Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik Araştırmaları

Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 05-11-2010, 15:30   #61
DoğAcAn
Can
- DELİ -
Kullanıcı Profili

DoğAcAn - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1897
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi : DoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to allDoğAcAn is a name known to all
İletişim

Canlar lütfen sakin olalım! Bu bloga yazan ben dahil, herkes için geçerlidir! Eğer kişisel bir sorununuz varsa ki, okuduğum kadarı ile kişisel özel mesajı kullanınız! Bu blogları sadece bizler okumuyoruz, birşeyler öğrenmek isteyenlerde okuyor. Herkes saygılı bir tavırla bilgisini sunsun lütfen. Birbirinizi suçlayarak bir yere varamazsınız. Her aktarılan bilgi doğru olmadığı gibi , elbette eleştirileriniz ,yada özgün konu hakkında yazımlarınız olacaktır ama biraz daha sakin bir dille yazarsanız eminim daha yararlı olacaktır.

Yapacağınız ; güzel,öğretici ve saygılı paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler.

böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma...
varsın ateşin suskunlukla beslensin
benim de yüreğim gençliğini almış yanına
yürür başı dik..

______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi"..
KıZıL DeLi
DoğAcAn isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post:
İşcanbaba (05-11-2010)
Alt 10-07-2010, 04:14   #62
Onurcan
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 156
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi : Onurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to all
İletişim

Alinti:
Naki Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Yukarıdaki yöntem, tamamen Erdoğan Çınar metodolojisi ve mantık yürütme biçimidir.

Bu yöntemi E. Çınar kullandığı zaman, büyük suçlu ilan ediliyor.

Bu kerameti kendinden menkul araştırmacı arkadaş aynı yöntemi çok acemice de olsa kullandığında ise kendisine alkış tutuluyor.

Çok yaman bir çelişki...

Bu arada Baal, bel, Malak Bel, Bal-ı semen, Aglibol var ama herhangi bir kaynakta bir Tanrı adı olarak "Belî" diye bir adın geçtiğine ilişkin bir kanıt sunabilir mi acaba kendisi?

Bu arada coğrafya bilgilerimizi de tazeledik sayesinde. Kenan ilinin yerini de öğrendik.

Yakında "Eline, beline, diline" ilkesini de oraya bağlar sanırım.

Alu diye bir tanrı olduğunu bilse sanırım onu da Ali ile ilişkilendirirdi.

Bir de "Al Karısı" var. O da Belî'nin zevcesi mi oluyor acaba?

Yahu bu Alevi ozanları da ne kadar numaracıymış(!) Durmadan kelime oyunu yapmışlar. Israrla, gerçek tanrıları olan "Baal"i saklamışlar, Ali diye söylemişler. Asırlar boyunca milyonlarca Alevi de bir türlü bunun gerçekte Baal olduğunu öğrenememiş.

"Bizim tanrımız Baal'dir" demek, "Ali Allah'tır" demekten daha mı tehlikeliymiş ki ikincisini seçmişler ve böyle şifreli konuşmuşlar.

Enteresan doğrusu...

Sağolsun Hıdır kardeşimiz sayesinde bir gerçek daha gün ışığına çıkıyor.(!)

Allah...şey pardon Baal razı olsun kendisinden...

Bu arada kendisi "El" sözcüğünün ebced değerini biliyor mu acaba? Bunu niye sorduğumu anlayan anlar...

Kimi yaya kimi atlı
Kimi uçar çift kanatlı
Dünya şirin baldan tatlı
Eyvah balı tuza katmış

(Âşık Veysel)
Die Stelle des Bel-harran-beli-ussur; ein Denkmal der Zeit Salmanassars IV

Konu Onurcan tarafindan (10-07-2010 Saat 04:28 ) değistirilmistir..
Onurcan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post:
kral çıplak (10-07-2010), İşcanbaba (10-07-2010)
Alt 10-28-2010, 15:07   #63
Naki
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Naki - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 47
Üye No: 2675
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 8
REP Seviyesi : Naki is an unknown quantity at this point
İletişim

Yeni gördüm....

Neşriyat-ı Müze-i Ala-yı Hümayun (Osmanlıca alfabe ile) :

İmparatorluk Müzesi Yayını

"Publicationen der Kaiserlich Osmanlischen Museen”:

Osmanlı İmparatorluk Müzesi Yayını.

“DIE STELE DES BEL-HARRAN-BELI USSUR EIN DENKMAL DER ZEIT SALMANASSARS IV.
VON ECKHARD UNGERr
DRUCK VON AHMED IHSAN & Co.
1917” :

Bir Bel Harran Beli Ussur anıtı (steli) IV. Salmanassar (Asur Kralı) dönemi.
Yazar: Echard Unger
Üç cilt (Bu üçüncüsü)
İstanbul
Ahmet İhsan ve Ortakları tarafından basıldı
1917

(*): Bel-Harran-Beli-Ussur: Yeni Asur Devletinde vezirlik yapmış bir kişinin adı.

Eeeee, yani?
İlk resimdeki bir kitap kapağı.
Alman arkeolog, kazılardan çıkan Asur dönemi kalıntılarıyla ilgili bir kitap yazmış. Asur Kralı 4. Salmanassar'ın Veziri Bel-Harran-Beli-Ussur adına dikilen bir anıtı anlatıyor.
Kitap, 1917 yılında İstanbul'da basılmış.
Alman biri tarafından kaleme alınmış.
Dili Almanca.
Bu Almanya sakini arkadaş, hadi kitabın en üstündeki Osmanlıca yazıyı okuyamıyor, Almanca kısmını da mı anlamıyor. Kitabın içeriğini bilmiyor, bari başlığını da mı anlayamıyor?

İkinci resimdeki anıtta yer alan figürde, güneş-ay kültüne ilişkin sembol ve ifadeler var.
Bununla neyi katınlıyoruz?
Şimdi bu arkadaş, tarihi bir kaynakta "Beli" adında bir tanrının geçtiğini mi kanıtlamış kendince?
Sunduğu kanıtın Beli adında bir tanrıya aid olduğunu düşünerek, "Beli dedik ikrar verdik" ifadesinden yola çıkarak, Alevilerin Baal Tanrı'sına bağlı olduğu, zamanla O'nu Ali'ye dönüştürdüğü şeklindeki tezini kanıtladığını sandı galiba.

Farsça ve Doğu Türkçesinde "evet" anlamına gelen "Beli" sözcüğüyle buradaki sözcüğü etimolojik açıdan birbirine bağlıyorsa, yakında "Belly dance" sözcüğündeki belly (beli diye okunur) sözcüğünü de oraya bağlar ve bilgi kirlenmesi faaliyetlerine devam eder. O halde, bu tür kişilere yaptığının yanlış olduğunu söylemek durumundayız. Bize küfür de etseler...

Yukarıdaki copy-paste malzemelerin, Tanrı Baal ile Alevilik ilişkisi, Baal kültürünün Semavi dinlere etkisi ve bu dinin Aleviliğe kaynaklık ettiği iddiası bağlamında, ben fakirin göremediği ne gibi bir değeri var?
Cahilliğimi bağışlasın bu arkadaş, bizi aydınlatırsa sevinirim.

Kral Çıplak kardeşim, sen bu dehşet "kanıt" için teşekkür etmişsin. Sanırım, sen anladın korelasyonu. Bari sen bizi aydınlat. Kurbanın olayım, nedir bu iş?

Ne kadar aykırı tezler savunsa da herkesin araştırmacı faaliyetlerini desteklerim. Yaptığa işe saygı duyarım.
Ama internetten kopyala yapıştır yoluyla, araştırma olur mu?

Aleviliğin kökende eski Harran uygarlığıyla ilişkileri olduğunu düşünüyor, seziyorum. Ancak, burada sunulanlar buna ilişkin kanıt niteliği taşımıyor ne yazık ki...

Aleviliğin kökenini "El", "Bel", "Beli" gibi kavramlarda arayan bu arkadaş, gerçekte, (herkesin affına sığınırak söylüyorum) "el" sözcüğünün ebceddeki sayısal değeriyle ifade edilen işi yapıyormuş gibi geliyor bana...

Hümayun: İngilizce'deki Royal, Almanca'daki Kaiserlich terimleriyle benzer anlamdadır ve imparatorluğa (Osmanlı), saltanata, padişahlığa ait anlamına gelir. "Otağ-ı Hümayun" gibi...

Yeni Asur çağının sona erişi, Med, Babil ve diğer devletlerin M.Ö. 612'deki saldırısı iledir. Son defa toplanan Asur kuvvetleri Harran Ovasında düşmanla olan mücadeleyi kaybederek yenildi ve imparatorluk tarihe karıştı.

Konu Naki tarafindan (10-28-2010 Saat 16:19 ) değistirilmistir..
Naki isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-28-2010, 17:02   #64
Onurcan
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : Onurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to all
İletişim

Alinti:
Naki Nickli Üyeden Alinti
Aleviliğin kökenini "El", "Bel", "Beli" gibi kavramlarda arayan bu arkadaş, gerçekte, (herkesin affına sığınırak söylüyorum) "el" sözcüğünün ebceddeki sayısal değeriyle ifade edilen işi yapıyormuş gibi geliyor bana...
Sayin yönetici arkadaslar; Bakin bu ikinci oldu. Önceki mesajlarinda da "EL " sözcügünün ebcet karsiligini bilip bilmedigimi sordu. Simdi daha da ileri giderek direk benim masturbasyon yaptigimi yaziyor..

Küfür et bana diye yalvariyor bu sahis. Ama etmeyecegim. Sizi bekliyorum..

Simdi sizin kararinizi bekliyorum. Ebcet hesabina göre "El" kelimesinin karsiliginin ne oldugunu biliyorum.. Bilmeyenlere de buradan yaziyorum..EL kelimesinin Ebcet'deki karsiligi rakamsal olarak 31 dir. Yani Masturbasyon yapmak demek.
Forum kurallarinizi uygulamanizi bekliyorum.. Bu kisiligi müdafa etmek ne demek oluyor? Ayrica aciklamada bekliyorum.

Konu Onurcan tarafindan (10-28-2010 Saat 17:06 ) değistirilmistir..
The Following User Says Thank You to Onurcan For This Useful Post:
İşcanbaba (10-28-2010)
Alt 10-28-2010, 17:23   #65
Naki
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Onurcan Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sayin yönetici arkadaslar; Bakin bu ikinci oldu. Önceki mesajlarinda da "EL " sözcügünün ebcet karsiligini bilip bilmedigimi sordu. Simdi daha da ileri giderek direk benim masturbasyon yaptigimi yaziyor..

Küfür et bana diye yalvariyor bu sahis. Ama etmeyecegim. Sizi bekliyorum..

Simdi sizin kararinizi bekliyorum. Ebcet hesabina göre "El" kelimesinin karsiliginin ne oldugunu biliyorum.. Bilmeyenlere de buradan yaziyorum..EL kelimesinin Ebcet'deki karsiligi rakamsal olarak 31 dir. Yani Masturbasyon yapmak demek.
Forum kurallarinizi uygulamanizi bekliyorum.. Bu ahlaksiz kisiligi müdafa etmek ne demek oluyor? Ayrica aciklamada bekliyorum.

Söylediğim açık.
Ve ayıp bir şey değil.
Bu bir deyim.
Ben lafını sözünü bilmez biri değilim.
Bu arkadaşın yaptığı en kibar usluple böyle anlatılır.

Soyut düşünme yeteneği olmayanlar, edebi uslub içinde kullanılan bu ifadedeki uslubu kavrayamaz.

Bu arkadaşın yaptığı tam da budur.

Orada bir sürü başka şey söylüyorum, bunlara yanıt yok.

Ben, bu arkadaşa kesinlikle küfretmedim, hakaret etmedim, etmem. Yaptığı işin niteliğini bir teşbihle açıkladım. Bunu da tamamen edebi çerçevede ve estetik çerçevesini aşmadan yaptım. Teşbihte hata olmaz. Ama kendisi, bunu tamamen müptezel biçimde sayfaya aktararak, estetikten yoksun olduğunu göstermiş.

Bu arkadaşın talebi üzerine, anında bana "ceza" veren "yönetici" arkadaşın yaptığını da kendi kapasitesine göre normal karşılıyorum.

Aslında, bana değil, burada doğru bilgilenme ihtiyacı içinde olan insanlara ceza verdiğinin farkında değil.

Ancak, olayın özü gümbürtüye gidiyor.

Bu yolla, bu arkadaşın, mesnetsiz, asılsız iddiaları onaylanmış, bu kişi haklı çıkarılmış oluyor.

Amaç kafaları bulandırmak mı, doğruları bulmak mı, bir karar verin...

Cezaya falan gerek yok. Bu sitenin sahipleri var ki bendenizi tanırlar. Eğer ben yanlış bir şey yapıyorsam, "Yazma kardeşim bir daha desinler" yazmam, olur biter...

Konu Naki tarafindan (10-28-2010 Saat 17:31 ) değistirilmistir..
Alt 10-28-2010, 17:40   #66
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Bu yolla, bu arkadaşın, mesnetsiz, asılsız iddiaları onaylanmış, bu kişi haklı çıkarılmış oluyor.
forumda suküneti sağlamak adına yapılmış bir uygulama kimsenin dediğinin onaylanması anlamına gelmez. herkes yazılan ve uygulanan şeyi kendi anladığı gibi yorumlamaya çalışıyor.

Alinti:
Bu arkadaşın talebi üzerine, anında bana "ceza" veren "yönetici" arkadaşın yaptığını da kendi kapasitesine göre normal karşılıyorum.
Yazdığı yazılarda bilgisini kanıtlayan ancak ikili diyaloglarda rencide edici yazılar yazan siz abilerin yaptıklarını ben maalesef normal karşılayamıyorum. naki ağbi bu konuda daha öncede sabıkaların var malum. amacım bunları deşmek değil tabiki ama dönemsel olarak "aynı kişilerle" gerçekleşen kavga ortamı oluşmasına neden oalcak yazılar yazma lütfen..

alevilikle ilgili son dönemde "bana göre olumlu" bir çok yazarın ,çizerin çeşitli görüşleri var. yazan kişilerde bizlerde bu araştırmaları karşılaştırarak, okuyarak doğru tanımı elde edeceğiz. bu noktada karsıdaki küçümseyici, alaycı, ortamı gerici yazılar yazmanın anlamı ne? sunulan şeye katılmak zorunda değil kimse "her farklı anlatıma eleştiri getirmeye zaten zzamanda yetmez" düşüncesini özgürce yazabilir eleştirebilir ama ikili polemiklere ve kavga ortamı yaratmaya kimsenin hakkı olmasa gerek.

Alinti:
Bu kisiligi müdafa etmek ne demek oluyor?
hıdır abi birini özel koruma gibi bir durumumuz söz konusu değil. herkesi eşit ölçüde korumaya ve herkesi eşit ölçüde cezaandırmaya çalışıyoruz. daha ncede söylediğim gibi bunda elbette hatalarımız olmuştur,olacaktırda. her ikili konularda suçlu tarafından yönetim olarak gösterilmesini sanırım haketmiyoruz.

benim nazarımda forumda yazı yazan bir çok ağbimiz arkadaşımız "eksikleri, yanlışları olsada" değerli işler yapıyorlar. araştırıyorlar ve bu araştırmalarını bizlere aktarıyorlar. bunda yanışlarıda olabilir bu yanlışları da diğer ağbimiz düzeltiyor ve sağlıklı bir bilgi akışı almaya çalışıyoruz. bu konuların arasına maalesef kavgalar vb hoş olmayan durumlar da giriyor.
söylediğim gerekçelerle siz değerli abilerimizin sitemizde yazı yazmasını , paylaşmasını bir şans olarak görüyor ve bundan istifade etmeye çalışıyorum.

rica ediyorum konuyu uzatmayınız. siz örnek olaması gereken abilerimiz lütfen üzerinize düşen hassasiyeti gösteriniz.

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-28-2010, 17:54   #67
Naki
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
forumda suküneti sağlamak adına yapılmış bir uygulama kimsenin dediğinin onaylanması anlamına gelmez. herkes yazılan ve uygulanan şeyi kendi anladığı gibi yorumlamaya çalışıyor.

Yazdığı yazılarda bilgisini kanıtlayan ancak ikili diyaloglarda rencide edici yazılar yazan siz abilerin yaptıklarını ben maalesef normal karşılayamıyorum. naki ağbi bu konuda daha öncede sabıkaların var malum. amacım bunları deşmek değil tabiki ama dönemsel olarak "aynı kişilerle" gerçekleşen kavga ortamı oluşmasına neden oalcak yazılar yazma lütfen..

alevilikle ilgili son dönemde "bana göre olumlu" bir çok yazarın ,çizerin çeşitli görüşleri var. yazan kişilerde bizlerde bu araştırmaları karşılaştırarak, okuyarak doğru tanımı elde edeceğiz. bu noktada karsıdaki küçümseyici, alaycı, ortamı gerici yazılar yazmanın anlamı ne? sunulan şeye katılmak zorunda değil kimse "her farklı anlatıma eleştiri getirmeye zaten zzamanda yetmez" düşüncesini özgürce yazabilir eleştirebilir ama ikili polemiklere ve kavga ortamı yaratmaya kimsenin hakkı olmasa gerek.
Devrim06 kardeşim,
buradaki tartışma sürecinin içeriğini biliyor musun, baştan beri okuyunca neden bu tartışmanın alevlendiğini kavrayabiliyor musun? Ben bundan emin değilim, ama umarım biliyorsundur. (Şimdi bu da mı rencide edici ifade sana göre?)

Ben bu arkadaşla muhatap olmak gibi bir çaba içinde değilim. Uzun zaman önce yazdığım bir yazıya, arayıp tarayıp kendince bulduğu bir "belge" ile yanıt vermiş, ben de onu değerlendirdim. Cevap hakkımı kullandım. Yani sataşan ben değilim.

Bu arada "sabıka"mı da kayda geçirdin. Daha önce de sabıkalı olduğumu söylemen, önceki süreci de zerrece anlayamadığını ortaya koyuyor. Bana göre de siz sabıkalısınız, geçmişteki süreçte suçlusunuz, ama ben kendimce affetmiştim.

Ben fikirlerle uğraşıyorum. Kişilerle uğraşmadığım gibi, öyle bir şey yapsam bile bu kişi benim uğraşmaya değer bulacağım biri değil.

Elif görüp mertek sanan insanları otorite ilan ederek, Alevilerin kafasını karıştırmaya hakkınız yok. Eğer bunu yapıyorsanız, eleştirisine de karşı tezine de tolerans göstereceksiniz. Bu yazıları binlerce Alevi genci okuyor, bilmem farkında mısınız?

Hepimizin burada olma nedeni, sonuçta bir "kavga" için değil mi? Bu kişisel bir kavga değil. Bunu anlayabilecek misin bilmem.

Demek, "Uygun olmayan dil kullandığım için" ceza verdiniz öyle mi. Uygun olmayan dili anlayacak birikim ve kapasitede misiniz? Mesleği yazmak olan, 25 yıldır yazı yazan bana dili siz mi öğretiyorsunuz?

Eğer, bu sitede "yazma" emir kipini kullanmaya yetkili kişi sensen (öyle görünüyor), bir daha yazmayacağım.

Konu Naki tarafindan (10-28-2010 Saat 18:00 ) değistirilmistir..
Alt 10-28-2010, 17:59   #68
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Elif görüp mertek sanan insanları otorite ilan ederek, Alevilerin kafasını karıştırmaya hakkınız yok. Eğer bunu yapıyorsanız, eleştirisine de karşı tezine de tolerans göstereceksiniz. Bu yazıları binlerce Alevi genci okuyor, bilmem farkında mısınız?
bende tam bundan bahsediyorum abi. binlerce alevi genci kavgaları değil sizin bilgilerinizi okusun istiyorum. burada farklı fikirler ,yanlış fikirlerde yazılsın. doğrusunu bilen cevabını verecektir ve okuyan genclerde iki düşünceyi okuduktan sonra doğruyu görecektir, karar verecektir. yanlış olmazsa doğrunun kıymetide ortaya çıkmayacaktır.

yazıyı uzatmak istemiyorum.
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
İşcanbaba (10-28-2010)
Alt 10-28-2010, 18:06   #69
Naki
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
bende tam bundan bahsediyorum abi. binlerce alevi genci kavgaları değil sizin bilgilerinizi okusun istiyorum. burada farklı fikirler ,yanlış fikirlerde yazılsın. doğrusunu bilen cevabını verecektir ve okuyan genclerde iki düşünceyi okuduktan sonra doğruyu görecektir, karar verecektir. yanlış olmazsa doğrunun kıymetide ortaya çıkmayacaktır.

yazıyı uzatmak istemiyorum.

Peki biz burada ne yapıyoruz?
Kimin için emek ve zaman harcıyoruz?
Bundan bir çıkarım mı var?
Bunların yanıtını bildiğin için söylemiyorum.
Ama buraya ego tatmini için, rüştünü ispat için, adam yerine konmak için, "isim" olmak için gelenle, bizim çabamızı ayırabilecek konumda olmanı beklerdim.

Ben Sürekli Basın Kartı sahibi, 22 yıllık bir gazeteciyim. Belli bir kesimde de olsa bir ismim, imzam var. Burada yazarak, aslında ismimi tehlikeye atıyorum. Bilmem farkında mısın. Ama olsun, feda olsun. Zaten kimliğimi hep deşifre ettiğim için, takıyye yapmadığım için olabileceğim yerlerde olamadım, hiç de umrumda değil.

Sence, Hıdır Yergezen adlı kişiyle (ki kendisine kinim falan yok) olan kavgam, kişisel nedenlerle mi? Ben O'nun lokantasında nasıl ahçılık yaptığını, müşterilerine nasıl hizmet ettiğine karışıyor muyum? Üzerime vazife mi? Burada beyinlere yaptığı saldırı nedeniyle, ortaya saçtığı çakma tezlerin olumsuz etkilerini bertaraf etmek için kendimce karşılık veriyorum.

Her görüşe, her kişiliğe, hakkettiği içerik ve uslupla yanıt veririm ben.
Eğer, bu size uymuyorsa, (ki öyle anlaşılıyor) canınız sağolsun. Binlerce genç okura, başka yerde de yazarım.
Uzatmaya gerek yok.

Konu Naki tarafindan (10-28-2010 Saat 18:10 ) değistirilmistir..
Alt 10-28-2010, 18:10   #70
Onurcan
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
Naki Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Devrim06 kardeşim,
buradaki tartışma sürecinin içeriğini biliyor musun, baştan beri okuyunca neden bu tartışmanın alevlendiğini kavrayabiliyor musun? Ben bundan emin değilim, ama umarım biliyorsundur. (Şimdi bu da mı rencide edici ifade sana göre?)

Ben bu arkadaşla muhatap olmak gibi bir çaba içinde değilim. Uzun zaman önce yazdığım bir yazıya, arayıp tarayıp kendince bulduğu bir "belge" ile yanıt vermiş, ben de onu değerlendirdim. Cevap hakkımı kullandım. Yani sataşan ben değilim.

Bu arada "sabıka"mı da kayda geçirdin. Daha önce de sabıkalı olduğumu söylemen, önceki süreci de zerrece anlayamadığını ortaya koyuyor. Bana göre de siz sabıkalısınız, geçmişteki süreçte suçlusunuz, ama ben kendimce affetmiştim.

Ben fikirlerle uğraşıyorum. Kişilerle uğraşmadığım gibi, öyle bir şey yapsam bile bu kişi benim uğraşmaya değer bulacağım biri değil.

Hepimizin burada olma nedeni, sonuçta bir "kavga" için değil mi? Bu kişisel bir kavga değil. Bunu anlayabilecek misin bilmem.

Demek, "Uygun olmayan dil kullandığım için" ceza verdiniz öyle mi. Uygun olmayan dili anlayacak birikim ve kapasitede misiniz? Mesleği yazmak olan, 25 yıldır yazı yazan bana dili siz mi öğretiyorsunuz?

Eğer, bu sitede "yazma" emir kipini kullanmaya yetkili kişi sensen (öyle görünüyor), bir daha yazmayacağım.

Alevi gencleri okuyor dogru.

Elinde tek bir arastima makalesi kalmayan Naki Bakir'i izliyorlar ve ögreniyorlar. Onun, Samdel lastiginden özel olarak yaptirdigi kara dili kullanarak, kisilere kurnazca alevi ahlakina sigmayacak derecede küfürler ettigini okuyorlar. Önce bana sonra Bülent'e simdi tekrar bana ..

Yazik olacak..Cok güzel bir Insan-i Kamil örneginden yoksun kalacaklar Naki Bakir bu sitede yazmazsa..

Ben kendim giderim, forum sahipleri istemezse yazmam gibi sirtina bakarak kapiya yönelisleri, onun ne ilk nede son taktigi..

Hadi simdi git, sacma sapan fikirlerini pazarlayacak baska kapi bul..Alevilik arastirmasi adi altinda iyi tahrifatlar yaptin, yeter artik, birak bu isi bilenler yapsin..En azindan namuslu olanlar yapsin..
The Following User Says Thank You to Onurcan For This Useful Post:
İşcanbaba (10-28-2010)

Bookmarks

Etiketler
bal, dinlere, etkisi, semavi, tanri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil