Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK ÖĞRETİSİ > Alevilik Araştırmaları

Alevilik Araştırmaları Güncel alevilik araştırmalarının paylaşılabileceği alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 10-28-2010, 17:13   #71
Naki
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Naki - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 47
Üye No: 2675
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 8
REP Seviyesi : Naki is an unknown quantity at this point
İletişim

Alinti:
Onurcan Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Alevi gencleri okuyor dogru.

Elinde tek bir arastima makalesi kalmayan Naki Bakir'i izliyorlar ve ögreniyorlar. Onun, Samdel lastiginden özel olarak yaptirdigi kara dili kullanarak, kisilere kurnazca alevi ahlakina sigmayacak derecede küfürler ettigini okuyorlar. Önce bana sonra Bülent'e simdi tekrar bana ..

Yazik olacak..Cok güzel bir Insan-i Kamil örneginden yoksun kalacaklar Naki Bakir bu sitede yazmazsa..

Ben kendim giderim, forum sahipleri istemezse yazmam gibi sirtina bakarak kapiya yönelisleri, onun ne ilk nede son taktigi..

Hadi simdi git, sacma sapan fikirlerini pazarlayacak baska kapi bul..Alevilik arastirmasi adi altinda iyi tahrifatlar yaptin, yeter artik, birak bu isi bilenler yapsin..En azindan namuslu olanlar yapsin..
Alın size "uygun dil" örneği...

"Ağır aydınların dili"ne tahammül edemeyenler, bu "Ağır ahçıların dili"ne
ses çıkarmıyor.

Yukarıdaki yaptığın yorumların saçmalığını söylememe gerek yok ama zımni olarak kullandığın "namussuz" ifadesini sana misliyle iade ediyorum.

25 yıldır yazı yazan biri olarak yazıda ahlakı da bilirim hukuku da, ama sen kullandığın ifadenin yasalar önünde suç oluşturduğunun dahi farkında değilsin.

Dediğin doğrudur. Başka sitelerde de benzer olaylar yaşadım. Oralarda da senin gibi kerameti kendinden menkul "otorite"ler ve nedenini bilmediğim şekilde onların zehirlerini saçmasına çanak tutan, onları koruyup kollayan site yönetimleri vardı. Geçmişte daha çok Alevi İslamcılarla kavga ettim.

Benim aldığım nefes araştırma, söylediğim söz makale. Senin ömrün boyunca yazdığını yarım saat içinde yazar yayımlarım. Kapıya falan da ihtiyacım yok. Sen git de lokantanda yemeklerini yap. Sana mı kaldı bu işler...

Konu Naki tarafindan (10-28-2010 Saat 17:49 ) değistirilmistir..
Naki isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-28-2010, 17:25   #72
Naki
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Naki - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 47
Üye No: 2675
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 8
REP Seviyesi : Naki is an unknown quantity at this point
İletişim

Bana "uygun dil" kullanmadığım gerekçesiyle kendince "ceza" veren site yönetimini, bu şahsın bana yönelik kullandığı "namussuzluk" ithamına karşı sessiz kalması nedeniyle protesto ediyorum.

Eğer bu genç arkadaşların uhdesinde yaşanan bir süreçse onların gençliğine ve deneyimsizliğine bağlıyorum ve onlara kızmıyorum.

Bu kişiyi muhatap alarak daha fazla büyütmek istemiyorum. Bundan sonra yaptığı küfürlere yanıt vermeyeceğim.

Ama böyle bir durum söz konusu olursa, site yönetimi bundan sorumludur.
Naki isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-28-2010, 18:47   #73
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Sevgili Naki;

Bu topiği ilk sırada ve özelliklede Hıdır canın ismini görünce tıkladım...
Tıkladığımda karşıma ilk sayfa çıktı...
Biraz okuyunca hatırladım ki bu topiği daha önce takip etmişim ve hiç kimseye tekeşkür bile etmemişim...
şimdi bir yere kadar okudum,
bu okumanın bir kısmı göz gezdirme şeklinde oldu...
Tartışanlar iki kişi idi,
biri İşcanbaba,
diğeri Hıdır can,
o zamanlar Hıdır can-a çok kızgın ve kırgın olduğum için kendisine teşekkür etmeyi uygun bulmuyordum ama sırf gıcıklık yapıyormuşum gibi görünmemek için İşcanbabaya da teşekkür etmedim...
Bu tavrım tamamen tepkisel di...
Kendimce bir mesaj iletmeye çalışıyordum...
Hatta bu topğin açıldığı günlerde Hıdır can ile çok kötü bir kavgaya girişmiştik...
Şimdi ise baştan başlayarak okuduğum veya göz gezdirdiğim her yazıya TEŞEKKÜR ETTİM...
( Çünkü bir süreden beri Hıdır can ile aramdaki sorunları çözdüm ve kendimce ona rızalığımı verdim...)
Topiğin sayfalarının gittikçe çoğaldığını görünce bu teşekkür etme işinin biraz yanlışa kaçacağını düşünerek orada kestim ve kalanına sonra bakarım diyerek son sayfaya tıkladım...
Son sayfaya geldiğimde ise fırtınanın koptuğunu anladım ve çok üzüldüm...

Adımı yazarak yaptığın göndermeyi ve daha sonraki göndermendeki İNCE DOKANDIRMAYI anladım...
Bir yazıya teşekkür etmemizdeki amacın tek olmadığını düşünürsek ve kabul edersek o teşekkürün direkmen o düşünceyi veya iddiayı veyahut kanıtı kabul ettiğimiz ve desteklediğimiz anlamına gelmeyeceğini bildiğini sanıyorum...
Hıdır can-ın ortaya attığı ve ısrarla savunduğu TANRI BELL-BAL gibi yaklaşımları
kabul etmem için kırk fırın ekmek yemem gerekiyor...
Şu an itibariyle bilgisizlik nedeniyle doğru olarak kabul etmediğim bu iddiayı,
ayrıca sezgisel anlamda da kabul etmeye müsait değilim...
Hıdır canın BELİ kelimesine getirdiği yorumu da ayrıca doğru bulmuyorum...
BELİ KELİMESİ KONUSUNDA SANA VE İŞCANBABA-YA KATILIYORUM...

Bilgilenmemiz açısından bütün bu tartışmaları çok faydalı buluyorum...
Başta SEN olmak üzere,
bu uğraşa gönül vermiş tüm dostları DEĞERLİ BULUYORUM...
Kim senin için ne derse desin,
SENİN TEMİZ BİRİ OLDUĞUNA GÖNÜLDEN İNANIYORUM...
Bu ortamlarda taaa ilk aylardan beri kendisiyle bazı konularda çok şiddetli kavgalar etmiş olmama rağmen,
Hıdır canı son duyarlı yaklaşımları nedeniyle eskisinden daha çok sevdiğimi de özellikle belirtmek isterim...
İkinizin sırf fikirler yüzünden bu hale gelmenizi anlayamadığımı ve kabul edemediğimi bilmenizi isterim...
Hangi yazında sözlediğini bilmediğim ve bu nedenle Hıdır canın kızmasına neden olan" matürbasyon " kelimesinin küfür olmadığını Hıdır cana hatırlatmak isterim...

ÜÇ SENEDİR ALEVİ FORUMLARINDA YAZIYORUM,
BURALARDAN TANIDIĞIM VE SAMİMİYETİNE GERÇEKTEN İNANDIĞIM ALEVİ CANLARIN İÇİNDE NAKİ BAKIR İSMİNİN BENDE AYRI BİR YERİ OLDUĞUNU HER FIRSATTA SÖYLEDİM ŞİMDİ DE SÖYLÜYORUM...

Bu uğraşta birçok insan tanıdım,
bu bağlamda birçok sanal güven yanılgısına uğradım ama geldiğimiz son durumda geriye kalan birçok TEMİZ ALEVİNİN İÇİNDE .A NAKİ BAKIR-ın olduğunu tüm inancımla söylüyorum...
Senin büyük emeklerle çabaladığın bu forumlardan ayrılmak gibi bir lüksünün olmadığını söylüyor ve seninde böyle düşündüğüne inanıyorum...
Senin sana git demeye hakkın olmadığı gibi,
hiç kimsenin de sana git demeye hakkı olmadığına inanıyorum...

Hıdır can ile giriştiğiniz bu yersiz kavga nedeniyle birbirinizden gönül almanız gerektiğine inanıyorum...
Bu konuda İşcanbaba ile de aynı yöndeki kavganızı sonlandırmanızı bekliyorum...
SAHTEKAR, DOLANDIRICI, TAHRİFATÇI ve ALEVİ SİMSARLARININ CİRİT ATTIĞI VE BİRİLERİNİNDE BEKİRLEŞTİĞİ BU ORTAMLARDA SIRF FİKİR AYRILIĞI NEDENİYLE BİRBİRİMİZE GİRMENİN SAÇMA OLDUĞUNA İNANIYORUM...

Sevgili Naki;
Bu topiği tesadüfen gördüm ve yine tesadüfen son kısmını okumuş oldum...
Eğer görmemiş olsaydım hiç yoktan yanlış anlaşılma kurbanı olacaktım...
Doğrular söz konusu olduğunda TAVIR KOYMA konusunda ne kadar hassas olduğumu bildiğine inanıyorum...

Sevgilerimle

Kral çıplak.

Konu kral çıplak tarafindan (10-28-2010 Saat 18:58 ) değistirilmistir..
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
Devrim06 (10-28-2010), Onurcan (10-30-2010), İşcanbaba (10-28-2010)
Alt 10-28-2010, 19:50   #74
Hasan Harmancı
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 177
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 2
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Hasan Harmancı is on a distinguished road
İletişim

Değerli Kral Çıplak, herkes seni böyle sevdiği veya nefret ettiği için bende böyle hitap edeceğim. Çağrına canı görülden katılıyorum. Düşüncelerinden dolayı insanların birbirini kırmasının veya canlarını acıtmalarının büyük kayıp olduğunu düşünüyorum. Aslında bu kırgınlıkları giderecek olan da yine bizler olacağız. Bu iki dostumuzda emeklerini, yaşamlarını ve gönüllerini çıkarsız ve karşılıksız kattıkları Alevilik'te daha çok yol alacaklar ve katkıları hiç azalmayacak. Bu nedenle belki bir süre sonra bir araya bile gelmeleri mümkün. Örneğin Hacıbektaş'a hangimiz gitmiyoruz ki. Bu iki dostumuz orada karşılaştıklarında gönüllerinin bir olduğunu görecekler.

Bu nedenle onlara önerim; birbirlerinin alanlarına girmemeleri ve bir süre tartışmamalarıdır. Karşılıklı oluşturdukları önyargılar ne yazık ki probleme dönüşmüş durumdadır. Bunun sağaltılması gerekir.

Lütfen düşlerinizle düşmanlarınızı karıştırmayınız.

Buraya bir ek yaparak benimde "düşman" addedildiğim bir sitede Ali Karul'un tutumuna yer vereceğim. Biz düşmanların neyle beslendiğini biliriz. Ancak dostlarımızın da nerede durmaları gerektiğine önem veririz. Dostluk beden ister, bedel verenlerle bir arada olmaya ve çoğalmaya devam ediyoruz.

Bu halimize karşın bizim düşman gördüğümüz bir insan bulunmamaktadır. Düşmanlar Alevi dünyasında dışlanır ve reddedilir.

Halbuki "düşman" kardeş saydırıldığımız E. Çınar'ı iyi niyetlerimizle eleştirdik ve bu eleştirilerimizi asla bilim dışı bir duruş dışıda yürütmedik. Gelinen noktada asıl amacımızla kendi amaçlarını karıştıranlar oldu elbette. A. Karul, bir zaman gelecek bizleri daha iyi tanıyacak. Biz dinsel bir tebliğcilik falan yapmadık, yapmayızda. Ancak Aleviliğe sığmayacak bir yazın kültürünün içimize yerleşmesine de izin vermedik. Bu konuda içimiz ve vicdanlarımız huzurludur.

Yalana,dolana, iftiraya, tahrifata dur dememizi ilk onların sahiplenmesi gerekiyor artık. Kendilerini E. Çınar nezdinde kişiselleştirmekten ve savunmaktan vazgeçmeliler A. Karul ve diğer E. Çınar adı ile özdeşleşenler. E. Çınar bugüne kadar, ona yönelik hazırladıklarımıza tek bir yanıt vermemiştir. Bunu vekiller vasıtasıyla yaptı. Bu yöntem doğru veya yanlış tartışılır bir durumdur. Ancak artık sadede gelip gerçeklerle yüzyüze kalması ve Alevilerden özür dilemeyi ihmal etmemelidir.

Eğer bir düşmanlık aranıyorsa bilime, Aleviliğe katliama yönelenleredir düşmanlığımız. Bu konuda hesap vermek ve gerekçelerini açıklayarak, eğer bizi "düşman" bile sayıyorsa kamuoyu önüne çıkmalıdır. E. Çınar çalışmalarının amaç ve gerekçeleri çürütülmüştür. Bilim bu konuda gereken çözümlemeyi sonlandırmıştır.
Bu artık bir ahlaki durumdur. Bunun gereği ve sorumluluğu kulvar yarışına dönüştürülmemelidir.
Saygılarımla
Aşk ile
Hasan Harmancı isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 4 Users Say Thank You to Hasan Harmancı For This Useful Post:
Derman (10-28-2010), kral çıplak (10-28-2010), Onurcan (10-30-2010), İşcanbaba (10-28-2010)
Alt 10-28-2010, 20:17   #75
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

temizlik önce yürekde olur,
Alevi önce yüreğini arındırır, Sonra o yürek dili terbiye eder,
İşte bu yüzden derler ki, Bir şişe içine bed şeyler koyun dışını yıkayın durun, 10 yıl suda kalsın yine temiz olmaz ,derler,

Önce işile okuduklarını sindirmeli, Ki Kişi pirinden nasıhat almamış onun meclisinde kulak abdesti alıp,kendini arındırmamşsa, okuduklarından arındırmalı, ve yaşamına bunu yansıtmalı, sözü dadlı,yüzü gülec olmalı,

Hakka yrümş olan dedem, Nur da yatsın, biz okumuşduk, bazen çiğliklerimiz olurdu, köyde de makam mevki sahibi olmuş kişilerde bazen çiğlik yaparlardı, işde dedem onlara bu doğrudan bir şey demezdi, konuyu değiştirirdi, sonra,
Hemen bir hikayeyi anlatırdı,
Bir baba ile oğulun hikayesi, Baba oğluna dermiş ki, sen adam olmazsın, adam okumuş , bir makamlara gelmiş, Babasını yanına hoş olmayan şekilde getittirmiş,
Babasına bak baba bana adam olmazsın demişdin, bak oldum demiş,
Babası da, Oğlum ben sana makam sahibi olamazsın demedim, adam olamazsın dedim ,deyip devam etmiş,
Okumak çahilliği alır ,eşşeklik baki kalı demiş,

İnsanı kamil olmak, İnsan olmak okumakla değil, arif olmakla ilgilidir,derdi,

O Meclisde olupda önceki tavrını düşünenler kalkar giderdi,

Sevgili Kral,
Benim adı geçen kişi ile barışmam vs gibi bir durum söz konusu değildir,
Dediğim gibi, ben RIZALI değilim,
Bana yaptığı yazı uslubunu gene yaptı ve hala "ben, ben " demekte ve KÜLHANBEYİlikğini devam ettirmekte, kim neyi hak ederse ona onu yaparım, nasibi veririm,
O kadar, demein dayanılmaz hafifliğinde,

anılan kişinin cezalandırılmaması konusunda da , garip bir durum var,

Yönetimde olduğum halde bile olmadı, Sanki ehriman onu korumakta,

Neyse,

EDEP cizgisinde gitmek gerek,

Gerçi benim durumunda o kişi için DANGALAK lık mertbesinde,

Saygılarımla.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
kral çıplak (10-28-2010), Onurcan (10-30-2010)
Alt 10-28-2010, 20:34   #76
Rehber
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Rehber - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 499
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi : Rehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really nice
İletişim

merhaba sevgili canlar konu bir noktada nedense hep dönüp dolaşıp kişilere geliyor birileri kendilerini aleviliğin yegane temsili sanıyor diğerlerini aşağılıyor vs. vs.
onurcan nickli üyeyle belki kendisi hatırlamaz bile bu sitede geçmiş dönemlerde ciddi tartışmalara girdim çoğu görüşlerde de zıtlaştığımız olur.

şimdi eğer konu atışmaya dönecekse naki nickli üyeye bi kaç lafım olacak

sen kimsin naki?necisin?
gazeteci olduğun lafları nasıl kıvrak üzeri kapalı kullandığından belli
alevilik hakkında kimin ne yazıp yazmayacağına karar vermek sanamı düşmüş?
sen bu hakkı kimden aldın hangi sıfatla aldın?
böbürlenerek yazdığın basın kartıyla aleviliğe ne gibi hizmetin oldu..
sırf şu alta alıntı yaptığım yazılarından bile sana Alevi değil ancak ALEVİMSİ denir.yazık çok yazık

Alinti:
Ben Sürekli Basın Kartı sahibi, 22 yıllık bir gazeteciyim. Belli bir kesimde de olsa bir ismim, imzam var. Burada yazarak, aslında ismimi tehlikeye atıyorum.
Alinti:
Senin ömrün boyunca yazdığını yarım saat içinde yazar yayımlarım. Kapıya falan da ihtiyacım yok. Sen git de lokantanda yemeklerini yap. Sana mı kaldı bu işler...
Rehber isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Rehber For This Useful Post:
Onurcan (10-30-2010), İşcanbaba (10-28-2010)
Alt 10-28-2010, 22:05   #77
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

Alıntı:
Ben Sürekli Basın Kartı sahibi, 22 yıllık bir gazeteciyim. Belli bir kesimde de olsa bir ismim, imzam var. Burada yazarak, aslında ismimi tehlikeye atıyorum.
Alıntı:
Senin ömrün boyunca yazdığını yarım saat içinde yazar yayımlarım. Kapıya falan da ihtiyacım yok. Sen git de lokantanda yemeklerini yap. Sana mı kaldı bu işler...

Sayın Rehber;

Yukarıya alıntıladığım ve Naki BAKIR-a ait olan o sözlerin ne anlam içerdiğini sizin anlamamış olmanız,
herkesinde anlamamış olması anlamına gelmez...

O sözlerde sizin kastettiğiniz anlamda hiçbir şey yok...
Naki canın bu güne kadar kimsenin fikrine ambargo koyduğuna ve veya bu yönde bir ima da dahi bulunduğuna tanık olmadım...
Naki can-ın bu güne kadar kibirlilik ettiğine ve bazı yönlerini ÜSTÜNLÜK olarak ortaya koyduğuna hiç tanık olmadım...
Eğer kişi art niyetli ise,
her sözden bir kötü anlam çıkarmasının çok kolay olduğunu hergün yaşayarak görüyoruz...
Naki canın gqazetecilik kariyerini ortaya koyarak anlatmaya çalıştığı şeyin,
sizin kast ettiğinizle hiçbir ilgisi yok ve olamaz...
Aklı başında hiç bir Alevi de böyle bir çiğliği asla yapmaz...
Alevi kamuoyunda bazı üst kimliklerle boy gösteren ve fakat hiçbir zaman elini taşın altına koymayan,
hele hele bu tür forumlara girip iki satır yazmanın kariyerine zarar getireceğini düşünen,
Kendilerini ancak ve ancak tv proğramlarında ve panellerde değerli kılmaya çalışan,
Yazdıkları kitaplarla bol paralar ve itibarlar elde eden,
imza günleri hayaliyle yaşayan,
bunların dışında daha sayabileceğim birçok kazancı elde edenlerin cirit attığı böylesi bir zamanede,
bilgi birikimi ve alçak gönüllülüğüyle herkesin veya kendini bilen herkesin haklı taktirini almış böyle bir cana yaptığınız haksız çıkıştan dolayı sizi kınıyorum...
Burada bizler gereksiz bir kavgayı bitirmeye ve çok gerekli olan dostluğu tesis etmeye çalışırken sizin gelip bu çıkışı yapmanız hiçte doğru bir davranış olmadı...
Birbişriyle kavga eden üç canın da kendine göre bazı haklı gerekçeleri olsa bile,
ortada düşmanlığı gerektirecek bir durum olmadığına inanmaktayız...

Hıdır can-ın elinden neler çektiğimi yine en iyi kendisi biliyor...
Buralarda görünmeyen fakat bizleri izlediğine inandığım Kızılbaş66-canın elinden neler çektiğimi yine en iyi kendisi biliyor...
Gün gelmiş İşcanbaba ile de gırlak gırtlağa geldiğimizi yine en iyi kendisi biliyor...
Gün gelip kendisine sinirlenip ne kadar ağır fırçalar attığımı ve bu nedenle küs gezdiğimizi,
VE HATTA GEÇENLERDE BİR TARTIŞMADA KENDİSİSİYLE KAVGA EDEN BİR DOSTUMUZ-A YAZDIĞIM CEVAP NEDENİYLE NAKİ CAN-DAN NASIL BİR HAKSIZ FIRÇA YEDİĞİMİ Naki BAKIR CAN DA ÇOK İYİ BİLİR...

Fakat şimdi görünene baktığımızda ortada çok garip birşey olduğunu görmekteyiz...
Her çıkışıyla ortalığı karıştıran,
sert eleştirileri nedeniyle YIKICI FAALİYETLERİN ODAĞI olmakla suçlanan ve bu tür hareketleri nedeniyle birçok insan tarafından aforoz edilen Kral çıplak dosluk arabuluculuğu yapmaya çalışırken,
FAKAT HER NEDENSE TAKMA ADI -REHBER- olan biri ortalığı karıştırmaya çalışıyor...
Hey yüce ALLAHIM hikmetinden sual olunmaz...
Sen bana akıl fikir ver yarabbiiiiiiiii

Kral çıplak
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 10-28-2010, 22:32   #78
Rehber
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

Rehber - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 499
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi : Rehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really niceRehber is just really nice
İletişim

sayın kral

bu işler sanamı kaldı sen git yemeğini yap demenin altında siz alevice anlamlar çıkarabilirsiniz ben çıkaramadım demekki burda bir kavram kargaşası var.
yazımın başında belirttim onurcan nickli üyeyi ne tanırım ne düşüncelerinin büyük kısmını benimserim ama kimsenin bu denli konuşmaya hakkı yoktur.

çok fazla girememekle birlikte gerek tartıştıgım gerekse açtığım konulara bakarsanız bahsettiğiniz gibi karıştırıcı olmadığımıda gayet iyi anlarsınız.

zaten yazdığım yazının muhattabı siz değildiniz neden böyle bir savunma gereği duydunuz anlamadım.
konu kişiselleşsin istemezdim yine geldi çattı ikili diyaloğa döndü
Rehber isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Rehber For This Useful Post:
Onurcan (10-30-2010)
Alt 10-29-2010, 00:07   #79
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Alinti:
kral çıplak Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Alıntı:
Alıntı:

Sayın Rehber;

Yukarıya alıntıladığım ve Naki BAKIR-a ait olan o sözlerin ne anlam içerdiğini sizin anlamamış olmanız,
herkesinde anlamamış olması anlamına gelmez...

O sözlerde sizin kastettiğiniz anlamda hiçbir şey yok...
Naki canın bu güne kadar kimsenin fikrine ambargo koyduğuna ve veya bu yönde bir ima da dahi bulunduğuna tanık olmadım...
Naki can-ın bu güne kadar kibirlilik ettiğine ve bazı yönlerini ÜSTÜNLÜK olarak ortaya koyduğuna hiç tanık olmadım...
Eğer kişi art niyetli ise,
her sözden bir kötü anlam çıkarmasının çok kolay olduğunu hergün yaşayarak görüyoruz...
Naki canın gqazetecilik kariyerini ortaya koyarak anlatmaya çalıştığı şeyin,
sizin kast ettiğinizle hiçbir ilgisi yok ve olamaz...
Aklı başında hiç bir Alevi de böyle bir çiğliği asla yapmaz...
Alevi kamuoyunda bazı üst kimliklerle boy gösteren ve fakat hiçbir zaman elini taşın altına koymayan,
hele hele bu tür forumlara girip iki satır yazmanın kariyerine zarar getireceğini düşünen,
Kendilerini ancak ve ancak tv proğramlarında ve panellerde değerli kılmaya çalışan,
Yazdıkları kitaplarla bol paralar ve itibarlar elde eden,
imza günleri hayaliyle yaşayan,
bunların dışında daha sayabileceğim birçok kazancı elde edenlerin cirit attığı böylesi bir zamanede,
bilgi birikimi ve alçak gönüllülüğüyle herkesin veya kendini bilen herkesin haklı taktirini almış böyle bir cana yaptığınız haksız çıkıştan dolayı sizi kınıyorum...
Burada bizler gereksiz bir kavgayı bitirmeye ve çok gerekli olan dostluğu tesis etmeye çalışırken sizin gelip bu çıkışı yapmanız hiçte doğru bir davranış olmadı...
Birbişriyle kavga eden üç canın da kendine göre bazı haklı gerekçeleri olsa bile,
ortada düşmanlığı gerektirecek bir durum olmadığına inanmaktayız...

Hıdır can-ın elinden neler çektiğimi yine en iyi kendisi biliyor...
Buralarda görünmeyen fakat bizleri izlediğine inandığım Kızılbaş66-canın elinden neler çektiğimi yine en iyi kendisi biliyor...
Gün gelmiş İşcanbaba ile de gırlak gırtlağa geldiğimizi yine en iyi kendisi biliyor...
Gün gelip kendisine sinirlenip ne kadar ağır fırçalar attığımı ve bu nedenle küs gezdiğimizi,
VE HATTA GEÇENLERDE BİR TARTIŞMADA KENDİSİSİYLE KAVGA EDEN BİR DOSTUMUZ-A YAZDIĞIM CEVAP NEDENİYLE NAKİ CAN-DAN NASIL BİR HAKSIZ FIRÇA YEDİĞİMİ Naki BAKIR CAN DA ÇOK İYİ BİLİR...

Fakat şimdi görünene baktığımızda ortada çok garip birşey olduğunu görmekteyiz...
Her çıkışıyla ortalığı karıştıran,
sert eleştirileri nedeniyle YIKICI FAALİYETLERİN ODAĞI olmakla suçlanan ve bu tür hareketleri nedeniyle birçok insan tarafından aforoz edilen Kral çıplak dosluk arabuluculuğu yapmaya çalışırken,
FAKAT HER NEDENSE TAKMA ADI -REHBER- olan biri ortalığı karıştırmaya çalışıyor...
Hey yüce ALLAHIM hikmetinden sual olunmaz...
Sen bana akıl fikir ver yarabbiiiiiiiii

Kral çıplak

Sevgili Kral,

bazı şeyleri görmen iççin ne gerekli, onu anlamadım,
Sen ki, bir çok incelikleri, ayrıntılaarı görebilen birsisin,
Burda nasıl görmessin , SEN Kİ, SÖZÜNÜ HÜKARDAN, gözünü budakdan esirgemezsin, Tanıdım Sinan,
Senin o meşhur sözünü yazmak zorundayım,
"Kimse kendi suclusunu korumasın"
Neyse ,

Sevgili Hasan Harmancı,

İyi niyetine, gani ve güzel gönlüne uygun sözler yazmaktasın,
Ancak bu konuda sözümü daha önce dedim ve onun bana karşı tavrı ve TEŞBİH sanatı da halen ortalıkta,

Seninde malumun olduğun üzere, YOLUMUZUN bu durumlrda KURALLARI bellidir.
DAR denilen olgu vardır inancımızda, ben Pir darında durmaya razıyım,
Razı olanlar gelsin,
Tanıdık her hangi bir Pir Huzurunda, DAR da olmaya razıyım,
Özüm her zaman DAR da dır.
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
Hasan Harmancı (10-29-2010), kral çıplak (10-29-2010), Onurcan (10-30-2010)
Alt 10-30-2010, 02:44   #80
Onurcan
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 156
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 575
REP Seviyesi : Onurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to all
İletişim

Forum Kurallari

16. Başka bir üye için ağza alınmayacak laflar yada aşağılayıcı cümleler kullanan, yada her türlü forumun huzurunu kaçırmak isteyen kullanıcılar hakkında derhal 1. ihtar verilir, ayni hatayı ikinci defa yaptığında uyarı yapılmaksızın forumumuzdan uzaklaştırılır.

Alinti:
Hakaret 1-
Naki Bakir Nickli Üyeden Alıntı
Ulan şerefsiz, neyimi deşifre ettin, neyi çözdün.
Neymiş beni kötü olan niyetim?
Yuh diyorum başka bir şey demiyorum.
Ben senin fikirlerini eleştirdim.
Sizin verdiğiniz karşılığa bak.
Herşey ortada.
Gerçekten niyetim kötü olsaydı, böyle mi olurdu?
Bundan sonra benimle ilgili tek kelime etmeyin, ben de size ilişmeyeceğim, sizinle muhatap olduğum için kendime kızıyorum.
Alinti:
Naki Nickli Üyeden Alinti
Hakaret 2-
Aleviliğin kökenini "El", "Bel", "Beli" gibi kavramlarda arayan bu arkadaş, gerçekte, (herkesin affına sığınırak söylüyorum) "el" sözcüğünün ebceddeki sayısal değeriyle ifade edilen işi yapıyormuş gibi geliyor bana...
El sözcügünün abced'deki sayisal degeriyle ifade edilen is 31'dir.

Ben bu sitede Naki Bakir'in avatarinin altinda uzaklastirildi yada banlandi diye ifade edilen her hangi bir yazi görmek istiyorum.
Onurcan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Onurcan For This Useful Post:
İşcanbaba (10-30-2010)

Bookmarks

Etiketler
bal, dinlere, etkisi, semavi, tanri

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil