![]() |
|
![]() |
|||||||
| Alevi Katliamları Tarihsel süreçteki alevi katliamlarına dair bilgi ve belgelerin paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bizden Biri |
Yil 1993 yer madimak oteli canlar . Tarihe yazildi bu aci feryatli diramlar . Bunlar insan olamaz hey can pir sultanlar. Bunlar insanim diye gecinen cani yaratiklar. YOBAZ SEN INSAN OLAMAZSIN . Herkes aglarda ben gulermiyim. Canlarimi yakarlarda iyi dermiyim. Pir sultan torunuyum donermiyim. Bir daha canli ,canli canim yanarmiyim. YOBAZ SEN INSAN OLAMAZSIN . Yobazlik karanlik isik bulunmaz yok. Sen insan olamazsin adi mahluk . Cahil zamanimizda kula kulluk yok. Dunya genis alan sanada,banada yeter cok . YOBAZ SEN INSAN OLAMAZSIN . Orumcek kafa demem sana sen olamazsin. Orumcek hz.muhammedi kurtardi anlamazsin. O ise yaradi sen yaramaz Ehlibeyitin canini yakarsin. Yobaz hz .Muhammedin torunlarini yakarsin. YOBAZ SEN INSAN OLAMAZSIN . Madimagi atese verdin ,eline alkisi aldin . Tas yurekli sanki cennet diyarinami vardin. Yaradandan dolayi sevilir insan anlamadin. Oruc tuttun ,namaz kildin yobaz sen ne ise yaradin. YOBAZ SEN INSAN OLAMAZSIN . Mevlana semazen doner onu nasil zevkle oversin. Yunus emre soyler guzel sozler kuzu gibi dinlersin. Ehlibeyitin torunu Allah icin semah doner sen sevmezsin. Yobaz seninde soyun kokten kavrulup silinsin . YOBAZ SEN INSAN OLAMAZSIN. Onlar yasiyor haci bektasimin sarilmis koynunda. Turkuler ,deyisler hep aydinlar ,erenler yolunda . Zaten karanlik var riyakarlik var yezid senin kaninda . Elimde kalem yuregimde sanci gidiyor caglar arkasinda. YOBAZ SEN INSAN OLAMAZSIN . Alıntıdır
Hak nasip eylese dergaha varsam, Bir dem divanına dursam ya Ali. Eğilsem eşiğine niyaz eylesem, Yüzüm tabanına sürsem ya Ali. Ruh Semah Eylemedikten Sonra, Beden Dönse Ne Fayda !!! Allah'ın aşkına geldim kapına,
Muhammed aşkına durdum tapına, Yüzüm sürdüm eşiğine yapına, Derdimin dermanı sensin ya Ali. |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to - Esengül - For This Useful Post: |
|
|
#2 |
|
Bizden Biri
Üye No: 151
Thanked 425 Times in 237 Posts REP Gücü : 3
REP Puanı : 19
REP Seviyesi :
![]() |
Sivas Dramı Allah Allah dost diyerek Koştuk Sivas ellerine Halk türküsü söyleyerek Coştuk Sivas ellerinde Dışarda tekbir sesliler İçerde kara yaslılar Tüm Sivas'ın suçu yoktur Ama yaktı Sivaslılar Madımak'ta şimsek çaktı Alevler göklere çıktı Kime kızdı, kimi yaktı Şaştık Sivas ellerinde Dışarda tekbir sesliler Eli sopalı fesliler Müslüman kanı helal mi Ama yaktı Sivaslılar Alev kapladı yanımız Hak'ka ulaştı canımız Ateşle yandı tenimiz Taştık Sivas ellerinde Dışarda tekbir sesliler Eli kanlı iffetsizler İnsan kıyar mı insana Yazık yaktı Sivaslılar Devlet baba, devlet baba Ne kötülük ettik sana Döne döne yana yana Piştik Sivas ellerinde Mahzuni tekbir sesliler İçerde yanıyor canlar Şeriatın içtiği kanlar Bileniyor tüm insanlar Tüm Sivas'ın suçu yoktur Ama yaktı Sivaslılar Sivastan göklere uçtuk Gönlümüz Hak'kı diler Alevlerle kucaklaştı Muhlis'ler Nesimi'ler Yıldız daği toz dumanlı Yollarımızı tutmayın Biz bu yolun son yolcusu Siz bizi unutmayın Bu yol çok yolcular gördü Gültekin'ler Gülsüm'ler Biz hak'kı severek öldük Sevmeyenler ne bilsinler Verdiğiniz bu duman Sanma ki bizi boğar Bir Pir Sultan kurban olur Yüzbin Mahzuni doğar Yüzbin Mahzuni doğar Mahzuni Şerif |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to - Esengül - For This Useful Post: |
|
|
#3 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Sivas (Gün Tutuşur) - Grup Yorum Yumrukluyorum duvarları,yumrukluyorum kara gecenin bedenini Ellerim kan içinde,nehirler taşmış yanaklarımda 37 can, 37 gül çatlamış susuzluktan sivasın içinde Nasıl uyku tutar gözlerimi Döne döne samaha duranlar tutuştu önce Sonra türküler sonra da şiir çığlıksız düştü türkülerin yanı başına Sivas Sivas yiğitlik midir emanet cana kıymak Yiğitlik midir bir tutam ışığı kör bıçakla güneşten koparıp karanlığa kuban etmek Söyle hangi kitapta vardır elleri kolları bağlıyı yakmak Var mıdır kardelen akınında bir avuç inciyi ateşte tutmak loov Böyle garip düştüğüme bakma, böyle mahsun durduğuma Varsın ateşim suskunlukla beslensin Benimde yüreğim gençliğini almış yanına yürür başı dik Senin de dağların var Sivas senin de dağların Dağlarında Şahanların! Gün tutuşur canım gece tutuşur Yangınlarda tutsak canlar tutuşur Gülüm toprak olur yele karışır Yürür gelir canlar yollar tutuşur Sivas ellerinde sazım tutuşur Söz tutuşur canım türkü tutuşur Teller bizi söyler diller yarışır Özgürlüğü yazan kalem tutuşur Canlar can olurda eller tutuşur Dost evinde canım sevda tutuşur Pir Sultanlar ölmez binler yetişir Akar gelir canlar tarih tutuşur |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Güneşin ak yüzüne bir duman çöktü Bir türkü çığlıkla ateşe düştü Kuytu bir köşede bir çiçek küstü Döktü yaprağını boynunu büktü Şu sivasın elinde sazım çalınmaz Güllerim yandı yüreğim dayanmaz Kararmış yüreğin hiç ışığı olmaz Bilmezmisin ki türküler yanmaz Gün gelir sanma hesap sorulmaz Dayanır kapına pir sultan ölmez Seslendiren:Edip Akbayram |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Yangın Yeri Yasamak bu yangin yerinde Her gün yeniden ölerek Zalimin elinde tutsak Cahile kurban olarak Yalanla kirlenmis havada Güçlükle soluk alarak Savunmak gerçegi çogu kez Yalnizligini bilerek Korkagi dönegi suskunu Görüp de öfkeyle dolarak Toplanir ölü arkadaslar Her biri bir yerden gelerek Kiminin boynunda ilmegi Kimi kanini silerek Kucakliyor beni Metin Altiok Aldirma diyor gülerek Yasamak görevdir yangin yerinde Yasamak insan kalarak Kucakliyor beni Metin Altiok Aldirma diyor gülerek Yasamak görevdir yangin yerinde Yasamak insan kalarak Yasamak bu yangin yerinde Her gün yeniden ölerek Zülfü Livaneli |
|
|
|
| The Following 3 Users Say Thank You to - Esengül - For This Useful Post: |
|
|
#6 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Çığlık Sıcak kavuruyor alev alev Sivas aklımda ve o nefret 2 temmuz 93 anlamıyorum hâlâ Bu kadar kolay mı kıymak cana? Kimin için aktı bunca kan? Kimin için attı o kalpler Bakma gözlerim kin dolu Duyma sözlerim sitem dolu Ah yandı anadolu'nun bağrı, Öte denizden bir kahkaha sardı her yanı Kimin içindi bunca göz yaşı Kimi yüceltti kan dökmenin telaşı Yok yook yok artık Kardeş eli uzatana kan verene bakacak yüzümüz yok artık Radical Noise |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bizden Biri
REP Seviyesi :
![]() |
Issızlığın Ortasında Bir düs gördüm geçenlerde Görmez olsaydim ah olsaydim Içime seytan girdi sandim Keske hiç uyumasaydim Birdenbire Ates ve duman Feryad-i figan Sanki elele Geliyor habire Üstümüze, üstümüze Canlar, sazlar Kan oldular Kesildi teller Durdu nefesler Ama hala Dimdik ayakta Ayaktalar Çiglik kalles Sessizlik mi dost Ates ve duman Hain düsman Issizligin ortasinda Issizligin ortasinda Moğollar |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|