![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Katliamları Tarihsel süreçteki alevi katliamlarına dair bilgi ve belgelerin paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Bizden Biri |
Emeğine sağlık can, ben ufak bir düzeltme ve bir konuda ki bakış açımı belirttim. Umarım konuyu çok dağıtmamışımdır.
Varsa kusurum canlardan özür dilerim... Not: Yukardaki yazının kaynağını belirtirsen sevinirim. Atatürkün bu emri verdiğine dair resmi bir belge varmı. Yoksa bir kişinin hatıra kitabından alıntı mı? Konu moycan tarafindan (07-30-2008 Saat 17:52 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to moycan For This Useful Post: |
|
|
#12 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 69
Thanked 1607 Times in 637 Posts REP Gücü : 11
REP Puanı : 348
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
öle şey olurmu moycan düşüncelerin için yürektten teşekkürler...
türkmenbaşı...
![]() ![]() ![]() oNuR vE gUruR UnUtuLmUş DeĞeRLeRiMiZ.... |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12213 Times in 5714 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili taskın evet yukarıdaki cümle önemli bir cümle bu tür bilgilerde lütfen kaynakca gösterelim.
ayrıca dersim olayı bir alevi olayımıdır , siyasimidir baska ir olaymıdır bu konuyuda deetaylı aktarmak gerekir diye düsünüyorum...
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: |
|
|
#14 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 69
Thanked 1607 Times in 637 Posts REP Gücü : 11
REP Puanı : 348
REP Seviyesi :
Alinti:
teşşekkür ediyorum duran abi...bende zaten yanlışım varsa düzeltmenizi istemiştim...bunu öğreneli baya zaman olduğu için kaynağını tam olarak ve sağlıklı olarak sunamıyorum onun için cevabımı kaldırıyorum... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Can Bulunduğu yer: mersin-muğla
Üye No: 51
Thanked 1910 Times in 806 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 352
REP Seviyesi :
Dersim olayında her iki tarafında eleştirilecek yanları var tabikide..Eğer olaylara duygusal bakmazsak olayda her iki tarafında hatalarını görebiliriz..ama yinede şunu söylüyebilirim ne demişler sonuç önemli diye! ben bu fotoğraftakileri bir türlü sindiremedim...........her ne olursa olsun insanları bu şekilde muameleye maruz bırakmak hiç bir ideolojiye,insanlığa sığmaz diye düşünüyorum. Seyit Rıza 'nın 90 yaşında yasak olmasına rağmen asılması, sonrasında cesedinin yakılması bunlar insanlıkdışı vakalar malesef.. bunda Atatürk'ün ne kadar eli var tartışılır tabi ama onun bu katliamın öncüsü olduğuna inanmak istemiyorum doğrusu.. Bunun yanında Dersim aşiretlerininde hataları yadsınamaz..
DİNİMİZ SEVGİ,KABEMİZ İNSANDIR !!
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Üye No: 189
Thanked 29 Times in 8 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 30
REP Seviyesi :
![]() |
Fotoğraflardaki Onurlu Duruşunu Selamlıyorum Insanlarımızın.
1981 yılının mayısıydı.Kar toprak evleri terk etmişti.Beyazlık güneşe inat bir gelinlik gibi dağın doruklarını süslüyordu.Köyün iki yanındaki dereler dağların selamını Munzur’a taşıyordu.Buğday ve arpa tarlaları yeryüzü tanrısının gökyüzü tanrısına gebeliğinin sonlanışını müjdeliyordu.Oğlakların ve kuzuların baharı selamlayışlarına rüzgar eşlik ediyordu. Kent ışıklarını terk edişim daha yeniydi.Gaz lambasıyla tanışmam iki gözlü bir toprak evde oldu.Güneş koca dağları kendisine yorgan yapıp örtünürken,derelerin ırmak olma çabalarıyla çağıldamaları geceye ve küçük bedenlere ürperti eklerdi.Yaşlılarımızın karanlıkta uzaklara bakarak geçmişi bir masal tadında anlatışına tanıklık ederdik küçük bedenlerimizle.Yüzlerindeki çizgiler,ellerindeki nasırlar toprak ana kokardı.Karanlıkta onyıllar öncesinde yitirdikleri umutlarını,süngülenen çocukluklarını anlatırlardı.İntikam için değildi anlatımın gayesi;yosunlaşan geçmişlerinde yitirilen anaya-babaya ağıttı.1938 onlar için açlıktı,devlet kadar,bazı ağalarıda suçluyorlardı.Çapul olayı kanıksanmış ve bir yaşam biçimi halini aldığını söylüyorlardı.Atatürk’ün olayla bağdaştırdıklarını duymadım.Celal Bayar yaşananların baş aktörü olarak değerlendiriliyordu.Köylerden toplanan insanlar mitralyöz ateşi altında düzlüklerde kıyılmışlar.Süngülerle minik bedenler Osmanlı kiniyle parçalanmış. 1980 darbesinin üzerinden yaklaşık 10 ay geçmişti.Gece karanlığında cemsiye sesleri köyün karşısında canavarca sesler çıkararak köye yaklaşırken başımızı yorganın altına koyup nefesimizi tutardık.Asker gelip bizi götürmesin diye.Babamızı,amcamızı,dayımızı götürdüler.Evlerimizde döşeklerimizi süngülediler,1938’in anısına.Kızıllaşan gökyüzünde tan vakti bütün köylüleri topladılar,küçücük yüreğimizde yaşlılarımızın süngülenen geçmişlerini anımsayarak ürperdik.Bazı askerleride gördük ağlıyorlardı gizli bir köşede.1938’in bir yansımasıydı bir ölçüde yaşananlar. Onca kıyıma sessiz kalan toprak ana evlatlarını vermedi bu sefer Hızır Paşalara. Konu karmati tarafindan (07-31-2008 Saat 03:16 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Üye No: 89
Thanked 2434 Times in 1387 Posts REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Büyük insanlık ayıbı olan katliamlardan birisi.
![]() Şiddetle kınıyorum!
Ben Meksikalıyım adım Emiliano Zapata toprak ve özgürlük dedim yok devirde Puerta, İranlıyım bizzat köreltip ben onca beyni karanlığa gömdüm adım Ayetullah Humeyni, Benim bir rüyam var adım Martin Luther King, Bakın demokrasi benimle beraber öldü ben Hrant Dink, merhaba adım Barrak Obama çakmasıyım Luther King'in sulh için gelmiştim onbinlerce sivili kestim fittim, ben bir dono bana derler ki Sierra Maestra devrim ateşi burada yandı, sonrası gerilla. Özgürlük vaad ettiğiniz dünya nerede hani? Emperyalizme kafa tutan bendim ben Mahatma Ghandi, ben bir akarsuyum adım Kızıldere suyum kan 30 mart günüydü gördüklerim kanlı katliam, en büyük psikopat benim adım Adolf kansızım öldüm ama fikirlerim hah dirildi ansızın, adım Amadou Diallo tam 19 kurşun yedim, yargısız infaz gördüm evet çünkü ben bir göçmenim,mizacınız hem demokrat hem de nurcu, benim failim hala meçhul adım Uğur Mumcu, Anadoluydum insanlara bir çocuk doğurdum, kan mevsimindeydik adını Mustafa Kemal koydum...
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to NervouS! For This Useful Post: | Kemal (09-20-2008), Kul Seyyid (09-23-2008) |
|
|
#18 |
|
Forum Katılımcısı
Üye No: 149
Thanked 159 Times in 88 Posts REP Gücü : 4
REP Puanı : 184
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
bizlere hatırlattığın teşekkürler can emeğine sağlık.
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı.
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Kemal For This Useful Post: | GUNDÎ (09-23-2008), Kul Seyyid (09-23-2008) |
|
|
#19 | |
|
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgiler
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: |
|
|
#20 |
|
Can Bulunduğu yer: istanbul
Üye No: 2
Thanked 1996 Times in 869 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 350
REP Seviyesi :
bu konu sabitlenmesinde benmi sabitleneyim.
sabitlendi
NESİMİYEM YÜZÜN BENİ DERİM MEYDANDA MEYDANDA HasaN DAYI [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ELİNE, BELİNE,
DİLİNE SAHİP OL. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|