![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
| Anketimiz: Sonradan Alevi Olunurmu? | |||
| Evet Olunur |
|
20 | 60,61% |
| Hayır Olunmaz |
|
13 | 39,39% |
| Katilimci sayisi: 33. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#2 |
|
Can Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 29
Üye No: 36
Thanked 3270 Times in 1656 Posts REP Gücü : 26
REP Puanı : 737
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
egerki bizim kabemiz insan sa
bizim özümüz 72 milleti kabul etmekse sunni olan biride bizim yolumuzdan giderek bence alevi olabilir felsefik bir görüşdür alevilik aynı zamandaaa bence kimsenin elinde degil dogarken ne olucagımız bence olunabilir emegine saglık kankam
Ne olursa olsun hayat gerçektir.ne uyandığında hayra yorabileceğin bır rüya,ne de çocukken bir uçurtma kadar renkli sandığın hayallere benzer.Bazen gelir deli bir fırtına gibi tutar kolundan savurur,bazen kışın ortsında baharı yaşatır gönlüne.Çıkmazlara girersin,yokuşlar tırmanırsın.Birgün bakmıssın düzyola çıkmışsın.Kocaman bir kutu gibidir hayat, içi süprizlerle dolu.Tahmin etme ,hep yanılırsın"...
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Ruzgar For This Useful Post: | DeNiz_MaVisİ (08-06-2008), Derman (06-10-2008), EyLem (06-10-2008), piglet (06-10-2008), seher_yeli (08-09-2008) |
|
|
#3 |
|
Can Ayın Şairi Bulunduğu yer: İstanbul // Kocaeli
Yas: 24
Üye No: 54
Thanked 4418 Times in 2129 Posts REP Gücü : 30
REP Puanı : 838
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rüzgara katılıyorum..ek olarakda şu var gelin canlar bir olalım.. sözünden yola çıkarak..herkesi aramızda görmekten mutluluk duyacağımıza ve benimseyeceğimize inanaıyorum.. neden olmasın
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Burda benim düşüncem olamayacağı yönünde öz ve kan denilen bağ bizlerde son derece önde gelen bir olgu ki tarihi kökenler itibariyle hiç bir zaman birbiri içinde öyle veya böyle ne kadar hoşgörülü olunursa olunsun yine düğüm bir yerde kilitleniyor basit ama şöyle bir örnek verebilirim nasılki dışarıdan birisi gelip sizin evinize yerleşemiyorsa İnancın içinede birilerinin yerleşmesi kolay değildir..Bu yola girenler izinden bellidir
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can Yorgun ve Bitkin Bulunduğu yer: Eskişehir
Üye No: 1
Thanked 3359 Times in 1288 Posts REP Gücü : 28
REP Puanı : 1014
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alevi olabilir ya da olmayabilir. İsim önemli değil diye düşünüyorum. Alevi değerlerine bağlı birisi yani "insan gibi insan" olan; Sivas'ı, Maraş'ı, Çorum'u unutmayan; cem evi ve semah gibi değerleri benimseyen herkes gözümde Alevidir.
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to hakikat For This Useful Post: | Derman (06-10-2008), EyLem (06-10-2008), Fatıma (07-21-2008), kızıldere (08-10-2008), revolution_ist (08-07-2008) |
|
|
#6 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Üye No: 87
Thanked 2804 Times in 1552 Posts REP Gücü : 21
REP Puanı : 530
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bi örnek vermek istiyorum bi arkadaşım var sünni ama erkek arkadaşı var alevi onun kültürünü öle benimsemişki sünnilerden onlar die bahsediyo o kanı taşımaz belki ama kültürü yaşayabilir bi süre sonarda zaten biz benimseriz die düşünüyorum
(oda beni seviyor filmini izlemenizi öneririm izlemeyenler için )
arkadaşlar! dışarda birşeyler oluyor, farkındamısınız? uykuda olanları sarsın, uyandırın. çok yakında ışıklar kesilebilir. karanlıkta ne yapacaksınız? Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir. |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to equlibrium For This Useful Post: | EyLem (06-10-2008), Fatıma (07-21-2008), kızıldere (08-10-2008), revolution_ist (08-07-2008), sâre kâl (06-13-2008) |
|
|
#7 |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: kayseri
Üye No: 230
Thanked 81 Times in 34 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 33
REP Seviyesi :
![]() |
bizim merkezimiz insan sevgisi insan tabi herkese hapımız acık olacak tabi herkes bizden olabilir.... yeter ki bizden olmak istesin yeter ki kültürümüzü benimsesin sevsin...
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to hazal For This Useful Post: |
|
|
#8 |
|
Can Bulunduğu yer: mersin-muğla
Üye No: 51
Thanked 1910 Times in 806 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 352
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
bence alevi olmasından öte insan olabiliyor ve insanı merkeze alan anlayısa sahipse,kadınları ikinci sınıf görmüyorsa,insan yakmıyorsa,bir dine bağlanıp diğer dinleri inançları hak saymayıp dışlamıyorsa, sevgi benim dinim diyebiliyorsa zaten o insan bizle aynı yoldadır.. alevi sıfatı taşıyıpta bu yola,bu felsefeye hiç uymayan çok insan var! benim için bu felsefeyi yaşayan insan aleviyim diyenden daha da alevi ve daha da insandır!
|
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to Renas For This Useful Post: | hazal (07-20-2008), Kul Seyyid (07-20-2008), kızıldere (08-10-2008), revolution_ist (08-07-2008), seher_yeli (08-09-2008) |
|
|
#9 |
|
Forum Katılımcısı Bulunduğu yer: ist
Üye No: 30
Thanked 258 Times in 92 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 106
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
Bence olunabilmeli. Ama bu kişileri bizim toplumumuzun içine sindirmesi çok zor.
ELİNE, BELİNE, DİLİNE SAHİP OL
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to ikrar For This Useful Post: | Kul Seyyid (07-20-2008), |
|
|
#10 | |
|
Can Bulunduğu yer: Bajarî Sînemil
Üye No: 17
Thanked 6016 Times in 2689 Posts REP Gücü : 27
REP Puanı : 542
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgili canlar. Sonradan ALEVÎ olunmaz. Alevilik soydan gelir. Bu bir erkân, yol gereğidir. Yapacağımız bir şey yok, gönül olmasını ister mi? belki %99 Alevî olsun der; ama ben kendi adıma asla olmasın derim. Bu da benim görüşüm. Açıklaması uzun sürer. Hepimiz şunu unutuyoruz: Sonradan Alevî olunmaz; ama bektaşi olunur. 1500lü yıllarda Bektaşiliği kurumsallaştıran Balım Sultan çok köklü ama gerçekten fazlaca yenilik getirdi ve sonradan Alevi değil ama Bektaşi olunmanın yolunu aççtı. Balım Sultan'a bu yüzden Pir-i Sanî yani İkinci Pir dendi. 1.Pir yani Pir-i Evvel : Hünkâr Hacê Bektaş Veli 2.Pir yani pir-i Sanî: Balım Sultan'dır. Sonradan Bektaşi olunması bile tarihte Alevîliğin başına olumsuz çok şey açmıştır. Namık Kemal, Tevfik Fikret, Ahmet Rasim, Ziya Paşa, Şemseddin Sami gibi Tanzimat, Servet-i Fûnun, Fecr-i Atî döneminin Edebiyatçıları BEKTAŞÎ'dirler. Mithat Paşa, Sadrazam Talat Paşa, ŞEYHÜL İSLAM MUSA KAZIM efendi vs vs vs... Bektaşidirler. Dikkat edin isimlere. Bir çoğu aşırı Türk milliyetçisidirler. Size kaynaklar verebilirim; ama ittihat ve terakki döneminde Alevîlik talan edildi bu çoğu düşünür yüzünden. Alevliğin bu geldiği olumsuz noktanın biride bu ittihat ve terakki dönemidir. Araştırabilirsiniz. Sonradan bektaşi olunması bile çeşitli sorunlara neden olmuşken Alevî olunmasını desteklemek bence zarar getirir. Düşünün Tayyip ile Fethullah gelip Bektaşi olabilir hiç bir engeleniz yok. Bildiğiniz gibi Binlerce yıldır alevilik asimile edile edile her geçen yüzyılada nüfus azalmıştır. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Sonrdan Alevî olunmaz. Olmasını da asla istemiyorum. Zaten Bektaşi olunabilecekken Alevîliği de içten çökertmeye meyilli yaratıklarada yol açmanın bence faydalı bir yanı yoktur. Sevgiler...
ELİNE BELİNE DİLİNE SAHİP OL!!!
DERSİME SEFER OLUR; ZAFER OLMAZ (Seyit Rıza) |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Kul Seyyid For This Useful Post: | mucoban (08-06-2008) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|