![]() |
|
![]() |
|||||||
| Ritüel ve Uygulamalar (yazılı Ve Görsel) Alevi inancına dair ritüellerin ve yöresel uygulamaların paylaşılabileceği alan. |
| Reklam Alanı |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Can Bizden Biri |
Aralık 2008 de Hakka yürüyen, Ankara, Çubuk. Y.Karaköy Köyünden, Mehemmed Abdal evletlerından Ali Dede nin Kızı, Satılmış Dede nin eşi , Zekine Ananın DAR kurbanı 07/02/2009 da, Köyümüz Cem evinde kalabalık Dede ve Talplerin katılımı ile yapıldı,
Zekine ana, Musahipli, herkes tarafından sevilen, sayılan bir Ana idi, Aşağıdaki Video da, DAR kurbanı hizmetinden bir kısım aktarıyorum, Yatıığı yer NUR olsun, Devri Asan olsun,
2 Temmz Sivas yangını günümüzün KERBELA sıdır, Bu günde de yanar yüreğim, gülesim gelmez, içesim gelmez, matemdir her anım. Matemdir.
Dinimiz sevgi Kabemiz insan Iscanim ne oldum deme Siirin hakkini yeme Kafiye yok gitmis güme Kim neyi bilir bilinmez |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bizden Biri Bulunduğu yer: ankara
Yas: 52
Üye No: 891
Thanked 827 Times in 473 Posts REP Gücü : 8
REP Puanı : 255
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() |
sevgili içcanbaba bu çalışmandan dolayo sizi kutlarım güzel bir çalışma olmuşda can şöyle bir sorarın neden tan baştan almadın o can dedlerin tpsta oturuşunu yada kurban duvalamayı aşıkların kurban üstüne okudukları o güzel duvazimamlarıda alsayıdın tam bir dar vidyosu olurdu sanırım hem herkesde görürdü dardan indirmeyi kanımca kimsenin içinda bir ukte kalmazdı hem delil yanmasının delinin üstüne okunan duvazlari da alsaydın sanırım çok güzel olurdu olurduda kim ne anlardı çok merka ediyorum sen görmüşsün darı kurbani peki ya görmeyen kişilere nasıl anlatırsın bunun dar dan indirme oldugun sevgli can kardeşim sanırım da çok yol almamız gerek diye düşünüyorum
ayrıca sakine anayada allahtan rehmet dilerim tüm geçmişlerinin cümlesinede fatiha okudum can kardeşim saygılarımla. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to hasan19 For This Useful Post: | İşcanbaba (02-23-2009) |
|
|
#3 |
|
Can Bizden Biri Bulunduğu yer: Ankara
Yas: 49
Üye No: 134
Thanked 8568 Times in 4034 Posts REP Gücü : 50
REP Puanı : 1253
REP Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SEVİLİ HASAN ABİ,
Haklısın tamamını almak gerekirdi amcak, ben bu kaydı cep telefonuma yaptım, o nedenle diğer bölümleri aktaramadım, Ancak buraya bir tane atmak gerek,bir dar krbanı ayinini, Tamam Hasan abi, elimde bir kactane kayıt var, içimde mehmet Dedemizin DAR kurbanı var, Duran'la,(Devrim06) onu ayarlamaya çalışalım. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to İşcanbaba For This Useful Post: | hasan19 (02-23-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| ananın, dar, kurbanı, zakine |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtli üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
Sponsored links
|
|||||||||