![]() |
|
![]() |
|||||||
| Serbest Kürsü Hiçbir alana uygun görmediğiniz paylaşımları yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
canlar burada da Sivas Katliamı üzerine bestelenen türküleri paylaşım mı ilkler benden gelsin
RENKLERLE YAŞAMAK Metin Kemal Kahraman Renklerde yaşamak seninle Diyelim ki mavide Gökyüzünün denizle bulustuğu cizgide Turkulerde yasamak seninle Diyelim ki semahta Saz ile sözün buluştugu cizgide Yangınlarda yaşamak seninle Diyelim ki sivas'da Isığın atesle bulustugu cizgide
Önce Yahudiler için geldiler,
Sesimi çıkarmadım, çünkü ben Yahudi değildim Sonra komünistler için geldiler Sesimi çıkarmadım çünkü komünist değildim Sonra sendikacılar için geldiler, sendikacı olmadığım için yine sesimi çıkarmadım Sonra benim için geldiler Ses çıkaracak kimse kalmamıştı… Pastör Nie Moeller (Rahip) SADECE SUSUYORUM SUSMAK DOĞRU OLDUĞU İÇİN... ZAMAN HER ŞEYİN GÖSTERGESİ |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to cemanlı For This Useful Post: |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
Üye No: 62
Thanked 1097 Times in 575 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 435
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Türküler Yanmaz Edip Akbayram
güneşin*akyüzüne*bir*duman*çöktü bir*türkü*çığlıkla*ateşe*düştü kuytu*bir*köşede*bir*çiçek*küstü büktü*yaprağını*boynunu*büktü şu*sivas'ın*elinde*sazım*çalınmaz güllerim*yandı*yüreğim*dayanmaz kararmış*yüreğin*hiç*ışığı*olmaz bilmezmisin*ki*türküler*yanmaz günü*gelir*sanma*hesap*sorulmaz dayanır*kapına*pir*sultan*ölmez şu*sivas'ın*elinde*sazım*çalınmaz güllerim*yandı*yüreğim*dayanmaz* |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to cemanlı For This Useful Post: |
|
|
#3 |
|
Can Yorgun ve Bitkin Bulunduğu yer: Eskişehir
Üye No: 1
Thanked 3359 Times in 1288 Posts REP Gücü : 28
REP Puanı : 1014
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Issızlığın Ortasında
bir düş gördüm geçenlerde görmez olsaydım ah olsaydım içime seytan girdi sandım keşke hiç uyumasaydım birdenbire ateş ve duman feryadı figan sanki elele geliyor habire üstümüze, üstümüze canlar sazlar kan oldular kesildi teller durdu nefesler ama hala dimdik ayakta ayaktalar çığlık kalleş sessizlik mi dost ateş ve duman hain düşman ıssızlığın ortasında ıssızlığın ortasında Cahit Berkay (Moğollar tarafından seslendirilmiştir.) |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to hakikat For This Useful Post: | cemanlı (06-30-2008), |
|
|
#4 |
|
Bizden Biri
Üye No: 62
Thanked 1097 Times in 575 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 435
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Güneşin Ozanları
sen güneşin ozanlarını durdurabilir misin sandın? rüzgarın şarkısını susturabilir misin sandın? korkmuyorum şiddetinden ateş tutan ellerinden ürkmüyorum nefretinden ve karanlık nefesinden boyun eğmem asla sana yaksan bile bedenimi ben doğarım küllerimden gücün varsa durdur beni! kayaların ruhundamın ben, yüzyılların öyküsü bende otuzyedi güneşim var ışıldar durur yüreğimde tutamassın zincirlerinle yıldızların ışığını susturamassın nefretinle güneşin ozanlarını boyun eğmem asla sana yaksan bile bedenimi ben doğarım küllerimden gücün varsa durdur beni sen güneşin ozanlarını durdurabilir misin sandın? rüzgarın şarkısını susturabilir misin sandın? korkmuyorum şiddetinden ateş tutan ellerinden ürkmüyorum nefretinden ve karanlık nefesinden boyun eğmem asla sana yaksan bile bedenimi ben doğarım küllerimden gücün varsa durdur beni! kayaların ruhundamın ben, yüzyılların öyküsü bende otuzyedi güneşim var ışıldar durur yüreğimde tutamassın zincirlerinle yıldızların ışığını susturamassın nefretinle güneşin ozanlarını boyun eğmem asla sana yaksan bile bedenimi ben doğarım küllerimden gücün varsa durdur beni |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to cemanlı For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|