![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Forum Katılımcısı |
Dört tarafı sünnilerle çevrilmiş güzel köyümde(sünni kardeşlerim yanlış anlamasın onlara saygım sevgim sonsuzdur)dogal olarak birde camimiz var ha diyeceksiniz ki siz mi yaptınız yok sünni kardeşlerim geldi yaptılar tabi mahalle olarak göründügümüz için bizim köye imam atanmadı bizde esnaf oldugumuz için alış veriş insanlarla içli dışlı oldugumuzdan imamı kendimiz bulduk madem camimiz var imam bizden dedik dedik iyi bir insandı bir gün camiden çıkarken hocama sordum
-Yahu hocam madem biz Aleviyiz Hz.Ali'nin yolundayız e ozaman namaz bize düşmez mi? -Yarın sana bir Kuran getirecem içinde sizinle ilgili ayet var -Tamam hocam olur dedım birgün sonra işimizi gücümüzü bitirdik geldik köye aklıma geldi hemen yanına gittim -Hocam getirdin mi Kuran'ı? -Evet getirdim dur açayımda oku -(Tövbe suresinin 107-108 inci ayetleri): -107-Biz alevilerin camide namaz kılmalarını istemeyiz çünkü onlara orada zulm ederler,biz Allah'ın evinde kan dökülmesini istemeyiz -108-Bu yüzden biz alevilerin ibadetlerini gece yarısından sonrasına erteledik. Bunları okudugumda kendime geldim oh be diyip rahatladım artık Neden namaz kılmıyorsunuz sorusuna bir cevabım vardı neyse uzatmıyayım askere gittim orada sunni bir arkadasla tartıştık neden namaz kılmıyonuz üzerine neyse dedimki gel güzel kardeşim internet elimizin altında gel sana göstereyim geçtik internete onun gözüne sokacaktım o yazıları açtım indirdim o surelere geldim oda ne?hiç alakası olmayan benim görmedigim yazılar sanırım bir kavmin helakını anlatıyordu affalladım anladımki Kuran da böyle birşey yok çok sonraları kendi kendime Alevilik ne zaman Kuran nezaman sorusunu sordum evet olamazdı o dakkadan itibaren bana biri Kuran uzatsa hemen yazarına bakıyorum kim yazmış?Ahmet,Mehmet hemen bırakıyorum elimden Peki bu Kuran'ın aslı nerede?Bu sitede de yayınlanan Kuran da Alevilik yazısına...v.b.ne kadar inanalım?Birde böyle bütün ömrümüz savsataylamı geçecek birileri bizi kandırmaya bu şekilde devammı edecek?Simdi kanma sende kardeşim diyenler var eminim unutmaki bizim milletimiz saf(temiz) mecburen kanacak ne yapalım? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12734 Times in 5996 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
okuyanlar okumayanlara, bilenler bilmeyenlere, araştıralar tembellere, hevesliler hevessizlere, önemseyenler önemsemeynlere ... kısacası birileri (hatta herkes) üzerine düşeniyaparak öğrenecek öğretecek, bilgilendirecek ,heveslendirecek, yönlendirecek, inancını ayakta tutacak, laf salatalarıana imkan vermeyecek, boyun eğdirmek isteyenlere dur diyecek, kücümseyenlere karsı gelecek...
"asimilasyona dur diyecek"
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ayet, ilgili, sizinle, var |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |