Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Yazarlarımız > Abbas Tan

Abbas Tan Abbas tan makalelerini, yöneltilen soru ve görüşlerin paylaşıldıgı bölüm

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 04-24-2009, 14:04   #1
abbastan
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 527
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : abbastan is on a distinguished road
İletişim
Standart Sayın Fazilet hanımefendi...

Sayın Fazilet hanımefendi, ortada tam tersi bir durum var, ve sorunuzun cevabını; ‘’’Alevi inancının olmazsa olmazı Kırklar Cem’i’’’ diye güzelce dile getirdiğiniz Kırklar vermiş.. Kırklardan üste söz söylemek bizim haddimize düşmez...

Cem Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen Alevilik Sempozyumu konusunda sayın Abbas Tan´a cevaben yağdığınız yazıda: ’’Son yıllarda Aleviliği İslam’dan, İslam’ın Peygamberi Muhammed ve onun soyundan uzaklaştırmadaki niyet nedir? Bence bunu iddia edenlerin hiç değilse dürüst davranıp niyetlerini açıklamaları gerekmektedir.’’ diye soruyorsunuz...

Sayın Fazilet hanımefendi, ortada tam tersi bir durum var, ve sorunuzun cevabını; ‘’’Alevi inancının olmazsa olmazı Kırklar Cem’i’’’ diye güzelce dile getirdiğiniz Kırklar vermiş.. Kırklardan üste söz söylemek bizim haddimize düşmez...

Bize ancak,,, Alevi yolunda fazilet dağıtanlara,,, İslam Peygamberi Muhammed, Kırklar Cem’ine, PEYGAMBER olarak veya malım mülküm, soyum sopum şu diyerek girebildi mi ? Kabul edildi mi,, diye sormak düşer...??
Kırkların kabul etmeyip, git peygamberliğini ümmetine yap diye uzaklaştırdığı, peygamber olarak içeri almadığını, Alevi-Cem-Erkanına alma, Faziletini Size Filozofu Fethullah İzzettin Hocanız mı verdi? diye sormak düşer..

Muhammed üçüncü denemesinde,, fakir fukaraya hizmetçiyim deyip, kırklar kapısında içeri alındığında,, ilk sorusu ne oldu ?. SİZ KİMSİNİZ..

Demek Kırklar Cemi ‘Alevilik’ Muhammed - İslam’dan ayrıca ve önce var,,, Muhammed’in Kırklar Ceminden inancından haberi yok ki,, siz kimsiniz diye soruyor... Muhammed ‘’hadümül-fukara marifetini görelim’’’ diye test edilip,,, Alevi YOL erkanı içine, ancak hizmetçi olarak giriyor,, tersi değil.. Aksin söylemeye Faziletiniz var mı?? Diye sormak düşer..

Yolerinin Fazileti; Haksız düşkün şaşkını, katil, ümmeti yezit faşist ‘Zeybeklerle’,, Cemevi de bizim, cami de bizim deyip... Ramazan orucu tutup, iftar yemeği verip, üstüne birde ezan okuyup namaz kılıp, Tekir yaylalarında Bozkurtlara semah dönmek mi ??

1980 Cuntasından icazetli,, MDP kurucusu İzzettin baba-yasa profu. hoca efendinizin, Zorunlu din dersinin, ANA-yasanın başına bağlanmasındaki rolü ne ??.. Yoksa hoca efendi, Halacı Mansur gibi,, benimde boynuma ‘’Karmeti Casusu’’ yazıp dara çekerler diye korktuğundan mı karşı çıkmadı.. ??

Alevileri asimle etmek için, profesör, bilim adamı diye, çocuklara yutturmaya çalıştığın zatların, başımız kurana hadise bağlı, diye tersinden okudukları kitaplarda,,, Muhammed’in kaç tane eşi,,, kaç tane cariyesi,, Kaç çocuğu,, kaç kölesi olduğu yazıyor.. Şu seni Ehlibeyt dediğin kaç kişiden oluşuyor.. Kuran bir erkeğe kaç ‘’garı’’’ hak tanıyor. ?? Muhammed’in Allah’ı cennetinde mümin erkeklere kaçar (bakire) huri vaad ediyor...?? Bayanlara bir şey yok mu ?? Bu Muhammed, Bu Kuran, Yolerinin baş tacı olabilir mi ??. Bir bayan olarak bu konularda Faziletli bir cevabınız var mı ?? Yoksa başka bir ‘’Kuran, Muhammed’’ düşünüyor da, açıkça söylemeye mi korkuyorsunuz.??

Feramuz Acar

fa@randers.dk Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir

Değerli Fazilet Hanım.

Bu sizin yazınıza eleştiri getirme cüretinde bulunan Bay Feramuz Acar ciddiye alınmaya değmez. Ciddi insan adaletli olur. Bu arkadaş kendi federasyonunun sitesinde bana hakaret yazıları yazdıran bir vatandaştır. Olayı kısaca hatırlatayım. Kazım Engin adlı bir şahıs 2006’da bir gün bir yazı yazarak güya beni eleştirdi. Bu Feramuz Acar ve benzerleri de hiç sorgulamadan bu yazıları sayfalarına taşıdılar.

İlginçtir sayfalarına cevap olsun diye gönderdiğim yazılara da köşelerine yer vermediler. Yani kendi kendilerine yazıp çizen kişiler. Ve böyle şeyleri sürekli yapıyorlar.
Ve tabii ortalıkta ’’Kul Hakkı yemenin ne anlama geldiğini bilmeden’’ Alevi yöneticisi sıfatı ile de dolaşıyorlar. Bunlar ciddiye alınacak insanlar değiller. Çünkü etik değiller. Yanıt vermene değmez.

Selamlar

Fakir

Sayın Fazilet hanımefendi...
Cem Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen Alevilik Sempozyumu konusunda sayın Abbas Tan´a cevaben yağdığınız yazıda: ’’Son yıllarda Aleviliği İslam’dan, İslam’ın Peygamberi Muhammed ve onun soyundan uzaklaştırmadaki niyet nedir? Bence bunu iddia edenlerin hiç değilse dürüst davranıp niyetlerini açıklamaları gerekmektedir.’’ diye soruyorsunuz...

Bize ancak,,, Alevi yolunda fazilet dağıtanlara,,, İslam Peygamberi Muhammed, Kırklar Cem’ine, PEYGAMBER olarak veya malım mülküm, soyum sopum şu diyerek girebildi mi ? Kabul edildi mi,, diye sormak düşer...??

Kırkların kabul etmeyip, git peygamberliğini ümmetine yap diye uzaklaştırdığı, peygamber olarak içeri almadığını, Alevi-Cem-Erkanına alma, Faziletini Size Filozofu Fethullah İzzettin Hocanız mı verdi? diye sormak düşer..

Muhammed üçüncü denemesinde,, fakir fukaraya hizmetçiyim deyip, kırklar kapısında içeri alındığında,, ilk sorusu ne oldu ?. SİZ KİMSİNİZ..

Demek Kırklar Cemi ‘Alevilik’ Muhammed - İslam’dan ayrıca ve önce var,,, Muhammed’in Kırklar Ceminden inancından haberi yok ki,, siz kimsiniz diye soruyor... Muhammed ‘’hadümül-fukara marifetini görelim’’’ diye test edilip,,, Alevi YOL erkanı içine, ancak hizmetçi olarak giriyor,, tersi değil.. Aksin söylemeye Faziletiniz var mı?? Diye sormak düşer..

Yolerinin Fazileti; Haksız düşkün şaşkını, katil, ümmeti yezit faşist ‘Zeybeklerle’,, Cemevi de bizim, cami de bizim deyip... Ramazan orucu tutup, iftar yemeği verip, üstüne birde ezan okuyup namaz kılıp, Tekir yaylalarında Bozkurtlara semah dönmek mi ??

