Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 01-29-2009, 10:21   #11
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Evet TALİP,
kaçak oynuyorsun can,(Bak hep can diyorum sana amma sen hep farklı söylemlerdesin)
sorduğun sorulara yanıt yazdım, daha ne istiyorsun anlamadım,
yazdıllarım ortada,

Renkli yazılar bana aittir.
Alinti:
axuçanlar Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili işcanbaba...
Ben burda kimseyi sınama yada rencide etme derdinde değilim,bu konuda beni sakın olaki yanlış anlamıyasın.İstedimki,sadece ben ve sen olan bi sayfa olsun,bunda sakın art niyet aramıyasın,diğer canlarda aramasın.
Kimse de art niyet aramadı can, burası bir Pazar yeri, ürünü olan acar sergisini, alan alır, almayan sahibine kalır.
Yazacağım bişey varsa,konusu olan sayfada yazarım yada yazarız.Yalnız şunuda tekrar söylemeden edemiyecem.Bi kaç yazı yazdım,herdefasında senden yana olmadık tepkiler aldım ve eminimki her ne yazarsam yazim senden yine tepki alacam,hemde olgun bi tepki değil.
mesela nasıl bir tebki aldın, küfür mü? ettik, başka bişey mi dedik, sadece kaynak sormuşumdur sana, evet kaynak da çok önemli,
Olgunluk derken ne dir, hangi söz olgun değildir.

Bunu ben uydurmuyorum,buyur bana yazdıklarını bi gözden geçir....
gözdn Geçirdim can, sana UYDURUYORSUN demedim, ac bak, o yazdığın UYDURULMUŞ HADİSLER dedim, ve evet, özellikle inancımız için yok Ali bunu demiş, Muhammet Aliye bunu demiş gibi HADİSLER UYDURULMUsTUR,
Çünkü İSLAMIN felsefesine İNANCINA AYKIRIDIR.

El-elden üstündür derler,ben buna inanırım,kişiyi (ki o kişi her ne sıfatta olursa olsun,inancı farklı olur,dili-kültürü farklı olur,yaşı 15 veya 70 olur) dinlerim,
O Muhakkak, benim içinde aynısıdır.
işime geleni alırım,gelmiyeni almam.Dinlediğim konunun kaynağını asla sormam.
Bence sor can, akılla bağdaşmasa, aklı öncelemzse , sorun,
alevilik, SORGULAMADIR, sorgulanmayan bişey DOĞMATİK olur, oda bize aykırı olur.

Çünkü bilirimki,kaynağı benimki gibi bi kitaptır,kitabı yazanda bi insandır.
Evet İnsandır, Ancak her insan aynı yöne bakmaz, her söylenen doğru değildir, sorgulamak gerek.
Mantığına uygun gelmiştir almıştır.Hepimizin yaptığıda o değilmi?Hangimizin kaynağının altında allahın mührü var????Niye kaynak veya bilgi dayatması olsun.
Tabi ki olmalı, Zaten Allahında MÜHRÜ flan yoktur,
her inancın, her öğretinin mantığı farklıdır

Niye yezitle aynı kefeye koyuyoruz kendimizi,
Ne alaka YEZİT, anlamadım.
işte benim anlamadığım nokta bu.Oysa inancımız bunu redediyo,
Neyi Ret ediyor , anlamadım can,
İnancımız ret etmiyor, İnancımız DOĞMAİĞİ RET EDER.

İslam savaşlarına baktığımız zaman,Öldürme amacında savaş olmamıştır hiç bir zaman,müdafaya yönelik savaş yapmışlardır.
Mesela hangi İSLAM savaşcısı, SAVUNMAK iiçin savaşmıştır,
mesela kim, hangi savaş,

İnadına kabul ettirmeyi,muaviyeler,yezidler,mervanlar yapmıştır.
Kuran Ayetlerine bakarsan öyle olmadığını görürsün,
Şimdi ayet ismi anımsamadım, Ancak.
Onlar senin dininni kabul edene kadar veya cizre ödemyi kabul edene kadar onlarla savaşınız.
Başka bir ayette ise,
Onlar dinini kabul edene kadar savşın, kabul etmezlerse öldürün , seklinde PEK ÇOK SAVaş ayetleri mevcuttur,
Savunma falan yoktur, CIHATI emreder,
yine kaynak sormak zorudayım, İzzettin Doğan mı? dedi size,

Biz burda niye onu yapıyoruz.Ben kalkıpta senin her yazından sonra''Ya arkadaş,seninki yanlıştır,kim söylemişse,kimden almışsan yalan söylüyo''demem sence doğruımudur.Ben şunuda söyleyim sana madem takmışsın kaynağa;benim kaynağım''Ağuiçenlerden Güzel dedenin oğludur''Şuandaki bütün alevi dedelerinin bağlı bulunduğu,önünde eğildiği serçeşmemin gözü diye tabir edilen kişidir.
Tanımam GÜZEL DEDEYİ ve oğlunu, Agucen ocağı MÜRŞİT ocağıdır, Ancak o POSTTA oturanında her şeyi bildiği doğru söylediği anlamına gelmez,, onda KAYNAK sorun derim ben,
hurafelere dalmayalım,
Bilimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır can.

Buyur onuda bi araştır istersen.Bağlı bulunduğun ocaktan sor,izettin doğandan sor veya internette tarat artık sana kalmış...
İzzettin Doğan dan, HAK sorsun, ou OCAĞI sorsun, İzzettin HOCA yeni HIZIRLARIMIZDANDIR,
Yanında MARAŞ KATİLERİ ile, IRKCI ,DİNCİLERLE birlikt salonlarda GÖSTERİ cemi yapan biridir, ona ne soruyum,
Sen hiç İZZETTİNULLAHIN Alevilik üstünebir yazısını okudunmu?
Onun hiç ben dedyim, Pirim, dediini, Hiç duydunmu,
Mesela bir yazısını ,makalesini okudunmu, okudunsa buraya aktarırsan seviniriz.

Bu tavırların belki sana göre sıradandır ama benim kaldıramıyacağım bi durumdur.
Dedim ya tavırlarında bişey yok, ve gayette samimi,yimdir, ancak sorgularım,her Alevi gibi,
Bilindiği gibi alevi ozanlarıda TANRIYI sorgulamışlardır,
Kaygusuzdan bir iki dörtlük yazyım,

Yücelerden yüce gördüm
Erbabsin sen koca tanri
Alem okur kelam ile
Sen okursun hece tanri

Asi kullar yaratmissin
Varsin söyle dursun deyu
Anlari koymus orada
Sen cikmissin uca tanri

Kildan köprü yaratmissin
Gelsin kullar gecsin deyu
Hele biz söyle duralim
Yigit isen gec a tanri

Yigit olanlar anilir
Filan oglu filan deyu
Ne anan var ne baban
Sen benzersin pice tanri

alevilik sorgulamaktır can, İnan buna.

Çok özür dilerim senden ve herkesten.Dediğim gibi ben paylaşım bekliyodum ama öyle bi ortam bulamadım.
Nasıl bulmadın, sen sordun bende acizane bildiklerimi yazdım,hani senin sorularına yanıt vermesek ne ala,
Daha nasıl ortam olacak, soruyorsun, yanıtta alıyorsun, amma paylaşamadım diyorsun,
Bana tavrın ilginc geldi,
ha yazdıklarımı onaylarsın, yada onaylamazsın, o başka,
amma yazdık dimi, seni ciddiye aldık, ehr canımız gibi, sorduğunuda bilgimiz dahilinde yadık, dha ne paylaşmak istesin yaw.

Kusurum olduysa affola,bunu yürekten söylüyorum...
Kusurun PAYLAŞIM OLMADI demende,
Gerçi kusur gören gözdedir amma, Haksızlık yaptığını düşünüyorum,Kusur demeyelimde ona, Haksızlık diyelim.

Her ne olursa olsun amacınız;ALLAH'A KUL,MUHAMMED'E ÜMMET,ALİ'YE TALİP olmak olsun,
Buna katılmıyorum can,
Muhammet, Kırklar söylencesinde, O meclise geldiğinde, kapıyı calar,
İçeriden kimsin derler, o da
Be Muhammedim, peygamberim der, acın içeri gireyim,
İçareden ise;
Git sen Peygamberliğini ÜMMETİNE yap bize peygamber gerekmez der,
Bu üç kez tekrarlanır,
Anladın sanırım he can,

ŞAHIMERDAN yardımcınız olsun.
cümlemizin olsun,
Niye ALLAH değilde ŞAHI MERDAN, he can,
yukarıda ALLAHA KUL olacaktın, amma yardımı ALİ dn bekliyorsun,

Hoşçakalın ...
sende öyle kal.
ne diyelim can,
Biz burdayız,Bilgilerimiz ölcüsünde paylaşırız,
Bilmediğimizi öğreniriz,

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
axuçanlar (01-29-2009)
Alt 01-29-2009, 13:41   #12
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Canlar, Konumuza dönersek,
İnsan/Tanrı ilişkisinde, Ozanlarımızın deyişlerini aktaralım,bakalım onlar ne demiş,

Harabi,

Ey sofu nutkuma gel eyle iman
Her sözüm Mevlanın sözü gibidir
Tıpkı bana benzer Hazreti Süphan
Işte yüzüm anın yüzü gibidir

Eğri olanları sözle düzlerim
Çünkü hep ayettir benim sözlerim
Her gizli ahvali görür gözlerim
Gözüm Hakkın kudret gözü gibidir.

Allahtan HARABİ beri değilsin
Her yerde her vakit ayrı değilsin
Rabbül Aleminden gayrı değilsin
Senin özün Hakkın özü gibidir
harabi
--------------

Geh dönem bir şems olam zerremde yüz bin arş ola
Geh yine tuğyan olam alemlere tufan olam

Gah ola odlar yakam diller yıkam canlar yakam
Geh varam arşa çıkam geh şah geh sultan olam

Evveli Hu ahırı hu ya Hu illa Hu olam
Evvel ahır kala vü men aleyha fan olam

Yunus Emre

-----------------

İnsan Hakta Hak İnsanda
Ne Ararsan Var İnsanda
Çok Marifet Var İnsanda
Mademki Ben Bir İnsanım
Daimi

Diğer konumuza ise , yani,
Hakkın IŞIK olarak görünür alana çıkmasına dair HAK AŞIKLARININ deyişleri.

Bir kandilden bir kandile atıldım
Türap oldum yeryüzüne saçıldım
Hatayî
---------

Kudret kandilinde bir ışık iken
Ta ol zaman âşık oldum Nura ben
Pervane
--------------
Kandilde Nur iken sevmişim seni
Güzel pirim sultan pirim şah pirim
Genç Abdal

Hü diyelim gerçeklerin demine
Gerçeklerin demiNUR’dan sayılır
Hatayî

Yedi kat arşta asılı
Kandildeki NUR’a geldim
Pir Sultan Abdal
--------------

Yüzyirmidörtbin peygamber evveli
Kurulmadan şu dünyanın temeli
Ay ile Gün yayılmazdan evveli
Magripten maşrığa doğan NUR nedir
Pir Kul Himmet

Sanırım konu biraz daha anlaşılır oldu.
The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
axuçanlar (01-29-2009)
Alt 01-29-2009, 13:54   #13
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Talip,
Seni samimiyetsiz buluyorum,
Tavrın hoş değil,alevice de değil,
Böylece seni de tanımış olduk, iyisiyle ,kötüsüyle.
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
axuçanlar (01-29-2009), Deniz (01-29-2009)
Alt 01-29-2009, 14:53   #14
Deniz
Can
Kullanıcı Profili

Deniz - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 24
Üye No: 390
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 37
REP Puanı : 900
REP Seviyesi : Deniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to behold
İletişim

Alinti:
Eyvallah....Senin yolun sana benim yolum bana olsun.Belliki biz faklı yolların,farklı inanışların insanıyız.Ben zaten kendime alevi diyemiyorum bi türlü,ben kim alevilik kim.ve herşeyde burda kapansın...
sana konuşmayacaktım. ikili diyoloğlarınızı hep arka plandan seyrettim. işcanbayla aranızdaki yaş farkını bir göz önüne al istersen. onun tecrübesi senden daha fazla. senin yaşadığından çok daha fazlasını yaşmış. o tecrübesiyle sen sadece bilgiçliğinle konuşuyosun. ve her mesajında aynısı yazıyo. sürekli işcanbabayı suçluyosun fakat karşındakine diyeceğinden geri kalmıyosun maşallah. sana sadece tek bir söz söylenilmesin sadece senin dediklerin kabul görülsün istiyosun. sevgili axuçanlar böyle bir dünya yok böyle her istediği kabul edecek üyelerde yok burda. eğer karşındakinin sana sayğı duymasını istiyorsan önce saygı duymayı öğrenecekssin.
diyeceklerim aslında bunlarla sınırlı değil ama konunun uzaması beni yeterince rahatsız etti. sanırım diğer üyelerde en az benim kadar sıkılmışlardır bu nahoş sohbetinizden dolayı.

sen şimdi cok uzaktasın
aşılmaz dağların arkasında
sen şimdi cok yakındasın
bir soluk kadar yanı başımda
Saklımda sevdan saklımda sevdan
saklımda en solumda

bir uzak kenti yüreğim
yağmalanmışım terk edilmişim
yağmursuz nisan gibiyim
mavi bir bulut bekler gözlerim
Saklımda sevdan saklımda sevdan
saklımda en solumda
Deniz isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Deniz For This Useful Post:
Ali karul (01-29-2009), nihal84 (01-29-2009), İşcanbaba (01-29-2009)
Alt 01-29-2009, 15:17   #15
Ali karul
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 43
Üye No: 28
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 229
REP Seviyesi : Ali karul has a spectacular aura aboutAli karul has a spectacular aura aboutAli karul has a spectacular aura about
İletişim

ALEVİ AYİN-İ CEMİ VE EVRENİN DÖRT KUVVETİ

Alevi Cem töreni, evrenin ve yaşamın başlangıcı ve içeriği ile ilgili kadim gerçekleri aktaran, çok yoğun dans (semah), müzik ve sözlü anlatımların (nefesler ve gülbenkler) yer aldığı zengin ritüellerle bezeli kozmik bir şölendir. Alevi Ayin-i Cemi’nde dansın, müziğin ve sözün eşliğinde, evrenin ve insanın Yaradılış’tan bugüne geçirdiği bütün evreler, sembollerle anlatılır. Alevi Ayin-i Cem’i bir bakıma evrenin ve insanın Yaratılış hikâyesinin sahneye konmasıdır, evrensel bir tiyatro klasiğidir. İnsanlık tarihinin sahnelenmiş ilk kutsal töreni olduğu gibi, on bin yıldan uzun süre sahne almış tek gösterisidir. Bu gösteri Yaradılış’ın sebebi, delili ve Yaradılış’ın en kadim hali olan ışığın ana kaynağından çıkışı ile başlar.

Alevi ibadetinin yürütüldüğü cem evinin doğu cephesinde sürekli yanan ve hiç söndürülmeyen bir büyük ışık kaynağı (ocak) bulunur.Hazırlık ritüellerinden sonra Ayin-i Cem bu ışık kaynağından alınan bir ışık ile bir çerağın (çıra) yakılması ile başlar.Bu ritüel ile yeryüzünde yaşamın büyük kaynaktan kopan bir ışığın yeryüzüne inmesi ile başladığın simgesel anlatımıdır.

Alevi inanışına göre insanın varoluş macerası, onun asıl kaynağından (nurdan) koparak başlamıştır ancak Alevilikte, ışığın patlayıp genişlemesi ile ortaya çıkan evrende, evrenin ritmi, sonsuz döngüsü ve insanın ortaya çıkış serüveni, bir çocuğun ana rahmine düşmesinden bir gezegenin doğumuna kadar her şeyi kontrol eden dört kuvvetin varlığı ile mümkün olabildiğine inanılır yine inanılır ki; Evrenin dört kuvveti olmasaydı ortalığı sonsuz bir kaos ortamı kaplardı.

Yeryüzünde yaşamın sebebi ve kaynağı, güneşten gelen enerjidir. Ancak, evrenin dört büyük kuvveti olmasa, dünyada yaşam yine olmazdı. Bu dört temel kuvvet bizi yeryüzünde tutar, maddede molekül kolezyonu sağlar, yıldızların merkezlerindeki termonükleer tepkimeleri ve evrenin genişlemesini yönetirler.

Alevi sosyal yaşamında ve günlük anlatımlarda -sıradan akıllarda kolay yer edebilmesini temin için- toprak, hava, su ve ateş simgelerle ifade edilen bu dört fiziksel gücün var olduğu ve kâinattaki tüm gelişmeleri ve oluşumları kontrol ettiği, bugün bilim çevreleri tarafından da ittifakla kabul ediliyor. Günümüz astrofizikçiler, kâinatın varlığının ancak elektromanyetik güç, düşük nükleer güç, yüksek nükleer güç ve yerçekimi olarak adlandırdıkları bu dört gücün dengeli beraberliği ile mümkün olabildiğini söylüyorlar.

Alevi ibadetinin yapıldığı cem evleri evrenin dört kuvvetini temsil eden dört direk üzerine kurulur.Dört direğin üstü dokuz katlı göğün stilize edildiği bir örtü ile kapatılır.

Alevi mabetlerinin fiziki yapılanması Alevi simge dilinin bir parçasıdır,bu yapılanma ile, varlığın bir ışığın yayılması ile ortaya çıktığı, evrenin, onu taşıyan ve çökmekten alıkoyan dört kuvvetin denetiminde ayakta durduğu anlatılır.

Ancak evreni dengede tutan asıl büyük güç evrende bulunan her nesnenin sürekli dönüyor olmasıdır. Yaratılışın bütün evrelerinin sırası ile ve sembollerle anlatıldığı Ayin-i Cemin en temel ritüellerinden biri de coşkun bir müzik eşliğinde yapılan bir danstır. Bu kutsal dansın temel figürü danscıların bir yandan kendi eksenleri etrafında dönerken bir yandan da bir daire üzerinde yaptıkları dönüşlerdir. Alevi Ayin-i Ceminde bu dans ile bir hücre içinde çekirdeğin etrafında dönen elektronlardan, hem kendi ekseni hem de güneş çevresinde dönen gezegenlere, kendi çevrelerinde ve başka gök adalarının çevresinde dönen gök adalarına kadar, en küçükten en büyüğe, Yaradılış’ın her evresinde var olan temel döngü, stilize edilmiştir.

Koreografisi gezegenlerin, yıldızların, yıldız kümelerinin ve gök adalarının kendi eksenleri etrafında ve daha büyük sistemler çevresindeki dönüşleri üzerine kurulmuş olan bu kozmik dansın ismi gökyüzü anlamına gelen ‘semah’tır. (Semah kelime olarak gökyüzü, uzay anlamındadır). Semah dönen danscılara da gezegen anlamında pervane adı verilmiştir ki bu isimlendirme ile semahın kozmostaki döngüyü temsil ettiği daha açık biçimde ortaya çıkar.Bu temsil Alevi nefeslerinde anlaşılır bir biçimde belirtilmiştir.

Aşk odu yürekte yanar
Beni gören mecnun sanar
Gökyüzünde ay, gün döner
Ya ben nice dönmeyeyim
Seyyid Nizamoğlu

Evren ancak evrende bulunan her şeyin dönmesi ile dengede durur. Semah ile Kozmos’un ruhu Ayin-i cem içine taşınır. Semah evrenin dengesinin, gök adalarından gözle görülemeyen en küçük hücrelere kadar tüm varlıkların sürekli dönüşleri ile sağlandığının Ayin-i Cem içinde simge dili ile ifadesidir.Semah, evrende dengeyi sağlayan unsurun, en küçüğünden en büyüğüne kadar evrende bulunan her nesnenin dönüşü ile sağlandığının müzik eşliğinde sahne düzeni içinde ortaya konmasıdır

Evrendeki sonsuz dönüşleri tasvir eden semahın evrendeki tüm olayları kontrol eden evrenin dört kuvvetini temsil eden dört direğin arasında icra edilmesi ile Kadim ve evrensel bir bilgi görsel bir şölen içinde ve kutsal bir gösteri ile katılımcılara aktarılmış olur.

Alıntı Silvus Dağı
Ali karul isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Ali karul For This Useful Post:
Deniz (01-29-2009), Devrim06 (01-29-2009), İşcanbaba (01-29-2009)
Alt 01-29-2009, 15:20   #16
nihal84
Can
Şeker Kız
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 27
Üye No: 61
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 29
REP Puanı : 874
REP Seviyesi : nihal84 is a splendid one to beholdnihal84 is a splendid one to beholdnihal84 is a splendid one to beholdnihal84 is a splendid one to beholdnihal84 is a splendid one to beholdnihal84 is a splendid one to beholdnihal84 is a splendid one to behold
İletişim

bende denize katılıyorum kaç gündür yazılanları sadece okumakla kaldık ama artık sıkıldık,
sürekli artık yazmayacağını sölüyosun yine devam ediyosun bülent abiden isteğin soruları yanıtlamasını bekliyosun bildiğince yanıtlıyor ama sana yeterli gelmiyor sanırım.
ayrıca sürekli laf sokuşturup alaycı davranışlar sergiliyosun ve hala birşeyler yazmaya ihtiyaç duyuyosun.
nihal84 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to nihal84 For This Useful Post:
axuçanlar (01-29-2009), Deniz (01-29-2009), Devrim06 (01-29-2009), İşcanbaba (01-29-2009)
Alt 01-29-2009, 17:22   #17
Deniz
Can
Kullanıcı Profili

Deniz - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 24
Üye No: 390
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 37
REP Puanı : 900
REP Seviyesi : Deniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to beholdDeniz is a splendid one to behold
İletişim

bizim istediğimiz sadece bizi sıkmayan tatlı sohbetler. hırçın insanların yazıları değil.
Deniz isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to Deniz For This Useful Post:
axuçanlar (01-29-2009), Devrim06 (01-29-2009), nihal84 (01-29-2009), İşcanbaba (01-29-2009)
Alt 01-29-2009, 23:19   #18
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
hırçın insanların yazıları değil
Canlar,
Ben kendimi bu sözlerden HARİÇÇ tutuyorum,
The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
axuçanlar (01-31-2009), Deniz (01-29-2009), nihal84 (01-30-2009)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil