Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Soru ve Yanıtlarınız

Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 09-09-2011, 14:58   #51
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili Musa Sae.
Eleştirirlerinizi dikkate alacağım. Sağ olun.
Alinti:
Musali Sar Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Bu tartismayi okurken, bir kez daha gördüm ki, insanlarimiz salt iletisim bozuklugunu asamadiklari icin inadina ters taraflara savruluyorlar.
Nasıl Yani;
Gözlemim su oldu:

Görüsleri, kanilari ve yargilari ne ve nasil olursa olsun, Sayin Dede-Baba sorumlu bir insan olma özelliklerinin tümüne sahip.
İlginc banada daha farklı gelmişti.
Başkalarının inançlarını ve ibadetlerini eleştirmek, onlara dediğini koymamak nasıl bir sorumluluktur onu anlamadım.

Görüsleri, kanilari ve yagilari ne ve nasil olursa olsun, Sayin Iscanbaba bu tartismanin cok gerisinde bir donanimla yazmaya calismistir.
Doğrudur, Mesela hangi kanım ve yargılarım ve Kanıt olarak gösterdiğim, Ayetler, hadisler ve tarihi kaynaklar size yetersiz geldi ve beni donanımsız hissettirdi.
Siz bu konuda neler yazardınız. Mesela ne yazmalıydım, hangi kaynağı öne çıkarmalıydım.
Dede-Baba yı ileri iten dondnım ve yazıları nedir.

Alayci olmak istedigi yerlerde kendisi alay konusu olacak kadar aciklar vermistir, sözgelimi kendisini ciddiye alan bir tartisma muhatabina akli esince "yaw" diye hitabetmekten cekinmemistir, benim nazarimda kötü görüntüler sergilemistir.

Konuyu dikkatli okumadığınız anlaşılmakta, "yaw" kelimesi alay için söylenmemiş. Kızgınlık ifadesi olarak söylenmiştir.
Çünkü dede-baba, sünnilere karşı kullandığı aşağılayıcı ve kötü ve bed sözlerine karşılık bu "YAW" sesi söylenmiştir.

İşcanbaba'dan alıntı.
Karışma insanların ibadetine,
Yalan yanlış yazma yaw,
Sen bu ilimi nerden aldın,İmam Hatip mezunumusun,
Yoksa bir Kopyala yapıştır mı buldun
demişim, Burada alay nerde. bulamadım ben.

Görüsleri, kanilari ve yargilari ne ve nasil olursa olsun, Sayin esonto58 bu tartismada bir yetiskin olarak ciddiye alinamaz, tartismanin cok gerisinde kalmis, sadece yarismaya calismistir. Aydinlanmaya ve ögrenmeye niyeti oldugunu zannetmedigim gibi, hic bir köklü bilgiye dayanarak düsüncesini yazabildigine de rastlayamadim.

Bilim sahibi insanlarin -görüslerimize ters konusuyor diye- seslerinin bogulmaya calisilmasi son derece yanlistir;
tabii ki böyle bir kanı yanlıştır. buna nerden kapıldın bilmiyorum.
Dede-Baba, olabildiğince başkalarının inançlarının içine girip, onlara eleştirmiştir. BU doğru değildir.
Onun Bilim sahibi olduğunuda ben düşünmüyorum.
Sence olabilir. Ancak kimsenin sesini boğmak gibi bir niyet yoktur. Onun tezleri karşısına tezler öne sürülmüş ve bir yanıt alınamamıştır.
Konuyu daha dikkatli okumanızı öneririm can.

tüm sesleri kesersek biz de tartisip düsüncemizi sinayabilecegimiz ne insan, ne de mekan bulabiliriz.
Kimsenin sesi kesilmek istenmiyor, Haksız bir söylem dediğiniz. düşüncemizi sınamamak gibi bir şey söz konusu olamaz.
Nasıl kimse bizim inançlarımızı , kendi inançları üzerinden kıyaslamasına ve yargılamasına karşı çıkıyorsak, Bizelerde başkalarının İNANÇLARINI kendi inancımız üzerinden, yorumlama hakkkımız yok.
Ses kısma diye bir şey söz konusu değil can.

Kalemize saglik dostlar.
Sağ olasın.

Gerekli özeni göstereceğim.
Sağlıcakla.
Saygilar, sevgiler.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Amistofes (09-12-2011), Musali Sar (09-12-2011)
Alt 09-12-2011, 17:44   #52
Musali Sar
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili

Musali Sar - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 3962
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 32
REP Seviyesi : Musali Sar is on a distinguished road
İletişim

Sayin Iscanbaba,

Yanitinizda görülen dürüst tutumu taktirle karsiliyorum, tesekkür ederim.

Bu tartismada, benim gözlemlerime göre, Sayin Dede-Baba sorumlu bir yaklasimla inceledigi Kuran ile ilgili aciklamalar yapiyor, sorular soruyor, Kuran'i carpittiklarina inandigi kisi, zümre veya kurumlara elestiriler yöneltiyor. Onu daha iyice dinlemeden, iddialarini da iyice anlayamadan sizin ve Sn esonto58'in kati bir tutum sergilediginizi, tartismanin sekteye ugramasina yol actignizi düsünmüs ve kimi zaaflarimizla aksakliklarin giderilmesi icin düsüncelerimi dile getirmeye calismistim.

Saygilar, sevgiler.
Musali Sar isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Musali Sar For This Useful Post:
Baba İlyas (09-12-2011), Tahtacı35 (09-13-2011), İşcanbaba (09-12-2011)

Bookmarks

Etiketler
kuran, namazı, sünni

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil