![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Kültürü Alevilik kültürüne dair paylaşımların yapılacağı alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Hakka Yürüdü |
Alinti:
Aboooo....Sizler yönetici olarak bize böyle yaklaşırsanız,hapı yuttuk valla...İşcanbaba,hakikat ve sen he? Bunu şimdiye kadar içinde niye tuttunku??... işcanbaba,hakikat ve deniz hanım,buyrun,meydan sizin.Aynı şeyleri birbirinize yazın durun,biri aksini söylerse; ''kes-yapıştır yapıyosun,uyduruyosun,gereksizdir '' deyip atın bi kenara.Saygı göstermeyin ama saygı bekleyin.Alışmıssınız herkesin yazdıklarınızı onaylamasına.Benim durumum kasıyo sizleri tabi.... Buyrun canlarım benim,rahat olun yazmam artık.... |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Can Bulunduğu yer: Yaşamın Kıyısında
Yas: 24
Üye No: 390
Thanked 3420 Times in 1882 Posts REP Gücü : 37
REP Puanı : 900
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anlamak istediğin gibi anlıyosun. Ayrıca kimsenin benim yazılarımı onaylamasına cidden gerek yok. bizim senin yazılarını onaylamayacağımız gibi. Tartışma olmalıki farklı yorumlar çıksın, farklı görüşler sunulsun ve en gerçeği bulunsun.
Sana iki laf söylemekle kaçtın. Abovvvvvvvvv gibi bir abartıdayada gerek yoktu çünkü böyle şaşırtacak bir tepki, birşey yok ortada. düşün bir kez herkes senin yazdıklarını onaylar, herkes senin dediklerine evet der, talip ne kadar doğru söylüyorsunderse bir esprisi, bir çekiciliği kalıcakmı konuların????
sen şimdi cok uzaktasın
aşılmaz dağların arkasında sen şimdi cok yakındasın bir soluk kadar yanı başımda Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda bir uzak kenti yüreğim yağmalanmışım terk edilmişim yağmursuz nisan gibiyim mavi bir bulut bekler gözlerim Saklımda sevdan saklımda sevdan saklımda en solumda |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Deniz For This Useful Post: |
|
|
#13 |
|
Yas: 30
Üye No: 14
Thanked 12737 Times in 5996 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 1264
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
canlar tamam konu özünde yazılar yazalım lütfen , ikili konusamlar atısmalar geride kalsın...
Hakk'ı görmek diler isen
Suret-i insana bak Arayıp gezme bu halkı Cismin içre câna bak. Noksani Baba |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Can Bulunduğu yer: Yaşamın Kıyısında
Yas: 24
Üye No: 390
Thanked 3420 Times in 1882 Posts REP Gücü : 37
REP Puanı : 900
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pardon konu dışına çıkıldı istemeyerekte olsa. Talip konunu biraz dağıtım galiba.
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Deniz For This Useful Post: | Devrim06 (03-11-2009) |
|
|
#15 | |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8567 Times in 4034 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Axucanlara
Alinti:
veya benim gibi bilmeyenler var, aydınlatmak için yaz, ben senin sorularının cevabını da bilmiyorum farz et tamam.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez Konu İşcanbaba tarafindan (03-12-2009 Saat 09:00 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: |
|
|
#16 | |||
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
Alinti:
Alinti:
Alinti:
|
|||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Rehber For This Useful Post: |
|
|
#17 |
|
Bizden Biri
Üye No: 499
Thanked 745 Times in 389 Posts REP Gücü : 10
REP Puanı : 351
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() |
ayrıca konu yedi ululları koparma olunca birşeyler söylemekte fayda var.
islam deyince nedense bazı arkadşların aklına radikal islamcı bir yapı geliyor şahsen benim böyle bir görüşüm yoktur radikal değilim yani islamı silersek işte o zaman bu ulularada haksızlık etmiş oluruz.neden? Fuzulinin; yaşamı süresince Kerbela ve Bağdat çevresinden ayrılmamış, bir süre Hz. Ali'nin türbesinde türbedarlık yaptığı bilinmektedir. yemini faziletnamede hz.ali ve ehl-i beyt sevgisini yoguyn olarka işlemiştir. Virani; bir süre Necefte Hz.Alinin türbesinde türbedarlık hizmeti vermiştir. diğer 4 ozanda zaten yeteri kadar deyişlerinde nefeslerinde kendilerini belli etmektedirler |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Rehber For This Useful Post: |
|
|
#18 | ||||
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8567 Times in 4034 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
Sağ ol Rehber can;
sorularımın /merakettiklerimin bazılarına yanıt verdin, eline sağlık, İslamda SIRAT KÖPRÜSÜ kavramı var ı? evet yoktur, Peygamberden, hadisler var denir amma, Sünni kaynak olduğundan, ne derce inandırıcıdır, bilinmez, İslamda, HESAP günü, herkesin günahı, sevabı okunur, HüKüM veren , cezayi keser ve doğrudan oraya atılırlar, Köprü mantığı veya espirisi yoktur, Bu bildiğim kadarı ile ZERDÜŞT öğretisinden, ALEVİLİKTE kullanılmaktadır, Ancak burda ki SIRAT,CEMDE HAKMEYDANI dediğimiz, görü CEMİ anlatılmaktadır, diye biliyorum, Alinti:
Ançak burda bunu tarif etmiş Aşık, Ozanımız, halk dilinde söylenen sözü anlatmış, Alinti:
Alinti:
Alinti:
ve Bizi, Kırklar söylencemizle ilgiisi ne kadardır. Sevgilerimle |
||||
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |