![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can |
Dinlen dostlar etmen hayret,
Mahsul vermez boş bir gayret, Dert teknesi imiş gurbet, Yoğruluyom hamur gibi. Kaldım zulüm kucağında, Ecnebiler bucağında, Ayrılığın ocağında, Yanıyorum kömür gibi. Ateş yad eli dört yanı, Cendereymiş her bir yanı, Öyle doğradı ki beni, Tornadaki demir gibi. Sefil Selimi’niz şaştı, Yurdu koydu dağlar aştı, Harç ile suya karıştı, Kerpiç olan çamur gibi
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SEMAİ
Şaşkınların arasında, Döne döne yön arıyom. Umutsuzluk dersinde, Bir tek mutlu yol arıyom. Hal bilmezler pazarında, Dirilerin mezarında, Ölülerin üzerinde, Can yitirdim can arıyom. Düşenleri kaldırmaya, Ağlayanı güldürmeye, Cehaleti öldürmeye, Yana yana ben arıyom. Fakirlerin bağlarında, Gül bitmeyen dağlarında, Ballarında bağlarında, Bir dikensiz yan arıyom. Sefil Selimi’dir adım, Kesilmiyor hiç feryadım, Avrupa’da adım adım, Bir köhnecik han arıyom |
|
|
|
|
|
#13 |
|
REP Seviyesi :
Yağ yakmayı bilmeyenler ne yapsın!
Etek öpen boyun, büken baş tacı. Ala-bula olmayanlar ne yapsın! Yoldan çıkan, ev bark yıkan baş tacı. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
REP Seviyesi :
Muhammet severdi o yüzden sevdim,
Dışladılar beni, Alici diye. Ancak bin yönünden birini övdüm, Taşladılar beni Ali’ci diye |
|
|
|
|
|
#15 |
|
REP Seviyesi :
İlmi batın hocasını
Evvel ahir bulan var mı? İmanın aşk hecesini Okuyup da bilen var mı? Elestüde ikrar verip İrfan okuluna girip Hakikat sırrına erip |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | Renas (07-30-2008) |
|
|
#16 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Erzurum
Yas: 29
Üye No: 140
Thanked 1018 Times in 473 Posts REP Gücü : 16
REP Puanı : 600
REP Seviyesi :
gercekten cok guzel bi paylasım buyuk bi zevkle okudum emegine saglık can
SEN BENİM SARHOŞLUĞUMSUN
Sen benim sarhoşluğumsun ne ayıldım ne ayılabilirim ne ayılmak isterim başım ağır dizlerim parçalanmış üstüm başım çamur içinde yanıp sönen ışığına düşe kalka giderim. NAZIM HİKMET RAN |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to tweety For This Useful Post: | Kul Seyyid (07-30-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|