![]() |
|
![]() |
|||||||
| Ünsal Öztürk Ünsal Öztürk Makalelerinin Okudugu ve makalelere soru ve yorumların yapılacağı bölüm |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#81 | |
|
Bizden Biri |
Alinti:
İyi ki bed ve kem sözler söylememişsin. Önce bana "Rızasız" diyen; sonra da bu terimin anlam çerçevesini, "Rızasız insan, Eline, diline, beline sahip olmayan, toplum huzurunu bozan, fitne, fesat, dedi, kodu yapan, laf getirip ,götürerek, ona zarar veren, kişileri, bireyleri, maddi, manevi üzen, yaralayan, kıran insandır," şeklinde açıklayan bu arkadaşa bu sözlerini misliyle iade ediyorum. Binlerce insan, beni yıllardır tanıyor. Kim olduğumu, niyetimi, kişiliğimi, her şeyimi biliyor. Bugüne kadar kimse bana bu türden iğrenç iftira ve ithamlarda bulunmadı. Bu söylenenlere de kimse inanmaz. Şimdi lafa mı baksam, söyleyene mi? Sinek pis değil ama ne yazık ki mide bulandırıyor. "Alevice yapmak" dediğin bu mudur.... Görmediğini nasıl söylersin? Benim elime belime dileme sahip olmadığımı, fitne fesat çıkardığımı nasıl ifade edersin. Dedikodu yapan, laf getirip götüren kimdir? Bana bu suçlamaları yöneltip de kanıtlamayan şerefsizdir. Utanmıyor musun iftira atmaktan dolayı? Bu mudur Alevice davranış? Ey kifayetsiz muhteris, seni korkutan, bu iftiralara sevkeden nedir? Sana "Kardeşim" dedim diye bana söylemediğini bırakmadın. Bu arkadaşın kapasitesi, kişiliği, yapısı ortada. Ondan farklı bir şey beklemiyorum. Ama asıl burada forum yönetiminin tavrı önem taşıyor. Bundan sonra muhatabım forum yönetimi. Onlardan ivedi yanıt bekliyorum: Satır aralarında bana bu hakaretleri yapan bu arkadaşa karşı tavrınız ne olacak? Bu kadar hakareti o ediyor da siz nasıl buna ortam sağlıyorsunuz, göz yumuyorsunuz? Edeb Ya Hu!... Bu ithamlara siz de mi katılıyorsunuz? Katılmıyorsanız, bu asılsız suçlamaları yapan kişiye gerekeni yapacak mısınız? Yazışmaları baştan itibaren dikkatli okursanız, tartışmanın nasıl buraya geldiğine, benim "incinsen de incintme" anlayışıyla bazı hakaretleri de sineye çekip tartışmayı tekrar doğal seyrine çevirme çabama ve bu arkadaşın (her nedense) birikmiş kini ile saldırma dürtüsünü nasıl da kontrol edemediğine tanık olacaksınız. Ben burada kalmaya çok mu hevesliyim? Birtakım işi gücü olmayan, yaşı 50'ye gelmiş ama bir baltaya sap olamamış tipler gibi burada ego tatmini mi yapıyorum? Anlamsız biçimde saldırmadıkları, paçalarımızdan aşağı çekmedikleri sürece, bu tür ortamlarda bilimsel bir çaba ve paylaşım sürdürüyoruz. Doğrularımız yanlışlarımızla. Aleviliği derdimiz olarak görüyoruz, yarayı sarmaya çalışıyoruz. Ben emeğimi, yüreğimi paylaşıyorum da siz mi kabul etmiyorsunuz. Canınız sağolsun. İstemiyorsanız söyleyin, bir daha da uğramayım. Hiç olmazsa bu hakaretlere maruz kalmam. Zaten, bu sataşmalar olduğu için işimi gücümü bırakıp yanıt vermek durumunda kalıyorum. Bizleri "rızasız", düşkün ilan etmeye kalkan bir takım kerameti kendinden menkul çakma Alevi otoritesi, bilgi sahibi olmadan fikir "şeyeden", herkese akıl vermeye kalkan çarıklı erkan-ı harp kimlikli bu tiplerle uğraşıp sinirimi bozmamış olurum. Site yönetiminin tavranı ve yanıtını (her hangi içerikteyse) en kısa sürede bekliyorum. Bu topiğin silinmesi, gizlenmesi, kapatılması, yapılan haksızlığın, edepsizliğin, çirkinliğin üzerini örtmek; yapılanları bir anlamda desteklemek anlamına gelecektir. Tercihim adil, doğrudan yana bir tavırdır. Ama her türlü tasarrufa hazırım, ona göre burada olup olmamaya karar vereceğim. Benimle ilgili aleyhte bir karar olursa ona da uyacağım, gereğini yapacağım. Suskun kalınmasını da bu kişiye destek ve bana yönelik negatif bir tavır olarak değerlendirip, durumdan vazife çıkaracağım. Üçüncü kişilerin, kendi adıma, istemeyerek de olsa bu tatsız sürecin bir öznesi, malzemesi olduğum için verdiğim rahatsızlıktan dolayı affını dilerim. Konu Naki tarafindan (10-04-2010 Saat 18:26 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8568 Times in 4034 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu yazıya yanıtı kendi açtığı
"Alevilikte tartışma adabı ve cahille iletişim stratejisi " başlıklı konuda vereceğim, Konuyu dağıttık epey, konu başlığına ve konu sahibine haksızlık olmakta, ancak yazıyı incelediğinizde göreceksiniz ki, İlk kötü sözü söyleyen kendisi, ve benden tek cümle çıkadı "İDRAK SORUN"m varmış ![]() Neyse Naki hadi başka sayfaya gel.
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#83 |
|
Üyemiz
Üye No: 33
Thanked 76 Times in 43 Posts REP Gücü : 2
REP Puanı : 51
REP Seviyesi :
![]() |
kimse kusura bakmasın ama;
ben iğneleyici ve bazı ağızr laflarıhiç yadırgamam,kendimde sık sık bunu yaparım.. ama '''ben senden ''razı'' değilim''' demek yerine, '''sen rızasız birisin''' demek ayrı şeyler,, böyle genelleyemezsiniz. sonrada rızasızlığın tanımını,eline beline diline sahip olamayan,,hatta düşkün olan ,,,şeklinde yapacaksınız.. ve aynı yazıda kişileri yaftalamamak gerektiğinide ,bir yandan söylerken bunu yapacaksınız..demekki,aleviliği özde yaşamak gerekir diyerek belirttiği şey; bu kadar alakasız,ucu açık,çelişkili ,,,laf olsun diye yazılmış bir şey olsa gerek.. sürekli eleştridiğim bir kısım insanlar için;alevicilik oynuyorlar hoşlarına gidiyor demiştim.. bu kişiler önüne geleni düşkün,hızırpaşa vs vs ilan ediyorlardı.. bu eleştiriyi işcanbabayada yöneltmek istemiyorum ama,,durum biraz alevicilik oynamaya benzemiş.. insanlar kızabilir,gerildğinde ağır laflar edebilir ,(yook biz aleviyiz,,alevi isek etmememiz gerekir diye,, alakasız tepkiler gelmesin lütfen),,, edilmemesi daha iyi ama edilebilir.. bu hatayı normal bir şekilde ''kızdım ve söyledim'' diyerek geçiştirmek yerine, aleviliğin terimlerinide içine katarak dahada derinleştirmek,,,yanlış bişeydir. vesselam,olmamış işcanbaba... rızasızlığın açıkladığın manasını da geç; ''bir imamın,kızdığı birine; bu,müslüman değil,gavur'' demesi gibi bişeydir ayrıca .... olmayan aleviliğin,olmayan terimlerini bencilce sahiplenerek,bunlarıda tüketmek,en küçük kavgada silah gibi kullanmak,,,,,hoş değil.. ''senden razı değilim,gönlümü kırdın,kibirlisin,,,seni beğenmiyorum,,'' deseydin keşke.. bir daha bak işcanbaba,, bu kötü durumdan ,kırmadan kırılmadan geri çıkılabilecek bir alevilik terimide mutlaka vardır.. büyümemesi,dahada kötüleşmemesi dileğiyle.. |
|
|
|
|
|
#84 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8568 Times in 4034 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sevgili Cath,
Bu konuya başka sayfada devam edeceğimi yazdım, istersen orda devam edlim, Bu yazının yanıtını da orada vereceğim. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevilik, gruplar, gök, iken, sapkin, sapkın, yer, yok |
| Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 2 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|