![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Katliamları Tarihsel süreçteki alevi katliamlarına dair bilgi ve belgelerin paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
Alevi Dostlar Soruyor:
"- Bir Sünni Olarak Madımak'ta 37 İnsanın Yakılmasına Ne Diyorsun?" bir Kere Olaylar Nasıl Başlamış, Nasıl Gelişmiş Ve Nasıl Sonuçlanmış Olursa Olsun, Meselenin "alevi-sünni" Olarak Ortaya Konmasına Şiddetle Karşıyım. Benim Bir Sünni Olarak O Gün Sivas'ta İlla Bir Tarafta Olmak Gerekmiş Olsaydı, Ben Öğle Vakti Camide Namaz Kılmak, Öğleden Sonra Da Madımak'ta Yanmak İsterdim. insan Yakmak Ne Demek! bırakınız İnsanı, Sebepsiz Ve Faydasız Yere Yeşil Ot Bile Yakmak Bu Dinde Haramdır. İslam, Bir Karınca, Bir Sineği Dahi Yakmayı Kesinlikle Yasaklamıştır. Ateşle Cezalandırmak Ancak Allah(c.c.)'ın Hakkıdır Ve Onu Da Rabbim Bu Dünyada Değil Adı Cehennem Olan Yerde Kullanacağını Vaat Etmiştir. ve Cehennem Senin İçin Mi, Onun İçin Mi, Benim İçin Mi, Onu Bu Dünyada Kimse Bilemez. Sebep İçinde Sebep Olur Senin Cennetlik Zannettiğin Bakarsın Cehennemdedir, Sebep İçinde Sebep Olur, Benim Cehennemlik Dediğim Bakarsın Cennette Ağırlanır. Sen-ben Kim Oluyoruz Ki, Allah'ın "eşrefi Mahkukat" Olarak Yarattığı, "al Yaşa!" Diye Ömür Verdiği Ve Sayısını Bilemediğimiz Nîmetlerle Kuşattığı İnsanları Yakarak, Âdetâ, Allah(c.c.)'a, "senin Yaptığın Yanlış, Onların Layık Olduğu Bu!" Davranışı Sergileyebiliyoruz? yok Böyle Bir Şey.. bunun Hiçbir Mezhep, Hiçbir Tarikat Ve Şeriat'ın Hiçbir Harfi İle Alakası Yok, Olamaz. İnsan Yakmanın, "ama Efendim O Gün Şöyle Oldu" Gibi Bir Gerekçesi Ne Kur'an'da, Ne Sünnet'te Vardır.. Bu Davranış, Makamı Ve Diploması Ne Olursa Olsun Az Bilen Yahut O Gün Orada Kalbi Mühürlendiği Yahut Basireti Bağlandığı İçin Şeytanın Oyuncağı Olan Bir İnsan Davranışıdır. bugün, Olayın Failleri Açısından Yapılması Gereken Mazeret Üretmek Değil, Tövbe Etmek Ve Yakılan İnsanların Yakınları İle Helalleşmenin Yollarını Aramaktır. Ötesi Devletin, Hukukun İlgi Alanına Girer. Daha Da Ötesi, Ötelerin Ötesindeki Mizan'ın Ve "alemlerin Rabbi"nin Tasarrufundadır. *** bilinmesi Gereken Bir Başka Gerçek De, Aleviliğin Karşıtlığının Sünnilik Değil, Yezidilik Olduğudur. Bugün İçin İse Aleviliğin Karşıtlığı Daha Çok Ateistliktir, Aleviliğe Yönelen Misyoner Faaliyetleridir. Çünkü Alevilik İslamî Bir Akımdır. Mesela Ben Kendimi Çok Rahat Bir Şekilde Alevi Olarak Tanımlayabilirim. Çünkü Alevilik, Allah-muhammed-ali Aşkıdır. Bugün Hz. Ali(r.a.) Sağ Olsaydı, Bugün Hacı Bektaş-i Veli Sağ Olsaydı Ne Sivas Olayları Olurdu, Ne Alevi Kardeşlerimizin Çok Az Da Olsa Bir Kısmı, İslâm'ı "arap Kültürü" Olarak Görebilirdi. Bugün Aleviliği İslâm Dışı Göstermek İsteyenler Ve Bugün İslâm'a Ait Değerleri "arap Kültürü" Diye Dışlayanlar, Yarın Hz. Ali(r.a)'nin, Hz. Hasan(r.a) İle Hz. Hüseyin(r.a.)'in Yüzüne Nasıl Bakacaklar? *** ve Yine Bugün Olayın Mağdurları Tarafından Yapılması Gereken, "sivas'ın İntikamı Alınacak" Gibi Sloganlar Üreterek Madımak'ı Aleve Veren Ve Verdirenler Safında Yer Tutmak Değil, Tam Tersi, Türk Milletini Alevi-sünni, Türk-kürt Yahut İlerici-gerici Gibi "yutmak İçin Bölmek" İsteyenlerin Tuzağını Bozmak, Yani Kardeşlik Türküleri Söylemektir. Çünkü, Kabul Edilmek İstenmese De, 13 Yıl Önce Sivas'ta Taraflar Kökü Dışarıda Bir Tuzağa Düşmüştür. tuzağa Düşenlerin Bizden Olması, Tezgâhın Dış Kaynaklı Olduğunu Örtmemelidir. Allah(c.c.) Gani Gani Rahmet Eylesin, Dç. Dr. Necip Hablemitoğlu Ölümünden Kısa Bir Süre Önce Bandırma'daki Bir Panelde Sivas'ta Yaşananların Arkasında Alman Emperyalizminin Bulunduğunu Açıklamış Ve Şöyle Demişti: "- Olaylar Sonrasında Alman İstihbaratı İle İlişkili 6 Kişi Ankara'dan Almanya'ya Sahte Kimlik Ve Pasaportlarla Güvenlik İçerisinde Kaçırılmıştır.. Bu 6 Provokatörün Kimlikleri Devletin İlgili İstihbarat Birimlerince Bilinmektedir.." hablemitoğlu Doğruyu Söylemekteydi. nitekim Sivas Katliamının Üzerinden 13 Yıl Geçmiş Olmasına Rağmen Hadisenin Yargılama Sürecinde Firar Eden 8 Kişinin Almanya Ve İsviçre'de Ellerini Kollarını Sallaya Sallaya Gezdiği Bilinmektedir. Ayrıca Almanya'da Olduğu Tespit Edilmiş Bulunan Bir Sanığın Türkiye'nin Talebine Rağmen, "evrak Eksik" Gerekçesiyle, İade Edilmemiş Olması Da Düşündürücüdür.. Berlin Yönetiminin 2000 Yılında Okullarda Almanca Alevilik Dersi Koyması Da Almanların Alevileri Sevdiğinden Değil, Türkiye'ye Yönelik Emperyalist Niyetlerindendir. özetlersek Ey Alevi Dostlar, 13 Yıl Önce Sivas'ta Sen- Ben Değil, Biz Yandık, Biz Yakıldık.. alıntı... |
|
|
|
| The Following 9 Users Say Thank You to Derman For This Useful Post: | Arjin Efruz (10-19-2008), Ayata (10-19-2008), cemanlı (10-19-2008), DeNiz_MaVisİ (10-20-2008), Esma (10-19-2008), Munzur (10-20-2008), nihal84 (10-20-2008), sibele (10-19-2008), İGzE (10-20-2008) |
|
|
#2 | |||
|
Gönül Dostu
Üye No: 20
Thanked 639 Times in 282 Posts REP Gücü : 9
REP Puanı : 381
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Alinti:
Soyledik, soyluyoruz soyluyecegiz ama Sivasi unutmayacagiz! Alinti:
|
|||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 24
Thanked 2786 Times in 1022 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Elmanın kurdu içindedir.
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to kızıl_can For This Useful Post: |
|
|
#4 | |
|
Bizden Biri
Üye No: 62
Thanked 1097 Times in 575 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 435
REP Seviyesi :
Alinti:
Önce Yahudiler için geldiler,
Sesimi çıkarmadım, çünkü ben Yahudi değildim Sonra komünistler için geldiler Sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim Sonra sendikacılar için geldiler, sendikacı olmadığım için yine sesimi çıkarmadım Sonra benim için geldiler Ses çıkaracak kimse kalmamıştı… Pastör Nie Moeller (Rahip) SADECE SUSUYORUM SUSMAK DOĞRU OLDUĞU İÇİN... ZAMAN HER ŞEYİN GÖSTERGESİ |
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to cemanlı For This Useful Post: | DeNiz_MaVisİ (10-20-2008), Derman (10-19-2008) |
|
|
#5 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 142
Thanked 1044 Times in 647 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi :
insana erdemli insana yakışan duygular gerçek bir hayat dersi
bu yazının sahibini ve seni gerçekten herkesin örnek alması gerekir emeğine yüreğine sağlık adın gibi derman olmuşsun arkadaşın oldupğum için gurur duydum
Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul
Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul Ekrem Kaftan |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Fatıma For This Useful Post: | Derman (10-19-2008) |
|
|
#6 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 35
Üye No: 27
Thanked 1647 Times in 735 Posts REP Gücü : 17
REP Puanı : 648
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Gönül, niçin ahvalimi bilmezsin? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Öğüt versem, öğüdümü almazsın, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Ah n'eyleyim karşımızda ölüm var, Ölüm dedikleri kanlı zalim var. Ne ağlayıp ne gülecek halim var, Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal'ım, ben de böyleyim, Emir Hak'tan geldi, kime ne deyim? Derdim çoktur, hangi birin söyleyim? Yürekte yaralar türlü türlüdür. Pir Sultan Abdal |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to sibele For This Useful Post: | Derman (10-19-2008) |
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Üye No: 266
Thanked 30 Times in 13 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 40
REP Seviyesi :
![]() |
Konu o kadar masumane değil maalesef. bu ülkede yakılan insanlar için vaktinde neredeydi bu yorumlar. birey bazında iyi niyetli sünni vatandaşlara sözümüz yok ama egemen olan baskın olan sünni anlayış hep alevileri dışlama yönünde. sebebi de gücü devletten alması.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: İstanbul
Üye No: 138
Thanked 806 Times in 477 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 227
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
13 yıl geçsede 37'di canımızın yakılmasının acısı hala yüreğimizdedir
![]()
Ağlama çocuk güzel günler göreyeceğiz! Güneşli günler...
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 24
Thanked 2786 Times in 1022 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
Devletten farklı düşünmek insanları hain yapıyor bu ülkede. İnsanlar da devletle aynı düşünmeyi amaç edinerek iyi bir vatandaş (!) olma güdümünde...
|
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to kızıl_can For This Useful Post: |
|
|
#10 |
|
Gönül Dostu
Üye No: 20
Thanked 639 Times in 282 Posts REP Gücü : 9
REP Puanı : 381
REP Seviyesi :
Sivas '93 u izledim. Londra'ya gelmisti sabirsizlikla beklemem sonucunda. Izledim. 2 saat boyu o koltukta yasadiklarimi anlatamiyorum bile.
Ve simdi biri, alevi olmayan biri Aleviligi anlatiyor bize! Ben yakildim Sivasta ben kesildim Marasta ama kardeslik turkulerini hep soyledim. Aciyor, yuregim aciyor, oyle aciyorki isyanim sessiz!!! Benim kin bilmez yuregime kini yerlestirmeye calisiyorlar. Lutfen yeter! Dostum can dostum, dostum dedigim bana "bos islerle" ugrastigimi soyluyor, "kendini dusun olan olmus olen olmus diyor" yuregim aciyor, cok aciyor. Bos islerlemi ugrasiyorum ben? Yandim diyorum, yakildim diyorum, kesildim bicildim diyorum. Aciyor yuregim cok aciyor. Insanlik! |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Esma For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|