![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Can Bizden Biri |
Alinti:
yazımda belli ne demek istediğim, isyanın hainleri nedemek, İsyan eden hainler ne demek,farklı şeyler değilmi, Yani, Hainler, Zeynel, Reyber ve Bahtiyar aşiretinin reisi ŞahinBey!i öldürenler. Olaya , devletmantığı ile bakarsan başka, durduğun yeeregöre değişir Yazımdaki ifade reyber ve diğerleri.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 3385
Thanked 54 Times in 28 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 35
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
DERSİM DÖRT DAĞ İÇİNDE (Rayber .............. öldürdüğü Büyük Direnişçi Alişer'in yazdığı şiir) (Bazı müzisyenler bunu besteleyip söylemişlerdir) Dersim dört dağ içinde Dersim dört dağ içinde Gülü bardağın içinde Dersimi hak saklasın Bir yarim var içimde Gülü bardağın içinde Dersimi hak saklasın Bir yarim var içimde Noldu agama noldu Noldu ağeme noldu Gül benzin sarar soldu Ağam burdan gidelim Bu yerler viran oldu Ağam burdan gidelim Bu yerler viran oldu Perteyin altı kelek Dersimin altı kelek Perte gel gidek gelek Elim elinde olsun Kapı kapı dilenek Elim elinde olsun Kapı kapı dilenek Noldu agama noldu Noldu ağama noldu Güldü sararıp soldu Ağam burdan gidelim Bu yerler viran oldu Ağam burdan gidelim Bu yerler viran oldu |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 3385
Thanked 54 Times in 28 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 35
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Alişer ile Zarife'nin ve Seyit Rıza'nın oğlu Bıra İbrahim, devletin parayla satın aldığı pislik Rayber ile Zeynel, Vali olacaksın vaadiyle kandırılan Seyit Rıza'nın oğullarından direnişi satan Şeyh Hesen, Bahtiyaran Aşireti reisi Şahin Ağa'yı para karşılığındaöldüren akrabaları HİÇBİRİ CEZASIZ KALMAMIŞTIR DERSİMLİLERİ YAĞMACI YERİNE KOYANLAR BUNU GÖRSÜN ÇÜNKÜ BU KİŞİLERİN ALDIĞI HARAM PARALARI DOKUNMUŞLARDIR AYNISI KOÇGİRİ 1921 JENOSİDİNDE DE OLDU YAŞASIN DERSİM VE KOÇGİRİ ONURLU HALKLARI!!! |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to GeNç P@®tİz@N For This Useful Post: |
|
|
#14 | |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: Almanya
Üye No: 3075
Thanked 383 Times in 132 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Ben böyle bir kanaate vardim, aksini ispat ederse iscanbaba, ona minnettar olurum, alnindan öperim ![]() Sevgi ve saygilarimla! |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DEMAN For This Useful Post: | ozan abbas (03-05-2011) |
|
|
#15 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Benim S. Rıza'nın durumuna ilişkin bakış açım bellidir, Bu tip konuları hep Tarişmişimdır, ve düşüncemi NET yazmışımdır. S.Rıza ismini S.rıza gibi yazarak bu tip küçüklüklere, aşağılıklara girmem, 1938 Dersim olaylarına hep farklı bakmışımdır, S.Rıza benim için kahraman değildir, hatta kendi aşiretine, halkına eziyet ettrien brisidir, O Olayın alevilikle ilgisi olmadığını hep düşünürüm, Ancak onu VATAN haini gibi bir yargılamaya hiç girmedim, Olayı kendi mecrasında değerlendirmek gerek, Orda ki İHANET eden den kastım, Babamansur'un anladığı şekildedir, " O İsyanın hainlerinden maksat, Reyber ve onun gibileridir." Başka nasıl bir ISPAT istersin onu bilmem, Konuyu yanlış anlayan sensiin, Ben hiç bir dönemde DEVLET gibi düşünmedim. Ancak, Dersimi kullananlar gibi de düşünmedim. sevgin, saygın daim olsun can. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#16 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 1622
Thanked 664 Times in 324 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : -23
REP Seviyesi :
![]() |
rayber ne alevilerin ilk hayınıdır
ne de son hayinidir. alevilik yaşadıkça mutlaka ki alevi hayınlarıda olacaktır. izzettin doğan gibi hayinları görmuyormusunuz. kendi ırkına ihanet eden, devletin verdiği silahlarla köy basıp, dağlara kadın ve kız kaldırıp tecavüz ettikten sonra da öldüren .hayınları görmüyormusunuz. yanı hayınlar her zaman vardır .hemde burnumuzun dibinde. |
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to toprak_1903 For This Useful Post: | ...baskoylu... (03-05-2011), |
|
|
#17 |
|
Yeni Üye Yas: 45
Üye No: 3724
Thanked 31 Times in 15 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Hainlerin cezasi yanlarina kar kalmiyor goruyorsunuz, Rayber, Zeynel, İzzetullah, Fermanullah, Eş’as bin Kays kızı Cude gibileri hep olacak. Bir yandan bizi hancerleyecek daha sonra mendil gibi bir koseye atilacaklar, hainlerin kaderi ne yaparsiniz can dostlar....
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Tasarımcı For This Useful Post: | ...baskoylu... (03-05-2011), ozan abbas (03-05-2011) |
|
|
#18 |
|
...
Üye No: 2175
Thanked 840 Times in 368 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi :
![]() |
ALEVI HALKI, 1400 yildan beri yobaz islamin asimile politikalarindan ve katliamlarindan bu gune kadar yilmadi, teslim olmadi, bundan sonrada yilmiyacaktir ve teslim olmiyacaktir.
Yol onderlerimizin onurlu direnisi, bizlere isik olmus, olmaya devam etmektedir. Tarih`ler boyunca Dersim`e nice seferler olmus, nice katliamlar yapilmis, defalarca soykirima gidilmis. Manevi kizi tarafindan savunmasiz insanlarin uzerine bomalar yagdirilmis. Tek tek uzerlerine gaz dokulup agillara doldurularak cayir cayir yakilmis. Magaralara doldurularak yakilmis. Yaslari kucultulerek idam edilmis. Yaslari buyutulerek idam edilmis. Satin aldiklarini hayin olarak kullanmis. Basini ile, yayini ile, oyunlari ile, yalanlari ile, hileleri ile, gunumuze kadar butun cirkeflikleri ile, oyunlarina devam ettiklerini acik acik goruyoruz. Bunlarin hepisi bize dert olmustur, Asil icimizdeki ciban, bizden gorunupte icten ice bize dusmanlik yapanlardir, Rayber`in meslegini yurutenlerdir, disardaki dusman acik acik belli, icimizdeki dusmanlarin nerede ve nasil vuracaklari kestirmek oldukca zor... Dolayisiyla Irkci, Milliyetci, Dinci ve Insanlik dusmanlarina karsi nasil tedbirli uyanik isek, icimizdeki isbirlikcilere, hayinlere ve teslimiyetcilere karsida uyanik oldugumuz unutulmasin Bizler bugune kadar zoru basardik, bundan sonrada butun zorluklarin ustesinden gelecegimize inaniyorum. Zulumun, Baskinin, Katliamin, Iskencenin, Soykirimin, ve Herturden Baskinin oldugu yerde ISYAN VAR. INSANLIK DEGERLERIMIZE DEGER VERDIGIMIZ SURECE, INSANLIK ONURUNU AYAKTA TUTMAK ISTEDIGIMIZ SURECE..... ISYAN VAR. Dun Hinzirlar, Rayberler nasil ciktiysa, bugun ve yarinda farkli isimler altinda Hinzirlar ve Rayberler cikacaktir, farkli sifatlar altinda duzenin isbirlikcileri cikacaktir. Onlarda Hinzirlar ve Rayberler gibi hak ettikleri yere gideceklerdir. Kazanan yine INSANLIK OLACAKTIR. Hayın tuzaklarda kan uykularda Vurulduk ey halkım unutma bizi! İşkenceler için tahta çarmıha Gerildik ey halkım unutma bizi! Zulüm sığmaz iken köye şehire Bize mezar oldu kan Kızıldere Yavuklu yerine çıplak mavzere Sarıldık ey halkım unutma bizi! Her seher vaktinde tan atışında Kızıl güller açtı dağlar başında Faşist namluların her kurşununda Dirildik ey halkım unutma bizi! Saygi ve Insani Sevgilerimle. Konu baskoylu tarafindan (03-05-2011 Saat 06:27 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to baskoylu For This Useful Post: | ozan abbas (03-05-2011), Tasarımcı (03-05-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| bilgi, hakkında, rayber, öldürülmesi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||