Genç Aleviler  

ANASAYFA Bugünkü Mesajlar Sohbet & SohbetRadyo
Go Back   Genç Aleviler > ALEVİLİK GENEL > Alevilik Tarihi

Alevilik Tarihi Alevilik Tarihine dair paylaşımların yapılacağı alan.

Reklam Alanı

Bookmark and Share Seçenekler Stil
Alt 11-25-2009, 12:05   #31
toprak_1903
Gönül Dostu
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üye No: 1622
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 0
REP Puanı : -23
REP Seviyesi : toprak_1903 can only hope to improve
İletişim

devrim can eline sağlık

basköylünün dedigi gibi.günümüz türkiyesinde oldugu gibi delileri ortandan kaldırmaya çalişmişlar.şimdi ise işin içinden cıkıp ayırtlamıyorsun.
toprak_1903 isimli Üye simdilik offline konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-25-2009, 16:54   #32
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

pir sultanın hangi dönemde yaşadıgı beni cok fazla ilgilendirmiyor acıkcası. belki olayın su yönünü düşündüğümde tarihiyle ilgilenebilirim, 7yy. yasamıs olması aleviliğin islamdan önce varoldugunun kabullenilmesi anlamında kısmi bir kanıt olacktır. bunun dıında cok önemi değil. önemli olan onun felsefesi, öğretisi, yola katkısı ve yolumuzun gerçekleri. sayılan addelerin üzerinde durulmasını istememin sebebide budur. her alevi okuyup üzerinde durmalı, düşünmelidir..

Hakk'ı görmek diler isen

Suret-i insana bak

Arayıp gezme bu halkı

Cismin içre câna bak.

Noksani Baba
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-26-2009, 16:43   #33
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Alinti:
Devrim06 Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster
pir sultanın hangi dönemde yaşadıgı beni cok fazla ilgilendirmiyor acıkcası. belki olayın su yönünü düşündüğümde tarihiyle ilgilenebilirim, 7yy. yasamıs olması aleviliğin islamdan önce varoldugunun kabullenilmesi anlamında kısmi bir kanıt olacktır. bunun dıında cok önemi değil. önemli olan onun felsefesi, öğretisi, yola katkısı ve yolumuzun gerçekleri. sayılan addelerin üzerinde durulmasını istememin sebebide budur. her alevi okuyup üzerinde durmalı, düşünmelidir..
Sevgili Devrim,

alevi ulularının,Alevi önderlerinin hangi dönemde yaşadıkları tabi ki . önemlidir, bu Alevilerin o dönemde , Ne yaptıklarını, Neyi kutsadıklarını, neyi önemsediklerini, nasıl İnandıklarını bize anlatır,
aleviliğin, 7.yy öncesi veya 7 yy sonrası olmasıda o kadar önemli değildir,
Önemli olan o İNANCIN,FELSEFENİN,YAŞAM biçiminin değerleridir.

Ki, Bir iNANC birden bire, Gökden zembille inmaz, veya YOKDAN var OLMAZ,
Alevilikği, İSLAMA endekslemekde bir acaip durum,garip bir ucubedir,

İslam olmazsa çok iyide, peki, Pavlukenler, KATHALR gibi, HIRISTİYAN,Yahudi (Amac Kötülemek değil) olunca daha mı? iyi oluyor, daha mı?çabuk kabulleniriz, içselleştiriliriz,
İslam olmazsa, bize, bazı insanların gösterdikleri YOL daha mı? temiz, daha doğru, yoksa orası daha mı? bataklık,

Oçak dedikleri yerlerin, birerFahişe mahbetleri olması, bişey ifade etmez mi?

2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.

Dinimiz sevgi
Kabemiz insan

Iscanim ne oldum deme
Siirin hakkini yeme
Kafiye yok gitmis güme
Kim neyi bilir bilinmez
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
Alt 11-26-2009, 16:59   #34
Devrim06
"Enel Hakk"
Kullanıcı Profili

Devrim06 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 30
Üye No: 14
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi : Devrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud ofDevrim06 has much to be proud of
İletişim

Alinti:
İşcanbaba Nickli Üyeden Alinti Mesaji göster

Sevgili Devrim,

alevi ulularının,Alevi önderlerinin hangi dönemde yaşadıkları tabi ki . önemlidir, bu Alevilerin o dönemde , Ne yaptıklarını, Neyi kutsadıklarını, neyi önemsediklerini, nasıl İnandıklarını bize anlatır,
aleviliğin, 7.yy öncesi veya 7 yy sonrası olmasıda o kadar önemli değildir,
Önemli olan o İNANCIN,FELSEFENİN,YAŞAM biçiminin değerleridir.

basit manada söylemiştim beni çok ilgilendirmiyor lafını , cünkü aleviliğin temel taşlarından en büyük yol önderlerinden birisidir pir sultan onun felsefesini düşüncelerini benimseminin , izinden gidebilmenin daha önemli oldugunu vurguulamak iççin ve bir parantez ekledim 7. yy olması durumuyla ilgili..

7 yy. da olması benim için önem arzediyor abi, malum benim düşüncelerimi az çok biliyorsun. alevilikle ilgili bazı kurum ve kişilerin yaptıgı yorumalrı biraz daha ii düşünmesi gerekir bu durumda. yasadıgı tarih ve gecmişi tam olarak bilinmeyen ancak alevvi oldugu bilinen hüseyin gazide oldugu gibi. islamın baslangız tarihlerinde yasamıs yol ulularımızın olması ve onların inanç biçimleri bizim olması gereken , daha doğrusu inancımızın gercekte ne oldugu hakkında izlenimler verecektir. aidiiyetlik duygumuzu bir yerlere yamama isteğinden de vazgecireeğimni umuyorum (bu hangi inac olursa olsun, gerek islam grekse baskası)

Alinti:
Ki, Bir iNANC birden bire, Gökden zembille inmaz, veya YOKDAN var OLMAZ,
Alevilikği, İSLAMA endekslemekde bir acaip durum,garip bir ucubedir,

İslam olmazsa çok iyide, peki, Pavlukenler, KATHALR gibi, HIRISTİYAN,Yahudi (Amac Kötülemek değil) olunca daha mı? iyi oluyor, daha mı?çabuk kabulleniriz, içselleştiriliriz,
İslam olmazsa, bize, bazı insanların gösterdikleri YOL daha mı? temiz, daha doğru, yoksa orası daha mı? bataklık,

Oçak dedikleri yerlerin, birerFahişe mahbetleri olması, bişey ifade etmez mi?
asla benim böyle bir düşüncem yok islamdan gelme islamla birlikte varolma düşüncesi ve iddialarına ne kadar kııyorsam ,diğerlerinidde kızıyorum ancak genel olrak gördüğüm mevzu arkadaslarımızın alevilerin onlardan geldiğine dair bir iddiaları yok. arkadaslar bazı toplumların alvi olabilecekleri tezini savunuyorlar iyi kötü veya doğru-yanlış olarak. bu beni ck rahatsız etmiyor, arastırmalar coğldıkca merak unsuru coğaldıkca yol alınabileceği kesin...

benim tek istegim aleviliği bir yerlere yamama , daraltma isteginde ve görüşünde olanların yanılıyor oldugunu görmek ve yorumalrı yaparken geniş pencereden bakabilmelerini sağlayabilmek. aslında bu konuda internet siteleri vaıtasıyyla uzun bir yol alındıgı kanaatindeyim. insanlar müslümanım dese bile aleviliğin çok eskilere dayandıgını kabul edebiliyor. sünnilerden kabul edenler var.
benim istediğim de islamla birlikte bazı alebviler zorunlu veya istege bağlı oalrak islamı tercih etmiş olabilirler ancak eski bri gecmişinin oldugunun bilinmesi ve bu konuda daha geniş daha somut arastırmaların yapılması kanıtların bulunması yönünde.
Devrim06 isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla
The Following User Says Thank You to Devrim06 For This Useful Post:
İşcanbaba (11-26-2009)
Alt 11-26-2009, 17:13   #35
İşcanbaba
Can
Bizden Biri
Kullanıcı Profili

İşcanbaba - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Yas: 49
Üye No: 134
Teşekkür Grafikleri
Rep Bilgisi
REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi : İşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud ofİşcanbaba has much to be proud of
İletişim

Anlıyorum seni Devrim can,
Yazı senin ismine olarak geldi amma, genel bir yazı,
Bir cok can, Aleviliği bir yerlere yamama, yanaştırma yapmaya calışıyorlar,

Her sakallı Dedemiz olmaz, her bıyıklı Erkek olmaz, (Gey de olabilir)
O nedenle, Aha burda IŞIK dyorlar, Aha burda Üçgen var, yıldız var, Aha burda tören var deyip, önümze gelene ALEVİ dersek,
ne olduğumuz belli olmayacak, PİÇ durumuna düşeceğiz,
O nedenle, Bir kendimizi tanıyalım, bilelim,
Bizde ne var, "Işıkoğlu" diyenlerde ne var, her "ışık" Güneş değildir, her nur " kandil" değildir,

Sağla saman ayrılmalı,
Ganimet bölüşen MAGRUPlar gibi, saldırmamamız gerkiyor her olaya,
İşcanbaba isimli Üye suanda  online konumundadir   Alinti ile Cevapla

Bookmarks

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil