![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Forum Katılımcısı |
Alinti:
Sayın iş can baba Evet eski seyitlerin yanında yetişen her seyit bunu bilir. 17 kemerbest nefsindeki 17 kötü şeyle savaşmaktır. kuşandığımız tahta kılıçlar da buna karşıdır. Şunu altını çizerek söyleyeyim. Keramet duvar yürütmek. ateşe girmek ve güvercin donunda uçmak değil keramet nefsini 17 kötü fiilden arındırmak için savaşmaktır. Bu söz bana ait değil eski seyitlerin. Nedir bunlar. ahlak, yalan, haram, dedikodu, hırsızlık,..... (detaylarını kendi yazımda yazacağım) gibi toplam 17 nefse karşı savaşmaktır. mesela dört canın (Müsahiplarin)beline bağlanan kuşağın (kılıcın) neye karşı savaş olduğunu biliyorsunuz. Sayın Rehber dilerim bu konu üzerine bir kere daha düşünürsünüz. Rehper ismi kullandığınıza göre de seyit olmalısınız. Bu söylediklerimi çevrende yaşlı pirlere sor bir çoğu kısmide olsa hatırlarlar. 17 kemerbesti Arabistan diyarında(Şehrinde) değil de Gönül şehrinde ara aç bir dükan pazar eyle eminim bulursun. Selam ve sevgilerimle seyfi muxundi[/i][/b] Konu Seyfi MUXUNDİ tarafindan (03-06-2009 Saat 11:35 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Seyfi MUXUNDİ For This Useful Post: |
|
|
#12 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
sevgili canlar benim bildigim vede doydugum o kemer besler hz.fatima anamızın kuşagı olsagerek şünkü hz.peygamber kırklara ugradıgında kırklaral birlik oldugunda bir üzümüm engür edip o kırklara vermiştir vede ol kıklar kalkıp şuhu halde semah dönmüşlerdir vede hz. muhamedin baş örtüsü düşer vede kırk parçaya bölünür hz.peygamber onların beline baglar şimdi bizim cemlerde belimize kemer best baglamadan hiç bir hizmet alamsın vede önce yol kardaşı olmalısın yol kardaşı olmayan canlar o kemer besti beline baglamaz.
şunuda diyeyim sevgili canlar bunları ne bir kaynagı nede bir kitaptan okudum ben bunları pirlerden dinledim özlikle sordum vede sizlerle paylaşma geregi duydum. kaynak.seyit hacı ali turab.ı dedeleri. imam bakır evletları saygımlarım vede sevgilerimle. not. hiç bir can kardaşlık olmadan o kemer besleri beline baglayamaza. Konu hasan19 tarafindan (03-07-2009 Saat 01:23 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to hasan19 For This Useful Post: |
|
|
#13 | ||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8567 Times in 4034 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sn.seyfi Muxundi
Biliyrum, 17 kemrbst in sizin tarafından söylenmeiğini, Sayıların kutsallığı aynı coğrafya içinde oluşan din/inançlarda ortak olabiliyor, Kimisi, bunun içini isimlerle doldurarak kendi inancı içine alıyor, (İslamileştiriyor), kimisde farklı manalar yüklüyor, Yani bu sayılar bir anlam,mana kalıbına girmiş, Bazen bunlar benim garibime girder, o yüzden, 17 kötü işlek saydığımızda, ikimizde farklı kötülükler ,kötü işler sayarız, bu sayı artaıp, eksilebilir, 40 kapıya kadar çıkar sanırım. Ancak ortak nokta. Alinti:
Elinize yürenize sağlık, ilmiiz var olsun. Alinti:
Saygılarımla.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
||
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#14 | |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
Alinti:
sevgili Rehber can 17 degilimiş kemer best 18 olcakmış can. saygılarımla sevgilirimle.. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to hasan19 For This Useful Post: | Rehber (03-08-2009) |
|
|
#15 | ||
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Alinti:
|
||
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to Rehber For This Useful Post: |
|
|
#16 |
|
Hakka Yürüdü Bulunduğu yer: malatya
Yas: 31
Üye No: 840
Thanked 429 Times in 195 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 304
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili rehber...
Kaynaklarda 17 kemerbestlerden iki şekilde bahsedilmektedir.Bunlardan birincisi senin yazdığındır.ikincisi ise; Kırklar meclisinde yer bulmaktadır.İsimleri; 1.Selmanı Faris, 2.Ammar Bin Yaser, 3.Malik Ejter Bin Haris, 4.Muhammed Bin Ekber, 5.Veysel Karani, 6.Ebu Zer Gaffari, 7.Hüzeyme İbni haris, 8.Abdullah İbni Yedil-Haza-i 9.Abdullah Bin Adil el Haris, 10.Cafer-i Tayyar, 11.Hz.Ebu Eyyubi Ensar, 12.CAbir İbni Abdullah El Ensar, 13.Gamber, 14.Seydil Farraş, 15.Fazlı, 16.Ebu Derda, 17.Zinnur-i Mısri İslam tarihinde bu 17 kişiye Kemerbest-i Handan adı verilmiştir. Bunun yanı sıra;H.z. Ali' çok evlilik yapmamıştır ve H.z. Fatımadanda 7 çocuğu dünyaya gelmiştir.Bu durumda, 17 kemebest gerçeği budur diye DÜŞÜNÜYORUM.... Teşekkürler.... |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to axuçanlar For This Useful Post: | hasan19 (03-10-2009), Seyfi MUXUNDİ (04-27-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|