![]() |
|
![]() |
|||||||
| Ünsal Öztürk Ünsal Öztürk Makalelerinin Okudugu ve makalelere soru ve yorumların yapılacağı bölüm |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Bizden Biri |
Y O R U M S U Z
Alinti:
Not: Evliya, "Veliler" demek. Konu Naki tarafindan (12-07-2010 Saat 17:00 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |||
|
Bizden Biri Yas: 47
Üye No: 2675
Thanked 1574 Times in 463 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 8
REP Seviyesi :
![]() |
Alinti:
Alinti:
Alinti:
??? E. Çınar'a kızmak nemiz?... Ba'al şifalar versin... |
|||
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Naki For This Useful Post: | Hamza Aksüt (12-07-2010) |
|
|
#13 | |
|
Bizden Biri Yas: 47
Üye No: 2675
Thanked 1574 Times in 463 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 8
REP Seviyesi :
![]() |
Bu arkadaş, tahrifatı "bilerek" yapmıyor, yazdıklarına kendisi de inanıyor, bunları gerçek sanıyor. O yüzden kötü bir niyeti olmadığını düşünüyorum. Ama birilerinin bunların yanlış olduğunu çıkıp söylemesi gerekiyordu. Ben bunları söylediğim için kendisiyle kişisel bir sorunum olduğunu düşünüyor, tepkimi hazımsızlık sanıyor. Ama önemli değil, varsın o öyle sansın, anlayan anlamıştır ne demek istediğimi. Bu kadarının yeterli olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra mecbur kalmadıkça herhangi bir şey yazmayacağım. Kem söz ettiysek affola...
Alinti:
Konu Naki tarafindan (12-07-2010 Saat 17:06 ) değistirilmistir.. |
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to Naki For This Useful Post: | Hamza Aksüt (12-07-2010) |
|
|
#14 |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 156
Thanked 1722 Times in 620 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Asagidaki yaziyi yorumsuz aktariyorum. Sanki ben yaptigim arastirmalarimda, tahribat yapiyormusum gibi bir hava estirilmeye calisiliyor. Yok öyle bir sey. Ne yaziyorsam karsiligi sayisiz bir sekilde kaynaklari ile ilk agizlardan mevcut. Bel,Baal dedim. Bunlarinda ay ve firtina tanrisi ile ayni oldugunu yazdim. Sayin Ünsal Öztürk Soğmatar'dan bahsetti önceki yazilarinda iste sogmatar ve Ay tanri Sin. "bel ilani" (tanrıların efendisi - rabbi) olarak adlandırılan ay tanrısı "Sin
![]() [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] ÇOK TANRILI DİNLER VE ŞANLIURFA ![]() İlkel dinlerin dünyada bilinen eski merkezi Şanlıurfa, çok tanrılı dinlerin de dünyadaki önemli merkezlerinden biridir. Ay, güneş ve gezegenlerin kutsal sayıldığı eski Mezopotamya'daki Assur ve Babilliler'in politeist (çoktanrılı) inancına dayanan paganizm'in önemli merkez şehirleri Harran ve Soğmatar Şanlıurfa ili sınırları içerisindedir. Harran ve Paganizm Babiller döneminde "ilu sa ilani" (tanrıların tan*rısı), "sar ilani" (tanrıların kralı) ve "bel ilani" (tanrıların efendisi - rabbi) olarak adlandırılan ay tanrısı "Sin", paganistlerin en büyük tanrısı olma özelliğini asırlar boyu devam ettirmiş ve Romalılar döneminde "marelaha" olarak adlandırılmıştır. M.Ö. 2000 başlarına ait Kültepe ve Mari tablet*lerinde Harran'daki Sin mabedinde bir antlaşma imza edildiğine dair bilgiler bulunmaktadır. Yine M.Ö. II. binin ortalarına ait Hitit tabletlerinde, Hititlerle Mitanniler arasında yapılan bir antlaş*maya Harran'daki ay tanrısı Sin'in ve Güneş Tanrısı Şamas'ın şahit tutulduğu belirtilmektedir. 1950 yı*lında Harran'da yapılan arkeolojik kazılarda bulunan ve Babil kralı Nabonid dönemine (M.Ö. V. yy.) tarihlenen tanrı Sin ve Şamas'ı temsil eden çivi yazılı steller Şanlıurfa Müzesi'nde sergilenmektedir. Soğmatar ve Paganizm ![]() Soğmatar şehri; ay, güneş ve gezegenlerin kutsal sayıldığı Pagan dininin ve bu dinin baştanrısı Marelahe'nin (tanrıların efendisi) merkezidir. Marelahe'yi temsil eden açık hava mabedi "Kutsal Tepe" Soğmatar'ın odak noktasını teşkil etmektedir. Bu Tepe'nin zirvesinde kaya yüzeyine oyulmuş ve M.S. 164-165'lere tarihlenen Süryânice yazılar, bazı önemli kişilerin Marelahe adına bu tepeye diktirdikleri anıt sütunlar ve sunaklarla ilgilidir. Tepenin kuzeye bakan yamacındaki kabartma portrenin Ay Tanrısı Sin, boydan tasvir edilmiş insan kabartmasının ise Tanrı Ma'na şerefine aynı tarihlerde yapıldığı yanlarındaki Süryânice kitabeler*den anlaşılmaktadır. |
|
|
|
| The Following 2 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | ozan abbas (12-07-2010), İşcanbaba (12-07-2010) |
|
|
#15 | |
|
Hakka Yürüdü
Üye No: 156
Thanked 1722 Times in 620 Posts REP Gücü : 0
REP Puanı : 575
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben yazinca, Masturbasyon oluyor. Ücüncü derecede amatör arastirmaci oluyor. vs.... Alinti bir yazi cesitli sitelerde mevcut..
Yorumsuz aktariyorum. Alinti:
El'in karsiligida alevi siirlerine tanri olarak yansiyan Eli, Ali'dir. Kisaca ve net olarak, Ali Ay Tanri anlaminda alevi eserlerinde yerini almistir. Mensur ile darda idim Xelil ile narda idim Musa ile Turda idim Qaziler deyin şah menem Qırmızı taclı boz atlı Ağır leşler nisbetli Yusif peyğember sifetli Qaziler deyin şah menem Xetaiyem al atlıyam Sözü şekerden datlıyam Murteza Eli zatlıyam Qaziler deyin şah menem Izahlar yukarida, ben zerre kadar oynama yapmadim. Ifadeler net ve anlasilir sekilde. |
|
|
|
|
| The Following 4 Users Say Thank You to Onurcan For This Useful Post: | Hasan Harmancı (12-07-2010), ozan abbas (12-08-2010), yolcudede (12-14-2010), İşcanbaba (12-07-2010) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| alevi, bilirdiniz, deyişleri, edebilir, nasıl, tamir, tevratand#8217ı, yusufand#8217u |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||
![]() |
|||||||||