Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > Duyurular > Genel Duyurular

Genel Duyurular Forum yönetimi tarafından üyelerimize yapılan duyuruları bulabileceğiniz alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 02-25-2010, 22:35   #1
NervouS!
Transylvania
Kullanıcı Profili

NervouS! - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 89
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 55
REP Puanı : 1419
REP Seviyesi : NervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud ofNervouS! has much to be proud of
İletişim
Standart Tekel İşçilerini Destekliyoruz!

Tekel işçilerinin yanındayız!

Ben Meksikalıyım adım Emiliano Zapata toprak ve özgürlük dedim yok devirde Puerta, İranlıyım bizzat köreltip ben onca beyni karanlığa gömdüm adım Ayetullah Humeyni, Benim bir rüyam var adım Martin Luther King, Bakın demokrasi benimle beraber öldü ben Hrant Dink, merhaba adım Barrak Obama çakmasıyım Luther King'in sulh için gelmiştim onbinlerce sivili kestim fittim, ben bir dono bana derler ki Sierra Maestra devrim ateşi burada yandı, sonrası gerilla. Özgürlük vaad ettiğiniz dünya nerede hani? Emperyalizme kafa tutan bendim ben Mahatma Ghandi, ben bir akarsuyum adım Kızıldere suyum kan 30 mart günüydü gördüklerim kanlı katliam, en büyük psikopat benim adım Adolf kansızım öldüm ama fikirlerim hah dirildi ansızın, adım Amadou Diallo tam 19 kurşun yedim, yargısız infaz gördüm evet çünkü ben bir göçmenim,mizacınız hem demokrat hem de nurcu, benim failim hala meçhul adım Uğur Mumcu, Anadoluydum insanlara bir çocuk doğurdum, kan mevsimindeydik adını Mustafa Kemal koydum...
NervouS! isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 5 Users Say Thank You to NervouS! For This Useful Post:
Devrim06 (02-25-2010), DoğAcAn (02-27-2010), esonto58 (02-25-2010), seher yeli (02-26-2010), _MunzuR_ (02-26-2010)

Alt 02-25-2010, 22:52   #2
esonto58
Bölüm Yöneticisi
Kullanıcı Profili

esonto58 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2377
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 18
REP Puanı : 572
REP Seviyesi : esonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to allesonto58 is a name known to all
İletişim

tam destek
esonto58 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to esonto58 For This Useful Post:
DoğAcAn (02-27-2010), NervouS! (02-26-2010)
Alt 02-26-2010, 02:16   #3
_MunzuR_
dj-isyaNate$i
Kullanıcı Profili

_MunzuR_ - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 24
Üye No: 172
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 11
REP Puanı : 378
REP Seviyesi : _MunzuR_ is just really nice_MunzuR_ is just really nice_MunzuR_ is just really nice_MunzuR_ is just really nice
İletişim

sonuna kadar yanlarındayız ......!!!

BOYNUMDA ZÜLFİKAR
DUVARIMDA SAZ
BEN DERSİMLİYİM
BUNU YÜREĞİNE YAZ...
_MunzuR_ isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to _MunzuR_ For This Useful Post:
DoğAcAn (02-27-2010), NervouS! (02-26-2010)
Alt 02-26-2010, 23:27   #4
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

hasan19 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 52
Üye No: 891
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi : hasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the rough
İletişim

sevgli kardeşlerim ben hala anlamış deglim inanın bu tekel işçilerin neden böyle yaptıkların ben neden anlmadım lütven biri ban anlatsın kim neden böyle yapmış neden bu kadar insan sakarya meydanında neden devlet böyle soguk duruyor neden bu işçiler burda sefil deliyor lütven ne oldugun bilen varsa banada anlatsınlar.

tabiki bende bir emekci olarak tüm toplu sözleşmelerin vede gırevli toplum ların yanındayım ama bu kadar insanın neden burda gönlerce böyle sefil denler kim sadece AKP hükümetim yoksa bundan önceki hükümetlermi ne olur bir açıklam yapın saygılarımla...
hasan19 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to hasan19 For This Useful Post:
İşcanbaba (02-26-2010)
Alt 02-26-2010, 23:56   #5
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 49
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili Hasan Abim,

Benim bildiğim kadarı ile,

Devlet Personel çalıştırma statüsünde,yada yazasında bir 4 madde var ve buna yapıcal bir ek ile, C ek maddesi ile, Daha önceki hükümetler zamanında, Kmauda gecici caişlerin yapılması için calıştırılacakları istihdam etmek amacı ile cıkarılmış bir yasa,
BU yasaya göre, 10 ay çalışıyorsun en fazla, Asgari ücretin biraz üstünde ücret veriyorlar, bunu 12 aya bödüğünde asgari ücretin altında bir ücret çıkıyor ortaya,
Bu 4-C ile, ne işci oluyorsun, ne memur, İş garantin yok,Sendika ve Sosyal hakların yok,

Tekel İşcileri ,Tekel in özelleştirilmesi nedeniyle, Tazmminatları ödenerek, Tekel'i satın alan firmada tekrar 4-C statüsünde çalışmalarını istiyor,
Ancak Tekel işcileri , daha önce kazanmış oldukları maaş/ücretlerini ve sosyal haklarının korunmasını, eski çalıştıkları statü ile başka devlet kurumlarına gecmek istiyorlar,

DAha önceden ÖZELLEŞTİRİLEN kurumlarda ki, çalışannlara bu haklar veriliyordu, Tesaş,Telekom vs gibi yerlerde olanlara bu hak tanındı, bende bunlardan biriyim,
Ancak bu hükümet, 4-C kapasitesini genişleterek, bu devlete gecişeri kaldırıp, 4-C statüsünden çalıştırmak istiyorlar,
Burda, bildiğim kadarı ile,
İş garantisi yok, Süreklilkleri yok, kazanmış oldukları hakların hiç birisi yok,

Tüm dertler bu,

Ve hükümet, Bu işcilerin çıkışlarını verdi,Tazminatlarını eskiden maaş aldıkları bankaya yeni hesap actırarak yatırdı, ve Şubat 2010 sonu itibarıyla da, maaşlarıda verilmeyecek,
4-C yi kabul edenler 10- veya 11 ay eski iş yeerlerince belirlenen yeni asgari ücretin biraz üzerindeki maaşlaral çaışacaklar,
Şu ana kadar duruşları iyi,
Birde şu risk var, Bu ayın sonuna kadar 4-C yi kabul etmeyenler bu maddenin getirdiği 11 aylık iş şansından da mahrum kalacaklar,

Yani 40 katırmı? Kırk satırmı? hesabı, yada iki ucu boklu değnek, işciler nerden tutsa elleri batacak,

Dierim yanlış bilgi vermedim, Detayları bilen canlar düzeltirler sanırım.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post:
DoğAcAn (02-27-2010), hasan19 (02-27-2010), NervouS! (02-27-2010)
Alt 02-27-2010, 16:16   #6
hasan19
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

hasan19 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 52
Üye No: 891
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi : hasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the roughhasan19 is a jewel in the rough
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Hasan Abim,

Benim bildiğim kadarı ile,

Devlet Personel çalıştırma statüsünde,yada yazasında bir 4 madde var ve buna yapıcal bir ek ile, C ek maddesi ile, Daha önceki hükümetler zamanında, Kmauda gecici caişlerin yapılması için calıştırılacakları istihdam etmek amacı ile cıkarılmış bir yasa,
BU yasaya göre, 10 ay çalışıyorsun en fazla, Asgari ücretin biraz üstünde ücret veriyorlar, bunu 12 aya bödüğünde asgari ücretin altında bir ücret çıkıyor ortaya,
Bu 4-C ile, ne işci oluyorsun, ne memur, İş garantin yok,Sendika ve Sosyal hakların yok,

Tekel İşcileri ,Tekel in özelleştirilmesi nedeniyle, Tazmminatları ödenerek, Tekel'i satın alan firmada tekrar 4-C statüsünde çalışmalarını istiyor,
Ancak Tekel işcileri , daha önce kazanmış oldukları maaş/ücretlerini ve sosyal haklarının korunmasını, eski çalıştıkları statü ile başka devlet kurumlarına gecmek istiyorlar,

DAha önceden ÖZELLEŞTİRİLEN kurumlarda ki, çalışannlara bu haklar veriliyordu, Tesaş,Telekom vs gibi yerlerde olanlara bu hak tanındı, bende bunlardan biriyim,
Ancak bu hükümet, 4-C kapasitesini genişleterek, bu devlete gecişeri kaldırıp, 4-C statüsünden çalıştırmak istiyorlar,
Burda, bildiğim kadarı ile,
İş garantisi yok, Süreklilkleri yok, kazanmış oldukları hakların hiç birisi yok,

Tüm dertler bu,

Ve hükümet, Bu işcilerin çıkışlarını verdi,Tazminatlarını eskiden maaş aldıkları bankaya yeni hesap actırarak yatırdı, ve Şubat 2010 sonu itibarıyla da, maaşlarıda verilmeyecek,
4-C yi kabul edenler 10- veya 11 ay eski iş yeerlerince belirlenen yeni asgari ücretin biraz üzerindeki maaşlaral çaışacaklar,
Şu ana kadar duruşları iyi,
Birde şu risk var, Bu ayın sonuna kadar 4-C yi kabul etmeyenler bu maddenin getirdiği 11 aylık iş şansından da mahrum kalacaklar,

Yani 40 katırmı? Kırk satırmı? hesabı, yada iki ucu boklu değnek, işciler nerden tutsa elleri batacak,

Dierim yanlış bilgi vermedim, Detayları bilen canlar düzeltirler sanırım.
çok degerli can kardeşim açıklamandan dolayı san sonsuz teşkürler ederim can kardeşim kazanlımış hak dogurda o kardeşlerimiz tekel satılanakdar nerdeyimiş peki zamanında bizler yollarda bagırıken onlar yanglip yatıyorlardı ya şimdi bıçak kemigi daynıncamı aklıları başlarına geldi vah vah ne diyelim biz devlet dayresinde çalışırken o kardeşlerimiz 2 işde birden çalışıyordu şimdi sanırım biraz zor geldi gelim bizler sabahın köründe iş giderken ne bir servisimiz nede dolgun bir ücretimiz vardı biz hiç kızmadan 25 beş yıl görev yapdık gıkımız çıkmadı neymiş bizim toplu sözleşmemiz yok gırev yok bizde birde ne mesayı nede ikramiye filanda yoktu ama biz yinede o işçi gariplerin hakları gitmesin diye yolrarda bagırırken onların hepsi degli ama bir çokları devlet aleyhine yollarda baırmakla hakmı alınır diyorlardı ne oldu şimdi acab bir sorsanız ne var kardeşim şimdi mi akıları başlarına yenim geldi neyse kardeşim umarın onlar için hayırlısı olur ne diyelim saygılararımla...
hasan19 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
destekliyoruz, işçilerini, tekel

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil