![]() |
|
![]() |
|||||||
| Genel Şiir Paylaşımları Şiir paylaşımları |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Üyemiz |
Yaşamı Ertelemek
Beni her ölüm etkiler. Tanımasam bile üzülürüm Yitirilmiş ümitlere... Hiç gerçekleşmeyecek ideallere, Yaşanmamış sevgilere üzülürüm... Bu yüzden, korkarım yaşamı ertelemekten. Ne yapılması, ne söylenmesi gerekiyorsa Söylenmeli, yapılmalı. Seviyorsanız, sevdiğinizi bugün söyleyin. Sevdanızı bugün yaşayın. İşinizde yapılacak ne varsa Bir an önce yapın. Yarın çok geç olabilir... Bir anda bitebilir her şey. Yaşamak için acele edin bence. Kısa yaşanmışlıklar, Yaşanmamışlıklardan daha iyidir. Geriye dönüp baktığınızda "keşke"ler Çoğunlukta olmasın. Uzun vadeli hedefler için bile Bugünden harekete geçmeli. Yarınlar çok uzakta olabilir. Daha okulda başlamıyor muyuz Ertelemeye yaşamı? Hep yarına yatırım, bu günü sonra Yaşamacasına... "İşe gireyim, sonra..." "Evleneyim, sonra..." "Çocuklar büyüsün, sonra..." "Emekli olayım, sonra..." Sonra... Sonra... Sonra... Bu sürecin başında, ortasında, Yaşam her an sona erebilir. Sonrası olmayabilir. Fedakârlıklar güzel ama unutmayalım: Herkes kendi hayatını yaşar... Ertelenen sevdaların bedelini ödemiyor yaşam. Başındayız biliyorum, sonu da yok bu yolculuğun. Nöbet sırası bizdeymiş gibi geldi bana. Çünkü gördüm ki en çorak toprakta biten ayrıkotu bile bir şeyler aktarmakta kuşağına... "Dane" vermeden gitmek bize yakışmaz, haksızlık olurdu ustalara... Boşuna mı çekilmişti bunca emek, bunca hasret? "Danelerden biri"ysek, kendi çapımızda bir tomurcuk da biz vermeliydik... Öykülerimizi anlatırken sizi sıkmadan mesajlar iletmeliydik satır aralarında. Çünkü "gökten düşen elma" kalmadı. Hepsini bölüştüler çoktan... Yaşadığımız hiç bir olay yeni değil. Nedenleri, sonuçlarından daha eski. O gün anlattıklarımızı duymazlıktan, görmezlikten gelenler, sorumluluklarını çoktan unuttular. Onlar şimdi şikayetçi. Benim Yolum, '80 kuşağından bir kesit aslında. Yolun, sadece adı benim. Hepimiz aynı yoldaydık oysa...” TAYFUN TALİBOĞLU |
|
|
|
| The Following 10 Users Say Thank You to Irmak For This Useful Post: | Alev (08-21-2008), bjkceto06 (08-15-2008), equlibrium (08-15-2008), EyLem (08-15-2008), Fatıma (08-15-2008), kızıldere (08-15-2008), moycan (08-15-2008), Renas (08-15-2008), rüzgar_88 (08-15-2008), seher_yeli (08-17-2008) |
|
|
#3 |
|
Can Ayın Şairi Bulunduğu yer: İstanbul // Kocaeli
Yas: 24
Üye No: 54
Thanked 4418 Times in 2129 Posts REP Gücü : 30
REP Puanı : 838
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ablam süper bi yaz süper bi paylaşım emeğine sağlık teşekkür ederm
![]() |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to EyLem For This Useful Post: | Irmak (08-15-2008) |
|
|
#4 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: istanbul
Yas: 24
Üye No: 142
Thanked 1044 Times in 647 Posts REP Gücü : 13
REP Puanı : 399
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
yüreğine sağlık anıma değer katan sen
Ezel ve ebed içre gönlümde yâr İstanbul
Gönül verip sevdiğim, gönlümü yâristan bul Düşersem yârdan ayrı, yalnız sana düşeyim Ağyâra meyledersem, gönlümü yar İstanbul Ekrem Kaftan |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Can Bulunduğu yer: mersin-muğla
Üye No: 51
Thanked 1910 Times in 806 Posts REP Gücü : 12
REP Puanı : 352
REP Seviyesi :