![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can ... |
Türbanı bu günkü hukukmu çözeçek yoksa iktidarın gücümü ?Görünen o ki iktidarın gücü çözüyor.Türkiye evet ile neye evet dediğini açıkca anlamaya çalışıyoruz.Yeni bir hukuk normları bir,biri ardına devreye girmektedir.Yegane iktidar anlayışı ile ben yaptım oldu yeni bir hukuk ile tanışacağız.Bir çok bildiğimizide böylelikle sil baştan yapıyoruz yapacağız anlaşılan.
İyide yapalım ama ileriyemi geriyemi.Bunu belirleyen etkenleri görüyoruz.Ekonomi anlamında ülkenin adı neredeyse ithalat cumhiriyeti olacak.Avrupada başka konuşuyoruz asimilasyon bir suçtur diyoruz,orta doğuda arka kapılarda her anlaşmayı yaptığımız israile görünürde kafa tutuyoruz.ABD sık sık ziyaret edip emir telakisi ediyoruz görüş alıp cantamıza koyuyoruz.İrana bendensin diyoruz.Ermenistana şirin gözüküyoruz.Azarbaycanı itiyoruz.Tv.deki diziler bile bu seneryoların yanında dudakları uçuklamakta.Yazarı cizeri televiziyonu sanayicisi hep bir dilden Sevimli dev Amerika ve libareller Türkiye lambasını okşadıkça lambadan daha neler çıkaçak kaygı ile izliyoruz.Bu günlerde lanbadan Türban çıktı.can simidi gibi lambanın olmazsa olmazı.işler ve oy kaygıları oldukca Hak hukuk iç siyaset denildikçe Türbanın devrede.Bakın görünkü çözümde Dersim alevi ve kürt kökenli CHPnin başkanı K.KILIÇDAR OĞLU nun araçılığı ile yapılması istenmektedir.Neden?Türkiye halklarının sorunları önümüzde beklerken TÜRBAN olmazsa olmazı çözülüyor düşünmemiz gerekmektedir.Yök başkanı ben türban örtmeyenlerin teminatıyım diye biliyor.Demekki bizi neler bekliyor.Teminatta bu Türbanı konuşmaya tekrar fitilleyen biri olması nasıl bir teminat olacaktır.Polisleri YÖK ve üniversiteye kabul gören anlayışa gelde inan. insanı hakları inanç haklarını savunan birinin neyi savunduğu açık değilmi.Ben Yök başkanında bir şey anlamadım.Lakin satrançtaki görevi ne olurdu diyede düşünmüyorumda değil. Diyanet başkanı Ali bardakoğluda son açıklamasında Türban takılmasın inanc zorunluluğu olduğunu beyan etmiştir.Bardakoğlu, ‘Biz şunu söylüyoruz ; başörtüsü, Müslüman yetişkin kadıların başını örtmesi dini bir vecibedir.Demekle son noktayı koymuştur. Peki ülkede ne oluyor? Kürt bağırıyor ana dilde eğitim başbakan hemen susun diyor.Ama yine aynı muhavazakar şafi Kürtler Türban diyor.Bu sefer evet bu bir insanlık sorunu deniliyor? İyide insanlık sorunu din sorunumu ?Erkin elinde bulunan inancın haricinde memlekette sorun yok.Diğer Halkların özgürkük demokrasi insani onuruna yakışacak seviyede inancı nasıl çözüleçek?bırak onları alevilerdenmi bahsediyorsun bir iki çalıştay ondan sonra hepsinin ağzına bir bal he babam de babam devam bildiğimize.Eh birazda yeri gelince kibarlaştır günün dönemin sözcüklerini nüktelerini kullanın.Ne güzel.Dışarıda alkış alırsın.Dostlar işte görsün taktiği. Bazı sorunlar olabilir bunların köşe kapmaca güzel bir boya ile olayların üzerine gidiliyor.Alevi kendi inanclarının geleçeğini bile kurmaya izin verilmiyor.15-20 milyon insanın inancı yoksa türbandan dahamı önemsiz.Türban müslüman olmaya engel değil.Ama biz asimle edilerek yok oluyoruz.Yüksek okulumuz eğitim alanlarımız dini alanlarımız yok yok yok!!!!!! Ama diyanetin camilerinde suya elektiriğe imamın maaşını vermeye diyaneti ayakta tutmak için vergimden kazancımdan kesmesini nasıl hoş karşılayacağız.Çalıştaylar masal olduğuda biliyorduk ve bunuda yaşayarakta öğrendik.Lafla dertlerimize care bulunmuyor.Ahada peynir gemiside battı. Bir zorlama var illa türban çözüleçek.Diğer olanlar umrumuzda değil.Bilirkişi söylemiyle biz işimizi biliriz.YÖK, HSYK bağlı ilgili bulunan kurumlar istenilen seviyede.Konuşan muhalif olanlar öğle böyle polise adliyenin hazırladığı iddanamesi ile içerde.Yargılanmadan daha ne suç işlediğini bilmeden yıllarca susturulmak için cezaevi ile tanışıyorlar. muz cumhuriyeti yasaları demokrasi anlayışı ile mahalle reis bedevi anlayışını hep anlamaya çalışmıştırım.Lakin anlamıyorum işte.Peki biz kızılbaşlar muz cumhuriyetini anlayana kadar ne hale getiriliyoruz ne oldukla başbaşa kalmayalım. Peki alevi dernekleri fertleri gözlerini açıp ibrenin islam cumhuriyetini gösterdiğini görüyorlarmı.Ben öğle görüyorumda yanlış olmasını isterdim.Yakında Alevilerde türban takın bakın ehlibeyit imamlarıda Alinin eşide türban takıyordu.Yetmedi alevi önderlerinin eşleri kadınlarda türban takıyordu denileçek.Bakın anadoluda alevi kadınları Cem vakfının cemlerinde kadınlarınız türban takmıyorlarmı denileçek ne dersiniz?Geçmişte ehlibeyit veya pirlerin eşleri türban olayını nasıl baktıklarını incelemiş olsalardı tarihin zaman akışına sosyolojisine insanlığın o dönem yaşantısına bakarlardı.Ne yazıkki derin devletin sözde pirleri başlarımıza bir çorap daha örerler. Nede olsa içki ALEVİLİKTE yasak denildi.Semazen semahın merkezine yerleştirildi.Örgütcü rıza şehirli toplumuna bilimsel olarak güç katan yerine büyücü medyumcu mistik sözde pirleri hakim kılındı.Muharremde diyanetin mollaları ve imamları ile hızır orucu muherrem diye yutturulduğundan iftarlar yapıldı. Yakında bazı dedeler sözde erk pirleri türbanda örtün demezlermi?Bakalım daha kaç kişi türbanın geçişini yumuşatıp bize bu hapıda yutturaçaklar Hadi HAYIR-lısı? |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevilere, türbani, örtmek |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|