![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
sevgili dostlar biliyorsunuz alevilikte lokma ritüeli çok önemli bir yer tutar herkes en ufak bir noktayı bile birbiriyle paylaşır benim sizlere sorum rıza lokması tam olarak ne anlama gelmektedir? açıklamasını yaparsanız çok sevinirim
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Mustafa Salman For This Useful Post: | tweety (01-23-2009) |
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rıza LOKMASI,
Adı üstünde RIZA üzerine verilen, yenilen LOKMADIR, BU ABDAL MUSA cemine katılan canların getirdikleri LOKMLAR ve Kesilen KURBA ın birlikte yenmesi ile olusan bir AYİN sonrası yenilen LOKMADIR, Toplumsal barışa hizmet eden, herkesi eşitleyen LOKMADIR, Diye düşünüyorum, bilmem doğru, bilmem eksik.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | tweety (01-23-2009) |
|
|
#3 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili can güzel bir noktaya parmak basmışsın
rıza lokmasını şöyle izah edebiliriz biliyorsunuz cemlerimizde bacılarımız evlerinde yaptıkları lokmaları bir bütünlük içinde harmanlarlar ve bütün topluma bu lokmalar dağıtılır sonra dede Bismi Şah Allah,Allah Hizmetleriniz Kabul ola, Lokmalariniz Kurbanlariniz Ulu dergaha yazılmıŞ ola Hak Muhammed Ali'nin didarından Imam Hüseyin'in darından On iki imamın katarindan ayirmaya On dört masumu pak, on yedi kemeri best ve kırklar sefaatçiniz ola Emeginiz zaya gitmeye Her iki cihanda yüzünüz ak imaniniz pak ola Ömrünüz bereketli, yuvaniz meseretli ola Dil bizden nefes Pir'den sayila Allah eyvallah Hüü Sofra Duası Bismillah bismisah Allah Allah Nimmet-i Celil, bereket-i Halil, sefaat-i Resul, inayet-i Ali, Himmet-i Veli ola Artsin eksilmesin, taşsın dökülmesin. Hak-Muhammed-Ali bereketini vere Yiyip yedirenlere, pişirip getirenlere nur-i iman ve aşkı şevk ola Dertlere derman hastalara şifa ola Gittikleri yerde kan ve keder görmeye lokmalariniz kabul ola Üçlerin, beşlerin, yedilerin, on iki imamlarin, ondört masumu paklarin, onyedi kemerbestlerin, kirklarin Rical ül gayp erenlerin ve Pir dergahina yazila Yiyene helal yedirene delil ola. Hak saklaya. Hizir bekleye gerçege Hüü.. bu duayı okur ve lokmalar yenir dede duayı okumadan önce yenen lokmalar kabul olmaz işte rıza lokması budur Konu Rehber tarafindan (01-20-2009 Saat 23:33 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Rehber For This Useful Post: | tweety (01-23-2009) |
|
|
#4 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili Rehber;
Sağ olasın da, Dua uzun geldi biraz; Ve Alinti:
Birisi varsa, diğeri niye var, |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | tweety (01-23-2009) |
|
|
#5 |
|
Yeni Üye Bulunduğu yer: Almanya/Berlin
Üye No: 511
Thanked 184 Times in 70 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 112
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
sir ile Hizmetleriniz Kabul ola,
Lokmalariniz Kurbanlariniz Ulu dergaha yazılmıŞ ola Hak Muhammed Ali'nin didarından Imam Hüseyin'in darından On iki imamın katarindan ayirmaya On dört masumu pak, on yedi kemeri best ve kırklar sefaatçiniz ola Emeginiz zaya gitmeye Her iki cihanda yüzünüz ak imaniniz pak ola Ömrünüz bereketli, yuvaniz meseretli ola Dil bizden nefes Pir'den sayila Allah eyvallah Hüü Sofra Duası Bismillah bismisah Allah Allah Nimmet-i Celil, bereket-i Halil, sefaat-i Resul, inayet-i Ali, Himmet-i Veli ola Artsin eksilmesin, taşsın dökülmesin. Hak-Muhammed-Ali bereketini vere Yiyip yedirenlere, pişirip getirenlere nur-i iman ve aşkı şevk ola Dertlere derman hastalara şifa ola Gittikleri yerde kan ve keder görmeye lokmalariniz kabul ola Üçlerin, beşlerin, yedilerin, on iki imamlarin, ondört masumu paklarin, onyedi kemerbestlerin, kirklarin Rical ül gayp erenlerin ve Pir dergahina yazila Yiyene helal yedirene delil ola. Hak saklaya. Hizir bekleye gerçege Hüü.. bu duayı okur ve lokmalar yenir dede duayı okumadan önce yenen lokmalar kabul olmaz işte rıza lokması budur. Ask ile can ,basindan sonu kadar okudum hata bir kac kere okudum ,belki yanlis algiladim dedim gine okudum cok celiski gördüm can.basindan sonu kadar ,bildigim kadariyla alevlikte iki cihan diye bir sey yok can yani cenet ile cehnem ,eger yok ise hangi cihan ,alevlikte hakk tan gelip hakka gidis varise yani kisaca topraktan gelip topraga dönüs varise ,beden ülür can ölmesise hangi iki cihan bu ,Rizalik alevlikte bir erkandir bu erkan yalniz cemlerde degil yasam icinde vardir evde komsuda her hangi bir mekanda yasamin icinde vardir ,bu rizalik kentine inanmis canlarin bir yasam bicimi haline dönmüstür yalniz insanlik icinde degildir bu evrende yasayan canli cansiz bütün varliklarin rizaligi olmadan ,bir örnek vereyim tahtacilardan ,bilirsiniz bir tahtaci bir agaci kesmeden önce ondan rizalik alir,rizalik almadan bile bir agaci kesemez ,ayni gine alevlikte kesilmesi düsünülen bir hayvanin bile rizaligini alirlar,rizasiz keilmes bu hayvanin cok önceden beslenip vede tiglanmasi bile bir rizalik degilmidir (ne kadarda kendim bu tür rütüelerin dogru görmesemde yanlis gelsede böyle olmustur)demeki bizler yalniz insandan degilde canli cansiz bütün evrende rizalik aliyormusuz .en büyük rizaligimizda günes su toprak havadan aliyoruz buda gine bir rizalik lokmasidir .kendimce gine en büyük erkan rizalik sehridir bu sehirde yasayan canli cansiz ayni nazardadir ,erenler bir dükan acmis ne istersen var icinde ,baliklar susuzluktan bagri yanar derya icinde ,arilar hasrettir balla kovan icinde .eremesen kendi sirina bir kamilden elalda gel ,ki ararisen kendini arada bul , Ask ile isik ile yol ile |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|