![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Edebiyatı Yazılı ya da sözlü alevi edebiyatına dair paylaşımların yapılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#41 |
|
Can Bizden Biri |
hurufi,Dedimya kitabı ir abimize verdim,
O da kitaba bakıp bana diyecekti, daha aramadı, demedi, Mısırlı Virani kimdir onu bilmem, Bilgin var ise, sen de, o Virani ile ,7 ulu ozan Virani nin farkını
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#42 | |
|
Can ...
Üye No: 2975
Thanked 870 Times in 480 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 42
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
yazarı sormuyorum.. mısır diksiyonu ile çevrilmişmi.. 1873 basım emri veren getiren kim?Neden bazı bektaşi dergahlarına sunuldu.. Ayrıca harf hataları var.Bunu nasıl yapmış yazan arkadaşı deniyorum konu geneli anlaşıldı dediğini anladık işin özünde demek istedim ne kadar hurufi bir virani.. aşk ile.. Konu HURUFİCAN-ERZİNCAN tarafindan (02-03-2011 Saat 22:23 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#43 | |||
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1160 Times in 604 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Şunu bilmiyorsunuz ki İslam son batıl şeriattır. Din ile kastedilen onun şeriatıdır.Hem semahı savunuyorsunuz hem muhammedi. Ne iştir anlamadım ne zaman semah etmiş bu adam hiç kaynaklarda geçiyor mu? Alinti:
Hakkaten de o son peygamber olduğunu insanlara yutturmuştur. Şeriatını da yutturmuştur.İlk başlarda böyle bir iddiası yoktu fakat sonradan mecbur kaldı. EVET YENİ BİR DİN YENİ BİR KİTAP YENİ BİR SÜNNET GELİYOR. Bunu ben değil bütün İMAM lar sölüyor. İmam Cafer İmam Bakr ve İmam Ali. SON PEYGAMBER SON LEJYON SON KRAL SON KAHİN KUTSAL RUH'tur. Mekkeli Muhammed değil. Bunu ALİ de diğer imamlarda biliyordu.Ama bir kurgu vardı. TANRININ SIR OLAN KURGUSU.Ve bu kurgu gerçekleşmiştir. Zaten gerçekleşmesi mecburi idi. Alinti:
hz muhammedi semah döndü ZANNEDİYOR. Ben sizden gerçekten gerçekçilik bekliyorum.
Sırrımızı ifşa eden ile bize ihanet eden eşittir. Hazret-i ALİ Allah gözlerini açtığında ALİ OLDU ! Konu Baba İlyas tarafindan (02-03-2011 Saat 23:16 ) değistirilmistir.. |
|||
|
|
|
|
|
#44 | |||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 524 Times in 275 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Alinti:
Iginc olan su senin hep sunnilerin kaynaklarini dogru olarak gostermen ilginc muhammed dedinmi sunni olmaniz lazim baska yolu yok der gibi sanki muhammed bizdede var ama hangisini dogru kabul ettigine bagli . Herkes inandigi ilen hukum eder. Sizde inandiginizla bize savunma yapiyorsunuz sunni kaynaklarla yani . Alinti:
Alinti:
Alinti:
Su sirlari acinda bizde dinleyelim dunyanin sonumu geliyor da , son gelen ruh geliyor peygamber olarak daha peygamber gelmiyor neden ? Bu senin son peygamber iddasinda bulunan muhammed isine dondu ????? Alinti:
Bu yolda kanma vardir . Inanma inanc vardir . Biz aklimizi verdik bu yola ha sen milenyumdayiz filan diyorsun , bazi dusuncelerimiz yadirgiyorsun ama bu yola inanip kananlar gelecek . Ha sunnisi yezidi bize kendi kaynaklarindan bak muhammed donmemis siz niye donuyorsunuz deyip delil getiriyorlar , ali donmemis delil getirtiyorlar , namaz kilin bak bizde namaz kildiklari yaziyor diyorlar . kemal sunalin bir filminde Allah rahmet eylesin , adamin teki kemale benziyordu diye kendi yerine onu oldursunler diye kandirmaya calisyorlardi , bak resmi gosterip bak kardesim bu adam senin kardesindir bak sana benziyor , seni cok ariyordu deyip kendi duvarlarindaki resimlen onu kandirmaya calisiyorlardi ki , mafya babasinin yanina goturup isini bitireceklerdi olay bu biz kanmayiz . Pirlere kandik ama oteki tarafa degil . Sevgilerle |
|||||
|
|
|
|
|
#45 | |||||
|
Bizden Biri
Üye No: 3478
Thanked 1160 Times in 604 Posts REP Gücü : 5
REP Puanı : 59
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Sen hem bu yolda olanların namaz kılmasını münafıklık olarak saydın. Bende diyorumki bu yolun peygamberi o ise muhammedden ala münafık mı var?? Alinti:
Buyrun elinizde öyle bir kaynak varsa anlatın!!!Nerde yazıyor hangi alevi kaynağında??? Eğer muhammedin semah döndüğüne dair bir alevi kaynağı var ise elbette onu dikkate alırdık. Hadi buyrun siz bana Muhamemd'in semah döndüğüne dair bir alevi kaynağı gösterinde onu kabul edelim. Ama gökte değil yeryüzünde dönsün bu semahı olur mu? Alinti:
İçinde MEHDİ HAK RESUL'dür diye geçen deyişleri de birazcık oku. İmam Bakr'n "MEHDİ PEYGAMBERDİR" sözünü anlamaya çalış. Ama burda MEHDİ ile kastedilenin insanın bedeninde ÇARMIHA GERİLMİŞ İSA(RUH) olduğunu anla. O SON GÜN olan KOVA ÇAĞ'ında tüm insanların bedeninden açığa çıkacak. Ve kainat YENİDEN DOĞACAK.Tüm insanlar MERYEM'den tekrar doğacak. Yani tüm insanlık vaftiz olacak.Bu Vaftiz'e biz SELAM diyoruz. Kurandaki orginali ES-SELAM olup senin peygamberin yada Hz Yezid tarafından İSLAM yapılmıştır. Alinti:
Sen İmamların öğretisini bildiğine emin misin? Alinti:
semah dönüp dönmediğini bilmiyorsunuz. |
|||||
|
|
|
|
|
#46 | |||||
|
Gönül Dostu
Üye No: 1417
Thanked 524 Times in 275 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 67
REP Seviyesi :
![]() |
[quote]
Alinti:
Pirler namaz kilmismi ? Muhammed kilmismi ? bize gore yol ortadadir . Muhammedin yolu pirlerimizin yoludur . Aksisini idda eden namaz kilan kesim olsa gerek . Pirlerin deyislerinde oyle bir olgu bulamazsin . Bulursun belki manasi vardir . Pirler hep cemden bahsetmislerdir . Ve alinin muhammedin bu yolu kurduguna dair de soyle demislerdir . Pirimiz Kırıklar,Yediler Bu yolu onlar kurdular Bizede böyle dediler Kanarsan ikrarımıza Alinti:
Bize gore kutsal olan sey allahi zikredip ulularida anmaktir . Su an icimizde donerek yaradani zikretme varsa , kimse kalkip diyemezki senin yaptigin ibadet degildir diye cunku muhammed boyle donmemis ibadet degildir diye . Sen bir yerde demistin ben istersem icerim de allahi zikrederim belkim ben oyle allahi daha iyi anarim . Sen kendini temize cikardinda donenleri neden dinden imandan cikardin ?????? Simdi kutsal anlayisimiz farkli . Bize gore Yaradani zikretmek , ulu insanlari zikretmek kutsal bir istir . Yaratan kutsaldir onun adini yuceligini agzina alip ibadet eden kisi kutsal bir is uzeredir . boyle bir insan ister donerek olsun , ister otursun kutsal bir is uzeredir . Boyle bir insanin duasini yaradan kabul etmez dersen sen pismemissin derim . Ha ozaman birazdaha kazanda pisirelim . 3 ,4 kisinin donerek adini anarak senin adini dilleriylen elleriylen bagirlarina vursunlar bakalim , adini ciger pare etsinler yuceltsinler bakalim o zaman anlarsin yaptiklari ibadetmi , Kulturmu , veya allah kabul edermi diye bi dusun ?????? Ki allah bu yaptiklari kulturdur desin ibadet degil ben bunu kabul etmem diye ? O zaman sen yaradani tanimamissin derim . insallah birazdaha pisersin kazanda kardesim . olgunlasirsin ???? Alinti:
Hele imam bakirin MEHDI peygamberdir sozunu hic biryerde gormedim . Zahmet olmazsa buraya dokersen sevinirim bir inceleme yapalim ayiklayip eleyelim . Alinti:
Alinti:
Konu Alibaba tarafindan (02-06-2011 Saat 07:26 ) değistirilmistir.. |
|||||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Alibaba For This Useful Post: | kzl.deli (02-06-2011) |
|
|
#47 |
|
Yeni Üye Yas: 34
Üye No: 3814
Thanked 108 Times in 35 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 37
REP Seviyesi :
![]() |
Miz Urum abdalıyız serdarımız Kızıl Deli
Çeşmimizde şu’le-i envarımız Kızıl Deli Bülbül-ü şeyda biziz gülzarımız Kızıl Deli Dinimiz, imanımız, ikrarımız Kızıl Deli Nur-u Ahmet, Haydar-i Kerrarımız Kızıl Deli Kande baksak dembedem didarımız Kızıl Deli Çekti tigin şeceri şakk etti seng-i mermeri Söyleden oldur Fırat üstünde ibn-i Mermer’i Var tavaf eyle Sinop’ta ol dikübdür menmeri Bu söze ikrar edenler oldular gamdan beri Nur-u Ahmet, Hayder-i Kerrar’ımız Kızıl Deli Kande baksak dembedem didarımız Kızıl Deli Ol vilayet ma’deni serdar-ı şah-ı gaziyan Rahmeti deryasına gark oldu cümle aşiyan Na’re ursa taba düşerdi zemin-ü asman Tiğ-i darbından yere geçti, lain-i bed-güman Nur-u Ahmet, Hayder-i Kerrarımız Kızıl Deli Kande baksak dembedem didarımız Kızıl Deli Dağ-ü taşı mesken oldu bil ana ey merd-ü Şah Zümre-i Al-i Aba’nın herbiri bir padişah Bir muhabbet eylesek bin bir ider bi-iştibah Men Fakir’e anların oldu mesali secdegah Nur-u Ahmet, Hayder-i Kerrar’ımız Kızıl Deli Kande baksak dembedem didarımız Kızıl Deli Zahide şekk şüphe yoktur evliyanın rahına Cennet-i a’laya irer yüz süren dergahına Bu kelamı vird idüp şam-ü seherde ahına Gel beru ermek dilersen ol erenler şahına Nur-u Ahmet, Hayder-i Kerrar’ımız Kızıl Deli Kande baksak dembedem didarımız Kızıl Deli Şah Hasan hem Şah-ı şehit ü hem İmam-ü Abidin Bakır-ü Ca’fer, İamm Kazım, Rıza’dır şah-ı din Hem Takii-vü Nakii, Asker’dürür şah-ı zemin Mehdi-i Sahib-zaman ol evvelin-ü ahirin Nur-u Ahmet, Hayder-i Kerrar’ımız Kızıl Deli Kande baksak dembedem didarımız Kızıl Deli Ey Virani damenin elden koma şahın müdam Ta olasın gün-be-gün şahın yolunda müstedam Hubb-u evlad’ın hakkıy çün eylegil anı temam Kim bu medh’i yad ider şam-ü seherde ya İmam Nur-u Ahmet, Hayder-i Kerrar’ımız Kızıl Deli Kande baksak dembedem didarımız Kızıl Deli Virani |
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to hadimül fukara For This Useful Post: | Hamza Aksüt (07-18-2011), kzl.deli (07-19-2011), radyotamircisi (07-18-2011), İşcanbaba (07-18-2011) |
|
|
#48 | |
|
Üyemiz Bulunduğu yer: ankara
Üye No: 1662
Thanked 136 Times in 67 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 20
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
|
|
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to radyotamircisi For This Useful Post: | hadimül fukara (07-18-2011), Hamza Aksüt (07-19-2011) |
|
|
#49 | |
|
Yeni Üye Yas: 34
Üye No: 3814
Thanked 108 Times in 35 Posts REP Gücü : 1
REP Puanı : 37
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
yine Viraniden bir Duvazdeh İmam ,aynı Virani burda Aleviliğin kutsalları olan değerleri anmakta ve yad etmektedir. Kudret kandilinde parlayıp duran, Muhammet Alinin nurudur vallah. Zuhur edip küffar askerin kıran, Elinde zülfikar Alidir billah. Elinde zülfikar, altında düldül, Önünde Kamberi dilleri bülbül, Hazreti Fatima cennette bir gül, Ona sırrın dedi Hak Habibullah. Zuhur etti imam Hasan, Hüseyin, Onların nurundan ziyalandı din, Kırk pare bölündü Zeynel Abidin, Tutarız yasını hasreten Lillah. Muhammed Bakır’la Cafer-i Sadık, Şahım Musa Kazım, hem Rıza dedik, Tarikat adabiyle cismimiz yuduk, Hak dedi: Müminin kalbi Beytullah. Taki, Naki imamların civanı, Hasan-ül Askeri cismim sultanı, Elinde hücceti, Mehdi devranı, Vakit tamam oldu gönderir Allah. VİRANİ’yem niyazım var üstada, Elinde zülfikar hem ehli gaza, Bin bir dondan baş gösterdi Mürteza, Biz bir bildik, dedik: Allah eyvallah saygıyla |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to hadimül fukara For This Useful Post: |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| viraniden |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |