![]() |
|
![]() |
|||||||
| Soru ve Yanıtlarınız Alevilikle ilgili merak ettikleriniz ve tartışmalarınızı yapabileceğiniz alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#41 |
|
Hakka Yürüdü |
Bende diyorumki bu son sözüm olsun konunun dışına çıktıgımızın farkındayım konuyu sabota ettigimiz için diger arkadaşlardanda özür dilerim fakat son sözümü yazıp bu konu altında daha yazmıyacagım seyyid rıza konusu altında tartışabiliriz..
Seyyid rıza degil alevi katili olan alevi katili olan ismet inönü önderligindeki barbarlardır.Devlet herzaman alevi ve devrimcileri karşısına almıştır bu ugurda kanlarını akıtmıştır buyrun sizi tarihi araştırmaya davet ediyorum..Pirsultanlardan şeyh bedrettinlere,börklüceye,torlak kemale baba ilyaslara anadoludaki sömürüye karşı ayaklanan bu insanlardamı bölücüydü.Fakat evet burjuva yayınlarında günümüz tarihi kitaplarda bölücüdür diye geçer katliyamları yapanları el üstünde tutarlar. tek bölücü halkın etnik kökenli unsuru taşıdıkları insanların arasına ikilik koyan devlet bölücüdür.. Bu arada seyyid rıza bir ideologtur agalının yanı sıra sizinde bunu bilmemeniz çok dogal çünkü seyyid rızaya katil diyenler devletin kademesindeki revizyonizme sırtını dayamış asimile olan insanlardır..teşekkür ederim bu konu altında yazmıyacagımıda belirteyeyim buyrun tartışdıgımız unsurları taşıyan konulara beklerim ![]() Konu KAMO tarafindan (12-22-2008 Saat 11:07 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to KAMO For This Useful Post: | Ozan_Kaya_Qoçgiri (12-22-2008) |
|
|
#42 | |
|
Üyemiz Yas: 22
Üye No: 645
Thanked 76 Times in 46 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Ozan_Kaya_Qoçgiri For This Useful Post: |
|
|
#43 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
neyse bu konu başlığı altında tartışmıycam sizinle ilgili konu başlığında tartışalım
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: KEÇİÖREN/ANKARA
Yas: 28
Üye No: 546
Thanked 310 Times in 166 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 114
REP Seviyesi :
![]() ![]() |
devlet dediğiniz şey o zamanki hükümet demektir aynı zamanda dostlar.suçlu devlettir ve hükümettir.alevi katliamlarının oldugu zamanki dönem hükümetleri birçok kez yanlış kararlar almışve bu olayların olması için zemin hazırlamıştır.
ayrıca yapılan bölücülük değildir rehber dostum...aksine birleşimdir ve hakikattir. saygılarımla |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to KIZILBAŞ For This Useful Post: |
|
|
#45 |
|
Can Yorgun ve Bitkin Bulunduğu yer: Eskişehir
Üye No: 1
Thanked 3359 Times in 1288 Posts REP Gücü : 28
REP Puanı : 1014
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Adolf Hitler'in Yahudi olma ihtimali, bir Alevinin ülkücü-milliyetçi olma ihtimalinden daha yüksektir.
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Can
Üye No: 1897
Thanked 4944 Times in 3416 Posts REP Gücü : 42
REP Puanı : 554
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yeni gördüm baya eski bir konuymuş lakin arkadaşlar sakin tartışmaktan yanayım.. burada kimse kimseyi suçlamamalı.. amacına uygun blog için cvp verecek olursam..
Aleviler ülkücü olmamalıdır/olamazda... Ülkücü Aleviyim diyende Aleviliği bilmeyen,yada tam kavrayamamışlardır. Bizler haksızlığın olduğu yerde herzaman baş kaldırırız ve kendimizde haksızlık yapmayız.. bu nedenle geçmişimizi bilen geleceğe dair adım atarken özünden yola çıkanlar olarak faşizmin içinde değil KARŞISINDAYIZ..
böyle garip düştüğüme bakma
böyle mahzun durduğuma... varsın ateşin suskunlukla beslensin benim de yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik.. ______içinden geldiği gibi yaşamalısın "herşeyi".. KıZıL DeLi
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to DoğAcAn For This Useful Post: | Can Pınar (01-04-2010) |
|
|
#47 |
|
Can Bizden Biri Yas: 29
Üye No: 476
Thanked 2283 Times in 1051 Posts REP Gücü : 24
REP Puanı : 901
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Alevilerin ülkücü olmalarının fikir ve inanç dünyalarına aykırı olduğu bir gerçek... Ancak 1980 sonrası siyasal kamplaşmalarının çok gevşediğini de görmek gerekir diye düşünüyorum. Tabi bunda 80 öncesi neslin teorik olarak birikimli olmasının da rolü çok büyüktür. Ne yazık ki 80 sonrası apolitik nesiller (ki aleviler arasında daha azdır) siyasal kültür ve sınıf bilincinden uzak yetiştirilmiştir.
Durum böyle olunca da siyasal kaymaları daha sık görür olduk...
Bağımsızlık, Mustafa Kemal’ den armağandı bize. Emperyalizmin ahtapot kollarına teslim edilen ülkemizin bağımsızlığı için kan döktük sokaklara. Mezar taşlarımıza basa basa, devleti yönetenler, gizli emirlerle başlarımızı ezmek, kanlarımızı emmek istediler. Amerikan üsleri kaldırılsın dedik, sokak ortasında sorgusuz sualsiz vurdular.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım, unutma bizi... |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Solino For This Useful Post: | Devrim06 (01-05-2010) |
|
|
#48 |
|
Yeni Üye
Üye No: 2268
Thanked 62 Times in 21 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 40
REP Seviyesi :
![]() |
bazi arkadaslar cevabi vermisler ya, ben biraz daha derinden gidecegim:
Elbette milli duygular tasiyan aleviler olabilir. bunu yadsiyamayiz. Bir inanc olarak Aleviligi benimseyen birisi, mensubu oldugu milleti de sevebilir. Fakat sorun bu kadar basit olamaz. Duygu yükledigin milliyetcilik hangi milletin milliyetciligidir? önemli olan da bu. Ben egemen ulus-milletin milliyetciliginin hosgörülür olmadigini savunanlardanim. Egemen ulus milliyetciligi, demokrasinin olmadigi toplumlarda, azinlikllari egemenligi altinda da tutuyorsa sovenizme tekabül eder. Ve bunun hosgörülebilir bir yani yoktur. Ha vataninin bölünmesini falan istemiyor olabilirsin, buna denecek bir laf yok. Bayraginin daha da kirmizi olmasini istiyorsan, lafi ortaya sürme zamani gelmistir. Yaptigin illiyetcilik yüzündendir bu gün yürütülen savas. onlarca yil, neredeyse bir yüzyildir, bir halkin varligini, dilini inkar etmis milliyetciliktir basa bela olan. Kaldi ki simdiye kadar milliyetci olan bir alevi ulusu duydunmu. Pir Sultan, Haci Bektas-i Veli, Baba Ilyas, Baba Ishak, Seyh Bedrettin ve daha nicelerini sayabilirim, bunlarin hangisi bir ulusun milliyetciligini yaptilar ki aleviler milliyetci olsun. Aleviyim diyorsun, TC döneminde yapilan alevi katliamlarinin hepsinin tezgahlayicilari resmi organlar ve uygulayicilari milliyetciler ve dincilerdir. Aleviler, düsünceleri geregi ve tarih boyunca muhalefette oluslari geregi solculardir. Eger egemen üst yapi kurumu olarak var olabilseydi, dünyadaki bütün örnekleri gibi alevilik de sag siyasal arenada yerini aliyor olacakti. Aleviler solcudur! Cünkü aleviler, düsüncelerini, inanclarini özgürce savunmak, uygulaak istiyorlar Cünkü aleviler, baska inanclarin varligina nefretle yaklasmazlar cünkü aleviler, insanlarin esitligini savunurlar cünkü aleviler, her milletten insanlarin sevgi catisi altinda birlikte yasayabileceklerini savunurlar cünkü aleviler, bin yildir egemen ulusun egemen din baskisi altindadir. cünkü aleviler, egemen ulusun politik ve ekonomik cikarlari geregi, kitle kitle katledilmistir. Cünkü Aleviler, Maras, corum vb. de sagcilar (MHPliler) tarafindan uygulanan katliamlara maruz kalmislardir. cünküleri al bir macun gibi uzat. Alevi tarihi geregi, düsünceleri geregi, üzerinde oynanan kanli oyunlar geregi ve en sonu egemenlik aygitindaki konumlari geregi solcudurlar. Ama birileri kalkip ben ille de sagci olacam diyorsa ne ala. kendileri bilir. Biz bu ülkede MCP den aday olmus dedeleri de gördük, sünni partiden milletvekili olmus alevi aydinlarini da. Maalesef ezilenden, sömürülenden yana olmak solcu olmayi gerektiriyor. Bu baglamda ezen ve sömürenden yana solcu yoktur, olamaz. Nedense sömürücülerin sivil uzantilarini hep sagcilar olusturmustur. Bu yalnizca bizim ülkemizde degil, dünyanin her yerinde böyledir. Eger kendini sol olarak nitelendiren birisi, sömürüye, ezenin zulmüne karsi koymuyor ise, sessiz kaliyor, görmezlikten geliyor ya da statünün devamindan yana tavir sergiliyorsa, o solcu degildir. Ha bu bir alevi olabilir, yani her alevi solcu olmak durumunda degildir, nasil ki her sünni sagci olmak zorunda degilse. Fakat bin yilllik tarihinde alevilik, egemen devlet ve din etkisi ile ezen-ezilen denkleminde hep ezilen olmus, sömürülmüs, katliamlara maruz birakilmistir. Hic bir zaman iktidar olamadigi icin alevilik ya da aleviler hep muhalif olmus, var olan statüye iktidara karsi baskaldirmis, mücadele etmislerdir. Galiba bu durum birazda gelenek haline gelmis, sag-sol meselesi ciktigindan itibaren de aleviler tavrini hep soldan yana almislardir. Sagdan yana tavrini koyanlar da yok degil. Hüseyin Dogan ve ogullari bunun iyi örneklerindendir. Sagci olmalarinin, devletin koynuna girmelerinin amaci ise, "karsi olmakla bir sey elde edemiyoruz, iclerine girelim bari" dir. Oysa Hüseyin Dogan´in sagda oynamasi ve devlet ile iliskiye girdiginden bu yana, alevilik, bu faaliyet ekseninde hic bir sey kazanamamistir. Dolayisiyla; aleviler de sagci olabilirler, ama bu alevi gelenegi ile uyusmaz, ama chp li olunabiliyorsa mhp li de olunabilir, kendiniz bilirsiniz. Ben sömürülenden yanayim, toplum icinde basarisiz olmus,egitim alamamis, büyük fillerin ayaklari altinda ezilmekten kurtulamamislari savunmak, onlar icin mücadele etmek zorunda hissediyorum kendimi, ve bazen garibanlar mücadeleyi reddederken umudumu yitirmiyor da degilim, baska bir gariban olarak. Alevileri Atatürke-atatürkcülüge baglamakta son dönem modasindandir. Devam edin tabii, ezen ve sömürülülenlere "biz de atatürkcüyüz" mesaji verilmeli, belki katliamlardan kurtulmaniz bu yolla mümkün olur. Yok böyle bir sey, sivas, corum, Maras, Malatya vb diger katliamlarda alevilerin icinde bulunduklaru durumu irdelelemek gerekiyor yeniden ve yeniden. Atatürkcülük yapilmazmi, elbette bazi aleviler atatürkcü bazilari suphici olacaklardir, ama aleviligi atatürkcü olmakla özdeslestirmek yanlisliktir, atatürk öncesi neydi aleviler? Ne sagciyim ne de atatürkcüyüm, ne kadar olabiliyorsam o kadar solcuyum! Konu renasroy tarafindan (01-26-2010 Saat 08:54 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to renasroy For This Useful Post: |
|
|
#49 |
|
Yeni Üye
Üye No: 2450
Thanked 11 Times in 5 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 10
REP Seviyesi :
![]() |
Bu konuyu derinlemesine analiz etmek istemiyorum...Ama kısaca cevap vermek gerekirse...Evet olabilir...Lakin Alevi inancını yaşayan birisi bu ideolojinin önderlerini,tarihini araştırdığında pekte hoşuna gidecek bir unsura rastlıyamayacaktır....Yani Ülkücülük vatanını sevmek,bayrağına,marşına sahip çıkmak değildir...Öyle olsaydı bu topraklarda yaşayan herkes ülkücü olurdu...Ülkücü yemininde bile kin ve nefret olduğuna inananlardanım...Bu görüşe Alevilerin pek sıcak bakmaması normaldir...Bu ideolojiyi benimseyen Aleviler Alevi kimliklerinden dolayı değil kişisel tercihlerinden dolayı benimsemişlerdir...
Cihan varolmadan ketm-i ademde
Hak ile birlikte yektaş idim ben Yarattı bu mülkü çünkü o demde Yaptım tasvirini nakkaş idim ben |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|