![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#21 |
|
Hakka Yürüdü |
Sevgili Sinan Isik;
Yazdiklarina tek tek cevap yerine, geneli kapsayan bir yazi ile cevap vermek istiyorum.Cünkü cok uzun bir yazi ve ben senin ne anlatmak istedigini anladim. Senin ve benim aramda gecen tartismalarin kaynagi, senin bir takim yöneticiler tarafindan dislanmandi. Sonrasinda bu dogrultutuda bizden destek istemenle devam eden yazismalardan olusuyordu. Ben sadece kendi adima konusabilirim. Cünkü cok genis bir yelpaze ve ben sadece bu dönen pervanenin icerisinde ufacik parcayim.. Baskalari adina konusma yetkisini bu alanda kendimde görmüyorum.. "Süt'ten agzi yanan, ayran'i üfleyerek icermis". Bundan dolayi ben benden sorumluyum demekle yetiniyorum. O dönem,senin icin federasyonda görev alan bir eski dostumu aradim ve neden Sinan Isik'a "Satilmissin " diye cevap verildigini sordum. Nedeni neydi? Sinan Isik ne yapmisti da bu söz söylenmisti? Eger söylenmis ise, neden Sinan Isik'a cevap yazilmiyordu? Senin yazmis oldugun yazilari bu arkadasimiz o dönem siteye girdi ve okudu.Ondan sonra ne oldu bilmiyorum.Ancak ben sana verdigim sözü tuttum senin itirazlarini ve yazdiklarini onlara bildirdim. Bundan sonrasi beni ilgilendirmiyor. Cünkü benim insanlara yaptirim yaptirabilecek bir yetkim yok. Sen nasil isci isen, bende senin gibi isciyim. Sabah ise, aksam eve. Kendi bulundugum sehirde AKM üyesiyim.Kurucu üyeyim, iki yil baskanlik, iki yil denetim kurulu, iki yil yönetim kurulu üyeligi, bir dönemde Eyalet bölge yönetim kurulunda görev aldim. Benim görevli oldugum dönemlerde hic kimseden lafimi esirgemedim. Toplantilarda elimi kaldirip söz istedigimde, bir cok arkadasin kafasini öne egdigini bir cok arkadasin alkisladigini, bir cok arkadasin da selami sabahi benle kestigini bire bir yasadim gördüm.Alevi kurumlarindaki sorunlarin kisa vadede cözüleceginide zannetmiyorum.Benim umudum umarim daha iyi yönetici kadrolara bir gün kavusurlar. Son dönemlerde, kendimi kenara cektim. Yönetim Kuruluna da kendi istegimle aday olmadim.Önümüzdeki bir kac yilda aday olmayi düsünmüyorum. Bir yili askin süredir de, calismalari uzaktan takip ediyorum.Hic bir yönetici kadro üyesi ile de uzun zamandir görüsmüyorum. Benim sana kizmam yazmis oldugun bir siirde adimi cok kötü bir sekilde telefuz etmenden kaynaklandi.Ondan önceki tartismalarin hicde önemi yoktu.Sinirli yazilar birbirimize yazdik ama onlar düzeltilebilirdi.O yazdigin siirde gecen söz beni sinirlendirdi.Cünkü benim hic bir kimse ile artik iliskim yok.Bu anlamda o ismini telefuz ettigin yönetici ile de hic bir baglantim uzun zamandir yok. Ayrica hic bir site yönetimi ile de iliskim yok.Kisilerin özel yasantilarina müdahele etmem. Bunlar benim sorunum degil. Ben sadece inanc konularina bilgim, sezgim ve kendi dogrularim dogrultusunda müdahele ederim. Alevi sitelerini takip edip, yazi yazmaya basladigim tarih zannederim 2003'lü yillar idi. O dönemlerde sayili Alevi sitesi vardi. Ve bu sitelerde sayilari cok az olan üc bes kisi haricinde hic kimse agzini acipta alevilik islamin disindadir diye yüksek sesle söyleyemiyordu.Söyleyenlerde ateist, dinsiz, imansiz, ikrarsiz ilan ediliyordu.Bu kesmekes sürecte, bu bulaniklik icerisinde birilerinin cikip yolunu bulmada zorlanan gencligi bilgilendirmesi gerekiyordu.Bircok bilgili insanlarimiz tuslara basmayi bile bilemiyordu. Bilgisayari kullanmayi dahi beceremiyordu. Karsimizda ise isimlerini sayamayacagim derecede örgütlenmis,asimilasyon carkini hizla döndüren bir yigin gizli nicklerle yazan, sayisiz misyonerler vardi. Iste bu asimilasyon sürecinin durdurulmasi önüne bir barikat kurulmasi gerekiyordu. Ilk yazimi yazdim, bir kac site yönetici kadrosuna tasi attim.O yazi yönetici bir arkadasimiz tarafindan(Ismi bende kalsin),site trafigindeki ilgili kisilere mail olarak yollanmis. O tas öyle bir yanki yapti ki, hem Hollanda, hemde Almanya'dakilerin kafasi yarildi. Yönetici kadrolar, birbirine girdi.Tartismalar yasandi. Bana edilen hakaretlerin haddi hesabi yoktu. Iste o yazi ile birlikte benim internet agina girisim basladi. O yazi bugün elimde yok. Ama ondan sonraki yazdigim iki yazi var. 2004 tarihinde yazilmis olan yazimda, Alevi islam modelinin bas savunucularindan olan bir kisinin kendi kaleminden yazmis oldugu alinti var. O alintinin icerisinde alevilik islam degildir diye yazilar yazan kisilerin isimlerini siralamis. O makaleyi istersen sana verebilirim.Cünkü o tarihlerde Sayin Erdogan Cinar'in kitaplari henüz yayinlanmamisti. Yada yayinlanmisti ama bizlerin haberi yoktu.Kaygusuz Abdal,Yunus Emre,Pir Sultan Abdal'in siirleri,Alevi bektasi edbiyati, alevi bektasi tarihi gibi kitaplar, Nejat hocanin kitaplari, sayin, Esat Korkmaz'in kitaplarindan bir kac tanesi,ve sayilari 20'yi bulmayan diger kitaplari okuyup aleviligin islam olamayacagina iliskin ilk bilgilere ulasiyordum.Devriye'yi(Varolus) llk yazdigimdaki kaynak kitaplar bunlardi.Siirleri ögrenmeliydim. Ozanlar vakfi'nin yöneticilerini Ankara'dan dernegimize bir haftaligina davet ettik. Alevi Bektasi Edebiyatinin yazin seklinin, felsefesini gizemlerini bütün inceliklerini ögrendim.Sayin Irfani Yildirim'dan bir gecede ögrendim.GAH'ta bana karsi yazilan bir yaziya cevap göndermistim.Abi ne olur devam et diyordu gencler.Aydinlarimiz bu sürece katki sunmali diyorlardi. Rahmetli Eyüp Aktürk, yazilarini kesme, devam et diyerek, bana mesaj gönderiyordu.Diger sitedekiler abi iyiki varsin devam et, arkandayiz diyorlardi. Ben artik durmadan ona, buna, suna tanimadigim yüzlerce insana cevap yetistirmeye calisiyordum.Bir cok genc soru soruyor, kaynak istiyor,abi senin kitabin yokmu diyordu.Bazilari su sitede bir tartisma var, ne olur müdahele et diyordu. Alevi kurum yöneticileri bile bana yazilar gönderiyor, bazi sitelerde de yazmami istiyordu. Derken aradan alti yedi yil gecti.Geldik bugünlere. Biz islamin disindayiz derken, kader birligi yaptigimiz bir cok insanin niyetinide son yillarda ögrenmis olduk. AB'de gecen Erdogan Cinar ve pavlikanlik konusundaki tartismalarda, ben hakli cikmadim Sevgili Sinan Isik Alevilik hakli cikti.Benim yapmis oldugum sadece sezgilerim dogrultusundaki itirazlardan olusuyordu. Cünkü bu arkadaslarimiz kolundan tuttugu bütün alevi yol önderlerini pavlikan yapiyordu. Artik öyle bir hal aldiki Abdal Musa'nin siirlerini bile Hoy'dan degil Hu dan geldi diye degistirmeye baslamislardi.Ve bunu ciddi ciddi savunuyorlardi. Ben itiraz edince de alaya aliyorlardi. Beni türkcülük ve Milliyetcilikle sucluyorlardi. Iste ozaman bunlarin niyetlerinin baska oldugunu anladim.Yanlis carka su tasidigimin farkina vardim.Bu arada bana destek Pir Ali Baba'dan geldi. Oda kabul etmiyordu.Yaptigimiz degerlendirmeler sonrasinda biz cizgimizi cizdik ve red ettik. Bu arada benim Baba Ishak ve Baba Ilyas hakkinda söylediklerimi kendi dillerine doladilar ve hakli cikip beni rezil edebilmek icin ugrastilar. Orada da yaniliyorlar. John Chrysocheri Bizans ordu komutanidir.Alevilerin bir bölümü Bizans'in icinden cikti dedigim zaman kabul etmiyorlar. Kahbe Bizans diyorlar. Ama Battal Gazi diye Bizans ordu komutani John Chrysocheri'ye sarilirken onun Bizans'in icinden ciktigini görmüyorlar.Bu konulara daha fazla girmek istemiyorum. Tahrifatlar ile ilgili yazilan kitap degerli bir calismadir.Yazarlarimizi tebrik etmek gerekiyor. Tarihi bir yanilgiya son noktayi koydular. Sevgili Sinan Isik, ben bu gece cok yoruldum. Sonra soracaklarin olursa yanitlarim.Yazacagin kitaba istedigin bilgiler dogrultusunda destek olurum. Ama ben kitap yazamam.Bilgi,belge,gecmis tarih,kaynak yapabildigim kadari ile yardimci olurum. Önümüzdeki günlerde sanal sitelerden tamami ile elimi cekecegim. Artik hic bir sitede yazmayacagim. Son olarak; Senin Nüfus cüzdanlarindaki islam yerine alevilik yazilmasi ile ilgili baslattigin haberi 2004'lü yillarda okudugumda, kendi hafizama Sinan Isik ismini kayit ettim. O günlerde "Helal olsun yürekli adammis" dedigimi söylemek isteriyorum. "Davanda-Aleviligin davasinda" basariya ulastigin icin seni yürekten tebrik ederim. Iyi calismalar diliyorum Saygilar. Konu Onurcan tarafindan (05-17-2010 Saat 17:19 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: |
|
|
#22 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 39
Thanked 1632 Times in 570 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 422
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Sevgili Hıdır YERGEZEN; Gidiyorsun haa, peki git.... Yalnız gitmeden önce şunu iyi bil... Gerçi " ben zaten biliyordum " diyeceksindir, bunu demende haklı da sayılırsın, fakat ben sana bir örnek sunacağım bu örneğe bir şey söyle de öyle git... Gittiğin taktirde bu yerleri kimlerin eline bırakacağını iyi bil de öyle git... Son tartışmalarla birlikte gelişen durumların hangi gerçekleri ortaya çıkardığına, ve bu durumların Alevilerin kimler eliyle nereye götürülmeye çalışıldığına bir bak ta öyle git... Bakıver sevgili Hıdır, iki gün önce, vatandaşın biri ÖM-den bana şu yazıyı yazmış, hele bunu bir oku, oku ve eğer bu yazıda senin dikkatini çeken birşey yoksa o zaman git... Alttaki yazıya hiçbir yorum yapmayacağım, bana yazan kişinin ismini de yazmayacağım... Vatandaşın yazısı aşağıda, buyur oku, oku da öyle git... Git gidebiliyorsan... Sana davanı sattın demedim ,bilemiyorum belkide satmışsındır bu hırçınlığının sebebi buda olabilir .Ama ben sana senin suçladığın insanların söylediklerini söyledim . Yani bu benim middam degil ,senin sürekli beni sattılar dedigin insanların iddası .Biz kontrole almasaydık bu dava bitmezdi .Bu adam kaç defa vaz geçecekti biz durdurduk diyorlar .Ben bunları açık alanda yazmıyorsam bundan anlayacağın ne seninle neden senin hakkında söylenenlerle ilgilenmedigimdir . Konu kral çıplak tarafindan (05-18-2010 Saat 22:55 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links