![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#41 |
|
Bölüm Yöneticisi |
duran iki gündür belki 20 kez olmuştur lamekan deyişini dinliyorum düşün bir de bu deyiş sabahat akkirazın sesiyle [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
''SÖZ KONUSU ALEVİLİKSE İSLAM TEFERRUATTIR.''
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post: | Devrim06 (06-07-2010) |
|
|
#42 |
|
Bölüm Yöneticisi Bulunduğu yer: mersin (sivas)
Üye No: 2377
Thanked 3466 Times in 1349 Posts REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yukarıda paylaştığımız ve pirsultan mahlaslı olan deyişin benzeri şah hatayi mahlasıyla da var :
Lâmekân ilinden misâfir geldim Şu fenâ mülküne bastım kademe Nerenin selâmın getürdün dersen Şu fenâ mülküne gelüb bu deme Şu fenâ mülküne gelüb giderken Sarvân olub bin bir katar yederken Yoğurub çamurum balçık ederken Şecerimle su taşıdım Âdem’e Âdem’den ön Âdem çok geldi gitti Mülk sâhibi bu cihânı halk etti O yuğurdu yaptı hem o yarattı Yedi kez emeğim geçti bu deme Ben bu dam içinde ırmağ akıttım Celâlimden âdemoğlun kakıttım Muhkem tuttum kab evimi berkittim Anın içün İblis girmez kubbeme Şu fenâ mülküne gelüb yetmeden Ekilüben can tohumu bitmeden Kaldırub binâsın tamâm etmeden Arş altında yönüm döndüm kıbleme Be kıblemi kıblem beni bilübdür Evliyâ enbiyâ andan olubdur Ben bilürem anam benden gelübdür Ol vakitte nikâh kıydım babama Ben hocamı kucağımda büyüttüm Kudret meyin emzik verüb avuttum Ders verüben ben hocamı okuttum Dört kitabdan ders verirdim hocama Ben obam içinde mekânda iken Muhammed’le bile mi’racda iken Mûsâ’la doksan bin kelâmda iken Doksan bin ilmi koydum abama Ben obam içinde bâkî can idim Ali idim, din idim, imân idim Kendisi Hakk idi ben zindân idim Şimdi gelmiş sultan olmuş obama Şükr olsun Hatâyî sırdır sözlerim Aşk âteşin derûnumda gizlerim Günden ayan aslâ görmez gözlerim Âhır kârdan bu yazıldı adıma |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post: | mamican (06-10-2010) |
|
|
#43 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8353 Times in 3929 Posts REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Canlar,
Bu deyiş çok ağırvemanası fazlaolan deyişlerden biri, Ben zahirolarak bir şeyler yazabilirimamma, sizinkadaikna eder onu bilemem, Bunu en iyiyotumlayacak olan kişi benim "USDAT " dediğim, ONURCAN yapabilir,di, şu an zamanım yoksonrabu deyiş için yazarım.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | esonto58 (06-07-2010) |
|
|
#44 |
|
REP Seviyesi :
bülent abi tembellik yapmayalım ufak ufak şu derinlikli deyişimizi yorumlamaya başlayalım
![]() |
|
|
|
|
|
#45 |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2411 Times in 1087 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu deyiş yorumlanınca alevilikte bir nebze ışığa çıkar ama çok zor üzerine kitaplar yazılası bir deyiş...
''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.'' İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..... |
|
|
|
|
|
#46 |
|
REP Seviyesi :
Lamekandan İçeri
Suret-i ademden göründüm amma Ne ademim ben bu demden içeri Benim esrarımdan her nutk-u illa Tercümanım tercümandan içeri Gerçi suret ismim beni ademdir Mana-i sirette bahr-i azamdır Hükmü Kaf'dan Kaf'a ta ki hatemdir Süleymanım Süleyman'dan içeri Bülbülün goncası gülşeniyim ben Sadıkların aşkı fermanıyım ben Ehli diller sırrı, sultanıyım ben Ne sırdayım ben bu sırdan içeri Çar anasır babından nikab büründüm Bir noktadan hasıl oldum arındım Can gözüyle görenlere göründüm Ne seyranım ben seyrandan içeri Ne dervişem, ne sofuyam ne canan Ne kafirem, ne müminem ne iman Ne zahidem, ne münkirem ne de nadan Geçmişem küfr-ü imandan içeri Gencî hakikatım şah-ı nurdayım Ne yerdeyim ne gökteyim nerdeyim Mekan tutmaz ispat olmaz sırdayım Lamekanım lamekandan içeri |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to esonto58 For This Useful Post: | İşcanbaba (06-11-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| tartışayorumlayalım |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
ankara nakliyat palyaço ankara balon ankara tabela ankara balon süsleme ankara palyaço ankara doğum günü ankara |
|||||||||