1980 Cuntasından icazetli,, MDP kurucusu İzzettin baba-yasa profu. hoca efendinizin, Zorunlu din dersinin, ANA-yasanın başına bağlanmasındaki rolü ne ??.. Yoksa hoca efendi, Halacı Mansur gibi,, benimde boynuma ‘’Karmeti Casusu’’ yazıp dara çekerler diye korktuğundan mı karşı çıkmadı.. ??

Alevileri asimle etmek için, profesör, bilim adamı diye, çocuklara yutturmaya çalıştığın zatların, başımız kurana hadise bağlı, diye tersinden okudukları kitaplarda,,, Muhammed’in kaç tane eşi,,, kaç tane cariyesi,, Kaç çocuğu,, kaç kölesi olduğu yazıyor.. Şu seni Ehlibeyt dediğin kaç kişiden oluşuyor.. Kuran bir erkeğe kaç ‘’garı’’’ hak tanıyor. ?? Muhammed’in Allah’ı cennetinde mümin erkeklere kaçar (bakire) huri vaad ediyor...?? Bayanlara bir şey yok mu ?? Bu Muhammed, Bu Kuran, Yolerinin baş tacı olabilir mi ??. Bir bayan olarak bu konularda Faziletli bir cevabınız var mı ?? Yoksa başka bir ‘’Kuran, Muhammed’’ düşünüyor da, açıkça söylemeye mi korkuyorsunuz.??

Feramuz Acar

fa@randers.dk Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir
Bir yandan Sünnileri Aleviliği tanıma ve tanıtma konusunda
eleştirirken, diğer yandan kendi merakı ve arzusuyla bu işe
gönül vermiş, araştırmış ve bir çoğumuzdan daha fazla bilgisi
olan bir insanı dışlamak haksızlık olmuyor mu?

Cem Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen Alevilik
Sempozyumu’nun ardından bana bir e-mail geldi. Gelen yazı
akrabam ve çok sevdiğim Ağabey’im Abbas Tan’dandı. Alevi
hareketine uzun yıllardır emek veren ve aynı zamanda Kango
Cafer olarak bilinen ulu bir Zat’ın da torunudur kendisi. Onun bu
yazdıklarını doğrudan onunla tartışmayıp bu köşeye taşımamın
bir nedeni var elbette. Çünkü bu sempozyumla ilgili benzer
yorumlar ve değerlendirmeler yapılacaktır. Bu onlara da bir
yanıt olsun istedim.

Abbas Ağabey’in yazısının başlığı “Aleviler Türk’mü, müslüman mı?”

Yazıda konuşmacıların çoğunun Alevi olmadığı eleştiriliyor ve

deniliyor ki “ Aleviliği Alevi olmayanlar anlatıyor” Alevi olmayan
konuşmacılar Alevilik cevherini görmüş ve yıllardır bunu
araştıran birer bilim adamı. Her bilim adamı kendi araştırmaları
çerçevesinde vardığı sonuçların açıklamasını yapar. Herkesin
onun görüşünü paylaşması gerekmez. Kaldı ki, aynı inançtan
olmasa da o inanç ilgili herkes araştırma yapar. Aleviliği sadece
Aleviler araştırabilir diye bir şart koyamazsınız. O nedenle
neden Alevi olmayan da araştırıyor ve anlatıyor demek mümkün değildir. Ayrıca Alevi araştırmacılar da sempozyumun katılımcılarıydılar.

Şimdi soruyorum, Alevi olduğunu bile sonradan öğrenen, oturup

“Bu nasıl bir inançtır, nereden gelmiştir, nasıl bir süreç
izlemiştir, kimler bu yolun sürmesi için gerektiğinde canını
vermiş, olmadık fedakarlığı yapmıştır” zahmetine katlanmayan,
ama bir kurumun Genel Sekreteri olup ilk işi Alevilerin özgürlüğü
için yıllarını
vermiş önderlere ve kurumlarına saldırmak, kötülemek olanları
düşündüğünüzde, eski Kültür Bakanlarından Namık Kemal
Zeybek’i gönül verdiği için Alevi inancını araştırdığından,
kendisini Alevi inancıyla özdeşleştirdiğinden dolayı eleştirmek
biraz haksızlık olmuyor mu? Biraz önce sözünü ettiğimiz kişi ve
ona benzer niceleri Zeybek kadar zahmete girip, inançlarına
zaman ayırdılar mı ve Alevi inancı konusunda Zeybek kadar
bilgileri var mı? Yeterinde bilgileri ve cesaretleri varsa bu
beğenmediğiniz Namık Kemal Zeybek’le karşı karşıya gelip
tartışsınlar derim ben.

Bir yandan sünnileri Aleviliği tanıma ve tanıtma konusunda

eleştirirken, diğer yandan kendi merakı ve arzusuyla bu işe
gönül vermiş, araştırmış ve bir çoğumuzdan daha fazla bilgisi
olan bir insanı dışlamak haksızlık olmuyor mu?

Sünnilerle aynı memleketi paylaştığımıza ve bundan böyle de

aynı topraklarda yaşayacağımıza göre, inancımıza ilgi gösteren,
değer verip ziyarete gelen politikacılar neden eleştiriliyor?
Bundan önce “Bizi ciddiye almıyorlar” diye yakınıyorduk. Alevi
inancının tanınması, önyargıların ortadan kalkması ve toplumda
barışın sağlanması için politikacıların halka örnek olmaları
gerektiği söylerken, neden filanca politikacı sempozyuma
gelmiş diye horlamak ise hiç anlaşılır gibi değil. Ne yapalım o
halde? Ne konuşalım, ne görüşelim, kin ve düşmanlık devam
etsin mi amacımız?

Aleviler Türk’mü? Neden bu konu ele alınıyor diyor sevgili

Ağabeyim Abbas Tan. Neden alınmasın? Her inancın ortaya
çıktığı bir tarihçesi, coğrafyası vardır. Bunu anlatmak neden
hata oluyor?. Son yıllarda belli çevrelerden, belli amaçlar
nedeniyle buna karşı çıkanlardan önce yüzyıllarca Alevilerin
Anadolu’ya geliş tarihleri ile ilgili bir tartışma yoktu. Bu tarihe
karşı çıkışın belli politik olaylara paralel olarak yaygınlaşması
dikkat çekici değil midir?

İşte Aşık Daimi’nin dizeleri:

Horasan ilinde bayrağını açan

Yezidler elinden zehiri içen

Mümin kullarına hülleler biçen

Evliyalar Şah-ı Pir İmam Rıza

Aleviler müslüman mı? Bu herhalde geleneğinde, ibadetinde,
deyişinde, sazında-sözünde, duasında-bedduasında kısacası
Alevi inancının her bir kelimesinde İslam’ın Peygamberi
Muhammed’i, müslümanlığı kabul eden ilk insan Hz. Ali’yi, ve
onların soyu olan Ehlibeyt-i ifade eden Alevilere yöneltilecek bir
soru olamaz. Alevilerin müslümanlığı Emevi ve Abbasi
müslümanlığı değildir. Zaten onlar da Alevi inancına göre
müslüman değildir.

Bu değerler Alevi inancının temelidir, çimentosudur. Kalkıp

ibadetinde, felsefende, hem Muhammed’i hem Ehlibeyt-i
anacaksın, sonra da İslam’i reddedeceksin. Bu kabul edilemez
bir çelişkidir. Tarihte Muhammed’ten önce Alevi inancının
olmazsa olmazı Kırklar Cem’ine raslamak olanağı varmı dır? Alevi
inancının temel taşı “Buyruk” u İmam Cafer Sadık yazmamış
mıdır? Daha önce “Buyruk” var mıydı?

Son yıllarda Aleviliği İslam’dan, İslam’ın Peygamberi Muhammed

ve onun soyundan uzaklaştırmadaki niyet nedir? Bence bunu
iddia edenlerin hiç değilse dürüst davranıp niyetlerini
açıklamaları gerekmektedir.. Bu çabaların altında çok açık
olarak Alevi inancını asimile etmek yatmaktadır. Yoksa bu çelişki
ile çocukları bile kandırmak olanağı yoktur

İşte buna Pir Sultan’ın yanıtı:

Şah-ı Merdan Ali kurdu bu yolu

Hazret-i Fatima cihanın gülü

Evvel Seyyid Ali aldı yürüdü

Kırkların serdarıdır Kızıl Ali

“Asıl gelinmesi gereken nokta Aleviler birilerine peşkeş mi
çekmeye çalışanlar var....Aleviler pazarlanıyor...Bu tür Alevilik
sempozyumları sünni bilim adamlarının işine yarayacaktır...AKP
ve MHP ile gizli pazarlıklar sürdürülecektir...” deniliyor yazıda.

Sevgili Ağabeyim, sen de ben de aynı ortamda büyümüş
Alevileriz. Evliya gibi olan deden Kango Cafer’de, benim dedem-
babam ve sağlı sollu çevrili olduğumuz Ehlibeyt soyundan gelen
insanlar zamanında bize ne anlattı ise, adını vermesen de
Alevileri pazarladığını ileri sürdüğün Sayın İzzettin Doğan’da
kendisini bildik bileli aynı şeyleri söylüyor, savunuyor ve
yolumuzu sürdürmek için yıllardır mücadele veriyor.

O sempozyumda araştırmacıların her söylediğini paylaşmasak
da, bize son derece verimli, bilgilendirici, ufkumuzu
zenginleştirici bir sempozyum sunuldu. Bu bilimsel bir
sempozyumdu ve bilim her zaman tartışmaya açık bir olgudur.
Bunu benden iyi bilirsiniz. Lütfen her şeyi sırf kötülemek için bir
fırsat olarak değerlendirmeyelim. Bu Aleviyim diyene, hele hele
Kango Cafer’in asaletine yakışmıyor. Selam ve sevgilerimle...

faziletyoleri@habercem.com
abbastan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to abbastan For This Useful Post:
Kevenkli (04-26-2009), İşcanbaba (04-24-2009)

Alt 05-14-2009, 15:11   #2
abbastan
Yeni Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 527
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 1
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : abbastan is on a distinguished road
İletişim

Sevgili Fazilet,
Cem vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen Alevilik sempozyumu ile ilgili yazmış olduğum bir yazıya karşılık yazdığınız yazıyı zevkle ve dikkatlice okudum.
Elbette insanlar düşüncelerini kaleme alırlarken hem ölçülü,hem de gerçeklerden uzaklaşmadan ve tespit ettiği eksik,noksan yada yanlışları çok iyi irdelemeden yazmamalıdır.
Ben söz konusu yazımı hazırlarken bütün bu hususları dikkate alarak yazdım.
Her şeyden evveli,gerek Dedem Cafer (Gango) Tan’dan ve ailemden aldığım aile terbiyem gerekse siyasi ahlakım gereği kimseye hakaret etmeyi aklımın ucundan dahi geçirmem.

Daha da önemlisi yazılı basında bu tip tartışmaların yapılmasına gönlüm razı olmaz.
Yazdığım yazıların birçoğunu herkesle paylaştığım gibi sizlerle de paylaşmaktayım. Amacını aşan yazılardan da hep kaçınmışımdır.
Cem Vakfı tarafından düzenlenen ve son derece önem taşıyan sempozyumun birinci oturumunu aynı hassasiyetle dinledim. Doğrusu düşüncelerimin tamamını da kaleme almadım,mümkün olduğunca abartmadan ama taşıdığım kaygıları da yazmayı bir zorunluluk olarak hissettim.
Bu güne kadar sayın İzzettin Doğan ve Cem Vakfı ile ilgili birkaç yazı yazdım. Hiç birisinde kimseye hakaret etmedim,hakaret etmek hakkını da kendimde görmedim. Ama en ağır eleştiri yapmaktan da asla vaz geçmedim ve geçmemde. Sayın İzzettin Doğan’ın akademik kariyeri hakkında söz söylemem,söyleyemem. Doğan dedenin oğlu olması hesabıyla Alevi inancım gereği sahibi olduğu posta sonsuz saygım da vardır. İzzettin Doğan,Alevi inancı gereği posta oturuncayana kadar benim gözümde dede çocuğudur.ne zaman posta oturursa dededir ve yine aldığım eğitim gereği gerekli saygıda kusur etmemeye çalışırım.
Sayın izzettin Doğan’ın siyasi tavrını,Alevi örgütlülüğü konusundaki tavrını da kesinlikle tasvip etmiyorum ve edemem de. Bu benim düşüncemdir ve bu konuda kimsenin beni eleştirme hakkı da yoktur.
Alevilerin ve Aleviliğin yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde sözde Aleviliği benimseme adına ortaya çıkıp Aleviliği tarif etmeye kalkışan sözde bilim adamlarına yada araştırmacılara da bu imkanı tanıma gibi bir hoşgörüde de bulunmam mümkün değildir.

Elbette herkes her konuda araştırma yapabilir,çalışmalarını sürdürebilir olduğu gibi Alevilik konusunda da aynı hassasiyeti gösterebilirler ama sempozyumun birinci oturumunda Sayın Doğan’ın yönetimindeki panelistlerin Doç.Mustafa Şen dışındakilerin geçmiş dönemlerde yaptıkları çalışmalar ve yazdıkları makaleler ve o gün ki tezleri tarafımdan kabul görmesi mümkün değildir ve bu düşüncemi de herkesle paylaşmak taktir edersiniz ki herkes gibi benim de hakkımdır.

İzzettin Doğan ve dolayısıyla Cem vakfının Alevilik anlayışı da benim Alevilik inancımla örtüşmüyor. Bunlardan örnek verecek olursak; Kadın erkek eşitliğinin olmadığı bir Cem, kadınların (küçük kız çocukları dahil) başlarının zoraki örtülmesi,asla ceme alınmaması gereken katillerin yada katil olarak sanılan insanların cemde hem de postta yada posta en yakın yerlerde oturtulması ve bu imkanların sağlanması,cemlerde kurandan ayetler okunması (ria),yüzyıllardır Alevilik olarak ifade edilen bu inanca Alevilik-Bektaşilik-Mevlevilik ve Alevi İslam gibi yeni ifadeler eklenmesi beni tedirgin etmektedir ve kaygı verici olarak görmekteyim.

Verdiğiniz örnekler bazı gerçekleri yansıtıyor ama siz bu örneği nasıl kullandığınızı daha iyi bilirsiniz. Sizin verdiğiniz Pir Sultan Abdal’ın bir dörtlüğü

Şah-ı Merdan Ali Kurdu bu yolu,
Hazret-i fatima cihanın gülü,
Evvel Seyyid Ali aldı yürüdü,
Kırkların serdarı Kızıl Ali.

Burada sanıyorum Muhammed Peygamberin nerede olduğunu yada Kırkların kimler olduğunu unuttunuz. İşte bizim yedi ulu ozanlarımızın deyişlerinde saklı gerçekleri birileri farklı yerlere çekerek gerçeklerden uzaklaştırıyorlar ve bizlerde bu konuda eleştirilerimizi dillendiriyoruz.

Sevgili Fazilet kardeşim,
İnsanları eleştirmek son derece önemli ve bir o kadar da özgür irade meselesidir. İnsanları kötülemek adına fırsat bularak yazdığımdan ve dedem Cafer Gango’nun asaletine yakışmadığından bahsediyorsunuz.
59 yıllık yaşamımda dedem Cafer ve onun felsefesine uymayan hiçbir davranışta bulunmadım ve buna gerek de görmedim.
Dedem Cafer (Gango) Tan hiçbir zaman eleştiriden rahatsızlık duymadığı gibi eleştirmekten de geri durmamıştır.
Çok yakın dostunun tavrını eleştirel şiirini hiç kimseyle paylaşmadan önce muhatabına göndermiştir. Bakınız o şiirinde dostunu nasıl eleştirmiştir.

KENDİNİ BEĞENME

Kendini beğenip ariflik satma
Arif olanların olur nişanı
Nefsine beyhude eziyet etme
Boş görme dolu bil hep cümle canı

Arif isen her şahsı sen insan sanma
Farkı temiz eyle renge aldanma
Kamille otur kalk asla usanma
Zira kamillerin yücedir şanı

Kamille otur kalk kesb eyle kemal
Kamil meclisinde olmaz kili kal
Kamille olursan daim hoşhal
Kamiller artırır kalbde imanı

Sakın muraiden sıfat satandan
Karga olup bülbül gibi ötenden
Tanrı buyruğuna hile katandan
Dök öğüne yesin kuru samanı

Yüzünü görenler bir adam sanır
Zikri tevhid ile hemen sallanır
Ne Allahtan korkar nede utanır
Fakir fukaraya eder ziyanı

Menfaati için zengini över
Bu doğrudur diye döşünü döver
Bir fakir görürse ağzını eğer
Görmedim böylesi çürük imanı

Kendini met eder sel gibi coşar
Mümin kıyafetle münafık yaşar
Kendi ettiğine kendide şaşar
Daim pişman gezer hakkın düşmanı

Kibirlikten bilmez olmuş dostunu
Giyinmiştir mağrur hasut postunu
Saçı sakalıyla elde bastonu
Çıkar gök yüzüne bir gün dumanı.

Yeter Cafer artık sözü uzatma
Noksanı sende gör ele söz atma
İçeri girersen köşe gözetme
Sonra sana uğrar Nuh’un tufanı.

Bu düşüncede olan bir dedenin torunu olarak nasıl yazacağımın bilinciyle,İmam Hüseyin’in inancıyla,Pir Sultan Abdal’ın direnciyle,Yunus’un hoşgörüsü ve pirim Hünkar Bektaş Velinin insan sevgisiyle,sizi dostça selamlıyorum.
1.5.2009
Abbas Tan
abbastan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to abbastan For This Useful Post:
sâre kâl (05-14-2009), İşcanbaba (05-15-2009)
Alt 05-14-2009, 19:23   #3
sâre kâl
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 22
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 23
REP Puanı : 629
REP Seviyesi : sâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to all
İletişim

sayın abbas tan;

yazınızı okudum. Ben aleviliğin islamdan TAMAMEN ayrı ve bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu konuda konusmayacagım...

benim ricam isteğim ,

artık yazısmalarla, sempozyumlarla, biri orda biri başka yerde konuşarak değil karşılıklı konuşlarak trtışın inancımızı. araştırmalarınız önemli ve gerekli lafım yok ancak ayrı gayrı konustugunuzdan dışardan bizi küçümsüyorlar daha kendi inançlarını bilmiyorlr bunlar afedersiniz özürdilerm ama salak diyorlar.

lütfen atık bir araya gelin kesın karara baglayın ce inancımıza laf getirtmeyin..

yeter artıkk...

sevgiyle kalın...

......
sâre kâl isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 05-18-2009, 16:51   #4
sâre kâl
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 22
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 23
REP Puanı : 629
REP Seviyesi : sâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to allsâre kâl is a name known to all
İletişim

sayın abbas tan söylediklerime karşı bir şey söylemeyecekmisiniz?
sâre kâl isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
fazilet, hanımefendi, sayın

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil