![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Yeni Üye |
sevgili canlar sitenizi çok beğendim faydalı şeyler bulacağımdan eminim benim sizlere sormak istediğim bir konu var sizce alevilerin ülkücü olması doğrumudur
milliyetçi alevi yada daha doğrusu mhpli alevi olabilirmi?vereceğiniz bilgiler için saolun şimdiden |
|
|
|
| The Following 7 Users Say Thank You to Alevibektaşi For This Useful Post: | Deniz (12-20-2008), Derman (12-20-2008), equlibrium (12-20-2008), |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: Erzurum
Yas: 29
Üye No: 140
Thanked 1018 Times in 473 Posts REP Gücü : 16
REP Puanı : 600
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
can biz bu konuyu oncedende tarısmıstık mutlaka tasınacaktır kimimiz uyleremizi evet milliyetci alevi var dedik kimimizde yok dedik tartısmaya acık bir konu
SEN BENİM SARHOŞLUĞUMSUN
Sen benim sarhoşluğumsun ne ayıldım ne ayılabilirim ne ayılmak isterim başım ağır dizlerim parçalanmış üstüm başım çamur içinde yanıp sönen ışığına düşe kalka giderim. NAZIM HİKMET RAN |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to tweety For This Useful Post: | Deniz (12-20-2008) |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Üye No: 73
Thanked 7384 Times in 2954 Posts REP Gücü : 43
REP Puanı : 1278
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kavramların nasıl algılandığı önemli bu noktada ben ülkücü değil ama milliyetçi olabileceğini düşünüyorum buradaki kastettiğim milliyetçilik mhp milliyetçiliği değil tabiki
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Derman For This Useful Post: | Deniz (12-20-2008) |
|
|
#4 |
|
Can Bulunduğu yer: Yaşamın Kıyısında
Yas: 24
Üye No: 390
Thanked 3420 Times in 1882 Posts REP Gücü : 37
REP Puanı : 900
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ülkücü alevi olurmu farklı bir soru
ama bence milliyetçi açıklaması aleviler için daha anlamlı olur.
sen şimdi cok uzaktasın
aşılmaz dağların arkasında sen şimdi cok yakındasın bir soluk kadar yanı başımda Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda bir uzak kenti yüreğim yağmalanmışım terk edilmişim yağmursuz nisan gibiyim mavi bir bulut bekler gözlerim Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Deniz For This Useful Post: | hasan19 (01-05-2010) |
|
|
#5 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Üye No: 87
Thanked 2804 Times in 1552 Posts REP Gücü : 21
REP Puanı : 530
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
neden olmasın bu bir ideolojidir
arkadaşlar! dışarda birşeyler oluyor, farkındamısınız? uykuda olanları sarsın, uyandırın. çok yakında ışıklar kesilebilir. karanlıkta ne yapacaksınız? Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to equlibrium For This Useful Post: | Solino (12-21-2008) |
|
|
#6 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: KEÇİÖREN/ANKARA
Yas: 28
Üye No: 546
Thanked 310 Times in 166 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 114
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
benim bu konudaki düşüncem bütün aleviler ülkesini sevebilir ve milliyetçi olabilir.ama kesinlikle ülkücü olmaması lazım.ülkücü kelimesinin anlamı,milliyetçi kelimesinin anlamıyla çook ayrıdır ama ülkemizde özdeşleştirilmeye çalışılmaktadır.
efendim,mhp ülkücü vatanını seven,akp ılımlı müslüman,chp atatürkçü kemalist,saadet partisi nurcu.......vb... gibi şeyleri halk kendi arasında uyduruyor.aslında bütün partiler milliyetçidir en son üyelerine kadar.ama onun partisinin siyasi yapılanması ve yükselmesi için milliyetçilik bir basamak değildir.bende bir aleviyim,solcuyum ve ülkemi çok seviyorum.ülkeyi sevmek ayrı,hükümeti sevmek ayrı.aleviler ülkesini sevsinler tabi ama hükümeti ve bu dönemin rejimi olan akp yi sevmesinler.ayrıca alevilerde şimdilerde moda oldu .hepsi değil ama bi kısmı artık o söylediğimiz sağ partilere kaymaya başladı.yaptıkları yanlışları göremiyorlar.bi kere senin soyun belli ve senin soyundan kimse o partiye oy vermemiş.sen niye veriyosun? neyse konuyu fazla saptırmayalım ![]() ![]() aleviler milliyetçi olsun ve vatanınısevsin ama ülkücü olmasın derim ben ![]() ![]() bak ne demişiz.milliyetçi olsun ama ülkücü olmasın demişiz.iyibir okuyun yorumları arkadaslar sonuna kadar....... saygılarımla Konu KIZILBAŞ tarafindan (12-21-2008 Saat 15:19 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Can Bizden Biri Yas: 29
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
equlibrium e katılıyorum. ülkücü alevi tabi ki olabilir. Ben olaya yurtseverlik çephesinden bakıyorum. Bu ülkeyi, bu ülkenin tüm renklerini çok seviyorum. miliyetçiyim ondan ötesi iyi bir yurtsever olduğumu düşünüyorum.
Eğer bir alevi ülkücü oluyorsa (ki olabilieceğini belirttim; tanınmış bir örnek Gazi üniversitesi rektörü Rıza AYHAN)aşağıda sıraladıklarımı belleğinden çıkarması da gerekir. 80 öncesinde sokak ortasında devrimci gençliğe sıkılan kurşunları Malatya gerici ayaklanmasını 78 Maraş ı Çorum olaylarını 93 Sivas ı Gazi Olaylarını üniversitelerde yurtsever devrimcilere indirilen satırlı saldırıları oruç tutmadığı için bıçaklanan insanları sakalı için saçı için dövülen gençleri sıraladıklarımın hepsinin altında faşizm ve mhp vardır. Bunları unutan alevi de işbirlikçidir ve ihanet içindedir.
Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi... Konu Solino tarafindan (12-21-2008 Saat 13:06 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 6 Users Say Thank You to Solino For This Useful Post: | CulpanAbdal (09-05-2009), demokrat devrim (12-21-2008), Derman (12-21-2008), |
|
|
#8 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: KEÇİÖREN/ANKARA
Yas: 28
Üye No: 546
Thanked 310 Times in 166 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 114
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
nerelere girdin can sen yaw.
![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Can Bizden Biri Yas: 29
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
sayın kızıl can, susmak onaylamak unutmak ihanet denir ya; bu topraklarda kan siyasetinin temsilcisi mhp'nin yaptıklarının bir bölümünü dile getirdim.. Her alevi yurttaş hassas olmalı ve yaşananları diri tutmak zorundadır. Hani gencaleviler.com un girişinde yazıyorya ( bu arada mükemmel bir yazı olmuş) unutursak hatırlatacaklar. unutmayalım unutturmayalım...
saygıyla |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Solino For This Useful Post: |
|
|
#10 | |
|
Yas: 30
Üye No: 11
Thanked 2413 Times in 1089 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 934
REP Seviyesi :
Alinti:
milliyetçilik vatan millet sakarya slogonu değildi rmilliyetçilik ülken için mücadele etmektir bu ülkenin gerçek miklliyetçileri ülkücüler değil solculardır. eğer ülkücüler milliyetçi olsaydı solcular 6. filoyu taşlarken onlara saldırmazdı yada aleviler toplumsal halklar arası kardeşliği bütünlüğü çağdaşlığı ilericiliği vurgularken bu insanları dışlamazdı. mhp nin yaptığı milliyetçilik değil ırkçılıktır milliyetçilik milli çıkarları savunmakla olur. bin yı önceki destanları savunurak değil var olan değerleri koruyarak insanalrı bir birinden ayırmayarak toplumsal barısı ayakta tutarak milliyetçilik yapılır. aleviler milliyetçidir hemde koyu milliyetçidir ama ülkücü değil bu ülkenin gerçek milliyetçileridir...
''İlerlemek istiyorsan küçük çevrendeki, küçük çıkarlarla zaman kaybetme. Kafa...nı kaldır, en iyilere bak; gücün yetiyorsa onlarla yarış, yetmiyorsa onları taklit et.'' İnsanda güzel olan yüzdür,yüzde güzel olan gözdür ama insanı insan yapan ağızdan çıkan sözdür..... |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to mamican For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|