![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
|
3. dörtlüğe yorum yokmu abi..
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sevgili Onurcan , Ustad,
Bu deyişi ben bu hafta sonu tesadüf dinledim, hemde Muhlis AKARSU dan dinledim, Hatta bir iki mısrası değişikti.mahlas aynı kişinindir, Alinti:
Haclıların durdurulmasında, Trakyada ki, Türkler KİM? Bilgilerimiz dahilinde, Haclılar Küdüs e kadar geldiler orda 4 şehirde Eyübülere kadar şehir devletler krup yaşadılar, Ve Eyyübülerin, Türk olmadığı yönünde bilgiler okudum, Kürt olduğu da söylenmekte, Hac olan ölülerimiz, ilginc geldi usdat. Sevgili Duran, Altıgen i anlattık ya, o da 3 kıtaya denk gelir, benim bildiim bu,
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
|
#23 | |||
|
Kontrollü Üye
Üye No: 156
Thanked 1691 Times in 599 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Alinti:
Alinti:
Haclilara karsi savasanlar, Bizans komnenen hanadeni ve hazar türkleri, Ahi savascilari, Danismendiler, Anadolu Rum Selcuklu devleti ve en son darbe kudüs te, selahattin eyyübü. Selahattin eyyübü kürt kökenli kumandandir. Kudüse ulasana kadar sayilari yüzbin olan hacli ordulari yirmi bine düsmüstür.Hacli ordusunun bas kumandanini danismendiler ankara yakinlarinda esir almistir. Selcuklu rum devletinin sultani Kilic Aslan, en az otuz bin kimilerine göre elli bin bin hacli ordusunu Anadolu' da kesmistir.Haclilara direnenler ayagi carikli alevi köylüleridir. |
|||
|
|
|
|
|
#24 | |
|
REP Seviyesi :
sevgili Usdat;
Alinti:
İki gündür verdiğiniz ödev konularına çalışıyorum, yo alamadım desem alamadım usdat, sanırım doğru kaynaklara ulaşamadım, 1-Haclı seferleri sırasında, Ankara ve civarında, haclı ordularına yönelik bir köylü hareketi vs. bulamadım, Ancak 1. Kılıc Arsaln ın, İZNİKden savaşarak cekilmesi ve baskınlarla Haclı ordusuna zaiyat vermesi var, buyuk zaiatlar vermişler, Ve aynı tarihlerde 1090-1100 lü yıllarda, anadoluda yani ankara ve civarında Alevi diye isimlndireceğimiz bir oluşum varmı? ona rastlamadım, 2-Dobruca tarihinde de, yine Haclılarla ilgili bir bigi bulamadım, 4. haclı seferi KUDÜS iken, İSTANBUL oluyor amma, orda da, o yöreye ait bir oluşum yok, Daha sonra k ş yıllarda, Bulgar Türkleri ile ilgli binas lılarla KIZ alış verişi var amma, Haclılar ilgili haberler yok, Diğer bilinen olgu ise, Selcukluda ve Osmanlıda, Köylüler, Askere alınmıyor oluşu, bu iki devlette, Türkmelrle vey halkını askere almıyor,paralı askerleri bulunuyor, Bağlatıları kuramadım, Haclılarla savaşmak zorunda kalan ,zaman zamanda ittifak kuran benim bildiği sadece SÜRİYE NİZARİ İSMAİLİLERİ , Kimi zaman onlarla düşman, özellikle TRAMPRE VE HOSPTAL ŞÖVALYELERi ile ilişkileri mevcut, öyle yada böyle, ancak Türkler içinde Alevi denecek güçler, beylikler ve bir haclı duruşunun kaynağına rastlamadım, Beylikler bilindii gibi, selcuklu sonrası faaliyet alnındalar. Derse devam ustad, |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
Alinti:
Alevi diye isimlendirecegimiz Danismendi Devleti var.Ayrica Anadolu "Diyar-i rum" Selcuklu devleti var. Bu ikidevlettin icerisine alevi türk nüfusu mevcut. Kuruculari Bizans icerisinden cikan Hazar Türkleridir. 1050-1204 yillari arasinda Bizans komnenen hanadeni ile evlilikleri, birliktelikleri,vardir. Ayrica Bizans ordulari,bas kumandanlari, bu türklerden olusur. "Kutlumusois" Rum selcuklu devletinin kurucusudur.Yani türkcede "Kutalmis",onun oglu kutalmisoglu süleyman sah'dir.Kutalmis oglu süleyman sahin mezari Suriye'dedir. Halen sembolik olarak türk askerleri kaleyi ve mezarini, suriye icerisindeki özerk topraklarda beklemektedirler. Iste bu iki sahis Anadolu'nun türk yurdu olmasinin kurucu mimarlaridir.Anadolu'yu boydan boya feth ettik diye anlatilan hikayeler sadece hikaye. Bizans ile iyi iliski icerisinde olan bu komutanlar ve trakya üzerinden Anadoluya getirilip yerlestirilen kipcak türkleride bu bilesimin icindedirler.Macaristan daki Gül baba ve bir cok alevi dergahi Anadolu'dan gidenler degildir, bilakis oralardan Anadolu'ya akin edip göc eden bir nüfus söz konusudur.Istanbul avarlar ve hunlular tarafindan sayisiz kere isgal edilmis ancak alinamamistir. Istanbul fatih döneminde ele gecirilmeden önce istanbul'un icinde sayisiz türk yasamaktadir. Etrafida türklerle cevrilidir.Dobruca dergahi yada kizil deli sultan olarak sonradan isimlendirilen dergah, köklü bir alevi dergahidir. Sant Ägidius " Abdal Musa" Atinada'da yasamistir. Seyh Bedrettin'nin Babasi Dobruca dergahindandir.Saru Saltuk bu dergaha aitdir. Ayrica bir damarda Hoy'dan gelmistir.Anadolu Rum selcuklu sultani "Key hüsrev-Choi Hüsrev'dir.Yani Hoylu Hüsrev. Hoy agri sinirlarinda olan kafkasyadir.Yine Hazar türkleridir. Selcuk bey, hazar devletinin Subasisidir. Yani ordu komutani. Yarin devam edecek. Konu Onurcan tarafindan (01-28-2009 Saat 04:08 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
![]() ![]() Artukogullari parasi Mardin1080 yili ![]() ![]() Rum selcuklu parasi II.key hüsrev dönemi ![]() Bu Aslan'nin ne anlama geldigini biliyorsunuz. Kadin Ana inanc sembolü. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
REP Seviyesi :
Sevgili Usdat;
Öncelile sunduğun bilgiler için sağ olasın, ilmi var olsun. Boşa USDAD dememişim. Bazı yerlere baktım, yazılarınızın adından, ancak bunlar beni, sizin dediğiniz merhaleye götürmedi malesef, Kutalmış, Selcuklu dan gelme olduğu, ancası TUGRUL a ,taht meselesi ile, isyan ettiği ve, yeğeni Alpaslan a yenildiği içinde, yada o saavaşda öldüğü söylenmektedir, Oğlu Süleyman ise,sonrdan Anadolu selcuklu devletini kurması meselesi vardır, Şunuda belirtmeden gecmeyeyim, Kutalmış ve oğulları, Felsefeye ağırlık veren ve MUEZİLLE mezhebine yakınlık duyan birisi imiş, Taihde bilindiği gibi, Hüsrev, vey KEV sözcüleri FARSİ olup, Selcuklularında FARS hayranlıkları olduğu ve yine bu devletlerin, TÜRK askeri birlikleri (Osmanlıda olduğu gibi-osmanlı sonradır gerci , ama bu yapıyı selcuklulardan aldığı söylenir) olmadığı bilinmektedir, ve BABAİ ayaklanmasında da bu acıkca yaşanmıştır, Ancak Haclı seferlerinde, Danişmendlerin 1 Kılıç arslana yardıcı oldukları ve Ankara civarında savaştkları ve , haclılara yenildikleride kayıtlarda mevcut, diğer tarafdan Abdal Musa nın, Bir Bizans ismi taşıdığına inanmadığımı belirtiyim, cünkü bu kişi hakkında, bu ulu kişi hakkında çok kaynak mevcuttur, Ve kişi Anadolu erenidir, yani HOY dan falan gelme olduğunu sanmıyorum, Ve diğer saydığınız isimlerin ise, Haclı seferleri ile ilgilerinin olmaması gerek, en azından MADDİ tarih olarak, Anck onlar evet BATINİ dir, alevidir, kadıncık ana nın ASALN sembolünü de İNAN bilmiyorum ustad, Hızlı gitmeyelim, dersde, Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
Sevgili iscanbaba, Asagidaki linkleri okumalisin,
aslanla kadin ana iliskisi icin; [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Sant Ägidius ve Abdal Musa iliskisi icin; [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Baciyan Rum teskilati kadin ana inancinin devami olan teskilat'dir. Rum selcuklu devleti ile, ic,ice calismislardir.Bir digeride Gaziyan-i Rum, Abdallani Rum, Ahi evran ve ahi savascilaridir.Hace Bektas'tali Abdal musa'daki hikayelerde Kadincik ana'ya sigindi diye söz edilir. Sant "Aziz" Ägidius ta ayni sekilde kadin ana etrafinda yer almis kisidir. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Anadolu'daki kayseride kurulan tekilatin basi "fatma ana" kadincik anadir. Ahi Evran'nin esidir. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Anadolu'daki alevi türkler, ön türklerdir. M.Ö. 70'li yillarda kurulan pontus Devletinin Ünye, Ordu, Bayragi Ay yildiz, zöhre yildizi ve simgesi Aslan dir, ayni Selcuklu rum devletinin bayragi gibi. Selcuklu rum devletinde de, hem ay yildiz, hemde zöhre yildizi vardir. Pontus devletinin simgesi olan ay yildiz, zöhre yildizi, aslan ![]() Buda kadin ana ve aslan simgesi. ![]() Keyhüsrev'in bastirdigi ay yildizli sikke, zöhre yildizi, aslan ![]() Bu resimler bu semboller neyi anlatiyor acaba sevgili iscanbaba? Kisa bilgi; Ayrica istanbul daki dergahlarin hepsine tekkeyi Ali-iye denilir. tekkeyi ali-iye'nin isim kökeni galatlardan gelir. Galata köprüsü, beyoglu Galatasaray semti, sütlücedeki Akp parti binasina dönüstürülen dergahda kadin ana inanc dergahidir. Galatasaray futbol kulübünün, sembolü'nün Aslan olmasida buradan gelir. Sütlüce dergahinin sembolü kybele'dir. Gögüslerinden süt akan kadin ana heykeli oradan kaldirilmistir. Konu Onurcan tarafindan (01-30-2009 Saat 03:54 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
Yaptığımız Kabe'dir
Yıktığımız kilise Şu bizim seyranımız Bir seyrana benzemez Süleymanlar içinde Ali bir Süleyman'dır Süleymanlar bildiler Süleyman'a benzemez Apdesimiz katlanmak Namazımız sabretmek Biz bir oruç tutarız Ramazana benzemez Kitabımızda kıl var Dağlar kadar görünür Biz bir ayet okuruz Bir Kuran'a benzemez Kul Nesimi sen seni Mana bilir söylersin Biz bir deniz geçeriz Bir ummana benzemez Altini cizdigim süleyman kim? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Kontrollü Üye
REP Seviyesi :
Geçebilirsen Gel ileri
Açıldı cennet kapısı Lal-ü gülherdir yapısı Kıldan incedir köprüsü Geçebilirsen gel ileri Canımız melek canıdır Tenimiz süleyman tenidir İçtiğimiz aslan sütüdür İçebilirsen gel ileri Ben hocama kul olmuşum Üstattan öğüt almışım Ben kanadım bağlamışım Çözebilirsen gel ileri Ben has bahçenin gülüyüm Ayn-ı cemin bülbülüyüm Kırk kapının kilidiyim Açabilirsen gel ileri PİR SULTAN'ım Haydar heman, Dağları bürüdü duman İşte İncil, işte Kur'an Seçebilirsen gel ileri Burdaki süleyman kim? |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| tartışayorumlayalım |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||