![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 | |
|
Bizden Biri |
Alinti:
Hatta Alevi Pirleri deyişlerinde İMAM ALİ'yi övdükleri için "ONLARDA HATA EDEBİLİRLER" diyerek onların hatalı olduğunu söyleyen siz değil miydiniz sayın Kürt Basköylü? Sn İlerici ve Bilimsel olmakla övünen Basköylü; İMAM ALİ'ye katil deyip katillikte solda sıfır bırakan adamları KAHRAMAN ilan etmeniz sizin asıl ikiyüzlü ve asıl riyakar olduğunuzun en BİLİMSEL ve en İLERİCİ kanıtı değil midir? Sorabilir miyim Hz Lenin kaç milyon insan katletmiştir? Bu ve bunun gibi adamları İNSANLIK adına savunan siz Basköylü İMAM ALİ'ye katil diyerek ikiyüzlünün alasını yapmış olmuyor musunuz? Irkçı olmadığınızı söyleyip ALİ'ye Arap Ali deyip onu ırkıyla küçültmeye çalışan siz İNSANLIKÇI İLERİCİ ÇAĞDAŞ BİLİM ADAMI ırkçılığın daniskasını yapmış olmuyor musunuz? Hele hele bir masal kahramanını Alevilerin Ali'sidir diye dayatmanız ve bu masal kahramanı adına hiçbir bilimsel materyal getirememeniz de sizin ikiyüzlülüğünüzü BİLİMSEL ve EN İLERİCİ boyutlarda kanıtlamaya yetmiyor mu? Bu forumdaki hiçbir paylaşımınızın Alevilik adına değil bilakis Aleviliğe hakaret edici özellikte olmakla birlikte devrimcilik,marksçılık lenincilik adına olması sizce neyin sonucudur sayın basköylü? Son sorum Marksizm'in Ali'si kimdir sayın basköylü? BİRAZ OLSUN AYNA'YA BAKMANIZ DİLEĞİYLE... baba ilyas
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Baba İlyas For This Useful Post: | ...HURUFİCAN-ERZİNCAN... (02-23-2011) |
|
|
#32 | |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12728 Times in 5992 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Yanlış bir şeye tepki göstermenize değil, hakaret ve yaftalarınıza itiraz ediyorum ve bu konuda uyarıyorum. Kaç kez daha aynı konudan dolayı uyarmalıyım açıkçası merak ediyorum. Gördüğünüz yanlışları (size göre) eleştrimenizin , yanlış bulduğunuzu ifde etmenizin başka yönetmi yokmudur? Kendi değerlerinize saygı bekleken başkalarının değerlerine her türlü sözleri söylemek büyük çelişki değilmidir. Aynı çelişki son mesajında itiraz eden Babailyasta da fazlasıyla mevcut. 5 mesajın üst üste uyarsız paylaşıldığını görmek sanırım mucize olacak. Her karşıdakine kızanın aynı tavrı bir kaç mesaj nce kendisinin gösterdiğini görmemesi çok manidar. Ne zaman aynaya arada bride olsa bakacağız merak ediyorum. Şahsım olarak ben Hurifacan'ın mesajlarının bir kısmını anlayamıyorum. Benim eksikliğimden olsa gerek. Mesajlarında çok fazla yabancı kelime kullanıyor , belki de bilerek yapıyor. Bu durumda benim için anlaşılır olmaktan çıkıyor. Bunun dışında kılıktan kılığa girmesi (doğruysa dahi) bizi ilgilendirmiyor. Kendi duruşu ve düşüncesidir. Kişilerin yazılarına vereceği değeri ne düşürür ne de artırır. Başta ben olmak üzere burada sıradan insanların yazacağı iki cümle ile ne Alevilik ne de Aleviler zarar görür (kişisel kanım) bu kadar korkmayınız, önemli duruma getirmeyiniz bireyleri. Bu noktada yapmanız gereken hakaret ve yaftalamalar değil doğru bilgilerle Alevileri bilgilendirmeniz ve bu yolla Aleviliği korumanızdır. Son bölümde aktardıklarımı Sayın Başköylü ve Sayın Hurifican üzerinden aktardım. Her ikisinden de bundan dolayı özür dilerim ancak, genel anlamda forumumuzda bu konularda benzer sıkıntılar mevcut. Bu sebeple genel olarak algılanmasında fayda var. Canlar yaptırım uygulamak istemiyoruz. bu sebeple olabildiğince uyarılarla sorunları düzeltmeye çalışıyoruz. Bu durum bir süre sonra yeterli olmuyor maalesef, konular hakaretleşmelere ve tartışma zemininin dışına çıkıyor. Lütfen son uyarı olarak kabul edin. Devamı halinde yaptırım uygulanacaktır. Kimse aynı fikirde olmak zorunda değil ama forum düzenine, kurallarına ve şahıslara saygı duymak zorundadır.
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | Alibaba (02-23-2011), Baba İlyas (02-22-2011), ...baskoylu... (02-24-2011), ...HURUFİCAN-ERZİNCAN... (02-23-2011), mamican (02-22-2011) |
|
|
#33 | ||||
|
Can ...
Üye No: 2975
Thanked 870 Times in 480 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Sn:Babailyas ve devrim06 çok sıkan banallaşan anlayış karşısında yaklaşımınız objektif ve yapıcı politizeden polemikten uzak olduğu için yaklaşımınızdan dolayı tebrik ederim. Sn:Alibaba size cevap vermem yol adınadır,Zaten bu yüzden buradayım.Uygun dil olduğu sürece çoğu konularda hem fikir olmasakta belli bir düzeyde dengeli bir anlayışta evet derim. Gerçekte bilinç olgusunun getirdiği doğru ile ele alınarak bu forumda beni anlayanın olup olmadığını idrakini yapan siz acaba diyalektik analitik kavramları göz önünde bulundurmak suretiyle benim haklı çıkardığınızı bir daha teyit etmektesiniz. Anlayışınızın anlayışımdan ne kadarda uzak olduğunu görmek beni ayrıca üzmektedir. Ama şu anlık yapacağım bir şey yok. Bilinçaltı anlayışınızın verilerinin dile getirmesini nasılda özümsemişsiniz. Ulak misali bunu foruma mal etmişsiniz. Kendi adınıza ve türev düşüncelerinizin parelerindeki akım anlayışları ve yapılarının statü ve statükocu adına konuştuğunuzu bireyleri betimleyerek sizle olanlar adına konuştuğunuzu anlatmanız daha gerçekçidir. Kendi adıma konuşacaksam öncelikle şu söylediklerimi nakış etmenizi isterim. Beni bu forum anlamıyorlar diye bir açıklamam olmadı. Ama sizin gibi anlayışlar ile anlaşamadığımı ifade ettim. Bu süreçte doğaldır. Lakin ifadenizde ortaya çıkan ise geneli kapladığı var sayacağımız düşüncenizi ortaya atarak bir itham başını çekiyorsunuz. Yol’a yakışan duruş böylemidir. Ya da sizin anlayışınızdaki Tarik böylemidir? Sizinle anlaşmak olanaksız dediğim için mi bilmiş oluyorum? Kendimi ’de yükseklerde görüyorum öğlemi? Bu sizin evhamınızdır. Şuurunuz size bunu söyletiyorsa o sizin kavrayış şekliniz ve gelişiminizle ilgilidir. Yoksa sizin bir garip deyimlerin nesnel olmadan uzak bilmiş edanızla şathiye yaptığınıza mı kendimi inandırayım? . [quote=Alibaba;127249] Alinti:
Sayın Alibaba nesne mi demek istediniz ne den bir mana veremedim. Ya da yanlışlıkla harf hatasıyla nesnel mi yazmak istediniz? Lakin iki kelimede cümle içerisinde inanç açısından aktarım acısından nasıl bir katkı sağlayacak ve bu iki kelimeyi de bir yere koyamadım kusura bakmayın anlayamadım. Eğer nesne ise bu doğasallığın hali olur yok değilse sübjektif aktarımının objektif oluşması yoksunluğu görmemekte körlük olur. [quote=Alibaba;127249] Alinti:
Dosdoğru hangi pirdir bu? Ne zaman başladı ilk kimdi? Bu söylenceler haricinde ayakları yere basan kanıt varmıdır? varsa buyurun meydan sizin?Merak ediyorum isim ve tarihi bellimidir?Yoksa vizyonun misyon ile toplumsal rıza şehri ütopyasının gelişimi için düşün gerçek olması için manevi hakikati ileri çıkararak ilerlemek midir? Ben böyle düşünmekteyim [quote=Alibaba;127249] Alinti:
[quote=Alibaba;127249] Alinti:
Yüksekten bakmak alçaktan bakma gibi bir düşüncenin yobaz algısından lütfen kurtulalım. Anlamamak kadar anlamakta normaldir. Herkes her şeyi anlayacak değildir. Zorlanırız anlatmakta anlamakta ama büyüklük edasına kapılmak veya tersi hiç insani değildir. Anlamıyorsunuz demek büyüklük değil bir sitem üzüntü olarak bakmayı hiç düşünmediniz mi? |
||||
|
|
|
|
|
#34 | ||||||||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 523 Times in 275 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Alinti:
Alinti:
Biz gelenekci insanlariz . Kural , saygi , yasa , baglilik , hurmet , ogreti , yol bunlara bagli ozumuz . Bunlara baglananla baglanmayan kendini ozgurlukcu entellektule , modernist , patronist , diktatist ,fasist , aydin cemaati gibi bu kesimlerin gozu ile bakildiginda farkli sonuc cikar ve anlayis . Birseye gonlunu baglayanla baglamayan arasinda bir bag yoktur . Alinti:
Alinti:
![]() Alinti:
![]() Alinti:
Korum o zaman sayin hurafi ? Turkcenin kitlik olan bolgesinde yasadigimdan olsa gerek . Kaldiki ben bunu mana acisindan dedim yoksa nesenin hakiki mahyetinde degil ! Tartistigimiz seyler nesnevi degilmi ???? Simdi siz bir yerde ( bu sozumu nakış edin demissiniz) ben bunu hakiki ortu veya elbise nakış yapmak olarakmi algilayayim ?? Alinti:
Alevilik degismemistir pirlerden ne gormusse odur ha ama gunumuzum somuruculeri caba icindedir o saydiginiz yerler iste nemenne dir . Alinti:
Sizi tatmin acisindan pir sultanin hic koymadigim bir deyisini koyayim Sabahtan sabahtan semah tutarim Dosta kadar gider oy benim katarim Baykus gibi viranede öterim Gel gör ne perisan hallerde kaldim Alinti:
Siz demissiniz ya sozde dini insanlar kendileri cikariyor , nevruzu filan topluluklar kendileri cikartiyor diye bende dedimki insanlarin kendi inanclari adina kutlamalar cikarmasi , saygidan bayram , senlik gunleri hazirlamalari turetmeleri , dini kendileri cikardigina dair bir delil degildir demek istedim . Kaldiki bircok bayramda gene pirlerimizin izi ustune cikmistir . ornek vermistim gene vereyim . Bu belkim Tc yeni yasallasti ama daha pir zamaninda olan birseydi yeni birsey degil yani . Buyrun Pir sultan Yari olan arar yarini bulur Eser bad-ı saba gönlüm de farır Yükün katerlenmiş Nevruz'dan gelir Azizim sultanım sen safa geldin Alinti:
Evet nasil yobaziz Kul Himmet'im der ki, bu sir Ali'nin Pirim Hünkar Haci Bektas Veli'nin Kurbaniyim erkaninin yolunun Kirmizilar geydik, alda nemiz var Muhammed'e göz gönül kat Cehd eyle rehbere yet Bir kamilin etegin tut Ali'ye Kamber olasin Muhammed Ali'nin Aldim Elini Hak Deyip Tuttugum Elden Ayrilmam On Iki Imamin Tuttum Yolunu Hak Deyip Tuttugum Yoldan Ayrilmam Gir Sema Bile Oyna Silinsin Açilsin Ayna Kirk Yil Kazanda Dur Kayna Dahi Çig Bu Ten Dediler Saygilar Konu Alibaba tarafindan (02-24-2011 Saat 10:44 ) değistirilmistir.. |
||||||||||
|
|
|
|
|
#35 | |
|
...
Üye No: 2175
Thanked 840 Times in 368 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Elestirilerini saygi ile karsiliyorum, Elbette bir insanin sahip oldugu olumsuzluklari direk yuzune vurmak zaman zaman tepkilere yol acabilir, elestiri yerine saldiriya gecebilir, fakat defalarca uyarilmasina ragmen, defalarca ikaz edilmesine ragmen, icinde bulundugu hosnutsuzluk ve olumsuzluklara devam ediyorsa!! buna gereken tepkinin gosterilmesinden yana oldugumdan dolayi, sozden ve dilden anlamiyorsa, hak ettigi cevabi vermek zorunda kaldigimizida goz onunde bulundurmak gerekir. Alevi durusunda bir soz var, "GONUL KALSIN, YOL KALMASIN, YOL CUMLEDEN ULUDUR" gibi olgularla yaklastigimiz zaman. Kirici ve yipratici bir yaklasim yerine elbette yapici bir yaklasimla yaklasmak dogru olandir, lakin bazilari bu akardasimiz gibi bilincli bir sekilde forumlarda boylesi oyunlari kendilerine hobi ederek, kiliktan kiliga girmeleri, farkli kiliklara girip farkli yorumlarla gelip bilincli bir sekilde ortami germeye calismalarina seyirci kalmak duyarsiziligin en acik gostergesi olacaktir. Dusmanimin, dusmani benim dostumdur, mantigi ile yaklasirsak, Bana dokunmiyan yilan bin yil yasasin mantigi ile yaklasirsak!! Dusmanimin dusmani, eger insanlik degerlere sahip degilde insanlik dusmanligini kendine amac edinmisse. Gunu gelecektir, dusmanimin dusmani, yeri geldiginde bana karsida gercek yuzunu gosterecek ve dusmanim gibi bir dusman olarak ortaya cikacaktir. Bana dokunmiyan yilan`in bin yil yasamasini savunacagima, insanliga zarar veren her turlu insanlik dusmani olan Yilanin bin yil yasamasini savunacagima, Insanlik gorevlerini yerine getirerek breysel hareket edecegime, toplumsal hareket etmek, Gercegin demene huuuuu demek bir gorev olarak algilanmalidir, diye dusunuyorum. Daha oncede soyledigim gibi, GUVEN insanlar arasinda en onemli araclardan biridir. Dost ve arkadasligimizdan dolayi bana olan guveninizi her hangi bir sekilde sizi husrana ugrattigim zaman, var olan guveni yerle bir ettigim zaman, bana guvenmeniz mumkunmudur? Guveni kaybetmek ve yerle bir etmek an meselesidir, Guven kazanmak oldukca uzun zaman ve ayni zamanda emek ister. Devlet icin calisan Ajan, Mit, Polis, Ihbarci, Muhbirlere nasil guvenmiyorsak, Yalanci, Sahtekar, Duzenbaz, Dolandirici, Uckagitci vs vs benzeri olumsuzluklari uzerinde tasiyan ve kendisine meslek edinmis insanlara nasil guvenmiyorsak, bu gibilerin topluma ve cevremize verecegi zararlardan dolayi, Toplumumuzu ve cevremizi bu turlerin verecegi zararlardan korumak ve duyarli hale getirmek, insanlik gorevi olup duyarli olmasinin sorumlulugudur. Yok degilse; Bana Dokunmiyan Yilan Bin Yil Yasasin, Mantigina hizmet etmis oluruz. Gecmiste hepimiz hata ve yanlislar yapmis olabiliriz, su anda ve her zaman belirli, belirsiz hata ve yanlislar icine dusmus olabiliriz, onemli olan hatalarimizdan ders cikarmaktir, kendimizi yenilemek ve topluma faydali birer brey olarak imkanlarimiz dahilinde kendimizi gelistirmek ve yenilemek zorunda oldugumuzun bilincinde olmak zorundayiz. Benim hakkimda yapacaginiz her hangi bir yaptirima saygi duyarim, hic itrazim bile olmaz, hatta ve hatta foruma gelmeyin, forumda yazi yazmayin demeniz bile benim icin yeterde artar bile. Forumdaki Yonetici canlar ve katilimci canlara sonsuz saygim var, kimsenin kimseyi rahatsi ve hakaret etmesine gerek yok, Lakin bazen zorunlu kaldiginiz zaman gerektigi sekilde cevap vermek zorunda kaliyorsunuz... Mesela; siz benim gibi uye olmus olsaydiniz!! Baba Ilyas arkadasa ne cevap verirdiniz? Baba Ilyasin bana kullandigi kelimeler sizce hos kelimelermidir? forum kurallarina uygun davranislarmidir? Arap Ali`den kastim, Arap dusmanligi veya araplara karsi kin veya dusmanlik beslememden dolayi degildir, oyle olmus olsa, Dunya Halklarin Kardes Oldugunu savunabilirmiyim? Buradaki kastim Bizim Ali, Hz. Ali degildir, Hz. Ali Cana kiymis, Kelle ucurmakla unlu olmus, Islamin yayilmasi icin mucadele vermis unlu bir pehlivandir, Bizim Ali cana kiymiyan, Can Ali, Canan Ali, Coban Alidir, Hz. Ali`nin yaptiklari ve yasadiklari disinda yapilmis bir karalama ve hakaret varsa!!! elebette karsi cikilmalidir, ve siddetle elestirilmelidir. Olmiyan birseyi idda etmek, karalamak, iftira atmak, baltalamaya calismak karsimizdaki insanin inanc ve dusuncelerine hakarettir, Dogrulari oldugu gibi acikliyorsan, kanitlari ve belgeleri varsa, var olan gercek ve dogrulari savunmak, soylemek ve yazmak hakaret degildir. dogrularin ve gerceklerin su yuzune cikmasi, aciklanmasi, Saygisizlik, hakaret ve iftira olabilecegini savunabilirmiyiz? Sonuc olarak forum gorevlisi olarak yapacaginiz yaptirimlarin Tarafsiz, Adaletli, Vicdan olgusunu yasama yansitarak yapilmasindan yanayim, diger forumda olsun burada olsun, yassaklamalara, sansurlere, dusunce ozgurluklerine gelen tehditlerin ve yassaklanmalarin karsisindayim. Boylesi yaklasimlarin cozum olmadigini, kolaycilik oldugunu dusunuyorum. Yuz Cicek Acsin, Bin Fikir Carpissin, ilkesi ile Farkliliklarimizi butun guzellikleri ile paylasmasini bilelim, Alevi forumlarina bilincli gonderilen ve gelenlere dikkat edildikce, Irkciliga, Milliyetcilige ve Herturden Gericilige firsat verilmedikce, bize yakisan durusumuzu yasama yansitabilcegimizi dusunuyorum. Saygi ve Sevgilerimle. Konu baskoylu tarafindan (02-24-2011 Saat 19:33 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to baskoylu For This Useful Post: |
|
|
#36 | ||||||||||
|
...
Üye No: 2175
Thanked 840 Times in 368 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 5
REP Seviyesi :
![]() |
Sayin Baba Ilyas
Sizinle polemiklere girmek gibi bir derdim olmaz, lakin bana yonelik yapmis oldugunuz guzel yaklasiminiza ve kendinize yakisan uslubunuze kisa olsada cevap verme geregi duydum. Alinti:
Tarihte Ezilen, Haksizliga ugriyan, Somurulen, Kulturu, Dili ve herturlu yasami baski altinda tutulan Halklara onderlik ve liderlik yapan, Halklar icin bedel veren, Derileri yuzulen, Asilan, Yakilan, Idam Iskencede katledilen butun Halk onderlerini, halk liderlerini aniyor ve ornek aliyorum, dogrularini butun guzellikleri ile kavriyor, var olan yanlislarinida ayni guzellikle elestirmesini biliyorum. Irkciliga, Milliyetcilige Emperyalizme, Fasizme ve Herturden gericilige karsi bir sembol olan Marks ve Lenin ve onlar gibi halk onderlerini dun savundum,da bugun savunmuyor karsi cikiyorsam! bugun farkli bir gorunum icindeysem! dun baska bir kiliga burunmus olup, bugun farkli bir kiliga girmis olabilirim, yani Marksizmi ve Leninizmi dun savundugum gibi bugun savunmuyorsam sizin soylediginiz dogrudur. yani farkli kiliklara girmis gorunumu vermis olurum. Yok degilse sizde kavram ve anlama sorunu var diye dusunuyorum. Alinti:
Hallac-i Mansur zindana atilirken, Idam edilirken, dogranip etleri yakilirken, kulleri nehire atilirken, Nesiminin derisi yuzulurken, Pir Sultan Asilirken, Hacce Bektasi Velinin boylesi bir durumla karsilasmamasi sorgulanamazmi? Bunlar vahsice katledilirken, Hacce Bektasi Veli neden boylesi bir katliamla karsi karsiya gelmedi diye sorgulanamazmi? Kurt Baskoylu demenize gelince!! Ben Kurt kokenli degilim, Dersimli Aleviyim, Asiretimi soracak olursan, Bir tarafim Kuresan ocagi, bir tarafim Kudan ocagi. Ama sizin irkci yaklasiminizdan ve soyleminizle yola cikacak olursak.... Ben Aleviyim, Kurdum, Turkum, Lazim, Cerkezim, Turkmenim, Ermeniyim, Yunanim, Rumum, Yani dunya halklarin sahip oldugu etnik kokenlerin hepsiyim ama Irkci ve Milliyetcisi degilim. Baska forumlarda ve burada hic bir zaman Kurt milliyetciligini savundugumu gosteremezsiniz. Sizin yaklasiminizdan yola cikarsak, Eger bugun Turk halki Kurt Devletin somurgesi altinda olmus olsaydi, Dili, Kulturu, Kimligi, Gelenek ve Gorenekleri Kurt Devleti tarafindan gasp edilip Kurt Devletin somurgesi altinda olmus olsaydi, Bugun Ezilen Kurt Halkini degilde, Ezilen Turk halkinin dogru ve hakli taleplerini savunmus olacaktim. Bilmem anlatabildimi sayin Ilyas Baba? Alinti:
Alinti:
Benim size bir kac sorum olacak, Hanenize ve Evinize baskin yapan, hirsiz veya bir baskasi elinde silahi var, geride delil ve kanit birakmamak icin sizi oldurecek. Sizden bir kacini oldurdu, seni oldurmeden, sen onu oldurdun, Katil senmisin? yoksa evine ve hanene baskin duzenliyen sucsuz ve gunahsiz insanlari katledenmi katil??? Koleci toplumu goz onune getirin, Ayaklarindaki, Kollarindaki Zincirleri Koparmak ve Ozgurluge kavusmak icin isyan eden var olan zorba duzene karsi direnen Ozgurluk savascilarin savas sirasinda zorunlu olarak duzenin askerleri ile giristikleri catismada, oldurdukleri askerlerden dolayi, Katil olan Kolelermidir, Yoksa koleleri oldurmekten zefk alan duzenin askerlerimi Katildir? 