Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 04-23-2010, 03:36   #1
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 39
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim
Standart Toprak Can-ın Dikkatine...

Sevgili toprak;

Sana şunu kesin olarak söylemeliyim,
yaptığın hatalar ne olursa olsun her iki tarafın yaptıklarının yanında devede kulak sayılır...
Üstelik senin hatalarının bir suçlusu varsa o kişi kesinlikle sen değilsin....

Seni bu hale getirenler her iki taraftır,
iki taraf ta kendileine uygun olan gerçeği!!!! dile getiriyor...
Bu nedenle derim ki, senin kimseden özür dilemene kesinlikle gerek yok.
Burada özür dileyecek en son kişi sensin...

Taraflardan biri TAHRİFATÇI,
diğeri AKSİYONCU...
İşte bu nedenle sen şaşkınlık yaşıyorsun....

Sinan abini biraz olsun dikkate alıyorsan lütfen daha dikkatli ol...
Sadece izle,
inan ki gün gelecek iki taraf ta senden özür dileyecek....

Aleviliğin İslam dışı olmasının kanıtı köklerinin bilmem nereye dayandığından önce nereye dayanmadığıdır,
önce ne olmadığımızı görmeliydik,
ne olmadığımızı ortaya koyduk,
bunun da en sağlam kanıtı İslamın kendisidir,
zaten bu tartışma da bu yönden başladı ve öyle de gidecek,
köklerimizin ne olduğu ve nereye dayandığı meselesi ise ikinci derecede önemliydi...
Bizler herşeyi hemen bulmak şansına sahip değiliz,
bunlar uzun araştırmaları gerektiren konulardır...
Zamanla köklerimizi de bulacağız....

Tahrifatlar konusu seni endişeye sevketmesin,
tahrifat olduğuna inandıysan bunu söylemekten çekinmemelisin,
E. Çınar hata yaptı diye bizim inandığımız ve savunduğumuz İslam dışı Aleviliğe bir zarar gelemez....
Bu olay yalnızca Sn.Çınar-ı ilgilendiren bir konudur...
Bence çok büyük bir hata yapmıştır fakat bunun olması gerçeği değiştirmez...
GERÇEK HER ZAMAN VE HER ŞARTTA GERÇEKTİR...
GERÇEK, KİŞİLERİN POZİSYONUNA GÖRE DEĞİŞEN BİRŞEY DE DEĞİLDİR....

Aleviliğin İslam dışı olduğu iddiası bundan yirmi sene önce ( ben 16 sene önce olduğunu sanıyordum )Sn. Nejat BİRDOĞAN TARAFINDAN GÜNDEME GETİRİLMİŞ,
fakat o zaman yaşanan üzücü olaylar nedeniyle geniş kitlelerce duyulmamıştır..
Nejat HOCA-nın kitaplarını okumanı tavsiye ederim...
Nejat Hocadan 14 sene sonra Sinan Işık diye biri çıkmış ve KİMLİĞİMDE YAZILI OLAN İSLAM İBARESİNİ SİLİN YERİNE GERÇEK İNANCIM OLAN ALEVİLİK-İ YAZIN
diye dava açmış, bu dava ile birlikte bu tartışmalar Türkiyede ve tüm dünyada tartışılmaya başlamıştır....
EĞER BUNUN HARİCİNDE BİRŞEYLERLE KARŞILAŞTIYSAN VEYA BİRİLERİ SANA BUNUN DIŞINDA BİR ŞEY SÖYLEDİYSE KÜLLİYEN YALANDIR...

Senin gibi iyi niyetli insanların duygularıyla oynayanlar bunun hesabını ayrıca verecektir...
Yalnız sen değil,
Aleviliğin İslam dışı olduğuna inanan birçok Alevi gencimiz Aleviliğin İslam dışı olduğu iddiasını Sn.E. Çınarın ortaya attığını,
bu tartışmayı onun başlattığını sanmakta veya inanmaktadır...
sizler açısından söylemek gerekirse,
en hafif tabiriyle bu bir yanılmadır,
diğerleri yani konunun baş kahramanları açısından ise oldukça vahim bir durumdur...
Çünkü bu insanlar bu genel yanılgının farkındaydı ve bilerek ses çıkartmadılar...
Diğer taraftan da Sn.Çınar-a karşı savaş açan bu vatandaşlar da bu durumu bilerek gizlediler...
Sizler ısrarla sayın Çınar-ı sırf bu nedenle savunurken, bu arkadaşlar bilerek ses çıkartmadılar...
Yani senin anlayacağın iki tarafta sizi avladı...
AÇIKÇASI BEN BU DURUMDAN OLDUKÇA ŞÜPHELİYİM...
KİMSE KUSURA BAKMASIN,
EĞER MAKSAT GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKMASI İDİ İSE,
bu vatandaşlar size olayın bu yönünü de vurgulamaları gerekirdi...
Fakat üzülerek görmekteyim ki,
defalarca uyarmama rağmen bu gerçeği açıklamaktan kaçıyorlar...
Hal böyle olunca bu sefer de ben sürekli olarak bu uyarıyı yapmak zorunda kalıyorum..
fakat bu sefer de beni BENLİK GÜTMEKLE ve SÜREKLİ KENDİMDEN BAHGSETMEKLE SUÇLUYORLAR...
OYSA Kİ BUDA ŞAŞIRTMACA VE ÇARPITMADIR...
Benim anlattığım olaylar yaşadıklarımdan ibaret olduğu ve hepsinde de tek başıma olduğum için,
her anlatımımda mecburen BEN demek zorunda kalıyorum,
eğer yanımda ikinci bir kişi olsaydı,
işte o zaman BİZ derdim...
İnsan tek başına yaşadığı bir olayı anlatırken BİZ diyebilir mi???
İşte bu art niyetli kişiler sırf beni kötülemek için böylesi bir yalanı bile kullanmaktan çekinmiyorlar...

Öyle bir tezgah ile karşı karşıyayız ki, bunu anlatmak bile bir mesele...

Düşün bir kere,
vatandaşlar bize binlerce yıl ötesinden bilgiler aktarırken kendilerinden oldukça eminler amma,
daha altı sene önce ve hemde internet çağında yaşanmış bir büyük olayı gizlemeye kalkmaktan çekinmiyorlar...
Benim varlığım birçok kesimi rahatsız ediyor,
bunu biliyorum ve asla önemsemiyorum,
fakat öyle birşey var ki,
işte bunu anlatmakta ve sizlerin dikkatini çekmekte zorlanıyorum...Benim varlığımdan rahatsız olan doğal unsurlar bir yana,
asıl dikkat çeken ise aynı safta olduklarmızın veya göründüklerimizin duyduğu rahatsızlıktır...
Çünkü ben yaşıyorum ve onların sahte ünvanlarının önünde engel teşkil ediyorum...
Nejat hocadan kurtulmaları kolay olmuş amma,
benden kurtuluşları hiç kolay değil...
Çünkü ben yaşıyorum ve hergün aranızdayım...
Mesela sen buradan ve başka yerlerden yazıyorsun ve diyorsun ki " Erdoğan Çınarın yaptığı cesaret işi, tabuları yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur,
E.Çınar Alevilik İslam dışıdır diyerek tabuları yıkmıştır, atomu parçalamıştır, bizleri uyandırmıştır " bu sözlerin gerçekle hiçbir ilişkisi yoktur..
Sen veya senin gibi birçok Alevi gencinin aynı yanılgıda olduğunu yakından biliyorum,
bunu size suç olarakta asla söylemiyorum,
bu sadece bilgi eksikliğidir...
Veya birileri tarafından bilerek yönlendirilmişsinizdir..
Fakat burada önemli olan sizlerin yaptığı bu masumane yanlış değildir...
Esas vahim olan şey sizlerin ısrarla tekrarladığı bu yanlışı göğsünü gere gere izleyen taraflardır…
Dürüstlük o dur ki,
Siz ne zaman ki bu övgüleri söylediniz,
İsmi geçen vatandaş çıkıp bunu anında düzeltmeliydi…
Kendisinin bu işle bir ilgisi olmadığını ve zaten başlamış olan ve tüm dünyada tartışılmakta olan bir tartışmaya denk geldiğini söylemeliydi…
Fakat ne yazık ki bu dürüslük gösterilmedi…
Üstelikte bu yanlış anlamanın kafalara iyice yerleşmesine çanak tutuldu….
Ne zaman ki ben kalkıp açıkça sorduğumda,
Mecburen bir cevap geldi…
Aslında o cevapta bile gerçekler ortaya konmamıştı…
Yaklaşık iki buçuk senedir bu durumun farkındaydım…
Konuyu takibe almıştım…
Gerçek niyetin ne olduğunu anlamaya çalışıyordum…
Sn.Çınar açıktan böyle bir şey söylemiyordu,
Yani Alevilik İslam dışıdır iddiasını ben ortaya attım demiyordu amma,
Bunun böyle olduğunu yani o meşhur iddianın kendisine ait olmadığını da söylemiyordu,
Son üç senedir en çok tartışılan ve İslamdışı Alevilik konusunda en çok adı geçen yazar olması nedeniyle,
Alevi gençlerinin onu bu iddianın sahibi gibi algılamasına da ses çıkartmıyordu…
Geçen sene yazdığı bir yazıyı okuduğum da ise bu tartışmayı kendi eksenine hapsettiğini anladım…
O yazıda şöyle şeyler söylüyor du “ Beş sene önce dar bir çevrede başlayan bu tartışma,
Bir zaman sonra geniş kitlelere yayıldı ve bazıları bundan çok korktu “ halbuki bu söz tamamen kandırmaca ve yanlışa yönlendirmeydi…
Oysa gerçek bundan çok farklıydı…
BEŞ SENE ÖNCE DEDİĞİ TARİH BENİM DAVAMIN BASINA YANSIDIĞI VE TÜRKİYEDE BÜYÜK TARTIŞMALARIN BAŞLADIĞI TARİHTİ…
Kendisinin ilk kitabı belki raflarda bile yerini almadan bu müthiş tartışma zaten başlamıştı…
İşte geçen sene bu yazıyı okuduğumda şüphelerim daha da arttı…
Fakat yine de beklemek zorundaydım,
Daha net şeylere ihtiyacım vardı…
Ve sonunda beklediğim o şeyi buldum…
Alevi forumlarına üye olduğum günlerde bir ortak arkadaşımızla aramızda başlayan bir tartışma da bu konunun, yani, Alevilik İslam içimi? Dışı mı? Tartışmasını ben başlattım dediğimde, bu arkadaşımız alaycı bir tavırla karşı çıktı ve bu iddiayı doksan beş yılında ilk ortaya atan kişinin Nejat Birdoğan olduğunu ve şimdi de Erdoğan Çınar-ın kitapları sayesinde tartışılıyor olduğunu söyledi…
Zaten kendisi de müthiş bir Çınar savunmanıydı…
İşte bu konuşma ile şüphelerim artmaya başlamıştı…
Hatta aynı konuşmasında kendisinin yıllar önce Nejat hocayla birlikte olduğunu,
O nu birçok panele götürdüğünü anlattı…
Kendisine dedim ki é Madem bu müthiş iddia taaa o zamanlarda gündeme geldi ve sende onun yanındaydın, neden sahip çıkmadınız, neden o günden sonra kimse duymadı,?
Demişti ki “ Nejat hoca bu iddiayı ortaya attı ama ortaya bir tez koymadı, altını dolduramadı “
İşte bütün bunları birleştirip olayı takibe aldım…
Sayın Çınar her yerde İslam dışı Aleviliği yiğitçe savunuyor du,
Kendisine hayrandım amma bu konuda oldukça şüpheliydim,
Yani kendi kendime diyordum ki.
Böyle bir insan acaba hangi gerekçe ile kendisine ait olmayan bir olayın kendisine atfedilmesine sessiz kalır??
Neden bir kez olsun çıkıp ta yanlış anlaşılmayı düzeltmez?
Veya kendisi bunları görmüyorsa onun adına konuşan bu vatandaş niye bu yanlışa müdahale etmez???
Böylece zaman ilerledi,
Geçen sene okuduğum o yazıda ki cümleleri görünce bu işin içinde bir şey olduğuna iyice inanmaya başladım…
En sonunda iki gün önce aynı arkadaşla MSN-de konuşurken konu geldi bu meseleye yani Alevilik İslam dışıdır iddiasını kim tartışmaya açtı meselesine…
Şimdi sana o yazıyı okutacağım…
Kişinin ismini vermeyeceğim…
Birilerinin Alevi gençlerini nasıl kandırdığını göreceksin…
Okuyacağın yazıda ortak arkadaşımızın hangi dünyadan geldiğini…
Yani bizim dünyamızla hiçbir ilgisinin ve Alevi gündemiyle alakasının olmadığını göreceksin…
Bize bin yıllar öncesinden hikayeler anlatan ve bu uğraşta ünlenmiş olan birinin,
Daha bundan altı sene önce Türkiye gündemine girmiş ve geniş toplum kesimlerince tartışılmış,
Her türlü yayın organında genişçe yer almış,
Giderek tüm dünyada ki taraflarınca tartışılmaya başlanmış,
Alevi kurumları tarafından ADIMA AÇIKLAMALAR YAPILMIŞ bir olayın dahi ne olduğunu bilmeden,
Bizlere bilgiler veren böylesi bir kişinin neye hizmet ettiği veya etmeye çalıştığını önce SENİN sonra da tüm Alevi genlerinin dikkatine sunmak istiyorum…
İşte benim meselem bu…
Yanımızda görünenler böyle şeylere kalkışırken,
Sözüm ona bunların yanlışlarını ortaya çıkaran arkadaşlarımızın da bu konudaki tutumları gerçekten ibretliktir…
Şimdi o konuşmanın yazısını aşağıya koyacağım..
Altınada bir açıklama yapacağım..
Buyur oku…

ARKADAŞ DİYOR Kİ…
Kimse seni ciddiye almaz
Nejat hocayı ciddiye almamalarının nedeni budur
Yoksa bu olay 20 sene önce başlayacaktı
Çınar'ın bu kadar üzerine gidilmesinin sebebi bu ortaya bir tarih tezi koydu
Buda onları teleşlandırdı
Çınar'ın tezleri senini dedigin gibi çürük olsaydı 6 sene beklemezlerdi

Sinan:
CEVAP VERİYORUZ YA DAHA NASIL VERELİM??? aLEVİLİĞİN iSLAM İLE İLİŞKİSİNİN OLMADIĞININ ÖN KANITI YİNE İSLAMIN KENDİSİDİR...EĞER KİŞİ BUNU KABUL EDERSE ONDAN SONRA DİĞER KONUYU BİRLİKTE ARAŞTIRIRIZ...ZATEN BİZ NEYİ DOĞRU BİLİYORDUK KLİ ŞİMDİ HEPSİNİ BİRDEN BİLELİM...ÖNCE DIŞI...SONRA KÖKÜ...HERŞEY SIRAYLA...

ARKADAŞ DİYOR Kİ…
Bu çevirileri hamzanın eline tutuşturan birileri var
Dostum ne cevabın veriyorsun adam biz islamın özüyüz
deyip çıkıyor
işin içinden kuran degişmiş
diyor
Hadi ispatla
sen islamla ilgisi yok diyorsun ama nedeni ortada yok?

Sinan:
NEJAT HOCANIN CİDDİYE ALINMADIĞI LAFINA KESİNLİKLE KATILMIYORUM...BENCE FAZLASIYLA CİDDİYE ALINMIŞ...BİR TEK HAYATINA DOKUNMAMIŞLAR....

ARKADAŞ DİYOR Kİ…
Nejat hoca ne zaman söyledi
?
İslam dışı olayını?

Sinan:
94 MÜ?

ARKADAŞ DİYOR Kİ…
ben 95 te duydum
94 olabilir

Sinan:
OLABİLİR

ARKADAŞ DİYOR Kİ…
Peki ne zaman konuşılmaya ,tartışılmaya başlandı
Ciddi olarak ?
ben söyleyeyim sana Erdoğan Çınar kitaplarının baskıda olduğu günlerde ,daha çıkmamıştı bile .
Hacı bektaş vakfında ismi neydi
Dedenin
Ali ....
Doğan
doğan dedini Alevilik islam dışıdır
Demeci bomba gibi patladı
yıl 2004
Bu tartışılırken Aleviligin gizli tarihi çıktı
Arkasından digerleri
Kısaca senin hep dile getirdigin konu Alevigin islam dışı oladuğunu kim söyledi meselesi
Aslında ortada
Nejat hocadan sonra
Doğan dede
Söyledi
Çınar'ın buradaki rolü şu
Bir tarih perspektifi koydu ortaya
onun için bu kadar tartışılıyor ve kabul gördü
Oda sadece islam dışı deseydi
Onuda kimse ciddiye almazdı,
oılayın özü bu
94 ten 2004 te kadar mimse bunu konuşmadı
tartışmadı
ciddiye alınsa idi tartışılırdı
bak 6 sene oldu kıyameteler kopuyor
kıran kırana bir çarpışma var
islamcılarla

Sinan:
ALİ DOĞAN DEDE NASIL VEYA HANGİ NEDENLE ALEVİLİK İSLAM DIŞIDIR MESELESİNİ AÇIKLADI????

ARKADAŞ DİYOR Kİ…
Sen ABF deki konuşmasını dinledinmi
Gazetelere manşet olmuştu
Ozaman hatırladığım kadarı ile başkandı

Sinan:
TAMAM AMA HANGİ GERKÇE VEYA NE OLDU DA BUNU SÖYLEDİ????

ARKADAŞ DİYOR Kİ…
Onu ben bimem ne olduda söyledi demek bildigi birşeyler vardı

Sinan:
EVET ALİ KARUL CAN MUTLAKA BİLDİĞİ BİRŞEY VARDIR...DEMEK BEN OLAYLARI KAÇIRMIŞIM...ARAŞTIRMAM LAZIM...BELKİDE ERDOĞAN ÇINAR-LA İKİŞKİSİ VARDI, ONDAN DUYDU...KİMBİLİR NELER OLDUDA O AÇIKLAMAYI YAPMA İHTİYACI DUYDU...FAKAT SANIRIM SENİN BU KONUDA BİR TAHMİNİN VARDIR....

ARKADAŞ DİYOR Kİ…
Erdoğan çınarı tanımıyordu bile
ozaman
Doğan dede kendi insiyatifi ile bu konuşmayıo yapmış
Veya yönetim kararı ile
Zaten çınar'ın islam dışı lığı ilk ben söyledim diye bir sözü yok

Sinan:
ASLINDA BELKİDE MESELENİN PÜF NOKTASI BURASIDIR...BU OLAYIN GERÇEK YÜZÜNÜ ÖĞRENEBİLİRSEK...ÖNEMLİ BİR NOKTAYI DA AÇIĞA KAVUŞTURMUŞ OLURUZ...

Gördüğün gibi,
Arkasdaşımız önce Nejat Birdoğan-ı çürütüyor,
Sonra da Aleviliği İslam dışı olarak kabul ettirebilmenin tek yolu olarak Sn.Çınar-ın tezlerini öne sürüyor,
Aleviliğin İslam dışı olduğunu savunan bizlerin ortaya koyduğu İslami bilgileri, ve tüm verileri geçersiz görüyor…
Nejat hocaya sahip çıkılmamasını onun tez-siz!!! Olduğuna bağlıyor,
Ondan sonra sıra bana geliyor ve diyor ki, “ Aleviliğin İslam dışı olduğunu Nejat hocadan on yıl sonra sen değil, Ali Doğan dede açıkladı diyor…
Dedenin açıklama yaptığı günlerde Sn.Çınar-ın ilk kitabı çıktı ve ortalık allak bullak oldu, altı senedir de müthiş bir tartışma başladı “ diyor..
İşte sevgili Toprak bir aldatmacanın veya başka bir oyunun senaryosu ancak bu kadar acemice yazılabilir…
Benim ve benimle birlikte tüm Alevi gençlerinin anlaması gereken şudur…
Sürekli olarak birçok Alevi forumunda yazıyorum,
KİMLİK başlıklı yazım tüm forumlarda var,
Üstelik te en büyük Alevi haber sitesi olan AHA-da yazı dizisi olarak yayın landı,
Gazate yazıları ve Açıklamayı yapan Ali DOĞAN dedenin bildirisi ortada ve bu arkadaş sanki uzaydan gelmiş gibi bize senaryo yazıyor..
Neymiş Ali DOĞAN dede çıkmış açıklama yapmış,
Kendi inisiyatfi ile veya kurul kararıyla yapmış olabilir miş.
Oysa bütün belgeler ve tanıklarla ortadadır ki,
Ali doğan dedenin açıklamasından dört gün önce birçok gazetede DAVANIN YAZISI ÇIKTI,
Gazetelerde çıkmadan önce ABF-nin benim davamdan haberi vardı,
Gazeteye çıktığı günden itibaren ABF GÜNLERCE KENDİ ARASINDA BU KONUYU TARTIŞTI VE SONUNDA BANA DESTEK VERME KARARI ALDI,
ONDAN SONRA SÖZCÜ OLARAK ALİ DOĞAN DEDE ÇIKIP ABF ADINA VE BANA DESTEK OLARAK O MEŞHUR AÇIKLAMAYI YAPTI…
Tartışmalar da bu açıklamayla birlikte alevlendi…
Zaten başka türlüsü de olmayacaktı..
ABF O DESTEĞİ VERMEK ZORUNDAYDI,
YA BENİ DESTEKLEYECEKLERDİ,
YADA İZZETTİN DOĞANIN YANINDA YER ALACAKLARDI…
ONUN YANINDA OLSALARDI BİLE BU TARTIŞMAYI DURDURMA ŞANSLARI YOKTU…

İşte sevgili Toprak hal ve gidişat böyle iken böyle..
Sizlerin Sn.Çınar-a atıfta bulunduğunuz ve sırf bu nedenle korumaya aldığınız olayın gerçek yüzü budur..
Sn.Çınar Alevilik İslam dışıdır iddiasını ortaya atmadığı ve tartışmayı başlatmadığı gibi,
Üstelikte zateN başlamış olan o müthiş tartışmanın yarattığı rüzgardan fazlasıyla yararlanmıştır…
Keşke ortaya attığı tezler gerçek olsaydı da bu rüzgardan daha fazla yararlanmış olsaydı,
Oysa gerçekler hiçte öyle demiyor,
Bizlere tez olarak sunular şeyler Tahrifat çıktı, buda yetmiyor muş gibi birde kendisine ait olmayan bir eylemin öncüsü gibi görülmesi yanılgısından fazlasıyla yararlanmış oldu….

Şimdi herkes elini vicdanına koysun ve aklını da başına alarak karar versin….
Sizce bütün bunlar ne demek oluyor?????

AŞAĞIDA OKUYACAĞINIZ YAZI SEVGİLİ ALİ DOĞAN DEDEMİZİN SİNAN IŞIK-IN YANINDATIZ BAŞLIĞIYLA YAPTIĞI O MEŞHUR AÇIKLAMANIN BİR KOPYASIDIR
ALEVİ.COM SİTESİNDE UZUN ZAMAN YAYINLANMIŞTI, SİTEDEN KOPYALADIM FAKAT BURAYA AKTARIRKEN İSTEDİĞİM GİBİ ÇIKMADI...BAZI BÖLÜMLERİ EKSİK ÇIKTI... DİKKATLİ OKUYACAK OLANLAR NE DENDİĞİNİ RAHATLIKLA ANLAYACAKTIR...

Sinan Işık’ in hüviyetindeki din hanesine “Alevi” yazdırmak istemine, mal cevap üzerine Alevi Bektaşi Federasyonu tarafindan bir basın açıklaması y “Gerek resmi ideoloji ve gerekse, Diyanet İşleri Başkanlığı Aleviliği yok say yol olarak da, ‘Alevilik, Islam’ın içindedir’ diyerek ve bu yönde çalışarak
çalışmaktadır” görüşüne yer verildi.
Sinan Işık’ın yanındayız
*Nüfıas kağıtlarından din hanesi
kaldırılmalıdır.
Anadolu’nun “yasaklı inancı ve kültürü” olan Aleviliğin, verilen demokrasi ve hukuk m
kendi adı ile örgütlenmeye başlamasından iki yıl sonra, nüfus kağıtlarının din hanesi 12
yazılmasının mahkeme kararı ile red edilmiş olması, Aleviliğin yok sayılmaya devam e
göstermektedir.
Avrupa Birliği Topluluğu’nda kendisine yer bulma konusunda mücadele veren devlet uygulamaları ile, AB hukukundan ve demokrasi anlayışından çok geride olduğunun ör sergilemektedir.
Avrupa Ülkelerinde, nüfus kağıtlarında din hanesi bulunmamaktadır. Çünkü, inanç kiş iradesi dışında açıklanması veya açıklanmaya zorlanması, temel hak ve özgürlüklerin
ABF Genel Başkanı Ali Doğan:
*Alevilik yok sayılmaya devam ediliyor.
*Alevilik kendine özgü bir inançtır.
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
21.10.2004

SEVGİLERİMLE

Kral çıplak.

Konu kral çıplak tarafindan (04-23-2010 Saat 04:43 ) değistirilmistir..
kral çıplak isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to kral çıplak For This Useful Post:
esonto58 (04-23-2010), karan (04-23-2010)

Alt 04-23-2010, 12:54   #2
aata
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2599
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : -19
REP Seviyesi : aata can only hope to improve
İletişim

Sevgili Sinan Işık

Öncelikle şunu belirteyim söylediklerimin hepsinin arkasındayım ,ama iki kişi arasındaki özel konuşmayı o kişinin haberi olmadan açık alana taşıman etik olmamış bunu bilmende fayda var ..Heleki yazının seni eleştirdigim bölümünü çıkarmış olman bu hatanı ikiye katlıyor .Sebebi ne olursa olsun özel konuşmaların kaşı tarafın haberi olmadan yayınlamak ,etik olmadığı gibi yayınlayanında güvenilirligini ortadan kaldırır.

Bir diger konu ise hiçkimse buna deginmez ve sana gaz verieken hatırlarsan ben senin yüzüne karşı en acımasız eleştirileri yapan kişiydim .Ama malesef o zaman benim yaptığım eleştirileri bügün birçok kişi yapıyor ,bunu sanada söyledim önemsemiyorsun ama ,bence önemsemelisin .Çünkü konu kanarya severler derneginden başlasada sen o konuyu mutlaka senin kimlik mevzuuna getiriyorsun .Bir konuyu gündemde tutmanın tek yöntemi bu olmasa gerek .Bir süre sonra insanlar sıkılmaya , kaçmaya başlıyor ki bundan başka bir sonuç beklemekte anlamsız olur.Benim dostça uyarım yöntemiini degiştirmendi, ama sen yoksa söyleyecegini söylememen degildi .

Şimdi gelelim asıl konuya .

1- Aleviligin İslam dışı olduğunu, Erdoğan Çınar söylesen ne olur? ( kaldıki böyle bir söylemi yoktur) sen söylesen ne olur ? Nejat Birdoğan söylese ne olur ? Ali Doğan dede söylese ne olur ? burada senin amacın nedir ?

Aleviligin İslam dışı olduğunu ,Nejat Birdoğan ve Ali doğandan duyduğumu söylemiştim sana .Demekki Aleviligin İslam dışı olduğunu ilk ne söylemişsin nede Erdoğan Çınar ne olacak şimdi ?

Kaldıki senin davanın konusu Alevigin İslamdışı olduğu degil ,kimlikten din hanesinin silinmesidir . Bu dolaylı olarak İslamı kabul etmemendir ama asıl konu bu degildir .Olsa ne olur ? sonuçta önemli bir iş yapmış oldun .

2- Madem ki Özel konuşmalarımızı yayınladın orada sana olan eleştirilerimide ben yazayım .

İnsanlar şunu söylüyorlar ; Sinan ışık yaptığı işin öneminin farkında degil .Egosu yaptığı işin önününe geçti .Sürekli ben şunu yaptım ben bunu yaptım ben miladım , İslamdışı konusu benimle başladı , neden benim yaptığımı söylemiyorsunuz ,neden onun yaptığını söylüyorsunuz vsvsvsvsvsvsv uzayıp gidiyor .Genel eleştiri seninde bildigin gibi ben ,ben,ben,ben,ben,ben,ben.

Şu benlik olayından bir sıyrılsan herkes seni daha fazla konuşacak .İyi bir adamsın çıkarsız koşulsuz bu davayı sahiplenmişsin .Ama yaptıklarını sen biraz az dillendirsen insanlara da konuşma fırsatı versen neden beni konuşmuyorsunuz sorusunun cevabını almış olacaksın .Çünkü sen herşeyi fazlasıyla konuşuyorsun kendi hakkında kimseye konuşma fırsatı vermiyorsun bırakta biraz insanlar konuşsun seni.Bu bir dost tavsiyesi o konuşmanın özetide buydu.

3-Gene aynı konu içerisinde Tahrifatlardan bahsettin bende bu konuda uzman olmadığını ,sözlügü eline alıp kelime karşılığına bakarak bu işin doğru veya yanlış olduğunu anlayamayacağını sana anlattım .

Hatta sen neleri sormak istiyorsan tahrifatlarla ilgili bir bölüm açtım orada konun uzmanı sn Barış Baysal ve gerekiyorsa sn Çınar'da cevaplar dedim .Ama sen bunların hiçbirini yapmadan hala tahrifatçılar vs gibi yakışıksız bir üslüpla devam ediyorsun .Buradaki amacın tahrifat varmı yokmuyu ögrenmekse buyur tahrifat olarak gördügün kısmı yaz cevaplasınlar ,degilse de bu tahrifat masalını bırak arkasında ne varsa onu yaz.

4-Sana gene somut örneklerle Sadece İslamdışı demekle İslamın dışına çıkılamayacağını anlattım .

1994'te Yolu ışık olsun Nejat Birdoğan bunu söylemişti , bunu seninle üç sene önce ilk tartışmamızda ben sana söylemiştim ozamanda sen Alevilik İslam dışıdır ilk ben söyledim diyordun bende sana ,Nejat Hoca söyledi ben beş defa panele çağırdım dedim hatırlarmısın bilmem .

Ama on senede kimse tartıştımı bunu hayır (!) neden ? çünkü Nejat hoca bunun tarihsel perspektifini sunamadı .Alevilik İslamdışı tamam ama nerede doğmuş ,nasıl gelişmiş,nasıl bir tarihsel süreç izlemiş bunu ortaya koyamadığı için insanlar ciddiye almadı küçük bir gurup dışında oda toplasan elli kişiyi bulmaz .

Burada Erdoğan Çınar'ın yaptığı ,Alevilik İslamdışı derken bir tarih tezi sunmasıdır .Bundan dolayı geniş bir kitle tarafından kabul gördü .

Ben bunu sana şu örneklede gösterdim ama anlamayacağını da biliyordum .Sen ve ben bunu yapalım hadi !

Çıkalım ,Alevilik İslam dışıdır Ahmet diye başlayalım muhabete .

Tamam Sinan abi ,Ali abi Aleviligin İslamın dışınada olduğunu kabul edelim peki abilerim ,İslamın dışındaysak biz nereden gelir ,nereye gideriz ? köklerimiz nerededir ? bu yolu kuran kimdir ? bu günlere getiren kimlerdir .

Bu tarih içerisinde ,Pir Sultan ,Battal Gazi,Hüseyin Gazi kimdir ne zaman nerede yaşamıştır ve sorular uzar gider .

Biz ne diyecegiz yahu kardeşim sen onları neden karıştırıyorsun ,Alevilik İslamdışıdır işte fazla uzatma ,Nasıl başkası Alevilik ,Aleviliktir deyince ses çıkarmıyorsun soru sormuyorsun bizede sorma .Ve bu insandan bizi ciddiye almasını bekleyecegiz .

SONUÇ;

-Amaç gerçekten Alevilik ve Yol'a hizmetse ,Ne Alevilik İslam dışıdır önemi yoktur .Amaç Yol'a hizmetse ? söyleminin nede kimligine Alevi yazdırmanın kimin söylediginin yazdığının

-Erdoğan Çınar'ın derdi hiçbir zaman ben yaptım ,ben söyledim olmamıştır bunu hiçbir kitabında veya beyanında göremezsiniz .Hatta ilk kitabın önsözünde bile bu yazdıklarının kendisine degil Alevilige ait olduğunu söylemekte ve sonraki baskılarda gelen övgüleri ve teşekkürleri üzerine almadığını bunu sebep olanın Alevilik olduğunu ve övgüyüde onun hakettigini yazmaktadır .

-Ortada bir Tarih teziniz yoksa , kimse sizi ciddiye almaz ve söyledikleriniz havada kalır .

Aleviligin İslamdışı olduğunun yaygınlaşmasının kim veya kimler tarafından yapıldığını anlamak o kadar zor olmasa gerek .Tartışılan konuşulan konulara baktığınızda zaten neden ve nasıl yaygınlaştığı ortadadır . Sinan Işık'ın verdigi kimlik mücadelesini kimsenin görmezden gelmesi düşünülemez bu önemli bir gelişmedir .

-Yaptığını Ne kadar hoş karşılamasam da ,özelde Sinan Işık'a söyledigim sözlerin arkasındayım .

-Alevi erkanı içerisinde kabul görmeyen bir konu ise "benlik" bundan hepimizin uzak durması ve birlikten yana olması gerekmektedir .Aksi halde sadece konuşmuş oluruz .Gerisi boş .

Ahlak ise ,özalın dedigi gibi birseferden birşey olmaz gibi bir yaklaşımla olmaz (!) Ahlaki olmayan bir konun , biride binide birdir .Bunu sevimli göstermek için ama diye söz başlamak bunun düzgün bir iş olduğu anlamı taşımaz .

Saygılarımla .

Ali Karul

Konu aata tarafindan (04-23-2010 Saat 12:58 ) değistirilmistir..
aata isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-23-2010, 21:09   #3
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Seviyesi : kral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nicekral çıplak is just really nice
İletişim

[quote=Ali karul;43328]Sevgili Sinan Işık

Öncelikle şunu belirteyim söylediklerimin hepsinin arkasındayım ,ama iki kişi arasındaki özel konuşmayı o kişinin haberi olmadan açık alana taşıman etik olmamış bunu bilmende fayda var ..Heleki yazının seni eleştirdigim bölümünü çıkarmış olman bu hatanı ikiye katlıyor .Sebebi ne olursa olsun özel konuşmaların kaşı tarafın haberi olmadan yayınlamak ,etik olmadığı gibi yayınlayanında güvenilirligini ortadan kaldırır.

Sevgili Ali KARUL;

Söylediklerinin hepsinin arkasında olmana sevindim,

bir Alevi-ye-de bu yakışır...

İki kişi arasında geçen özel konuşmanın, diğer tarafın haberi olmadan açık alana taşınması konusunda seninle aynı fikirdeyim ama, burada da diğer konularda olduğu gibi değişik bir varyasyonun uygulandığı gözümden kaçmıyor...

Senin ( ÖZEL) diye nitelendirdiğin konuşmanın neresinin özel olduğunu bir türlü anlayamadım...

Eğer özel olsaydı ben böyle bir şeyi asla yapmazdım...

çünkü yapı itibariyle ikili ilişkilerde güvene oldukça fazla önem veririm...

Fakat ne varki seninle aramızda geçen konuşmanın tamamı senin iddia ettiğin gibi ( ÖZEL ) değil, bilakis genel dir...

Yani Alevileri birinci dereceden ilgilendiren bir konudur...

Hal böyle olunca bence ve iddiayla derimki bu özel değil,

bilakis tüm Alevilerce bilinmesi mecburi olan bir konudur....

Bence sen taaaa en başından beri benimle olan ilişkilerinde ve konuşmalarında, Alevilerin zararına olan herhangi bir şeyi normalmiş gibi söylememen gerekirdi....

Sen kafana göre yorumlar yapacaksın,

aslı astarı olmayan şeyler söyleyeceksin,

bu durumu her defasında tekrarlayacaksın vve ben de bunu kimseye söylemeden kendime saklayacağım...

Eğer bunu birileri normal ve gizli kalması gerken şeyler olarak algılıyorsa,

hiç kusura bakılmasın ben böyle bir anlayışı asla kabul etmem...

Zaten Alevilerin başına gelen ne olduysa hep te bu gibi davranışlar nedeniyle gelmiştir...

Kapalı kapılar ardında yapılan özel görüşmelerde istediğini söyleyecek,

istediğini yapacaklar,

sonra da halkın karşısına çıkıp başka türlü konuşup başka türlü davranacaklar...

Yok böyle bir şey...

En azında benim açımdan yok böyle bir şey...

Eğer biz seninle kişisel meseleleri konuşuyor olsaydık,

sen bana özel bir sırrını söylemiş olsaydın,

bunu hiç kimseye söylemezdim demiyorum...

SADECE KENDİM GİBİ GÖRDÜĞÜM EŞİMLE PAYLAŞIRDIM....

Hepsi bu....

Bir diger konu ise hiçkimse buna deginmez ve sana gaz verieken hatırlarsan ben senin yüzüne karşı en acımasız eleştirileri yapan kişiydim .Ama malesef o zaman benim yaptığım eleştirileri bügün birçok kişi yapıyor ,bunu sanada söyledim önemsemiyorsun ama ,bence önemsemelisin .Çünkü konu kanarya severler derneginden başlasada sen o konuyu mutlaka senin kimlik mevzuuna getiriyorsun .Bir konuyu gündemde tutmanın tek yöntemi bu olmasa gerek .Bir süre sonra insanlar sıkılmaya , kaçmaya başlıyor ki bundan başka bir sonuç beklemekte anlamsız olur.Benim dostça uyarım yöntemiini degiştirmendi, ama sen yoksa söyleyecegini söylememen degildi .

Hangi konu konuşuluyor olursa olsun konuyu mutlaka kendi KİMLİK meseleme bağladığım yönündeki iddian da çarpıtmadan öte birşewy değildir...

Evet ben KİMLİK davamı çok önemserim ama olur olmaz her konuya bağlamam...

Fakat konuşulan konu benim DAVAMI ilgilendirirse bunu söylemektende asla çekinmem...

çünkü bunu söylemekte mutlaka bir genel fayda görmüşümdür ve o nedenle de söylemişimdir...

Sizin özellikle bu davanın bilinmesinden duyduğunuz rahatsızlığın zaten farkındayım...

Bilmelisin ki ben bu ortama kimeseye şirin görünmek veya genel kabul görmüş konularda kuyrukçuluk yapmak için katılmadım....

Tam tersine ben birilerini rahatsız etmek için gelmişim buralara ve bu dünyaya...

Benim misyonum bu...

Bir yandan bazı gerçekleri söylerken öte yandan ise bazılarını gizleyip kendime ve ilişkide olduklarıma avantaj sağlamak düşüncem hiç olmadı ve oluşmadı....

Zaten bizi karşı karşıya getiren fark ta burada yatıyor...

Yazının bir bölümünü ortaya koymadıysam bunda kendimi korumaya aldığım gibi bir iddia oldukça komik,

o kısımda beni rahatsız edecek ne olabilir ki????

O kısımda sadece senin bana yönelttiğin dostça bir uyarı vardı ve zaten nbende yazımda BENLİK konusunda eleştirildiğim konusuna değindim....

Yazıda var olan başlık kısmında ise tahrifatlar konusu ve birde üçüncü bir arkadaşımızın adı geçtiği için onu tartışmaya katmamak için yayınlamadım...

Çünkü o arkadaşımızın iyi niyetine güveniyorum ve bu tartışmaya katılmaya mecbur kalmasını istemiyordum, hepsi bu...

Şimdi gelelim asıl konuya .

1- Aleviligin İslam dışı olduğunu, Erdoğan Çınar söylesen ne olur? ( kaldıki böyle bir söylemi yoktur) sen söylesen ne olur ? Nejat Birdoğan söylese ne olur ? Ali Doğan dede söylese ne olur ? burada senin amacın nedir ?

Aleviliğin İslam dışı olduğunu tartışmaya ilk kim açtı konusu senin için o kadar önemsiz olsaydı, bu güne kadar bu konuda gerçeği söylemekten kaçmazdınız...

Oysa ki bu konu o kadar önemli ki,

adeta sizin varlık sebebinizdir....

Seninle bu konuyu konuştuğumuz ilk günden beri benim iddiama hep alaycı bir tavırla yaklaştın,

hep inkar ettin,

önce Nejat hocayı yok saydın,

sonra da beni yok saydın....

İstiyordun ki Alevi gençleri sizi böyle tanısın ve büyük görsün...

Eğer siz yani sen ve Sn.Çınar bu konuda, yani Aleviliğin İslamdışı olduğu tartışmasını başlatan kişi olarak,

Alevi gençlerinin Sn.ÇINAR-I görüp ona övgüler sıralamasında, hiçte gerçek olmayan düşünce ve görüşlerinden rahatsızlık duyar ve anında düzeltme yapardınız...

AZAMİ DUYARLILIK BUNU GEREKTİRİRDİ...

Fakat ne yazık ki siz bu yanlış düşünceyi hem körüklediniz ve hemde huşu içerisinde seyrettiniz...

Bu durum yalnızca sizin hatanız da değildi,

SKANDAL kitabını yazan üç YAZARIN DA B,İLMESİ VE SÖYLEMESİ GEREKEN BİR GERÇEKTİ...

Bu yönde birçok uyarı yapmama rağmen onlar bundan ısrarla kaçındılar...

Çünki istiyorlar ve düşünüyorlardı ki,

hedef aldıkları kişi ne kadar büyük olursa,

elde edecekleri başarı da o kadar büyük olacaktı....

Aleviligin İslam dışı olduğunu ,Nejat Birdoğan ve Ali doğandan duyduğumu söylemiştim sana .Demekki Aleviligin İslam dışı olduğunu ilk ne söylemişsin nede Erdoğan Çınar ne olacak şimdi ?

Yine aynı varyatayı yapıyorsun,

şark kurnazlığı,

Ben hiçbir zaman Aleviliğin İslam dışı olduğunu ilk ben söyledim diye bir söz etmedim...

Nejat hocanın ismini de yoğun tartışmalar esnasında duydum,

kitabını aldım ve çok üzüldüm...

Ben de tıpkı onun yaşadıklarını yaşamışım veya o benim yaşadıkları mı yaşamış...

Fakat burada asıl önemli olan şudur ki,

Aleviliğin İslam dışı olduğunu ilk söylemek değil,

özelde Türkiye de,

genel de ise tüm dünyada tartışılmasını sağlamaktı...

İşte asıl önem burada...

O nedenledir ki ben bu eylemi bir SESSİZ DEVRİM olarak adlandırdım...

YOKSA ZATEN BİZ HER SOHBETTE BUNLARI KONUŞUYORDUK...

Benim yaptığım ise bu gerçeği sohbet havasından çıkartıp hayata geçirmek ve Alevilerin kendilerini sorgulamalarını sağlamaktı...

Kaldıki senin davanın konusu Alevigin İslamdışı olduğu degil ,kimlikten din hanesinin silinmesidir . Bu dolaylı olarak İslamı kabul etmemendir ama asıl konu bu degildir .Olsa ne olur ? sonuçta önemli bir iş yapmış oldun .

ALİ can;

Aynı hatayı ve daha doğrusu cehaleti sergilemene senin adına gerçekyen üzülüyorum....

Belkide türünün tek örneğisin...

İnsan hem bukadar Alevi gündeminden uzak olup ve hemde bu kadar ön planda olabilir mi diye bir soru gelse ben direkmen seni gösteririm...

Bırak uzak tarihi,

bırak orta tarihi,

bırak yakın tarihi,

henüz tarih bile denmeyecek kadar yakın bir zamanda ve hemde internet çağında,

tüm gazetelerin yazdığı,

tv-lerin verdiği,

internet haber sayfalarında bolca yer aldığı,

koca ülkenin ve ardından tüm dünyada ki Alevi ve İslamcıların gördüğü,

tartışmaya başladığı bir olayı görmemişsin????

duymamışsın,

üstelik te iki buçuk senedir bir çok Alevi formunda ve birde seninkilerde yazmışım,

yazılarımın yanına gazete haberlerini koymuşum,

Ali DOĞAN dedenin ABF adınba yaptığı açıklama ortadayken ve o açıklamada " Sinan IŞIK-ın yanındayız, kimliklere Alevilik yazdırılıncaya veya kimliklerden din hanesi kaldırılıncaya kadar mücadelemiz devam edecek " dediği olayı duymuyorsun amma, binlece yıl önceki hikayeleri rahatlıkla anlatıyorsun...

Üstelikte hem yazarsın,

hem Alevi haber siten var,

ve hemde iki tane Alevi formunu sahibisin...

ve üstelikte ben senin forumunun yazarlarındanım...

Yani insan bu kadar kariyerli olur da senin kadar Alevi gündemimden uzak olur mu??

Haaa AKLIMA GELMİŞKEN HEMEN EKLEYEYİM,

BİRDE YOL TV-DE PROĞRAM YAPIYORSUN....

Yani ne desem bilemiyorum,

bence bu işte çok büyük yanlışlık var ama artık bunu ben değilde seninle yakın olanlar düşünsün ve adına şiir yazanlar düşünsün....

Öyle komiksin ki,

ALİ DOĞAN DEDENİN BENİM DAVA İLE İLGİLİ YAPMIŞ OLDUĞU O TARİHİ AÇIKLAMAYI BİLE,

" SEN O AÇIKLAMAYI DUYMADIN MI? " diye bana sorabiliyorsun....

Sana tavsiyem hiç olmazsa bundan sonra yazar seçerken o kişinin ne yazdığına bir bak...

Sen bunu zamanında yapmış olsaydın,
mahkemeye verdiğim dilekçemde " KİMLİĞİMDEN İSLAMI SİLİN, YERİNE GERÇEK İNANCIM OLAN ALEVİLİK-İ YAZIN DİYORUM " bUNUN YANI SIRA O GÜNDEN BU GÜNE IŞIK TUTACAK BAŞKA ŞEYLERDE SÖYLÜYORUM...

2- Madem ki Özel konuşmalarımızı yayınladın orada sana olan eleştirilerimide ben yazayım .

İnsanlar şunu söylüyorlar ; Sinan ışık yaptığı işin öneminin farkında degil .Egosu yaptığı işin önününe geçti .Sürekli ben şunu yaptım ben bunu yaptım ben miladım , İslamdışı konusu benimle başladı , neden benim yaptığımı söylemiyorsunuz ,neden onun yaptığını söylüyorsunuz vsvsvsvsvsvsv uzayıp gidiyor .Genel eleştiri seninde bildigin gibi ben ,ben,ben,ben,ben,ben,ben.

Şu benlik olayından bir sıyrılsan herkes seni daha fazla konuşacak .İyi bir adamsın çıkarsız koşulsuz bu davayı sahiplenmişsin .Ama yaptıklarını sen biraz az dillendirsen insanlara da konuşma fırsatı versen neden beni konuşmuyorsunuz sorusunun cevabını almış olacaksın .Çünkü sen herşeyi fazlasıyla konuşuyorsun kendi hakkında kimseye konuşma fırsatı vermiyorsun bırakta biraz insanlar konuşsun seni.Bu bir dost tavsiyesi o konuşmanın özetide buydu.

ALİ KARDEŞ;

Sana tavsiyem bana yönelik yazarken sakın varyata yapma,

oldukça tecrübeliyimdir....

Defalarca yazdım,

tine yazarım,

sanırım senin gibiler oldukça daha çoook yazacağım....

İnsanda biraz insaf olur,

sen şu "ben" meselesi konusunda biraz dürüst olsan olmaz mı?

bu konuyu iki buçuk senedir dilinize dolamışsınız,

sanki birşey elde edeceksiniz...

Bu durum tıpkı diğer konudaki TAHRİFATLARA benziyor...

Konuşmalarımda kullandığım ve kullanmak zorunda kaldığım BEN vurgusu, sizler gibi tahrifatçıların elinde anlam değiştirerek bambaşka bir şekle bürünüyor...

İnsanlar ve dil kullanımını bilenler şöylee bir düşünsün bakalım,

ben olmayayım,

kim olursa olsun,

başından geçen bir olayı anlatırken BEN diye söylemeyip te hangi şekilde söyler????

Diğer yandan,

ben kendimi övmüyor,

Ben yaptığım eylemle övünüyorum,

zaten başka türlüsünü düşünmekte normal sayılmaz...

İnsan böylesine toplumsal bir meseleye giriştiğinde ve ortaya çıkan sonuçlar doğrultusunda sevinmesi ve bunu söylemesinden başka ne olabilir ki????

Peki başka türlü nasıl olacaktı,

hem böyle bir sonuç öngöreceksin ve hemde yarın bununla övünmekten kaçınacaksın...

Peki niye???

Ben kötü birşey mi yapmışım ki bundan söz etmekten kaçayım...

Veya lüzümsuz tevazuda bulunayım...

Tevazu göstermek bir yana ben heykelimi dikmelerini bile söyledim...

Çünkü ben bu iddia ve inançla vede heyecanla yola çıktım...

İşte sizlerle aramdaki fark bu...

Sizler kendi küçük dünyalarınızda Alevicilik oynuyorsunuz,

ben ise öldürülmeye çalışılan Aleviliğin önündeki engelleri ve sırtındaki keneleri temizlemeye çalışıyorum...

3-Gene aynı konu içerisinde Tahrifatlardan bahsettin bende bu konuda uzman olmadığını ,sözlügü eline alıp kelime karşılığına bakarak bu işin doğru veya yanlış olduğunu anlayamayacağını sana anlattım .

Hatta sen neleri sormak istiyorsan tahrifatlarla ilgili bir bölüm açtım orada konun uzmanı sn Barış Baysal ve gerekiyorsa sn Çınar'da cevaplar dedim .Ama sen bunların hiçbirini yapmadan hala tahrifatçılar vs gibi yakışıksız bir üslüpla devam ediyorsun .Buradaki amacın tahrifat varmı yokmuyu ögrenmekse buyur tahrifat olarak gördügün kısmı yaz cevaplasınlar ,degilse de bu tahrifat masalını bırak arkasında ne varsa onu yaz.

4-Sana gene somut örneklerle Sadece İslamdışı demekle İslamın dışına çıkılamayacağını anlattım .

1994'te Yolu ışık olsun Nejat Birdoğan bunu söylemişti , bunu seninle üç sene önce ilk tartışmamızda ben sana söylemiştim ozamanda sen Alevilik İslam dışıdır ilk ben söyledim diyordun bende sana ,Nejat Hoca söyledi ben beş defa panele çağırdım dedim hatırlarmısın bilmem .

Ama on senede kimse tartıştımı bunu hayır (!) neden ? çünkü Nejat hoca bunun tarihsel perspektifini sunamadı .Alevilik İslamdışı tamam ama nerede doğmuş ,nasıl gelişmiş,nasıl bir tarihsel süreç izlemiş bunu ortaya koyamadığı için insanlar ciddiye almadı küçük bir gurup dışında oda toplasan elli kişiyi bulmaz .

Burada Erdoğan Çınar'ın yaptığı ,Alevilik İslamdışı derken bir tarih tezi sunmasıdır .Bundan dolayı geniş bir kitle tarafından kabul gördü .

Ben bunu sana şu örneklede gösterdim ama anlamayacağını da biliyordum .Sen ve ben bunu yapalım hadi !

Çıkalım ,Alevilik İslam dışıdır Ahmet diye başlayalım muhabete .

Tamam Sinan abi ,Ali abi Aleviligin İslamın dışınada olduğunu kabul edelim peki abilerim ,İslamın dışındaysak biz nereden gelir ,nereye gideriz ? köklerimiz nerededir ? bu yolu kuran kimdir ? bu günlere getiren kimlerdir .

Bu tarih içerisinde ,Pir Sultan ,Battal Gazi,Hüseyin Gazi kimdir ne zaman nerede yaşamıştır ve sorular uzar gider .

Biz ne diyecegiz yahu kardeşim sen onları neden karıştırıyorsun ,Alevilik İslamdışıdır işte fazla uzatma ,Nasıl başkası Alevilik ,Aleviliktir deyince ses çıkarmıyorsun soru sormuyorsun bizede sorma .Ve bu insandan bizi ciddiye almasını bekleyecegiz .

SONUÇ;

-Amaç gerçekten Alevilik ve Yol'a hizmetse ,Ne Alevilik İslam dışıdır söyleminin nede kimligine Alevi yazdırmanın kimin söylediginin yazdığının önemi yoktur .Amaç Yol'a hizmetse ?

-Erdoğan Çınar'ın derdi hiçbir zaman ben yaptım ,ben söyledim olmamıştır bunu hiçbir kitabında veya beyanında göremezsiniz .Hatta ilk kitabın önsözünde bile bu yazdıklarının kendisine degil Alevilige ait olduğunu söylemekte ve sonraki baskılarda gelen övgüleri ve teşekkürleri üzerine almadığını bunu sebep olanın Alevilik olduğunu ve övgüyüde onun hakettigini yazmaktadır .

-Ortada bir Tarih teziniz yoksa , kimse sizi ciddiye almaz ve söyledikleriniz havada kalır .

Aleviligin İslamdışı olduğunun yaygınlaşmasının kim veya kimler tarafından yapıldığını anlamak o kadar zor olmasa gerek .Tartışılan konuşulan konulara baktığınızda zaten neden ve nasıl yaygınlaştığı ortadadır . Sinan Işık'ın verdigi kimlik mücadelesini kimsenin görmezden gelmesi düşünülemez bu önemli bir gelişmedir .

-Ne kadar hoş karşılamasam da ,özelde Sinan Işık'a söyledigim sözlerin arkasındayım .

-Alevi erkanı içerisinde kabul görmeyen bir konu ise "benlik" bundan hepimizin uzak durması ve birlikten yana olması gerekmektedir .Aksi halde sadece konuşmuş oluruz .Gerisi boş .

Ahlak ise ,özalın dedigi gibi birseferden birşey olmaz gibi bir yaklaşımla olmaz (!) Ahlaki olmayan bir konun , biride binide birdir .Bunu sevimli göstermek için ama diye söz başlamak bunun düzgün bir iş olduğu anlamı taşımaz .

Saygılarımla .

Ali Karul

Sevgili karul;

Kalan yazılarına topluca cevap vereyim...

Tezlerle ilgili olarak düşüncelerimi zaten açıklamıştım...

Siz benden cevap beklerken,

o arada size sorulan onca soruya bir cevap verseniz bence çok iyi bir iş yapmış olcaksınız...

O arkadaşlar hakkındaki düşüncelerim zaten belli...

Onların ortaya koyduğu belgeler benim içinde geçerlidir...

Siz önce o sorulara bir cevap verin...

Ayrıca okuduğum dört kitapta kafama yatmayan ve bu güne kadar söylenmemiş bazı şeyleri de ben söyleyeceğim...

Netice;;

Aleviliğe gerçekten hizmet etmek isteyenler çarpıtma ve yalanlara sığınmamalıdır...

ALEVİLİĞİN BÖYLE ŞEYLERE ASLA İHTİYACI YOKTUR VE OLAMAZ...

Tahrifatları bulma sevinciyle havaya sıçrarken kafalarını FETULLAH GÜLEN duvarına çarpanlar, bundan somnra çok daha dikkatli olmalıdır

HER İKİ TARAF TA TOPRAK CANIMIZDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR...

Saygılarımla

Kral çıplak

Konu kral çıplak tarafindan (04-23-2010 Saat 22:26 ) değistirilmistir..
Alt 04-24-2010, 00:16   #4
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

konu Yeni Bir Topiğe Taşınmıştır...

Saygılarımla...

Kral çıplak...

Konu kral çıplak tarafindan (04-25-2010 Saat 15:31 ) değistirilmistir..
Alt 04-24-2010, 01:28   #5
aata
Kontrollü Üye
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 2599
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : -19
REP Seviyesi : aata can only hope to improve
İletişim

Alinti:
Alıntı:
Özgürce Nickli Üyeden Alıntı [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Sevgili Kral Çıplak,

Varsayalım ki bir görgü cemindeyiz ve senden davacıyım. Cem gazilerine diyorum ki; “On bin yıldan beri katliamlarla yok edilemeye çalışılan Alevileri ve Aleviliği, sapkın ve yok ilan eden yalan ve yanlış tarih anlayışı ve belgelerine karşın her tarihi evrede Aleviler, bukalemun gibi renk değiştirerek ama “birlikte ikilik olmaz” formülüyle özüne bağlı kalarak varlığını bu güne taşıma becerisini göstermiştir.

Günümüzde, “Alevilik İslam’ın Özüdür” iddialarına karşın Aleviliğin İslam dışı olduğunu, Erdoğan Çınar Can araştırmalarıyla işbirlikçi riyakârlara rağmen, gerçek tarihi belgeleriyle gün ışığına çıkarmıştır.

Sinan Işık can da, İslam olmadığı iddiasıyla yurttaşlık kimliğinden “İslam” sözcüğünün silinip “Alevi” yazılması iddiasıyla açtığı davayı AİHM de kazanarak tescil ettirmiş, Alevilik adına açtığı bir davayı uluslar arası boyutta tescil ettirmiştir.

Ancak; Erdoğan Çınar’ın Aleviliğe yaptığı hizmet kadar, kendi hizmetinin takdir görmediği kanısına kapılarak, Erdoğan Çınar’a yönelik karalama kampanyasına katılan Sinan Can, Aleviliğe yaptığı hizmetin erdeminin farkında olmadan kendisini de hizmetini de küçültmektedir.

Kendisinin ve bir başkasının Aleviliğe yaptığı büyük katkıyı, işbirlikçilerin temelsiz iddialarına inanarak veya kapılarak Aleviliği küçük düşüren Sinan Can’dan, “Müşkül Durumu”na düştüğü için davacıyım diyor; O Ulu YOL Erkânının Mürşit divanında seni sana ve cem gazilerine havale ediyorum.

Sevgili Sinan, büyük iş başarmış Sana, küçük işlerle uğraşmanı ve ideallerine ters kişilerle aynı safta olmanı sana yakıştıramıyorum. Sevgi ve Saygılar.

Sayın Özgürce'ye şimdiye kadar Sinan Işık hakkında genel kanı olan , özelde de kendisine ilettigim eleştirilerin özetini çıkardığı için teşekkürü borç bilirim .

Alinti:
Alıntı:

Sevgili Ali KARUL;

Söylediklerinin hepsinin arkasında olmana sevindim,
bir Alevi-ye-de bu yakışır...

İki kişi arasında geçen özel konuşmanın, diğer tarafın haberi olmadan açık alana taşınması konusunda seninle aynı fikirdeyim ama, burada da diğer konularda olduğu gibi değişik bir varyasyonun uygulandığı gözümden kaçmıyor...
Senin ( ÖZEL) diye nitelendirdiğin konuşmanın neresinin özel olduğunu bir türlü anlayamadım...
Eğer özel olsaydı ben böyle bir şeyi asla yapmazdım...
çünkü yapı itibariyle ikili ilişkilerde güvene oldukça fazla önem veririm...
Fakat ne varki seninle aramızda geçen konuşmanın tamamı senin iddia ettiğin gibi ( ÖZEL ) değil, bilakis genel dir...
Yani Alevileri birinci dereceden ilgilendiren bir konudur...
Hal böyle olunca bence ve iddiayla derimki bu özel değil,
bilakis tüm Alevilerce bilinmesi mecburi olan bir konudur....
Bence sen taaaa en başından beri benimle olan ilişkilerinde ve konuşmalarında, Alevilerin zararına olan herhangi bir şeyi normalmiş gibi söylememen gerekirdi....
Sen kafana göre yorumlar yapacaksın,
aslı astarı olmayan şeyler söyleyeceksin,
bu durumu her defasında tekrarlayacaksın vve ben de bunu kimseye söylemeden kendime saklayacağım...
Eğer bunu birileri normal ve gizli kalması gerken şeyler olarak algılıyorsa,
hiç kusura bakılmasın ben böyle bir anlayışı asla kabul etmem...
Zaten Alevilerin başına gelen ne olduysa hep te bu gibi davranışlar nedeniyle gelmiştir...
Kapalı kapılar ardında yapılan özel görüşmelerde istediğini söyleyecek,
istediğini yapacaklar,
sonra da halkın karşısına çıkıp başka türlü konuşup başka türlü davranacaklar...
Yok böyle bir şey...
En azında benim açımdan yok böyle bir şey...
Eğer biz seninle kişisel meseleleri konuşuyor olsaydık,
sen bana özel bir sırrını söylemiş olsaydın,
bunu hiç kimseye söylemezdim demiyorum...
SADECE KENDİM GİBİ GÖRDÜĞÜM EŞİMLE PAYLAŞIRDIM....
Hepsi bu....

Sn Sinan Işık

"Senin ( ÖZEL) diye nitelendirdiğin konuşmanın neresinin özel olduğunu bir türlü anlayamadım...
" Diyorsun buna eminim senin bir anlayış bozukluğu yaşadığını düşünüyorum .Okuyucular iki kişi arasındaki konuşmanın içerigi ne olursa olsun diger tarafın rızası olmadan açıklamanın ne anlama geldigini taktir edeceklerdir .

Kaldıki Alevilikte Rıza'lık vardır .Ama anlaşılan sen bundan da haberdar degilsin .Bundan sonra seninle hasbihal edeceklerin birkaç defa düşünmeleri gerekecektir .

Diger konulara gelince , ne istedigin ne yapmak istedigin anlaşılmıyor .

Herşeyi işine geldigi gibi kullanma alışkanlığı oluşmuş sende .Ne yapıyorsan yap , neyi söylemişsen söylemiş ol ,hangi dağı yaratmışsan tapuya geçir .

Ama şunu bil , sen bütün Dünyada ki forumları dolaşsan da binlerce sayfa yazsanda neysen osun ve o olacaksın .O 'nun içini ne kadar doldurursan o kadar konuşulacaksın gerisi senin deyiminle fasa fiso .

Sinan can , her ne oluyorsan ol buna itirazım yok .Hiç bir şekilde ilgilenmiyorumda .Kendini nerede görmek istiyorsan orada gör bunada bir itirazım yoktur .

Tek itirazım bunu bizim üzerimizden yapmaya çalışma .

Bizim adımızı kullanma .

Bizi bu anlamsız , içi boş , nahoş ; sen söyledin ben söyledim gibi bir tartışmanın içine çekmeye çalışma .Bizim derdimiz bu degil , biz senin uğraştığın işlerle ilgilenmiyoruz .

Her ne söylenmiş se ,sen söylemiş ol .Her ne yapılmış sa sen yapmış ol .Ama yeter lütfen bizi daha fazla bu konularla meşgul etme .

Bundan daha açık ne yazayım nasıl yazayım .

Tartışılan konular ortada .

Tartışmalar ortada .

Hal böyle iken neyin neden tartışıldığının sorgulamasını yapmak mantıksız .Kafanızı kaldırdınızmı göreceksiniz.

Ortada altı senedir Sinan Işık'ın , kimlik konusu tartışılıyorsa ( hep söylüyorum neyin tartışıldığının hiçbir önemi yok) tartışmada doğal olarak Sinan Işık'ın payı büyüktür .Söyledigim gibi tartışılan konular ortada sadece biraz göz gezdirmek lazım .

Sn Sinan Işık bu konuda son mesajımdır . Herkesin olduğu gibi ,benimde zamanım degerli bu saçma sapan benmerkezci yaklaşımlarla tartışılacak konuların içinde ,kenarında olmak istemiyorum .

Umarım anlayışla karşılarsın
.

Saygılar

Ali Karul
aata isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-24-2010, 01:45   #6
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Günümüzde, “Alevilik İslam’ın Özüdür” iddialarına karşın Aleviliğin İslam dışı olduğunu, Erdoğan Çınar Can araştırmalarıyla işbirlikçi riyakârlara rağmen, gerçek tarihi belgeleriyle gün ışığına çıkarmıştır.
epey komik olmuş, bu kadar olgun bir ağbimizden bu kadar yüzeysel bir bölüm... öncekiler yok sayılmış, tahrifatlat iddiları dikkate alınmamış. sunduğu tarih tezi irdelenmeden kabul edilmiş...

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
aliimren (04-26-2010), kral çıplak (04-24-2010), Onurcan (04-24-2010)
Alt 04-24-2010, 14:15   #7
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Sayın Ali Karul;

Kendi forumunda kapattığı bir topiğin parçasını,
buraya taşımaktan çekinmeyerek,
yeni bir garipliğe daha imza atmıştır....

Kendisine sorulan sorulara gerçek cevapları vermekten kaçan,
ve ancak yandaşlarının verdiği SÖZDE cevapların arkasına sığınmayı yeğleyen bir anlayışla karşı karşıya olduğumuz açıkça görülmektedir....

Ali Karul arkadaş;
Unutmaki ben,
sahibi olduğun *** forumunun bir yazarıyım...
Benim açtığım bir topiği kilitlemek ve hemde cevap hakkım olduğunu bile bile kilitlemek,
herşeyden önce FORUMUN İTİBARI-NA AYKIRIDIR....
YÜREĞİN VE BEYNİN YETİYORSA O TOPİĞİ AÇARSIN HERKES TE BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALIR...
Buradan ve diğer forumlardan elbet sana cevaplar vereceğim amma,
doğru olan o dur ki öncelikle sahibi olduğun o forumdaki topikte tartışmamıza devam edelim....
KAPATTIĞINIZ TOPİĞİN İSMİ ÖZEL OLSADA,
İÇERDİĞİ KONULAR HEPİMİZİ YAKINDAN İLGİLENDİREN KONULARDIR...
VE AYRICA O İSMİN VERİLMESİNİN DE ÖZEL BİR NEDENİ OLDUĞU BİLİNMELİİDİR.....

UNUTMAMALISIN Kİ DEVE KUŞU MİSALİ YAŞANMAZ...

Sevgilerimle

Kral çıplak.
aliimren (04-26-2010), Onurcan (04-24-2010)
Alt 04-24-2010, 15:25   #8
Onurcan
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 156
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Puanı : 575
REP Seviyesi : Onurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to allOnurcan is a name known to all
İletişim

Alinti:
Kralciplak Nickli Üyeden Alinti
Kendisine sorulan sorulara gerçek cevapları vermekten kaçan,
ve ancak yandaşlarının verdiği SÖZDE cevapların arkasına sığınmayı yeğleyen bir anlayışla karşı karşıya olduğumuz açıkça görülmektedir....
Iste bütün mesele bu.

Bugüne kadar," iki yila yakin süre" Her kim ki, sözde "alevi tarih tezi" dedikleri "hayali tarih tezine" karsi elestiri getirmisse, bu kisi Ali karul ve yandaslari tarafindan alaya alinmis kücümsenmistir. Kücümsenmeyle de kalmayip, islamci, yada türkcü, milliyetci, fasist damgasini yemistir.Taktik ayni taktirdir. Asil cevaplanilmasi gerekenler cevaplandirilmayip, onlarin tezlerine elestiri getiren kisilerin özeli, tüzeli, kisilik yapisi, öne cikartilip hedef sasirtma türünden ayak oyunlarina basvurulmustur.

Ama nereye kadar? Zaman herseyin ilacidir.Bu zaman bize gösteriyorki yakin zamanda hic bir dostu savunani kalmayacak..

Sayin Kral Ciplak bu konuda siz ilk degilsiniz. Iki yil öncesinde aleviligi islam disinda savunanlardan olusan bir platformda ilk olarak bunlarin sinsi pavlikan gidasatini sezmis ve elestirmistim.O elestiri sonrasinda beni milliyetci ilan etmislerdi.Bu durumun taniklarindan bir taneside sizsiniz.Her ne kadar o zaman bu gidisata müdahele etmemis olsanizda, o topicleri okuyup izlediginizi ve sessiz kadiginizi biliyorum. Pir Sultan Abdal, Abdal Musa, Battal gazi, Hüseyin Gazi, Baba Ishak, Baba Ilyas,Sah Kulu gibi alevi önderlerini Pavlikan ilan ettiklerinde ilk tepkiyi koyan bendim.

Bir cok alevi gibi bende ilk yillarda Sayin Erdogan Cinar'i savundum.Ancak Sayin Erdogan Cinar ilk kitaplarinda bu tarihi tezini belli etmedi.Yavas yavas ilerleyen bir sürecte kendisini göstermeye basladi.Yani 6 yil niye beklediniz gibi bir söyleminiz yeterli derecede dogru degil. Benlik ben, ben.. Tabiki ögretimizde dogru olmayan bir kavram. Ancak burada unutulan birde ben varim. Aleviligin islam disi oldugunu sesli olarak internet sitelerinde tartisan gündeme tasiyanlardan bir taneside benim. 2004 tarihinden beri vermis oldugum mücadele esnasinda isitmedigim küfür ,hakaret, asagilama kalmadi.Genc aleviler harekatinda(GAH) yazilar yazarken, bulundugum sehrin alevi kültür merkezinin baskanligini yapiyordum. Benim verdigim sanal ve reel mücadele sonrasinda, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nun secimlerini bile etkiliyor. Alevi islam savunuculari secimi kaybediyordu. Burada ilk cikisi yapan da bendim. O dönemlerde ne Ali Karul, nede Erdogan Cinar'in kitaplari vardi.

Sözün kisasi;

Bizler Erdogan Cinar'in önümüze koydugu, yavas yavas ilerleyen yol recetesini
gec fark ettik. Hic birsey gec kalmis sayilmaz, önemli olan dogru tesbiti yapabilenlerin yaninda olmaktir.

Dogru tesbitler ve dogru mücadeleler er, gec kazanacaktir.

Buradan Özgürce nickli arkadasimiza da iki cift laf etmek istiyorum.

Bu arkadasimiz her kimki Sayin Erdogan Cinar'in tezlerini elestiriyorsa onu hemen düsman ilan ediyor.Yazdigi yazilar ve kullandigi kelimeler tarih bilincinden yoksun ve muharebeye giden Kumandan John Chrysocheir 'iyi andiriyor. Saflari bölüp kisileri gruplara ayirarak siz biz kamplasmasina sürüklüyor.Bos laf yetistirecegini varsa bilgisi sorulan tahrifatlara cevap yazsin. Böyle yaparsa daha bir olgun kimlige bürünür. Bizde adam yerine koyariz..

Cem gazileri denilmez, Cem'de savas yapilmiyor.Cem savas alani degil. Cem Eren'leri dese neyse..

Konu Onurcan tarafindan (04-24-2010 Saat 15:36 ) değistirilmistir..
Onurcan isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post:
kral çıplak (04-24-2010), İşcanbaba (04-24-2010)
Alt 04-24-2010, 16:55   #9
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Sevgili Canlar; Kral Abim,

Sevgili Usdat;

Alinti:
Cem gazileri denilmez, Cem'de savas yapilmiyor.Cem savas alani degil. Cem Eren'leri dese neyse..
Bende bunu diyecekdim, yüreğine sağlık,

Sinan Abi, Öncelikle bazı söylemlerin hiç şık değil, Hangisi dersen,
"Skanldal" isimli kitap için verilen söyleşiye yönelik söyleminiz, Hamza Aksüt bugün hayatın içinde birisi, Bu yaşında şehir, şehir geziyor ve Alevilik adına, Alevilğe hizmet ediyor,

Parasız, Pulsuz, Mutevazi ve Dervişce bir hizmetin peşindedir,
Alevi toplumunun göctüğü geldiği yolları bulabildiği eski (Kadim) tarihe kadar gitmekte,

Haksızlık yapmayalım, Ve o Her sözünde Tv de izlemişseniz, yanlışlarım olabilir,yeni belgeler, bilgilerle onlarıda anlatırız demektedir,

Yaşam, Ak ve kara değildir, o nedenle "KESKİN SİRKE" lik, Küpünüde bitirimiş,

Aleviliğin İslam içiliği, dışılığı konusuna gelince,

Aleviliğin İslam dışılığı bildiğimiz kadarı ile, 1994 de desekte, Karmatilerin, Muhammedi ve Peygamberleri yalancı ilan ettiği dönemlede bunlar tarışılmıyormuydu,

Ve Yine bu İnsanlar, Ali'yii Tanrı/İnsan olarak algılamıyormuydu,

Ancak konuyu güncellersek, EVet, Nejat Birdoğan Başlatmıştı bunu, ve sana yazmıştım Kral abi,
nejat Hoca hakkında ki, Tezinin perspektifi, ve tarihi doldurmuyordu , eleştirisi ise, haksızlık, O Kitabında, söyleminde , konuyu, inancsal olarak doldurmuş ve anlatmıştı,
Onun kayıbı, İletişim araçlarnın bu kadar yaygın kullanılmaması, toplumun bu düşünceye henüz açık olamaması, 93 Sivas yangınının şaşınlıkları, Alevi derneklerinin ve üst kurumlaının olmaması, Alevi örgütlerinin yeterince KURUMLAŞAMAMSI vs. gibi, sosyal, siyasal, ekonomik sebeblerdendir,

Sonraki dönemde ise, Alevilik üstüne Asıl tartışma, Fait BULUT'un, "ALİSİZ ALEVİLİK" isimli eserini 1997 de yayınlaması Alevilerin kendi içinde ve Devlet katlarında Alevilik hakkında ve Kamu oyunda Alevilik üzerine tezler olabildiğincce yaygınlaştı,

KOnular tartışıldıkca, insallarımızda ki, beyin fırtınaları neticesinde, Alevi toplumunda AA evet vs, gibi söylemler dillenmeye başladı ve artık Aleviliğin, Ali ile İNANC bağı olmadığı, Alevilerin Alinin inancı gibi ibadet etmediği söylemleri daha üst perdelerden senlendirilirken,
Alevi toplumu ve diğerleri artık bu söylelere yabancılık çekmiyorlar ve eski tepkilerini vermiyorlardı.
Zaman geçti, Dünya iletişiminde Bilgisayar denilen alet, haberleşmeyi ve insanlar arasındaki mesafeyi azalttığı gibi, Bilgileride topluma sundu, ve kolaylık ile bilgilenmek daha cabuk oldu,

2004 de Ali Doğan Dede nin açıklaması ise, Aklımda kaldığı kadarı ile,
Alevilik İSLAM DIŞIDIR, söylemi, Devletin Aleviler üzerine bir söylemi neticesinde söylendi,

Ab nin raporlarına istinaden mi? nedir Tam hatırlıyamadım,Sinan abi, Senin dilekcenede DESDEk bildirisi ve konuşması yapmışlardır, ,

Hem Ali Doğan dedenin açıklamalır hem senin kimlik üzerine açtığın davanın ve E. çInar'ın kitabının çıktığı dönemlerde, INTERNET yaygın halde kullanıldığından , Nejat hocanın zamanına göre daha avantajlı dudrum oldu.

Sanal Alemde ise, ilk olarak kurulan "Alevi sitesi" döneminde, Aleviliğin islam içi olmadığı söylemleri, ONURCAN'ın dediği gibi, Onlar söylemişlerdi, yada ben onlardan okudum, Ben adı lazım değil o siteye üye olduğumda, ONurcan, Kızılbaş66 Candacan abi gibi isimler bu konuda fikirsel mucadele ediyorlardı, Bu saydığım kişilerin benim fikirlerimin oluşumunda katkıları çoktur, Onların fikirleri sebebii le, ben hem kitap okuyarak ve onların yazılarını takip ederek az zamanda büyük mesafe kat ettiğiimi biliyorum,
İyi ki onları tanımışım, sağ olsunlar,

O Dönemlderde, Onurcan'ın da dediği gibi, ne Ali Karul verdı, Nede Sinan Abi, vardı,
Cidden bugün Alevi gencliğinin yaygın olarak İSLAMCILARIN eline düşmemesinin belkide en büyük emekcileri o saydığım isimlerdir, Belki de bende dahil.

Sevgili sinan abi;

Sen hep ben şunu yaptım, bunu yaptım diyorsun ya,
Alii Karul'un sitesinde , senin yazılarına baktım, ve gecen yılki yazılarında sen hiç, ya ben "SİALAM DIŞI " dedim diye bir itirazın olmamış aksine bak neler demişsin.

Alinti:
Erdoğan Çınar'la Röpörtaj -İslam çizgisine Kayan Alevi kurumu Hangisi!!, konu başlığında,

Hatırlarsan bundan beş sene önce bu Alevilik İslam-ın dışındadır tartışmaları başladığında, basına ilk demeci veren ABF-idi.

16/03/2009

Aleviliğin İslam içi mi? dışı mı? olduğunun tartışılmaya başlandığı ilk zamanlarda, yaptığı keskin " Alevilik İslamın dışındadır" açıklamalarıyla yalnızca Türkiye-de değil, aynı zamanda Avrupa-da ve dolayısıyla bütün dünyada tam bir popilariteye sahip oldu, ve hatta bu durum Amerika-nın bile dikkatini çekmiş, zamanın ABD dış işleri bakanı bayan Condi kendileriyle Almanya-da iki sefer görüşme yapmıştır

23/03/2009
BUnları demişsin ve E.Çınar'a övmüşsün, Ancak orda da, bir tek itirazın olmamış,
ŞU düşüncceni, şüphe ile karşılıyorum dememişsin, Ben dedni "İSLAM" dışını dememişsin,

Neyse,

Söylemlerimizi Alevi öğretisine uygun dille yapalım,

Saygılarımla.

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 04-24-2010, 23:51   #10
kral çıplak
Hakka Yürüdü
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
Sevgili Canlar; Kral Abim,

Sevgili Usdat;

Bende bunu diyecekdim, yüreğine sağlık,

Sinan Abi, Öncelikle bazı söylemlerin hiç şık değil, Hangisi dersen,
"Skanldal" isimli kitap için verilen söyleşiye yönelik söyleminiz, Hamza Aksüt bugün hayatın içinde birisi, Bu yaşında şehir, şehir geziyor ve Alevilik adına, Alevilğe hizmet ediyor,

Parasız, Pulsuz, Mutevazi ve Dervişce bir hizmetin peşindedir,
Alevi toplumunun göctüğü geldiği yolları bulabildiği eski (Kadim) tarihe kadar gitmekte,

Haksızlık yapmayalım, Ve o Her sözünde Tv de izlemişseniz, yanlışlarım olabilir,yeni belgeler, bilgilerle onlarıda anlatırız demektedir,

Yaşam, Ak ve kara değildir, o nedenle "KESKİN SİRKE" lik, Küpünüde bitirimiş,

Aleviliğin İslam içiliği, dışılığı konusuna gelince,

Aleviliğin İslam dışılığı bildiğimiz kadarı ile, 1994 de desekte, Karmatilerin, Muhammedi ve Peygamberleri yalancı ilan ettiği dönemlede bunlar tarışılmıyormuydu,

Ve Yine bu İnsanlar, Ali'yii Tanrı/İnsan olarak algılamıyormuydu,

Ancak konuyu güncellersek, EVet, Nejat Birdoğan Başlatmıştı bunu, ve sana yazmıştım Kral abi,
nejat Hoca hakkında ki, Tezinin perspektifi, ve tarihi doldurmuyordu , eleştirisi ise, haksızlık, O Kitabında, söyleminde , konuyu, inancsal olarak doldurmuş ve anlatmıştı,
Onun kayıbı, İletişim araçlarnın bu kadar yaygın kullanılmaması, toplumun bu düşünceye henüz açık olamaması, 93 Sivas yangınının şaşınlıkları, Alevi derneklerinin ve üst kurumlaının olmaması, Alevi örgütlerinin yeterince KURUMLAŞAMAMSI vs. gibi, sosyal, siyasal, ekonomik sebeblerdendir,

Sonraki dönemde ise, Alevilik üstüne Asıl tartışma, Fait BULUT'un, "ALİSİZ ALEVİLİK" isimli eserini 1997 de yayınlaması Alevilerin kendi içinde ve Devlet katlarında Alevilik hakkında ve Kamu oyunda Alevilik üzerine tezler olabildiğincce yaygınlaştı,

KOnular tartışıldıkca, insallarımızda ki, beyin fırtınaları neticesinde, Alevi toplumunda AA evet vs, gibi söylemler dillenmeye başladı ve artık Aleviliğin, Ali ile İNANC bağı olmadığı, Alevilerin Alinin inancı gibi ibadet etmediği söylemleri daha üst perdelerden senlendirilirken,
Alevi toplumu ve diğerleri artık bu söylelere yabancılık çekmiyorlar ve eski tepkilerini vermiyorlardı.
Zaman geçti, Dünya iletişiminde Bilgisayar denilen alet, haberleşmeyi ve insanlar arasındaki mesafeyi azalttığı gibi, Bilgileride topluma sundu, ve kolaylık ile bilgilenmek daha cabuk oldu,

2004 de Ali Doğan Dede nin açıklaması ise, Aklımda kaldığı kadarı ile,
Alevilik İSLAM DIŞIDIR, söylemi, Devletin Aleviler üzerine bir söylemi neticesinde söylendi,

Ab nin raporlarına istinaden mi? nedir Tam hatırlıyamadım,Sinan abi, Senin dilekcenede DESDEk bildirisi ve konuşması yapmışlardır, ,

Hem Ali Doğan dedenin açıklamalır hem senin kimlik üzerine açtığın davanın ve E. çInar'ın kitabının çıktığı dönemlerde, INTERNET yaygın halde kullanıldığından , Nejat hocanın zamanına göre daha avantajlı dudrum oldu.

Sanal Alemde ise, ilk olarak kurulan "Alevi sitesi" döneminde, Aleviliğin islam içi olmadığı söylemleri, ONURCAN'ın dediği gibi, Onlar söylemişlerdi, yada ben onlardan okudum, Ben adı lazım değil o siteye üye olduğumda, ONurcan, Kızılbaş66 Candacan abi gibi isimler bu konuda fikirsel mucadele ediyorlardı, Bu saydığım kişilerin benim fikirlerimin oluşumunda katkıları çoktur, Onların fikirleri sebebii le, ben hem kitap okuyarak ve onların yazılarını takip ederek az zamanda büyük mesafe kat ettiğiimi biliyorum,
İyi ki onları tanımışım, sağ olsunlar,

O Dönemlderde, Onurcan'ın da dediği gibi, ne Ali Karul verdı, Nede Sinan Abi, vardı,
Cidden bugün Alevi gencliğinin yaygın olarak İSLAMCILARIN eline düşmemesinin belkide en büyük emekcileri o saydığım isimlerdir, Belki de bende dahil.

Sevgili sinan abi;

Sen hep ben şunu yaptım, bunu yaptım diyorsun ya,
Alii Karul'un sitesinde , senin yazılarına baktım, ve gecen yılki yazılarında sen hiç, ya ben "SİALAM DIŞI " dedim diye bir itirazın olmamış aksine bak neler demişsin.

Erdoğan Çınar'la Röpörtaj -İslam çizgisine Kayan Alevi kurumu Hangisi!!, konu başlığında,

Hatırlarsan bundan beş sene önce bu Alevilik İslam-ın dışındadır tartışmaları başladığında, basına ilk demeci veren ABF-idi.

16/03/2009

Aleviliğin İslam içi mi? dışı mı? olduğunun tartışılmaya başlandığı ilk zamanlarda, yaptığı keskin " Alevilik İslamın dışındadır" açıklamalarıyla yalnızca Türkiye-de değil, aynı zamanda Avrupa-da ve dolayısıyla bütün dünyada tam bir popilariteye sahip oldu, ve hatta bu durum Amerika-nın bile dikkatini çekmiş, zamanın ABD dış işleri bakanı bayan Condi kendileriyle Almanya-da iki sefer görüşme yapmıştır

23/03/2009

BUnları demişsin ve E.Çınar'a övmüşsün, Ancak orda da, bir tek itirazın olmamış,
ŞU düşüncceni, şüphe ile karşılıyorum dememişsin, Ben dedni "İSLAM" dışını dememişsin,

Neyse,

Söylemlerimizi Alevi öğretisine uygun dille yapalım,

Saygılarımla.

Sevgili İşcanbaba;

Lütfen size gönderdiğim özel mesajı okuyun ve gereğini yapın,
zira bu yazıları birçok canımız okuyor ve gerçek sanıyor...

Biliyorsunuz ki tamda bu günlerde yoğun bir saldırı altındayım...
Saldırılar birçok taraftan geldiği için cevap yetiştirmekte oldukça zorlanıyorum..
Takdir edersiniz ki ben ekip halinde çalışmıyorum,
tek başıma hareket ediyorum....

Sevgilerimle

Kral çıplak.

Konu kral çıplak tarafindan (04-24-2010 Saat 23:54 ) değistirilmistir..
aliimren (04-26-2010), İşcanbaba (04-26-2010)

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil