![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Can Bizden Biri |
DURAN BAK ORDA YAZIYOR KİM OLDUĞU
Altıgendir bizim esas temelimiz İnsanca yaşamak bütün emelimiz Gerçekleri söyler Ali Cemali'miz Altıgen güvenli bilimlerimiz var Ali Cemali isminde bir ozanımız. bekliyelim biraz,bende araştırma yapayım, Altıgen ne, Alamadım , okumadım desem okumadım, 6 gen, 6 yön olabilir mi?Doğu,batı,güney, kuzey,ön, arka mı ki. Bakalım, bilen canlarda yazsınlar.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | DoğAcAn (02-27-2010) |
|
|
#12 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12213 Times in 5714 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bildiğini düşünüyorum abi altıgeni
![]() anlaşılan diğer canlardan yorum bekliyorsun önce
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post: | İşcanbaba (01-22-2009) |
|
|
#13 |
|
Can Bulunduğu yer: Yaşamın Kıyısında
Yas: 24
Üye No: 390
Thanked 3420 Times in 1882 Posts REP Gücü : 37
REP Puanı : 900
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yorumsuz...
sen şimdi cok uzaktasın
aşılmaz dağların arkasında sen şimdi cok yakındasın bir soluk kadar yanı başımda Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda bir uzak kenti yüreğim yağmalanmışım terk edilmişim yağmursuz nisan gibiyim mavi bir bulut bekler gözlerim Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Deniz For This Useful Post: | İşcanbaba (01-22-2009) |
|
|
#14 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12213 Times in 5714 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
|
|
|
|
|
|
#15 | |||
|
Kontrollü Üye
Üye No: 156
Thanked 1691 Times in 599 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Iscanbaba ve bazi arkadaslar siirde Ali baslangic olarak antiliyor demis, bencede öyle anlasiliyor. Alinti:
Alinti:
Ali,ilya ise, peki bu ilya kim?= Hizir ilyas Hizir minyatürleri ve resimleri; al-khizr ![]() al khidr ![]() khidr-ilyas ![]() begegnung mit khidr (hidir la, baslangic) ![]() Devrim'in alintiladigi eserdeki baslangic olan Ali, alevi teolojisinde Hizir ilyas'dir. |
|||
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
Alinti:
![]() Haci Bektas Dergahinin avlusundaki cesmenin üstündeki kabartma. Mu inanc sembolü, adalet yildizi. Barboros hayrettin pasanin denizci sancagi. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
sevgili Ustad ONURCAN,
Senin tarafından yazdıklarımızın doğruluğunun dillendirilmesi benim için sevindirici bir olay, Evet o altıgen, 6 YÖNÜ ve diğer tarafı ile, ADALET YILDIZINI atıfdır, Buda bilimsel olarak, 4 anasarın iç ,içe geçmesi ile oluşan evren-insan kozmozudur, aşık Ali Cemal da biliyormuş bu gizi, Deyişi başka bir yazıda , bilgim dahilinde acmaya calışacağım. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
Alinti:
Bu altigen yildiz aslinda en direk olarak alevi ozanlarinin dilinde hep var.Zöhre yildizi,davut yildizi,coban yildizi,kervan kiran, diye de adlandirilan bu yildiz islam etiketinden"korkusundan" dolayi, dolayli izahlara ve türkülerimize konu olarak gizliligini sürdürerek yasamis,yasatilmis.. Hasret yarasında tükenmez sızı Gün geçer gönülden çıkarma bizi Alnında parlayan zöhre yıldızı Şahlar şahı merdan Ali aşkına Ali Cagan Soramadım bir çift sözü Ay mıdır gün müdür yüzü Sandım ki Zöhre yıldızı Şavkı beni yaktı geçti Ataşından duramadım Ben bu sırra eremedim Seher vakti göremedim Yıldız gibi aktı geçti Izzeti Teslim Abdal ey der eremediniz Kör idi gözünüz göremediniz Yetmiş yıl dolandım bilemediniz Zöhre yıldızı doğup aştı duydun mu Teslim Abdal |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Sevgili Duran,
Bu şiir, deyiş son dönemlerin (günümüz) ozanlarından sanırım, bazı anlamlar söylemleri kavrayamadım, Anlatılmak isteneni pek anlamadım, Dierim okuyan canlar eksiklikleri tamamlaralar. Temel felsefemiz insanlıkla gelir şit Naci'deniz biz delillerimiz var İnsan düşmanıyla düşmanız biz Ateşi nur eden Halillerimiz var Bizim Felsefemizin,inancımızın insalıklar yaşıt olduğunu, BU nun Delilininde, Şit, Naciyeden geldiğimiz, DOĞUM yolu ile var olduğumuzu, onunda delilinin doğum olduğunu, İnsanı kutsadığımız, hakkı insanda gördüğümüz iin, İNSANA DÜMANI, düşmanımız saydığımızı, Her sıkıntı ve zorluklardan bizi kurtalaranlarımız olduğunu, bunuda HALİL (Peygamber) ile, İNSAN kast edilerek, yine insan öne çıkarıldığı, Bayrağımız kanda sancağımız canda Hakkı yakın bulduk şahdamar kanda İnsanlık yasamız bizim bu cihanda Aleme hac olmuş ölülerimiz var İlk Mısrayı anlamadım , Bayrağımız KANDA dernek ne kast edilmekte anlamıyorum,anlamadım, Ancak, Bayrak bir toplumu ve taoprağı kast ediyorsa, sncakda o toprağı koruyan ona canlılık veren güc veren bir değerse, (askeri saccaklar) bir bağımsızlık senbolü bayrağın,birbirine bağlı ,sembol olan beden ve can, ın, kutsallığı anlatılmak istenmiş olabilir diyorum, Burda ONURCAN ustad ne der onu bilmiyorum, acıklama yaparsa seviniriz. İnsani değerlerin bizim yasamız olduğunu, başka yasa, kanun ve şeriatlara meyil etmediğimizi , ve ölülerimizin, yani hakka yütüyen,PİRLERİMİZİN mekanlarını ziyaret etmek bizim için HAC olduğunu beyan ediyor, Hünkarın mekanı, Ocak pirlerinin Türbeleri, Anıt mezarları kast edilmekte. Altıgendir bizim esas temelimiz İnsanca yaşamak bütün emelimiz Gerçekleri söyler Ali Cemali'miz Altıgen güvenli bilimlerimiz var Altı gen, yukarıda anlatttık, Adalet yıldızı, Diğer anlamı, + anasır ın, yönlerinin biç, içe geçmesi, Diğer bir anlamı ise, sitemizde yine yazdık, Hakkın, Görünüş alanına çıkıp, KASRET olması ,fişkırarak çoğalması, ucu aşağıya dönük ÜÇGENİ, anlatmakda bu üçgen MADEN,NEBAAT, Hayvan ve sonunda insan olarak geri Yukarıya ucu dönük üçgenin iç, içe geçmiş halidir, 6 geni bu şekilde ifadee ediyoruz, Diğer sözlerde zaten anlaşılır halde, Ben bu deyişi böyle yorumladım, Onurcan ın veya katkı sunmak isteyen canların , yorumlarınıda bekliyeoruz-m- |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
Alinti:
Eser ilk ahit ögretisine göre yazilmis. Birinci dörtlükte izah edilen, Halil ibrahim dini. Ikinci dörtlük, Tarihde Halil Ibrahim dinini secen, altigen bayragi,sancagi olan Hazar türkleri, karamanogullari, candarogullari, artukogullaridir 11.yy da Hacli ordularini, Anadolu'da ve trakya'da bozguna ugratan boylar bu boylardir.Aleme hac olmus ölülerimiz var. Anadolu'da, zirhli hacli ordusuna karsi savas verirken ölen halktan bahsediyor. O dönemdeki türklerin sancaklari bayraklari, sembolleri, kilic ve gömleklerine varana kadar altigen yildiz motifi ile süslüdür. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| tartışayorumlayalım |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||