![]() |
|
![]() |
|||||||
| Genel Şiir Paylaşımları Şiir paylaşımları |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Hakka Yürüdü |
TANIŞMA
Eğer bir gün, yüzünün renginden ötürü çıkarsan mahkemeye, 'vallahi kalıtımdan oldu' diye korkma, ben sana tanıklık ederim. İnsanların, yüzlerinin ve gözlerinin rengi başka başka da olsa, gözyaşlarının rengi hep aynıdır. Ne bir kelimede anlaştılar, ne aynı avuçtan su paylaştılar. Yalnızca gözyaşında, bir de kahkahada buluştular. Yer tanık olsun, gök tanık olsun, Bütün doğmuşlarla ve doğacaklarla tanışmak mümkün. Akıllarda ve yüreklerde göz göze geldik bugün. Bin yıl önceden bana selam söylediler; Bin yıl önceki anneler, annemden az mı sevdiler? Üstün Dökmen |
|
|
|
| The Following 5 Users Say Thank You to kızıl_can For This Useful Post: | ali özdemir (01-28-2009), DeNiz_MaVisİ (09-04-2008), EyLem (09-03-2008), filiz (09-04-2008), rüzgar_88 (09-04-2008) |
|
|
#3 |
|
Gönül Dostu Bulunduğu yer: izmir
Yas: 24
Üye No: 232
Thanked 386 Times in 185 Posts REP Gücü : 4
REP Puanı : 132
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
çok güzel bir şiirmiş olcay abi paylaşımın için sağol.özelliklede şu alıntı yaptığım kısmı çok doğru ve çok hoşuma gitti.
Yaşamak! Bir ağaç gibi tek ve hür, Ve bir orman gibi kardeşçesine... Bu hasret bizim Bu davet bizim...... kimi sevap için kabeye varır,kabe kapınızda bilmezmisiniz? |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to rüzgar_88 For This Useful Post: | elifbulut06 (12-04-2009), |
|
|
#4 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 24
Thanked 2786 Times in 1022 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Aslında daha önce Shakespaere'den duymuştum bu sözü. Tam olarak şöyleydi söz : "İnsanların gözlerinin rengi ve biçimi ne olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır." Mevlana : "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler." |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|