 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 88
REP Seviyesi :
![]() |
Ozanlarimizin düsünceleri
Gördüm De Geldim İlme Hizmet Edip, Uykudan Kalktım Sarık Seccadeyi Elden Bıraktım Vaizin Her Gün Ki Vaazından Bıktım Ramazanı Sele Verdim De Geldim Karnım Acıktıkca Kederim Arttı Hele Hac Kaygısı Ayrı Bir Dertti Paralılar Hemen Hac'oldu Gitti Seytanı Taşlarken Gördüm De Geldim Dört Kitabı Koyup Torbaya Astım Cennet Hurisinden İlgimi Kestim Muskacı Hocaya Sanmayın Sustum Agzının Payını Verdim De Geldim Aklım Ermez Ahret Eğlencesine. Saygım Var İnsanın Düşüncesine Hayal Cennetinin Has Bahçesine Yobaz Sürüsünü Sürdüm De Geldim İbreti Emelim İnsana Hizmet Eşim Bana Huri, Evim De Cennet Hacıya, Hocaya Kalmadı Minnet İrbiği, Tesbihi Kırdım Da Geldim |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Amistofes For This Useful Post: | Baba İlyas (09-04-2011), MERAKLI (09-02-2011), Musali Sar (09-03-2011), Tahtacı35 (09-03-2011), turnamm (09-03-2011) |
|
|
#7 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Memleketi: Ankara Yaşadığı Yer: İzmir
Yas: 34
Üye No: 3994
Thanked 80 Times in 36 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to MERAKLI For This Useful Post: | Amistofes (09-03-2011) |
|
|
#8 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Ramazan yirmi birdir, bu gün doğmasın güneş
Şahın bendeki acısı cümle dertlerime eş. Münafıklar eğlenirler kurtulduk Ali’den deyu Ele bayram bana matem ol Ramazan ayı. Çıka geldi ol zamanda yüzü peçeli bir Arap Yıkadı kefenledi ol Şahı götürüyor hiç durmayarak |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 3314
Thanked 742 Times in 335 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 88
REP Seviyesi :
![]() |
Bektasiye sormuslar.
Baba erenler oruc tutarmisin,hic hoslanmam.Basim döner dayanamam....! peki: Namaz kilarmisin,bayramdan bayarma- ara sira.. Iski icermisin,Aksamdaaaaaaaaaaaaaaaan aksamaaaaaaaaaaaa. Iftahara gidermisin? _ Hemde kosa kosa kosa....... Ask ile |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Amistofes For This Useful Post: | Baba İlyas (09-04-2011), Devrim06 (09-03-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| bayramını, kutlamalı, mıyız, ramazan |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||