12 Eylul askeri fasist Cuntanin basa gelmesi ile, siki yonetimin ilan edilmesinden sonra, Erdal Eren`i koseye SIKISTIRAN askere, BAK SENINDE ELINDE SILAH VAR BENIMDE ELIMDE SILAH VAR, sen askerlik gorevini yapan birisin, ben simdiye kadar kimseyi oldurmedim ve incitmedim, Beni gormemis gibi davran bana yol ver cekip gideyim, benim seni vurmam bana birsey kazandirmaz, senin beni vurman sana bir sey kazandirmaz, senin beni vurman sadece ve sadece fasist duzene hizmet olur... bir yigin dil dokmesine ragmen, tetigi cekmek icin saymaya basliyan askermi suclu? yoksa Bagimsizlik ve ozgurluk icin mucadele veren Erdal Eren`mi suclu? Erdal Eren`in 18 yasina girmeden idam edenmi katil? yoksa Erdal Eren`mi katil? Din ugruna baska insanlarin mallarini, mulkunu, karisini, kizini yagmaliyan gasp eden, Din ugruna inancini zorla baskasina kabul ettirmek icin, kelle ucuranmi katil? yoksa hunarca katledilenmi katil? Sizce bir insani olduren katil oluyorda, Binlerce insani olduren KAHRAMANMI OLUYOR? Buyrun sizi dinliyelim Lenin kac Milliyon insan katlettigini senden ogrenelim!!!!! bir kac yil once, komsuda olan bir sorundan dolayi, Polis bilgi edinmek icin bizim kapiyi caldi, disarisi soguk oldugundan dolayi, iceri buyurdum. Gelir gelmez duvardaki resimlere bakti, Komsuda olan sorundan dolayi soru sormasi ve bilgi almaya calismasi gerekirken. Resimlere bakarak bunlar kimin resimleri? dedi. Marks`in Dedem oldugunu Lenininle kardes olduklarini, Che ve Ibrahim Kaypakkaya`yida Kardeslerim oldugunu soyledim)))) Sert bir sekilde beni aptalmi saniyorsun, Karl Marks, Lenin ve Che yi tanimadigimimi saniyorsun? Tanidigini bildigim icin sizin aptalca sorunuza boyle cavap verdim dedim... Sizin soylediginiz gibi; soyle soyledi 6 milliyonun katili olan Karl Marks`in resmini evinin duvarina asacagina, Abraham Lincon`un resmini neden asmiyorsun, gulerek, Abraham Lincon binlerce ve yuzbinlerce kolenin ve insanin katilidir, benim evimde katillerin isi olmaz, hele hele senin gibi kapitalist duzenin usaginin isi hic olmaz, acidim sogukta kalmiyasin diye, senin benim evimde olan resimleri sorgulama yetkin varmidir? dedim ve disari cikmasini soyledim, komsu hakkinda verecegim hic bir bilginin olmadigini, kendilerinden sormasini soyledim........ TC yi yoneten ve TC nin babasi size iyi egitim vermmis, aldiginiz egitimle Ezilen halklarin dusmanligini yapmak duzenin savunuculugu icin mucadele vermek kimin gorevidir siz kendiniz soyleyin...... Alinti:
Hz. Ali`yi savunup diger yandan soylediklerimide soyliyorsam!!! o zaman sizin soylediginiz iki yuzluluk dogrudur, eger savundugumu gorduysenin ispatlayin, yok degilse, kullandiginiz kelime sahibine aittir..... Alinti:
Irkciligin ne oldugunu sozluge bakip ogrenin sonra yazmaya calisin yok degilse boyle bocalarsiniz. Alinti:
Yine kotu soz sahibinindir. Alinti:
Kimin kime hizmet ettigini cok acik ve net goruyoruz. gormemek icin kor olmak gerekir degilmi? Sayin Ilyas Baba bey. Alinti:
Ali Kavramini bir kavriyabilseniz!!!!!! Alinti:
|
||||||||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to baskoylu For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |