![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Ozanları, Deyişler Alevi ozanlarına dair paylaşımların yapılabileceği alan. Deyiş, Deyişler. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#31 |
|
Can |
YAR İSTEMEZ Sen mana yar ol ki, könlüm ol dahi yar istemez, Könlümif İ dildarı sen-sen, özge dildar istemez. Cennetil-me'va yüzün gülzarına müştak olan, Kim ki şol gülzarı boldı, özge gülzar itsemez. Te ebet dildar imiş hakdan nesibi her kim ol, Senden, ey dilber, iki elemde dildar istemez. Köfüümin maksudı sensen, hacatı hakdan budur, Hacatından ayrı könlüm nesne zinhar istemez. Kim ki zülpün hıyalını bağladı köfîlümde ol, Rahıb-ı diyir oldı adı, özge zünnar istemez. Gel ki, sensiz könlüm, ey, can-ı cananın hasılı, Kün-fekanm hasılından oldı bizrr, istemez. Sorma, ey dilber, mana kim: "Hacatın menden nedir?" Çünki magşugından ayrı aşığı yar istemez. Yüzüni biperde görmek isterem dayım veli, Münkürin görmez gözi kim, keşf-i esrar istemez. Çün "Enel-Hak" darını, Mansur ölen dar isteban Ölmeyen Mansur olan hak lis-i fiddar istemez. İ stedi hakdan Nesimi vaslını boldı mırat. Meliki didar olupdır, gene u dinar istemez.
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
|
#32 |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Susadım kavuşmana ey cennet bahçesi, beri gel,
Yakma ayrılığınla beni bunca, ey can, beri gel. Ayrılığın şerbeti acıdır, acı içerim, Ey dudağı gül tatlısı, derdime derman, beri gel. Âşığın cehennemi yârinden ayrı oluşudur, Ey güzel yüzlü, ey cennet bahçesi, beri gel. Sümbül saçlarının kokusu benden uzak düşeli, Çok çılgınım, ey perişan zülüflü, beri gel. Gönlümün hasreti göz yaşına boğdu beni, Bunca ağlatma beni ey güleç yüzlü gül, beri gel. Kirpiğin arzu okunu bağrıma vuralı ey can, Yüreğimden gözüme her an kan iner, beri gel. |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Balıkesir
Üye No: 163
Thanked 1393 Times in 571 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 437
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
DERT VAR DERMANDAN İÇERİ!..
Dilberâ zülfün şebinde mâh-ı tâbân gizlidir Anberîn zülfünde dâ'im anber-efşân gizlidir Ey güzel, senin kâküllerinin arasında ışıl ışıl bir ay gizlidir. Anber kokulu saçlarında her zaman anberler gizlidir. Sûreyinin safhasında yazılı "İnnâ fetah" Harf harf anın yüzinde hatm-i Kur'ân gizlidir Üzerinde "İnnâ fetahna" yazılı olan yüzünden Kur'ân'ın tamammı harf harf gizlidir aslında. Leblerinden dâ'imâ ahar hayât-ı câvidân Şol sebepden dilberin la'linden hayvân gizlidir Sevgilinin ağzında (edebî bir) dirilik gizli olduğu içindir ki dudaklarından daima ölümsüzlük suyu akar. Doğradı gazmen hadengi bağrımı kan eyledi Ol sihâmın gamzesinde zahm-ı peykân gizlidir Bağrımı doğrayıp kan eyleyen gamze okları da gerçekte gamze oklarıyla yaralıdır. Gözü körler görmedi yüzünden îmân nûrunu Gül yanağun çevresinde nûr-ı îman gizlidir Gül yanağının etrafında iman nırı saklıdır ki gözleri gör olanlar o iman nurunu göremediler. Derdimin çün kim devâsın bilmedi sordum tabîb Şol sebebden kim senin derdinde dermân gizlidir Derdimin devasını sorduğum tabib: "Bilmiyorum, çünkü senin dermanın yine derdinde gizlidir" dedi. Ahd ü peymân istedi senden Nesîmî ey nigâr Ahd ü peymânında anın ahd ü peymân gizlidir Ey Nesîmî; sevgilin senden yemin edip söz vermeni istedi. Onun bu isteğinde de bir söz ve yemin gizli olduğu için sen de gönül rahatlığıyla ant içebilirsin.
Akarsu'yum bir anadan doğmadım
Aşkımdan gayrıya boyun eğmedim Koskocaman şu dünyaya sığmadım Bir fındık içine sığmış gibiyim |
|
|
|
|
|
#34 |
|
REP Seviyesi :
Ey beni na-hak diyenler kandedir beş yaradan
Gel getir isbatın et kimdir bu şeyni yaradan Yel ü su toprak u oddan böyle suret bağlayan Böyle dükkanı düzen kendi çıkar mı aradan Gel beru söyle bana kimdir senin nutkundaki Söyleyen işittiren hem gösteren hem yaradan Çünkü bu şehrin içinde mescid ü meyhane var Ehl-i dil farketmedi mescidleri meyhaneden Aşkımız yolunda akl u din ü dünya mahvolur Sormagil eşkın hadisin suf-i biçareden |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | piglet (09-23-2008) |
|
|
#35 |
|
REP Seviyesi :
bugün ben şâhımı gördüm
çeşmi cemâli güldür gül gül olanın aslı güldür peygamberin nesli gül kurusu gül, yaşı güldür toprağı gül, taşı güldür girdim şahın bahçesine, cümlesi aşı güldür gül asmasında gül dalları, kovanında gül balları ağacında gül hâlleri, servi pınarı güldür gül arkı akar çarkı döner, gülden değirmeni döver yine gülden gül öğütür, bendi ırmağı güldür gül gülden terâzi yaparlar, gül ile gülü tartarlar gül alırlar gül satarlar, çarşı pazarı güldür gül açıl gel ey gonca gülüm, ağlatma şeydâ bülbülün bu inleyen garib dilin, âh-u efgânı güldür gül gel hâ gel ha gül nesîmi, geldi yine gül mevsimi bu feryad bülbül sesimi sesi feryâdı güldür gül... |
|
|
|
|
|
#36 |
|
REP Seviyesi :
ATEŞ-İ AŞK'A
Gel gel yanalım Âteş-i aşka! Şule verelim Âteş-i aşka! Evvel aldandım Pek kolay sandım Düşünce yandım Âteş-i aşka! Ey padişâhım! Affet günâhım, Yanmaktır kârım Âteş-i aşka! Aman erenler, Vârın erenler, Yandım erenler Âteş-i aşka! Vârın erenler, Dost’a gidenler, Yandım erenler Âteş-i aşka! Vârım yitirdim, Dost’a götürdüm, Geçtim oturdum Âteş-i aşka! Aşk ehli ölmez, Yerde çürümez, Yanmayan bilmez Âteş-i aşka! Mansûr u Hallâç, Dâr üzre mi’râç, Sende gözün aç Âteş-i aşka! Seyyid Nesîmî, Terk etti resmi Yandırdı cismi Âteş-i aşka! |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Arjin Efruz For This Useful Post: | piglet (09-23-2008) |
|
|
#37 |
|
Yeni Üye Yas: 19
Üye No: 1393
Thanked 6 Times in 2 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Ellerinize Sağlık Arkadaslar...
SUSMAYI bilmek En KUTSAL Beceridir...
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Grip For This Useful Post: | Devrim06 (03-27-2009), ...HURUFİCAN-ERZİNCAN... (04-27-2011) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|