![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Can |
Selımı'yim
Bazı coşarım, sel gibi, Çünkü Sefil Selimî'yim. Bazı açarım gül gibi, Çünkü Sefil Selimî'yim. Ölen ile ölürüm ben, Gelen ile gelirim ben, Nasıl aşksız olurum ben, Çünkü Sefil Selimî'yim. Acı çekseniz duyarım, Yiyip içseniz doyarım, İnsanları pek severim, Çünkü Sefil Selimî'yim. Yer benimle gök benimle, Alem tekmil, tek benimle, Hakk'ın işi çok benimle, Çünkü Sefil Selimî'yim....>> Sır Vermez Seyranî'den söz etmek zor. Dildir lisana sır vermez. Yaktı beni alevden sor, Küle dumana sır vermez. Durduğu yer köşkler köşkü Ne tereddüt ne de kuşku Bambaşka aşk, onun aşkı Yada yabana sır vermez. Şuurumu kayıp ettim, Attım gururumu attım, Çırak olmak için gittim, Hiçbir insana sır vermez. Ayağına düştüm gene, Gafletimi yene yene, Vardım dedim beni dene, Sapa samana sır vermez. Acılandım tadım kaçtı, Söz anahtar sözü açtı. Hep sarraflar paha biçti, İnci mercana sır vermez. Yazmamak yazmaktan iyi, Saçmaladım şiir deyi, Bu bey Âşıkların beyi, Sahte ozana sır vermez. Yücelerden daha yüce, Anlamak lazım iyice, Sahip olmuş ulu güce, Güçsüz sultana sır vermez. Hal bilene açık özü, Peşinden sürükler bizi, İbret doludur her sözü, Dosta düşmana sır vermez. Âşık mı Sefil Selimi, Aşkında buldu ilimi, Seyranî yendi ölümü, Mezar kazana sır vermez....>> |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Toprağa
Kara yer üstünde karalı dağlar, Eriyip karışır yine toprağa. Gelenle sevinir, gidenle ağlar, Çürüyüp karışır yine toprağa. Eksilmez tartısı kısayıp uzar, Elinde kalemi hem yazar, bozar, Canlıda cansızda katresi gezer, Üreyip karışır yine toprağa. Çeşitli deseni vardır sayılmaz, Kucağına yatan aşık ayılmaz, Sevdası tatlıdır, yense de doyulmaz, Sürüyüp karışır yine toprağa. Sefil Selimi der dağlardan yıldım, Eriyip çürüyüp yığlı kaldım, Üreyip sürüyüp koynuna daldım Yürüyüp gideriz yine toprağa....>> Yar Dilim boğazıma kaçtı, Senden ayrı kaldıkça yar. Nutkum durdu rengim uçtu, Senden ayrı kaldıkça yar. Bedenimde deprem oldu, Çile beni teslim aldı, Gönlümdeki her şey öldü, Senden ayrı kaldıkça yar. Ne hayalsin ne de düşsün, Bütün güzellere başsın, Herkes bana dedi; "Taşsın", Senden ayrı kaldıkça yar. Şafak atmaz, güneş doğmaz, Gökten yere rahmet yağmaz, Selimi beş para değmez, Senden ayrı kaldıkça yar....>> Yâr Badesi İçtim dudak kâsesinden Deli etti yâr badesi. Hayat buldum busesinden; Kulu etti yâr badesi. Gönlüm ardı sıra akar, Üzerime ateş döker, Bir nazara sinem yakar, Çalı etti yâr badesi. Bağladı saçında tele, Verdi beni seher yele, Kaptırdı âşıkı sele Gölü etti yâr badesi Halıyım iplik olmuyor, Kirkidim ele almıyor, Meramım yerin bulmuyor; Çulu etti yâr badesi. Tezgahına elim ermez Dergâhını gözüm görmez Âşıkıyam halim sormaz Dulu etti yâr badesi. Dost dilinden sarhoş oldum Dert imiş elinden aldım. Sefil Selimî'yem öldüm; Salı etti yâr badesi....>> |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|