![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Hakka Yürüdü |
Sevgili işcanbaba...
Bize dünya nasıl kuruldu,niye kuruldu,Adem nasıl,niye var edildi.Anlatırmısın?Özellikle ademi anlat. İşi ta baştan alalım dedim.... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8566 Times in 4033 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili CAn,
Tamam ben bildiklerimi yazıyım , sende bildiklerini yaz, yani sende benim sorularıma yanıt ver, Sence niye KURULDU, bu dünya,, Adem benim, benim için kuruldu. Sorum : 1- Şit Kimdir, 2-Guruhu naci, Naciye nedir, bizle ilgisi nedir. İhvanı sefaya göre ; 1-Tanrı : Ezeli ve Ebedidir 2-Akıl : İki çeşittir Yaratılışdan olan ve Sonradan kazanılan 3-Ruh: Üç türe sahiptir, Nebati,Hayvani, İnsani 4-Madde : Dört çeşittir; İlk Madde,Külli Madde, Fiziki madde, ve el ürünü madde, 5-Tabiat; Beş Çeşittir; Semavi tabiat,dört elemente tabi olan tabiat. (Dört element: Hava,Su ,Ateş, Toprak - B:İ 6-Cisim: Altı yönü vardır: Yukarı, aşağı, ön,arka,sağ,sol 7-Gök; Yedi gezegene sahiptir, 8-Elementler: Sekiz nitelikleri vardır, Dört niteliklerin ikişer ,ikişer birleşmesinden meydana gelir, Toprak: Sğuk ve kuru, Su: soğuk ve nemli, Hava: Sıcak ve nemli, Ateş : Sıcak ve kuru,, 9-Dünya varlıkları: Her biri üç parçadan oluşan, mineral bitki ve hayvanlar alemi. İhvanı sefa, Sudur teorisini benimsemiştir, İhvana göre, evren Tanrıdan Sudur (Fışkırma, çıkma, çoğalma- B.İ._) etmiştir amma, Direkt olarak değil, Vasıtalar arasında ruhani bir hiyaraşi vardır.,Tanrının yarattığı ilk şey,İlk Akıldır, bu akıl cevherinden , Külli Nefs (Evrensel Ruh) doğmuş, bu evrensel ruhtan da ilk madde meydana gelmiştir. İlk madde ikinciyi doğurmuş ve böyle sürerek evren meydana gelmiştir. Bu nedenle bütün evrenyaratıcıya aşıktır, onu arar, İhvan , din konusunda yandaşlarını ön yargılı olmamalarını öğütler. Kaynak: Ezoterik-Batıni Doktirinler tarihi, S:215-216 , Parante içindeki B.İ Benim ismidir, o yazı bana aittir.Parentez içindekiler.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez Konu İşcanbaba tarafindan (01-28-2009 Saat 15:29 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12729 Times in 5992 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
ben yanlıs anlamazsanız bir hakemmiş gibi bisey söyleyim. sevgili bülent abi daha geniş bilgi istesem adem hakında nasıl sen adem oluyorsun. nasıl sen olursun dünya neden senin için kuruldu, alevilikle bağlantısı nedir, kurandaki anlatımla söylediğineden çelişir...
kusur varsa affola
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#4 |
|
REP Seviyesi :
Yok can KUSUR olurmu,
orda mana gizli , o nedenle ben dedim, işteyim, zaman sıkıntısı var, o nedenle, ancak Adem bir efsanedir, Mitolojidir, kısaca zahiri budur, |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Can Yorgun ve Bitkin Bulunduğu yer: Eskişehir
Üye No: 1
Thanked 3359 Times in 1288 Posts REP Gücü : 28
REP Puanı : 1014
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
REP Seviyesi :
Doğru ,
Bu evrimleşme ile İNSAN oluşuyor, |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | Devrim06 (01-28-2009) |
|
|
#7 |
|
REP Seviyesi :
Canlar;
Kısaca yazarsak, dünya ve İnsan niye var, Tanrı veya ALLAH veya HAK, gizlilik alanında idi ve tek ,ti, Kendisi bilinmek ve sevilmek istediği için, görünüş alanna çıktı, Bu ÇIKIŞI KANDİL, IŞIK veya NUR olarak göründü, Bu GİZLİLİKTEN ,GÖRÜNÜŞ alanına IŞIK olarak çıkası ile HAK oldu yani varlık alanına cıktı, Bundan sonra dünya da ve evrende olan herşey o IŞIKTAN FIŞKIRDI, yani Südür etti, Ve tanrı önce, MADEN, cevher olarak, sonra NEBAAT olarak sonra da HAYVAN lar halk oldu, bu sürecde, tanrı kendine yabancılaştı, onu anacak, alıyacak , bir canllı gerekti ve İNSAN la, kendine dönüş yaptı,Yani İNSAN TANRICILIK denilen olay Hani ADALET YILDIZI dediğimiz, iç içe gecen üçgenlerden OLUŞAN yıldız VAR YA, ONUN AŞAĞI BAKAN ÜÇGENİ, Tanrının GÖRÜNÜR ALANA çıkarak, IŞIK dan südür ederek varlık alanında coğalması aşağıya , yani kendisine yabancılaşmayı anlatır, yai VARLIK ALANDA OLMASI, YER YÜZÜNE İNMESİ, Yöönü yukarı olan ÜÇGEN ise, Hakkın İNSANDA TECELLİ etmesi, yada, HAK İNSANDA ,İNSAn HAKTA , deiyimi ile, kendini bulması ile yukarıya doğru yeniden kendini bulması dır, Esat Kormaz, İnsan Tanrı kitabında bu konu daha derli topludur, ben ezberden bunu anca bu kadar anlattım, Vaktim olursa o kitapdan daha detaylı bilgide sunarım, Yani dünya kısaca , İNSAN DA, HAKKIN kendisinin sevilmek, görünmek istemesinden kaynaklanmıştır, aşıklarımızın bu konuda da, Deyişleri mevcuttur. bunlarıda sınarız, Adem kavramı ise, En eski ADEM oluşum TASARIMI, SÜMERLERDE blunmaktadır, orda da, Ademi Tanrı Emü (sanırım) Balçıktan yoğurur, Bu olay diğer inanclarda da, yer bulur, Türklern GÖK TANRI, inancından,Hitilere,irana, ve Tevrat kanalı ile de, diğer dinlere kopyalanarak gecmiştir, 3 Vahiyli dinde de, az farklılıklarla, Sümerden alıntılar,Tevrattan geçmiştir, Alevilikte insan, yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi, sürec içerisinde olumuştur, aleviler, YARTILMAYA degil, Var oluş a inanırlar, Ve HAKKI var da, görür, Hakkı MEVCUTTA bilirler, ve herşeyde HAKKI görürler, diğer inanclarda ki gibi, İNSANLA ,TANRI arasında bir ikilik mevcut değildir, Yani YARATAN/YARATILAN, KUL/TANRI iilimemi yoktur, ne arasan Kendinde ara Kudüsde Mekke de Hac da değil, diyen HÜNKARIN deyişi ilede sıkı ,sıkıya bağlıdır, İnsan iki şekildedir, 1-beden 2-Can beden Ömrünü tamamlayınca, değişime uyrar ve görevlerini yerine getiremez, bu nedenle nefessiz kalan beden de, can ayrılır, ve geldiği merkeze gider, bedende geldiği merkeze gider, İnsanı ve evreni oluştura, 3 kurucu unsur ve 4 anasar vardır, Dünyada da ayını olgu vardır, Dünyada ne varsa İNSAN da da o vardır, 1-Cevher-Maden- 2-Nebaat 3-Hayvan 4 Anasar, 1-Hava 2Toprak 3-Su 4-Ateş Bunlardan biri eksik oldumu, HAYAT olmaz, CAN da olmaz, Şimdilik bu kadar, Konunun devamı, ŞİT, NACİ,NACİYE dedir, ona da bakarız. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
REP Seviyesi :
CAnlar da, sorsun,
Onlarda olaya karışsınlar, can, anlatsınlar, 1-Ben MİRŞİT değilim, sade bir talibim, 2-Bilgim en az senin kadar, fazlası yoktur, 3-Bildiğimi yazarım , bilmediğimi yazamam, 4-Her şeyi bilirm diye bir iddam yoktur, 5-Sende ,benim anlatımıma karşı düşünceni söyle,bildiğini paylaş, eksiklerimizi tamamlıyalım, 6-Ben sana ne kadar faydam olur, senin bize ne kadar katkın olur, onuda bilelim, 8-Bak yukarıda bir şeyler yazdım, onlar kabul mu?, 9-Yoksa ben yazacam, sen okuyacan, öyle kalacak mı? 10-çekilmek, çekilmemek senin tercihin, burda meydan güreşi yapmıyoruz, fikir alış verişi yapıyoruz, 11-Fazet ki, ben bu Alinti:
12-Bunun cevabı yukarıda ki, yazımda mevcut, Adem, EVRİMLEŞME SÜRENCDEN, kamil insan OLGUSUNA GELMİŞTİR, yaratan-yaratılan YOKTUR, vARLIĞIN İÇİNDEDİR, HAK, 13-Eğer ki, Sümerlerden başlıyarak, Adem MOTİFİNİ işlemek istiyorsan, onu anlatırım, hatta bir kısmını verdim,Sümerler, ,Türkler, Hindular Mısırlılarda, TANRININ insan yaratımı hep ÇAMUR VE TOPRAKTANDIR, bu tasarımları vahiyli dinler almıştır, Tevrattan, İncil e, ordanda KURAN a geçmiştir, 14-İslam da, HAVVA olgusu yoktur, Kuran de EŞ gecer, eşi gecer, Hadslerde HAVVA söylemi vardır, buda ne kadar doğru yanlıştır bilinmez, 15-Vahiyli dinlere göre,insan tasarımı, tanrının amacı KENDİNE KULLUK EDECEK bir İNSAN yaratmaktır, yani KENDİNE İBADET EDECEK KULLUK ETMESİ İÇİN YARATILMIŞTIR, 16-BATINI ÖĞRETİ BUNU RET eder, Tmm can. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
REP Seviyesi :
illa mekanında ezeli varmıs
yapılan vucuda emriyle gelmiş hakkın vrlıgını bir olup görmüş guruh-u naci'den bak mayasına ** hasani bu varlık hakk rızasıdır ol maya bil ki anasıyla babasıdır gıruh-u Naci'nin hem azasıdır nur doğmuş kubbenin bak bacasına |
|
|
|
|
|
#10 |
|
REP Seviyesi :
Çevirip ademe gelin,
Arı gibi güle konun, Acep ne olacak halin, Bak duvara bak duvara. İKRARİ harf ile nokta, Allahı arama gökte, Hak ademde adem hakta, Bak duvara bak duvara. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|